Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Het uur der waarheid nadert, wat valt er nog te kiezen?

(met dank overgenomen van
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/derde-peiling-in-24-uur-waarin-wilders-rake-klappen-krijgt-6-zetels-eraf-en-vvd-is-nu-de-grootste/

Derde peiling in 24 uur waarin Wilders rake klappen krijgt: 6 zetels eraf, en VVD is nu de grootste

Screen-Shot-2017-02-01-at-12.11.421-1132x670

Foto: Screenshot Tweede Kamer

 

I&O Research brengt vandaag hun nieuwste peiling uit voor de Tweede Kamerverkiezingen, en die bevat niet bepaald goed nieuws voor PVV-leider Geert Wilders. De man stond vorige week nog aan het hoofd van de onbetwist populairste partij van Nederland, maar deze nieuwe peiling maakt een einde aan die positie: de PVV keldert van 26 naar 20 zetels, terwijl de VVD op 24 zetels de nieuwe grootste partij van het land wordt.

Het gaat niet goed met de PVV in de peilingen. Zondag liet Maurice de Hond al zien dat de PVV twee zetels zou dalen, maar peilingen van EenVandaag en Kantar (voormalig TNS NIPO) donderden daar nog eens overheen: ze gaven aan dat de PVV snel populariteit aan het verliezen is, en het vandaag met respectievelijk vijf of acht zetels minder zou moeten doen dan twee weken geleden.

Een nieuwe peiling van I&O Research van vandaag ziet die trend ook, en laat Geert Wilders dan ook fors inleveren: de PVV verliest zes zetels en eindigt op 20 zetels in de peilingen. De VVD verliest één zetel, en gaat van 25 naar 24. Maar dat is wél genoeg om nu de grootste partij van het land te worden. Saillant detail: de PVV is bij I&O nog maar één zetel groter dan GroenLinks, dat goede zaken doet. D66 zou daarentegen nu op gelijke hoogte met de PVV zijn gekomen.

C4tbIzPWAAAiG5N.jpg large

Verder ziet I&O ook dat de PvdA onder Lodewijk Asscher langzaam aan het opkrabbelen is van de diepe dalen die ze vorig jaar nog registreerden, en zou ook de Piratenpartij nieuw binnenkomen in de Tweede Kamer met één zetel.

Kortom: nog een peiling die laat zien dat Geert Wilders moet beginnen met campagnevoeren, en er niet zomaar op kan vertrouwen dat de PVV tijdens de gehele verkiezingscampagne de grootste partij in de peilingen is en zal blijven. De flyeractie in Spijkenisse aankomende zaterdag is hard nodig, maar eigenlijk moet de PVV elke dag in elke stad aan het flyeren zijn, zoals ook de andere politieke partijen.

Gaat Geert Wilders dat lukken? We gaan het merken de aankomende weken. Maar voor nu ziet de situatie er echt niet goed uit voor zijn partij…

_____________________________________________________________

Mijn commentaar:

Ik gaf al eerder aan, dat de PVV  haar eigen graf graaft, of beter gezegd, dat doet Wilders zelf.
-de limit is wel, dat het eigen PVV programma niet door gerekend wordt door het CBS, wel plannen, maar geen financieel onderbouwing, net als PvdD en 50+ ? Lekker makkelijk.

-geen inspraak van de leden, Geert is enig lid, verandert ook niet , is me vertelt door betrouwbare bron. Heel dom, dat werkt niet in een democratie en zeker niet in de polder.

-de nodige onBijbelse standpunten moeten we bij de PVV op de koop toe nemen, net als elders, maar hier wat te veel van het goede, er bleek ook duidelijk geen ruimte voor Bijbelse inbreng.
Maar dat is overal het geval, helaas, zo heb ik zelf vast kunnen stellen bij CU,SGP en CDA.

