Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Rutte’s staatsmanschap is al weer over !

Na Turkijerel weet Erdogans partijgenoot toch in Nederland te komen

Met dank overgenomen van
http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/03/na-turkijerel-weet-erdogans-partijgenoot-toch-in-nederland-te-komen-474768/

Het lijkt erop dat er nu toch een partijgenoot van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Nederland is om campagne te voeren voor een Turkse grondwetswijziging. Het Turkse parlementslid Ayhan Sefer Üstün twitterde afgelopen weekeinde al dat hij in Nederland was.

‘Wij zijn in Nederland om het presidentiële systeem toe te lichten, we beginnen ons werk in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht,’ twitterde Üstün zondag. Ook de Turkse krant Aksam schrijft over Üstüns bezoek aan Nederland.

In de tweets zijn foto’s te zien van Üstün die rozen uitdeelt aan Turken op straat, en foto’s van hem en anderen die spreken vanachter een katheder met het woord ‘ja’ erop.

C7RVxBtWwAAzGgP

Week na Turkije-rel

Dat Üstün naar verluidt in Nederland was, komt een luttele week nadat het kabinet er alles aan deed om de komst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu en de minister van Familiezaken Fatma Kaya te verhinderen.

Volgens onze bloggers
Afshin Ellian: ‘Erdogan is bedreiging voor de stabiliteit van Europa’Foto www.marcobakker.com

Premier Mark Rutte trok de landingsrechten van Cavusoglu in. Kaya wist wel Rotterdam te bereiken, maar werd na enig gesteggel begeleid teruggestuurd naar Duitsland, waar zij met de auto vandaan was gekomen. De acties van het Nederlandse kabinet leidden tot hevig protest van Turkse Nederlanders in Rotterdam, en tot aanhoudende dreigementen en beledigingen van Erdogan.

Merkel en Michel klaar met Erdogan

Erdogan blijft daarnaast ook uithalen naar andere Europese landen, die niet zitten te wachten op zijn campagne. Zondag verweet hij de Duitse bondskanselier Angela Merkel nog ‘nazipraktijken’. Merkel heeft er genoeg van: ‘Dit moet stoppen,’ zei ze maandag.

Ook de Belgische premier Charles Michel is klaar met de aantijgingen van Erdogan. ‘Hij wakkert het nationalisme aan en wil zich als slachtoffer opstellen [om daarmee bij het referendum te profiteren, red.],’ zei hij gisteren, nadat een aantal Turkse pro-Erdogan kranten de Turkse-Belgische staatssecretaris Zuhal Demir van terreurbanden hadden beticht.

Het verwijst naar de ja-campagne van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan voor het Turkse referendum. Het referendum, dat in april wordt gehouden, gaat over een grondwetswijziging waarmee de president meer macht naar zich toe trekt. Als er een ‘ja’ uitrolt, dan betekent dat onder meer dat Erdogan per decreet kan gaan regeren, dat hij tot 2029 kan aanblijven en dat de functie van premier wordt geschrapt.

_______________________________________________________________

Mijn commentaar:

Je zal maar op de VVD gestemd hebben, op Rutte, die vlak voor de verkiezingen de stoere “vader des vaderlands” uithangt naar de Turken, maar vlak er na  vooral druk is met zijn nieuwe speeltje, een “Groen rechts kabinet”.
Dat er dan al dagen een  Turks parlementslid hier campagne voert voor Erdogan, dat zal hem kennelijk een zorg zijn.
Bedankt Mark, ik heb me niet vergist,  terecht heb ik PVV gestemd.

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*