Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Belediging van een groep: schuldig. Alle nazi’s slecht? schuldig !

Natuurlijk moet je nooit alles over 1 kam scheren, want er zitten in de meest kwalijke groep altijd wel een paar, die beter zouden willen, soms ook beter doen, maar er niet uit weg kunnen en/of willen.

Maar dat wil niet zeggen, dat een groep, die door een zeer kwalijke bron wordt opgevoed, niet in grote lijnen slecht functioneert.
Zoals  alle moslims, die de koran, een gifboek, als voedingsbodem hebben. De echte goede moslim is een ex-moslim, die is nl. eerlijk en konsekwent en stapt uit de koran/jihadkliek.
Moslims, die moslim blijven, terwijl ze weten, wat er voor haat in staat, kunnen nog zo aardig zijn, ze steunen minimaal stilzwijgend de islamleer: het kalifaat wereldwijd, met geweld waar nodig.

Alle moslims fout? Meer of minder en in gradaties zeker wel. Met enig begrip voor hen, die onwetend en/of gedwongen moslim blijven.
Maar het gros weet donders goed, waar men mee bezig is, ook Aboutaleb en Marcouch, goed geintegreerd, maar volop moslim, zonder afstand te nemen van de kwalijke bronne:
de koran, ahadith, voorbeeld van Mohammed en de umma, de islamgemeenschap.

Groepsbelediging, een lastig fenomeen, wat als je zegt dat alle Nazi’s of alle IS leden verwerpelijke schoften zijn?
Noem me es 1 goede ! Alleen zij, die er afstand van nemen en spijt betuigen van  het feit, dat men zich er mee identificeerde, laten zien, dat er iets goeds in hen leeft.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

3 Responses to Belediging van een groep: schuldig. Alle nazi’s slecht? schuldig !

 1. Ze zouden op zijn minst toch ook wel eens de hand in eigen boezem kunnen steken als groep en erkennen dat het misdaadpercentage als groep toch wel vrij hoog ligt.
  Ook zouden zij als groep ook wel eens hun excuses aan mogen bieden voor de onrust in vele wijken van vele steden en dorpen en voor de zich met ISIS identificerende radicaliserende moslimjeugd.
  Enige vorm van zelfreflectie is hun onbekend als zich superieur voelende slachtofferrolfiguren. Ik denk niet dat dat woord (zelfreflectie) voorkomt in hun vocabulaire.
  ……….
  Shalom Corrie

 2. Hoi Ben. Je hebt gelijk. En dit kan ook christenen treffen. Ik beschouw het homohuwelijk als onnatuurlijk en schending van de door God ingestelde ordening. Aanklacht: groepsbelediging (van homo’s). Vaarwel vrijheid van meningsuiting voor gelovigen.

 3. Op 11 december 2016 @ 20:51 schreef Nico Spaak

  Beantwoorden

  Het gaat natuurlijk wel om iets meer dan alleen een groepsbelediging van Marokkanen. Wilders is de enige politicus die zich hard maakt tegen het religieus fascisme wat de Islam is. De “religie van de vrede” die geen scheiding kent tussen kerk en staat en geen andere religie of andersdenkenden duldt. Hierop staat consequent de doodstraf.
  Welnu, het is de gevestigde orde in deze maatschappij een doorn in het oog dat er elementen in de samenleving zijn die steeds maar weer proberen de Islam in een kwaad daglicht te stellen. Daar moet maar eens een eind aan komen (hé Pechtold?). Dus deze veroordeling van Wilders is de eerste opzet om te komen tot een algemeen verbod op het beledigen van de Islam in het algemeen en van zijn aanhangers in het bijzonder. Dank je wel Haagse politiek, het OM en onze rechters van dit verraden land.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*