-mail aan de PVV/Geert wordt vaak niet beantwoord

Als op genoemde punten verstandige actie was ondernomen, had er wat moois kunnen groeien, maar helaas, alleen Geert is de baas en de rest wenst er mee te leven.

Dus “Denk” maar lachen, weer wat islam-ontmaskerend geluid minder. In een democratie krijgt een volk de regering, die het verdient.
Oftewel:  degenen, voor wie  de Schepper, JHWH dus,  niet bestaat, zijn van God los en verzinken in een Goddeloze bende, waarin afgoderij als bijv. de islam ruim baan krijgt.

Waarbij het goede nieuws blijft: het loopt mijn hemelse Vader nooit uit de hand, op het dieptepunt van onze wereldwijde  sores zal Hij verschijnen in de gestalte van Yeshua , als de Mashiach, te Yerushalayim.

Shabbath shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

14 Responses to Het uur der waarheid nadert, wat valt er nog te kiezen?

 1. De enige noemenswaardige weerstand tegen islam is PVV, dus hoe kunt u zich afvragen wat er nog te kiezen valt?

  • Hi Rick,
   Klopt, de PVV ontmaskert de islam, daarin heb ik ze altijd gewaardeerd en gesteund.
   Maar dat is dan ook het enige wat ze goed doen, zie verder mijn artikel.
   Shalom
   Ben

 2. Hi @Ben
  We gaan het beleven !!
  Laat de kerken maar gaan flyeren met pro-Israël flyers !! Maat laten ze zich eerst
  verootmoedigen vanwege gebrek aan Kennis en als gevolg daarvan aanmatiging !!
  Laat discipelen van Yeshua de Waarheid maar luidkeels gaan verkondigen op
  alle hoeken van de straten, sloppen, paden en stegen !!
  Aan de onderlinge eenheid en de liefde onder de volgelingen van Yeshua gingen velen geloven !! Zodat er 3000 op één dag tot geloof kwamen !!
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  SHALOM Corrie

  • Dag Corrie,
   Als ze flyers met het evangelie uitdelen, schieten we zeker op en dat is wat anders dan “pro-Israel flyers”.
   Ook Israelieten hebben het evangelie van Yeshua nodig, het gaat om Yeshua als de enige weg tot de Vader en niet om Israel of welk volk dan ook.
   Het heil is uit (via) de Joden, niet van de Joden en de Joden zijn ook als volk niet het heil op zich.
   Shabbath shalom
   Ben

   • Wat ik wil zeggen @Ben dat ons land een duidelijke positieve houding tov Israël moet prediken. Ook in de politiek. Iets wat GW doet. Want dat zegent God, zegt God in Zijn Woord. Als we dan ook no nexit gaan dan kan Nederland nog een voorbeeld worden voor EU. Laten we opstaan en hiervoor blijven bidden !!
    ⊙⊙⊙⊙⊙⊙⊙
    Shalom Corrie

    • Wat ik wil zeggen @Ben dat ons land een duidelijke positieve houding tov Israël moet prediken. Ook in de politiek. Iets wat GW doet. Want dat zegent God, zegt God in Zijn Woord. Als we dan ook no nexit gaan dan kan Nederland nog een voorbeeld worden voor EU. Laten we opstaan en hiervoor blijven bidden !!
     ⊙⊙⊙⊙⊙⊙⊙
     Shalom Corrie

     • Op 19 februari 2017 @ 12:17 schreef Ben

      Hi Corrie,
      Positief over Israel zijn kan voor mij, omdat we de komst van JHWH in Yeshua op de Olijfberg te Yerushalayim verwachten en dat de daar aanwezigen Israelieten volgens Zach. 12:10 zich dan heel erg zullen treuren wegens het feit, dat ze Hem niet eerder hebben aanvaard.
      Dan zullen velen tot bekering komen, maar gelukkig is dan sinds de Pinksterdag, Hand. 2 ook al met velen gebeurd, tot op vandaag zijn er Yeshua-belijdende Joden.
      Het gaat om het “Israel Gods”, zie Gal. 6:16 , dwz alle oprechte gelovigen vanaf Adam/Eva tot de laatste, uit alle volken, uiteraard inclusief de oprechte gelovigen uit het volk Israel.
      Op dit moment is de staat Israel net zo ongelovig als alle andere volken, realiseer je dat even en derhalve hebben ze het evangelie van Yeshua net zo hard nodig, aldus Petrus al in Hand. 4:12
      Shalom
      Ben

