Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Anti-Israel demo in Amsterdam zondag vs. ma t/m do pro-Israel evangelisatieactie

Met dank overgenomen van: http://www.at5.nl/artikelen/133583/felle-uitspraken-bij-pro-palestina-demo

zie ook http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/gazademoseizoen_van_start_op_s.html

en voor een soortgelijke demo bij de buren:
https://ejbron.wordpress.com/2015/07/12/al-quds-dag-door-de-staat-beschermde-jihad-demonstratie-in-de-straten-van-berlijn-video/

Felle uitspraken bij pro-Palestina-demo

 • e3cc1f3515453fc251bff3adb8e600f-da6aaa6a
 • Foto: Jos van Zetten

 • Foto: Jos van Zetten

Op de Dam hebben zich zijn zaterdagmiddag enkele honderden mensen verzameld voor een pro-Palestina-demonstratie. Op het podium worden felle uitspraken gedaan over de opstelling van Nederland in conflict tussen Israël en Palestina.

De demonstratie is rond 14:00 uur begonnen. Onder meer rapper Appa en de Belgische activist Dyab Abou Jahjah hebben op de Dam de aanwezige demonstranten toegesproken, reden voor de SP Amsterdam om zich terug te trekken als mede-organisator van het protest.

Appa deed uitspraken over de opstelling van Nederlandse politici in het conflict tussen Israël en Hamas: ‘Het is klaar met deze zionistische honden, die uit zijn op ons geld en bloed’. Ook Esther Voet, directeur voor het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) moest het ontgelden: ‘Esther ‘Stink’ Voet, je bent een smerig mens’.

Na Appa was het podium aan Abou Jahjah. ‘Ik ben trots om op hetzelfde podium te staan als Appa, hij heeft alles al gezegd’. Eerder liet een spreker in een Zwarte Piet is racisme-shirt weten dat hij zich niet zou laten censureren door de politie, die gevraagd had om niet te refereren aan Hamas tijdens het protest. ‘Wij laten ons niet censureren. Ik kom in opstand en sta achter Hamas’.

Ook wordt op Twitter gemeld dat enkele demonstranten met een vlag van IS zijn gesignaleerd. Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen. Er is veel politie op de been, die onder meer alert is op discriminerende of antisemitische uitingen en op vlaggen van terroristische organisaties als IS en Hamas. Die vlaggen zijn verboden. Er is één persoon aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Rond 16:00 uur zijn de demonstranten van de Dam vertrokken voor een ronde door het Centrum. Rond 17:00 uur zal het protest eindigen.

Foto’s: Moes, Jos van Zetten.  

_______________________________________________________________________________________

Mijn commentaar:

Zie de haat op de foto’s, het is minder massaal als destijds op het museumplein https://tora-yeshua.nl/2009/01/verslag-anti-israel-hetze-museumplein/  met Harry van Bommel en Gretta Duisenberg, toen schreeuwden er  2000 Palestina-fans, nu nog 300.
Gaat het dus de goede kant op? Ik vrees van niet, de anti-Israel sfeer neemt wereldwijd toe, dankzij Mohbama als Iranvriendje  en moslim.
We gaan door de laatste fase van de huidige tijd, via de NWO -antichrist ellende naar de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua ha Mashiach.
En die gaan we deze week verkondigen, als absolute tegenhanger van deze anti-Israel demo, zie
https://tora-yeshua.nl/2015/07/evangelisatie-actie-in-amsterdam-onder-joodse-mensen-doe-mee/

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Anti-Israel demo in Amsterdam zondag vs. ma t/m do pro-Israel evangelisatieactie

 1. Hallo Ben,

  Ik lees dit stuk net en ik ga tien keer liever een boodschap van vrede, redding en verzoening brengen voor Joden, christenen en de gewone atheïst, dan meelopen in een van haat druipende anti-Israël demonstratie. Ik weet zeker dat mijn hart veel en veel meer vrede kent, zeker na meegedaan te hebben aan die vier dagen evangelie verkondigen en onderwijs krijgen van Messiaanse Joden, dan die haatpredikers op de dam van afgelopen weekend. Mij hart was er vol van en ik houd er een bevredigend gevoel aan over en heb met moslims, Joden en gewone mensen gesproken over ons aller Messias die aanstaande is.
  Zou het voor al die hamasvrienden niet een groot gemis zijn geweest, dit gevoel van vervulling? Zouden zij zich beter hebben gevoeld na die dwaze kreten die ze geslaakt hebben daar op de Dam? Ik heb een stuk naar je toegestuurd Ben, in Word 2010. Kijk maar in welke vorm je die hier eventueel wilt plaatsen.

  Ik ben blij dat ik een zinvolle bijdrage geleverd heb aan het werk van Onze Vader en zijn Plan voor zijn kinderen!

  Shalom,

  Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*