Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Meer anti-islam in Witte Huis en meer Bijbels denken

Trump en Putin willen samen ISIS vernietigen
Xander 15-11-2016 13:39- in EU, Immigratie, Iran / Syrië, Islam & Terreur, Israël & Joden, Rusland, VS

met dank overgenomen van http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/11/Trump-en-Putin-willen-samen-ISIS-vernietigen

Kremlin: ‘Als Trump beloftes nakomt, zal de situatie radicaal veranderen’ – Giuliani, voormalige burgemeester New York, mogelijk nieuwe minister BuZa – Trumps belangrijkste adviseur en strateeg in Witte Huis is grote vriend van Israël, Breitbart-redacteur Steve Bannon

2016-11-15-13-38-56-trump-en-putin-02a
Europa staat voor de keus: aansluiting bij de alliantie die Trump en Putin willen vormen tegen de radicale islam, of juist nog meer aanhangers van de militante en haatdragende religieuze ideologie van Allah en Mohammed binnen onze grenzen halen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel liet gisteren al weten voor het laatste te kiezen, en nog meer moslimmigranten te willen laten komen (5).

De aankomende Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Putin hebben eergisteren voor het eerst sinds de verkiezingen telefonisch met elkaar gesproken. Beide leiders kwamen overeen de gespannen relaties tussen beide mogendheden, ontstaan door de jarenlange anti-Russische politiek van Barack Obama en Hillary Clinton, snel te verminderen, en weer met elkaar te gaan samenwerken. Topprioriteit is de totale vernietiging van de islamitische terreurgroep ISIS, die zoals bekend dankzij de regering Obama met massale Arabische steun werd opgericht en groter kon worden.

Geen wereldoorlog, maar samenwerking

Geen vrijwel zekere nieuwe wereldoorlog met mogelijk honderden miljoenen doden, maar ontspanning, samenwerking en vrede, en een gezamenlijke vuist tegen het islamisme. Deze nieuwe doelstelling is kort samengevat het eerste hoopgevende gevolg van de verkiezing van de pragmatische zakenman Donald Trump, in plaats van de gewenste oorlogshavik van de gevestigde orde, Hillary Clinton.

Vernietiging ISIS topprioriteit

Trump en Putin zijn het erover eens dat ze ‘gezamenlijke inspanningen’ moeten verrichten ‘in de strijd tegen onze gemeenschappelijke vijand nummer één: het internationale terrorisme en extremisme,’ aldus een verklaring van het Kremlin. Dat omvat ook een oplossing voor de almaar voortdurende bloederige Syrische burgeroorlog. Tijdens de campagne verklaarde Trump herhaaldelijk dat hij samen met Rusland de islamitische terreurgroep ISIS compleet wil vernietigen.

Vrede en stabiliteit

Onder Trump zetten de VS en Rusland hernieuwd in op ‘constructieve samenwerking’. Trump en Putin spraken af om regelmatig met elkaar te telefoneren, en over niet al te lange tijd elkaar persoonlijk te ontmoeten. Volgend jaar onderhouden Rusland en de VS 210 jaar diplomatieke banden met elkaar, wat volgens het Kremlin een motief kan zijn ‘om terug te keren tot pragmatische, wederzijds nuttige samenwerking die de belangen van beide landen behartigt, en over de hele wereld stabiliteit en veiligheid promoot.’

Het Trump team bevestigde dat Putin zijn felicitaties heeft overgebracht aan de nieuwe president. ‘Trump kijkt zeer uit naar een sterke en blijvende relatie met Rusland en het volk van Rusland,’ besloot de verklaring van Moskou.

‘Obama voerde spanningen bewust op, wat onder Trump radicaal zal veranderen’

De voorzitter van het Russische parlement, Vyacheslav Volodin, verklaarde zondag op TV dat Putin en Trump het op veel gebieden met elkaar eens zijn. Volodin wees erop dat de scheidende president Obama Russische voorstellen heeft genegeerd, en doelbewust ‘de spanningen heeft opgevoerd, en daarmee heeft bijgedragen aan de groeiende vijandigheid’ tussen Amerika en Rusland. ‘Maar als Trump zijn beloftes nakomt, zal de situatie radicaal veranderen.’

Het Westerse en Europese nieuws meldde enkele dagen geleden enkel dat Trump tijdens de verkiezingscampagne inderdaad contact met Russische officials heeft gehad (1). Het Kremlin liet vervolgens weten dat ook geprobeerd is om met team Hillary in gesprek te raken, maar dat dit botweg door Clinton werd geweigerd.

Trump stelt regering samen

Trump is ondertussen bezig met het samenstellen van zijn regering. Twee van zijn belangrijkste campagnemedewerkers hebben ieder reeds een hoge post gekregen: Steve Bannon, leider van Trumps campagne, wordt in het Witte Huis diens belangrijkste adviseur en strateeg, terwijl Reince Priebus zijn stafchef wordt.

