Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Geen Pesach, maar voorjaarsvruchtbaarheidsfeest en suikerfeest

Duitse journalist: Moskeeën beletten integratie moslims

Met dank overgenomen van  http://www.rd.nl/kerk-religie/duitse-journalist-moskeeën-beletten-integratie-moslims-1.1388285

2

Constantin Schreiber. beeld Wikimedia

De prediking in Duitse moskeeën staat de integratie van moslims in de weg, stelt de Duitse journalist en tv-presentator Constantin Schreiber.

Schreiber is in Duitsland bekend door een tv-programma waarin hij Arabische vluchtelingen liet kennismaken met de Duitse cultuur. Als vervolg daarop bezocht de journalist acht maanden lang de vrijdagse prediking in bijna twintig Duitse moskeeën. Zijn bevindingen legde hij vast in het boek ”Inside Islam. Was in deutschen Moscheen gepredigt wird”. Gisteren werd het eerste deel van de bijbehorende tv-documentaire ”Der Moscheereport” uitgezonden.

De oproep aan moslims om zich af te zonderen loopt als een „rode draad” door de preken, aldus Schreiber in een interview maandag met de Berlijnse krant Der Tagesspiegel. Als gelovige moslim kun je niet tegelijk democratisch en liberaal én aanhanger van de profeet Mohammed zijn, hoorde hij in een sjiitische moskee.

In een andere moskee werden de hoorders „openlijk opgehitst” tegen jezidi’s, Armeniërs en Joden. In geen enkel land ter wereld mogen er jezidi’s zijn, zo zei de imam in een interview met Schreiber.

In een moskee in Potsdam waarschuwde een imam de aanwezigen om geen vriendschappen met christenen aan te gaan, maar alleen met orthodoxe moslims. Moslims moeten de islam verbreiden, aldus de imam.

De desbetreffende moskee was gevestigd in een royale ruimte die door het stadsbestuur was toegewezen vanwege de vele Syrische vluchtelingen. Die toonden zich tegenover Schreiber geschokt over de agressieve prediking. „Die kenden ze niet uit Syrië.”

In een preek na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn merkte een imam op dat mensen de aanslag wel weer tegen de islam zouden gebruiken. „En preekte vervolgens dat het grootste van alle gevaren het kerstgevaar was.”

De journalist spreekt berichten tegen dat veel Duitse moslims nauwelijks naar de moskee gaan en dat vooral ouderen de moskee bezoeken. „Het zat altijd barstensvol, minstens duizend mensen. In de meeste moskeeën wordt vrijdags meerdere keren gepreekt. En de meeste bezoekers zijn jong.”

__________________________________________________________

Zie ook  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/knettergek-hoogleraar-gaat-onderzoeken-waarom-autochtonen-niet-goed-integreren-in-hun-eigen-wijk/

____________________________________________________________

Mijn commentaar:

We zien kerken leeg lopen, verbouwd worden tot appartementengebouw, moskee, e.d..
In synagoges zit ook geen groei, veeleer ook leegloop.
Moskeeën groeien in aantal (inmiddels 500 in Nederland) en volgens bovenstaand artikel in elk geval in Duitsland zeer druk bezocht, leden worden dan ook massaal geïmporteerd door onze leiders/landverraders.
De evangelische/pinkster gemeentes zakken ook af naar een laagdrempelig nivo zonder verdere diepgang, was me al lang duidelijk, maar dat wordt vandaag nog es bevestigd door een theologisch onderzoek:
https://cip.nl/61596-hoe-de-evangelische-beweging-aan-het-veranderen-is/Gx5XVlZaAXt8OB8cG08adBQQ

“Gelukkig” hebben we de zgn. “messiaanse beweging” nog, daarmee worden de ca. 40 gemeentes /groepen bedoeld, die net als wij de Tora-praktijk terug halen in het gemeenteleven.
Alleen heeft geen van allen de moed om de opdracht in Ef. 5 :10-12 te volgen, nl. de duisternis te ontmaskeren en dat is dan vooral nu de islamisering en de NWO, die dat bevordert.
Ze zwijgen in alle talen en de 10 groepjes , die wij als Tora-Yeshua gemeentes hebben mogen starten, zijn ook allemaal ter ziele, men was niet bereid Yeshua te volgen, zoals in de Handelingengemeente.
Het kostte nagenoeg iedereen te veel moeite , ook als het bij ze in de regio gebracht werd.
De enkeling , die het best wel wilde,  werd het kind van de rekening, met slechts  een paar mensen, dus zeg 4 of 5 , bleek geen gemeentevorming haalbaar.

