Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Noch Turks noch paaps, liever een Bijbelse maatschappij

screenshot_811

Zie een politieke reactie op https://ejbron.wordpress.com/2017/03/12/turks-spul/
e
https://ejbron.wordpress.com/2017/03/12/rutte-is-een-nazi-ofwel-wat-is-nu-eigenlijk-wel-of-niet-acceptabel/  , met dank aanbevolen.

Eeuwenlang probeerde de RK kerk (de Paapse =pauselijke kerk) Europa te overheersen, hielp zelfs de islam de wereld in om grip te houden en/of te krijgen op het M.O..
Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Liever_Turks_dan_paaps   , toen dachten de Protestanten in Nederland, dat de dwingelandij van Rome verder ging dan die van de Turken.
Sinds Erdogan als sultan wenst te heersen met zijn puur islamitische AK partij
(zie  https://nl.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_Rechtvaardigheid_en_Ontwikkeling  ) is het hek van de dam, we kunnen onze slagzin beter veranderen in “moge het Koninkrijk van JHWH spoedig komen”, de eerste zin uit het “Onze Vader” gebed.

Steeds meer mensen, die  dan zelf niet in de Bijbelse waarheid geloven, laten zich ontvallen, dat we vaker  gebeurtenissen mee lijken te maken “van apocalyptische , Bijbelse proporties”, die we niet meer kunnen hanteren.
Milieu, financiele wereld, macht van de grote bedrijven, politiek gelieg en gedraai, de media voor het karretje van de elite, totaal gebrek aan identiteitsbesef, wapenwedloop, hongersnoden, aardbevingen,  etc.
De profetie van Yeshua in Matth. 24 wordt steeds herkenbaarder, vanaf Zijn verschijning op aarde was dat al gaande, maar het punt is dat de weeen toenemen !

Erdogan, die er bewust op uit is in diverse Europese landen zijn macht te vergroten, door de Turken met 2 paspoorten in die landen als “zijn onderdanen” toe te laten spreken door  de Turkse ministers, moslim en AKP lid uiteraard.
De duivelse geest van de islam kruipt steeds verder uit de fles, dankzij de landverraders van regering, parlement en koningshuis, die de islam al 50 jaar steeds de ruimte gaven.
En alleen maar, omdat er van uit de PVV/VNL een tegengeluid is gekomen, gaan ze nu 3 dagen voor de verkiezingen een keer optreden.
De SGP heeft sinds een paar maanden een anti-islamverklaring, te laat en te zwak.
Dankzij de PvdAllah hebben we nu een echte islampartij van 2 ex-PvdA kamerleden, die hopelijk te weinig kiezers krijgen om in de kamer te blijven, maar dat is nog maar de vraag.
Wie DENK stemt, denkt niet en ik ben benieuwd hoeveel niet-denkenden er dan zijn woensdag a.s.
Uiteraard zwijgen alle kerken en synagoges en blijven  met de “gluiperige gerefomeerden en de enge evangelischen van de CU” roepen , dat “God liefde is en dat we zo veel mogelijk zo niet alles  goed vinden”.
Ook de “misselijk makende messiaansen” laten de ontmaskering van de islam liggen.

In Rotterdam hersenspoelden de demonstanten zichzelf met een roep tot hun koranafgod, zie
https://www.facebook.com/RTnews/videos/10155310264529411/?t=5

Natuurlijk willen de gristen-lijken en nepjoden het nog niet snappen, als in de binnenstad van Rotterdam een kleine 1000  moslims eisen, dat ze moeten mogen worden opgejut in de leer van de AKP tot eer van sultan Erdogan en dan door de ME verwijderd moeten worden.
Alles moet kunnen hier, ook als er ipv 500 moskeeën  500 Erdogankantoren komen of  500 Nazi-kazernes, elke mening of systeem is goed, toch ?
Onmiddellijk gaat de CU dan een “beschermende ring rond de Es Salaam moskee e.d. leggen , om hand in hand te zingen, dat ze “in liefde de moslims beschermen” tegen die nare , populistische , rechts extreme Nederlanders.
Er moeten eerst  gruwelijke aanslagen plaats vinden, het leven moet hier zoals in Zweden worden met steden als Malmo en Stockholm, aantal verkrachtingen en geweldsdelicten door moslims gepleegd is er enorm.

Dat stupide geleuter van de Nederlandse “gristen-lijken”, waarbij de islam ook goed is en moet kunnen en waarbij “God” alleen maar liefde is, verziekt de  hele samenleving.
De Bijbelse waarheid is anders, kan iedereen lezen:

-de Schepper heeft een Naam, JHWH , de God van Abraham, Isaak en Jacob (Ex.3) en is volgens Ex. 34:6,7 “barmhartig en genadig, zeer geduldig, groot van goedertierenheid en  trouw en die goedheid aan  duizenden voortzet, die de ongerechtigheid, overtreding van Zijn Tora en zonde vergeeft”.

Kortom, JHWH is liefde?  Ja, maar er staat geen “punt” achter deze zin, het gaat verder met:
“maar de schuldige houdt Hij zeker niet onschuldig, ongerechtigheid van iemand zet zich voort tot in 3e en 4e geslacht”

En die ongerechtigheid is dan zo vergaand, dat je mensen krijgt, die te allen tijde boosaardig en verdorven denken, zoals net voor de zondvloed, zie Gen. 6:5-8 , waarin JHWH als enige oplossing, na 100 jaar waarschuwen via Noach, de wereld onder water zet om schoon schip te maken.

Vergeving is er zeker, maar alleen voor wie zichzelf begrijpt als overtreder van de Toraprincipes,  als zondaar dus, die des doods schuldig is en die aanvaardt, dat JHWH in de mensengestalte van Yeshua voor hem/haar de doodstraf droeg.

Wie alleen maar bazelt, dat “God liefde is” zonder te willen snappen, dat er geen liefde is zonder gerechtigheid, misleidt zichzelf en zijn toehoorders en dat gebeurt dus volop in de kerken en synagoges.
We staan vlak voor de “apocalyptische rampentijd”, als we er al niet midden in zitten.

“Noch Turks, noch paaps”, maar “Uw Koninkrijk kome” en dat is in ieders hart, waar Yeshua is aanvaard, overtuigd door JHWH , Die Geest is.
In alle volheid zichtbaar als Hij verschijnt op de Olijfberg te Yerushalayim.

Shalom
Ben Kok (joods-chr pastor)

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Noch Turks noch paaps, liever een Bijbelse maatschappij

 1. Op 12 maart 2017 @ 12:42 schreef Ineke van den Hof

  Beantwoorden

  Met instemming gelezen. U heeft helemaal gelijk!

  • Hi Ineke, dank voor je instemming, helaas is het zoals het er staat, onderbouwd en wel.
   Enerzijds tragisch, anderzijds is het beeld precies zoals het in de Bijbel is voorzegd en dus is de komst van JHWH zeer nabij, dat is het goede nieuws.
   Shalom, stuur het artikel door aub,
   Ben

 2. Ik moest net aan het volgende denken, namelijk dat God wellicht bewust deze botsing tussen Nederland en Turkije toelaat, zodat – zeker bij verdere escalatie – nog eventuele toetredingsonderhandelingen met Turkije tot Europa definitief de ijskast in gaan.

  Groetjes en veel zegen,

 3. Erdogan is een dictator en de waarheid mag gezegd worden ! Shalom

 4. Heel mooi verwoord Ben!!

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*