Trump koos Priebus omdat die als politiek veteraan de ‘rebellen’ in de Republikeinse Partij, die nog steeds op oorlogspad zouden zijn, goed kent, en mogelijk in toom kan houden. Priebus: ‘Ik ben de gekozen president erg dankbaar voor deze mogelijkheid om hem en dit land te dienen, en te werken aan een economie die voor iedereen werkt, aan veilige grenzen, het terugdraaien en vervangen van Obamacare, en het vernietigen van het radicale islamitische terrorisme. Hij zal een geweldige president voor alle Amerikanen zijn.’ (2) (3).

Trump kiest Israëlvriend daar waar Obama Israëlhater aanstelde

‘Breitbart’ redacteur Steve Bannon zette vorig jaar samen met CEO Larry Solov een nieuw bijkantoor van het conservatieve medium in Jeruzalem op. Bannon is een grote vriend van Israël en voelt zich nauw verbonden met het lot van het Joodse volk (4). Obama koos voor de vergelijkbare positie Valerie Jarrett als zijn topadviseur, een vrouw met Iraanse wortels die juist een Israëlhater is.

Voor de belangrijke positie van minister van Buitenlandse Zaken wordt de voormalige populaire burgemeester van New York, Ralph Giuliani, genoemd. Ook oud VN ambassadeur John Bolton zou in beeld zijn. Zowel Giuliani als Bolton zijn net als Bannon grote vrienden van Israël.

Xander

(1) Infowars
(2) Infowars
(3) Breitbart
(4) Breitbart
(5) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

_________________________________________________________________________

Zie ook http://www.cip.nl/nieuws/november-2016/59360-nieuwe-stafchef-in-witte-huis-is-uitgesproken-christen

____________________________________________________________________________

Mijn commentaar:

Uiteraard is de vraag, wat er weer van alle beloftes overblijft, er wordt al het nodige “bijgesteld” door Trump.
Bovendien is zijn levensstijl niet bepaald  “Bijbels” te noemen, noch een aantal kwalijke uitspraken.
Maar Trump lijkt een noodzakelijk tegenwicht  mbt. de globalisering en islamisering, dus dat is wel degelijk winst.
Het kan er echter  op uitdraaien, dat er een rechtse NWO komt ipv. een linkse .
Of je nu door de kat of de kater gebeten wordt, een wereld los van JHWH blijft het en het wordt hoe dan ook slechter.
De desinteresse in een Bijbels geloofsleven neemt alleen maar toe, het zgn.  christendom en jodendom bestaat  grotendeels uit nepJoden en nepchristenen , die zichzelf  en de wereld misleiden met kerkje en synagogetje spelen.
Wat overblijft, is het contact met het zeer beperkte aantal Bijbelse gelovigen, die er af en toe hier en daar zijn.
Hoe waar zijn de woorden van Yeshua:”Zal de Zoon des mensen nog het geloof vinden, als Hij komt op aarde ?”
(Luc.18:8 en zie  ook Luc. 12:49-59)

Shalom, alleen te vinden in Yeshua, den enige weg tot de Vader,  omdat Hij JHWH is in mensengestalte.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to Meer anti-islam in Witte Huis en meer Bijbels denken

 1. Ja dit zou een doorbraak kunnen zijn in het beleid in het Midden-Oosten.Trumps familieleden zijn joods en zijn dochter bekeerde zich tot het jodendom ! Men moet nu zien hoe Trump zijn regering gaat samenstellen en hoe hij zich laat omringen. Hopelijk komt er een dooi tussen Rusland te VS en te EU ! nog even afwachten ! Shalom

 2. Op 16 november 2016 @ 20:05 schreef Likoed Nederland

  Beantwoorden

  Een historische overwinning. Ook voor Israël?

  https://likud.nl/2016/11/het-beleid-van-president-trump-inzake-israel/

  • Hi Likoed,
   We gaan zien in hoeverre de beloftes waar worden gemaakt.
   Interessant lijstje wat in het artikel staat; wat me opvalt, is dat Iran de kwaaie pier is, terecht overigens, maar dat Saoedi Arabie niet eens genoemd wordt, terwijl dat net zo kwaadaardig is, maar wel dik bevriend met de USA.
   Shalom, moge de Mashiach spoedig verschijnen en moge het duidelijk worden , dat dit JHWH in de gestalte van Yeshua is, zoals Zacharia 14 en Jesaja 53 duidelijk maken.
   Ben

 3. Op 17 november 2016 @ 15:13 schreef Waterlelie

  Beantwoorden

  Het zou wel eens zo kunnen zijn:
  Men is de leeuw ontvlucht ( CL)
  Men is door een beer overvallen (TR)
  Men is weer thuis gekomen en …
  Men leunt nu aan de muur. ( hoopvol en denkend dat er vrede komt)
  En….men wordt gebeten door een slang.
  Want : duisternis en geen licht zal de dag des Heren zijn.
  Amos 5:18-20

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*