Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Kerst volgens de NPO en de EO

De NPO start de Kerstpromotie met de videoclip “kerst vieren we samen” en daar hoort iedereen bij. We starten met Paul de Leeuw en ook Andre van Duijn is aanwezig, zodat we even dwars tegen de Bijbelse normen en waarden in goed begrijpen dat homofilie  (5% van de mensheid) heel normaal is en gelijkwaardig is aan heterosexualiteit ( de overige 95%).
Verder is het de gebruikelijke Kerstgekte: eten, gezellig doen, kadootjes. En iedereen viert het mee, of je nu enig of geen enkel idee hebt wat je viert, gewoon verplicht gezellig en evt. wat liefdadigheid.
Ik mis nog wat moslims in de clip, want “iedereen doet toch mee” en “kerst vieren we samen”. Dat dan weer niet, ondanks de steeds vaker verkondigde onzin van “dezelfde God” in Bijbel en koran.

De EO kan er ook wat van, op pg. 26 t/m 29 van Visie 51, komende week dus,  vertellen Pieter-Jan Rodenburg en Maarten Vermeulen even in 8 punten, dat Kerst best wel heidens is, maar via allerlei kronkelgedachten toch best wel moet kunnen, Bijbels gezien.
Graag verwijs ik deze misleiders   “broeders” naar het volgende artikel: https://tora-yeshua.nl/2013/12/wat-is-er-met-kerst-mis-alles-zie-de-video-no-el-geen-god/
en ook naar https://tora-yeshua.nl/2014/12/kerst-puur-heidendom-jhwh-kwam-in-yeshua-op-aarde-met-sukkoth/     met daar in ook het uitstekende artikel van P.Noordzij .

In dezelfde Visie 51 heeft Arjan Lock als directeur zijn voorwoordje op pg. 8, met nu de opmerking, dat je altijd “echt moet luisteren naar de ander”, zeker ook naar anders denkenden, daar knap je zo van op.
En graag zo genuanceerd mogelijk blijven denken, niet zwart-wit, maar zo grijs mogelijk, aldus Arjan. Ik zal hem dit artikel sturen, met de vraag, of we samen es een kop koffie kunnen drinken bij een goed gesprek.
Mogelijk nu even te druk met het EO/LdH kerstfeest op de Dam, http://www.kerstfeestopdedam.nl/#about  vol entertainment, zonder evangelie, voor het 6e jaar op rij.

Kerst heeft niets met het Bijbels geloof te maken, misleiders van NPO en EO  en  overige gristen-lijken!
Nergens wordt ons geboden om het prachtige feit, dat JHWH als mens in deze wereld kwam als Yeshua ha Mashiach op een heidense datum te vieren, noch Zijn opstanding uit de dood op een andere heidense datum.
Zonnewende en voorjaarsvruchtbaarheidsfeest hebben ook niets met het Bijbelse geloof te maken, dat geven zelfs Rodenburg/Vermeulen toe in het Visie-artikel; helaas verzinnen ze allerlei bruggetjes om het wel te blijven vieren op de meest foute eigen-wijze.

Vier dat geweldige feit, dat ongelofelijke bewijs van de liefde van de Schepper voor deze verloren, verloederde wereld op Zijn tijden, de Modadiem.
Dat zijn de Feesten van JHWH en met Pesach vier je dan de opstanding, met Sukkoth (Loofhuttenfeest eind sept) Zijn komst in deze wereld.
Zie de nadere uitleg in genoemde artikelen hier boven.

Shabbath shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Kerst volgens de NPO en de EO

 1. kerstmis is van oorsprong heidens en heeft niets met jezus geboorte te maken . In de winter kan het op sommige plaatsen in Israel vrij koud zijn met de nodige sneeuw.We vieren gewoon het feest van het licht Chanoeka en wie is het licht van de wereld? Jezus !.Shalom

  • Hi Willy, van harte eens, behalve Chanoeka vieren. Immers, we vieren de moadiem, de Feesttijden van JHWH, zoals die in de Tora staan en daar staat Chanoeka niet bij, dat is een cultureel/historische viering vanuit het Jodendom van de 2e eeuw voor de komst van Yeshua.
   Dat Yeshua het Licht der wereld is, vieren we dagelijks in ons leven, als we met Hem verbonden leven tenminste.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*