 3. Mensen komen tot ontdekking dat de PVV geen democratische partij is. Heeft u ook gehoord dat zij mensen of werklozen dwingen om te werken? Voorheen betaalde banen en nu worden de mensen, ook gehandicapten met manipulatie en dwang gedwongen om te werken voor 20 uur. Ik ken een man die 20 uur moet werken in de huishouding en voorheen een betaalde baan is. Daardoor verdwijnen veel betaalde banen, ook bij de belastingdienst werken veel vrijwilligers. De arbeidsmarkt zit op slot. Manipulatie en dwang heeft niks met vrijheid te maken en angstcultuur ook niet. De vrijheid wordt al ingeperkt, beginnend bij de zwakkeren en laagopgeleiden. We gaan verkeerde kant op en de overheid verdient teveel geld, zie wachtgeld. Ik geloof niet dat PVV gaat mee gaat regeren? Ik hoorde dat ook een Jezus partij mee doet? Hef u hoofd omhoog. Ik heb een koran boek gekocht om te lezen en te ontdekken…..geen fijne boek.

  • Hi Katja,
   Lees vooral de Bijbel es, na de koran, het verschil is enorm; zie ook
   https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Het wordt lastig kiezen bij de verkiezingen, helemaal waar. PVV kiezen blijft een optie, als we duidelijke oppositie willen, want regeren zal het niet worden.
   Maar SGP, evt. VVD (???????), je moet veel vuilnis als bijvangst op de koop toenemen, als je gaat stemmen.
   Niet stemmen is ook zo wat.
   Wijsheid toegewenst, maar bedenk dat de politiek een tijdelijke zaak is en het leven met JHWH, onze Schepper, is van eeuwigheid en moet dus altijd prioriteit hebben.
   Shalom, welkom op deze site, blijf je vragen stellen,
   Ben

 4. Ik kies ook niet voor de PVV. Ik ben ook met de arbeidsmarkt bezig, omdat vele banen verdwijnen en werklozen gratis moeten werken onder dwang, In Rusland werden mensen ook gemanipuleerd en gedwongen te luisteren naar de overheid. De politiek is tijdelijk, maar veroorzaakt ook veel ellende. Verkeerde keuze wordt er gemaakt. Kijk maar naar EU< grote zakkenvullers. Ik ga zeker de bijbel vergelijken met de koran en dat geldt ook voor andere religies. Ik ben met allerlei zaken aan het onderzoeken. Nu momenteel de arbeidsmarkt.
  http://www.doorbraak.eu/ook-wilders-pakt-werklozen-graag-hard-aan/
  Heel veel werklozen zijn hun baan kwijt geraakt door het bezuinigingsbeleid van het kabinet Rutte. En nu worden ze gestigmatiseerd. Daar moeten we ook voor waken. Haat en onverdraagzaamheid behoor niet mij toe. Ik bid voor iedereen dat ze tot bezining komen en uiteindelijk zitten we hier tijdelijk.

  • Amen Katja, hoor nog graag wat je van de Bijbel gaat vinden en/of het artikel over het vinden van de Ene ware God.
   Shalom
   Ben

 5. Graag wil ik vermelden dat de heer Wilders een agnost en alleenheerser is. Geen democratische partij. Sovjet Unie en islamistische landen zijn of waren ook dictatuur.

 6. Katja, we leven niet meer in een democratie, het is eerder een demoncratie.

 7. Goed gezegd, Derk.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*