Conclusie: hoe waar zijn de woorden van Yeshua in Lucas 18:8  “zal de Zoon des mensen nog het geloof (in Hem) vinden, als Hij komt op aarde?”
De eindtijd is een feit, met vreselijke hongersnoden, rampen als Fukushima, alle ruimte voor euthanasie / experimenten met embryo’s / abortus,  oorlogen en geruchten van oorlogen.

Toeleven naar Zijn komst, vanuit de Torapraktijk , samen met de enkele Geestverwant, die je nog treft, ook bemoedigd vanuit onze website, dat is het enige , wat ik nog als antwoord heb.
Biddend en werkend, het evangelie verkondigend aan wie het maar horen wil.
Maak je niet te druk om de teloorgang van christendom en jodendom, er komt uit wat er in een mens zit, wie oprecht Hem zoekt, zal  vinden en met die mensen kan ieder oprecht kind van JHWH verder.

Shalom, wij vieren Pesach in zeer kleine kring, want  de moadiem organiseren voor mensen, die je dan verder ook niet ziet op de wekelijkse shabbathsamenkomsten of bij acties, daar zijn we al eerder mee gestopt.
“kerkje spelen ” , zelfs met enige inbreng van de Tora-praktijk, zonder  Yeshua in alle opzichten te volgen, is een vorm van entertainment, waar wij ons niet voor lenen.
Zonde van ieders tijd en zelfs fout, het geeft mensen, die een Bijbels geloof zoeken het idee, dat zo’n “op eigen maat gesneden” gemeente en geloofsleven nog goed is ook.
Handelingengemeente zijn met Bijbelse gelovigen als zoutend zout, dat is waar we voor gaan en wie dat wil, kan altijd contact op nemen via mail, telefoon of onder dit artikel.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Geen Pesach, maar voorjaarsvruchtbaarheidsfeest en suikerfeest

 1. Beste ben goed stuk ik houd erg van jouw site het confronteert mij hoe mijn leven als Kind van God zo tekort schiet in alle drukte van christelijk Nederland waar gaat het over wat is onze drive om kinderen van het licht uit te stralen Respect en Zegen groet uit Katwijk Rien

 2. Op 29 maart 2017 @ 10:23 schreef Nico Spaak

  Beantwoorden

  Moskeeën beletten integratie moslims? Pim Fortuyn zei al: “we moeten in de moskee gaan luisteren naar wat ze over ons zeggen”. Maar goed, dit is Duitsland. Nu het laatste stapje nog. Zeg nu eens: “de ISLAM belet de integratie van moslims”. Dat is maar een kleine stap voor een mens, maar zou een sprong zijn voor de mensheid (even vrij naar Neil Armstrong).

 3. Op 29 maart 2017 @ 13:57 schreef Mieneke Schipper

  Beantwoorden

  Elia dacht ook dat hij de enige was die overgebleven was in het dienen en luisteren naar de Here God/JHWH.
  Toch waren er nog zevend duizend die hun knieën niet hadden gebogen voor de Baäl.
  Elia kende de zeven duizend niet. Het waren geen mensen van zijn groepje/gemeente. Ze kwamen ook niet bij hem op bezoek en zijn eventuele bijeenkomsten.
  Ze hadden wellicht hun eigen gemeente/bijeenkomsten.
  Toch waren ze er wel. Zeven is getal van de Volheid. Zevenduizend was dus best nog wel veel.
  Ik denk dat er ook in onze tijd best nog velen zijn die hun knieeën niet buigen voor de afgoden/baäl.
  God/JHWH ziet het hart aan en niet wat er uiterlijk te zien is.

  Gelukkig geeft de Here God/JHWH alle Elia’s en de zevenduizen (den) in onze tijd nog versterking door Zijn Woord welke is Christus Jezus ( Yeshua) de gekruisigde en wat veel meer is de Opgestane Heer.
  Hij is Waarlijk Opgestaan.

  • Dag Mieneke,
   Ken jij er 7000? Zo niet, naar welke gemeente kun jij gaan, waar men “als de Handelingengemeente te zijn ” als doel heeft , inclusief het ontmaskeren van de duisternis als o.a. de islam?
   Hoor het graag van je, dan kom ik a.s. shabbath er graag langs.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*