Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Groot haatzaaicongres in Zwitserland, hart van de EU

Screen-Shot-2017-04-24-at-12.00.42Foto: Abu Bakr al-Baghdadi is de leider van ISIS. ISIS baseert zich op de salafistische islam.

met dank overgenomen van
http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/zwitserland-draait-door-1-000-extremistische-moslims-doen-binnenkort-mee-aan-salafisme-congres-in-zurich/

Waarom krijgen deze mensen, die het Westen haten en willen vernietigen, alle ruimte om een achterlijk congres te houden? En dan ook nog in één van Europa’s mooiste landen?

Gestoord, gestoorder, Zwitserland: maar liefst duizend radicale moslims “uit de hele wereld” komen in mei naar het World Trade Center in Zürich-Oerlikon om daar een congres bij te wonen van, voor en door salafisten. Dat zijn aanhangers van de meest radicale versie van de fundamentalistische islam.

Hilarisch genoeg draagt het congres de naam Longing For Peace, wat natuurlijk je reinste flauwekul is. Als moslimextremisten ergens niet op zitten te wachten dan is het op vrede. Zij verdelen de wereld in twee soorten mensen: goede moslims (lees: moslimextremisten) en ongelovigen. De eersten moeten de laatsten onderdrukken en mogen hen zelfs uitmoorden, als het even kan. Dat is hun versie van ‘vrede’: een wereld gedomineerd en onderdrukt door henzelf.

Het klinkt leuk, zo’n vredesconferentie, maar de organisatie die erachter zit is radicaal tot op het bot. Het gaat om de IZRS. Dat is een salafistische organisatie die met name tweede generatie moslimimmigranten wil aanspreken; dat zijn jonge moslims die al enigszins geradicaliseerd zijn en zich niet kunnen vinden in de meer verlichte en moderne vormen van de islam uit Turkije, Bosnië en Albanië. Het IZRS wil deze jongeren een “alternatief” bieden om hun ‘identiteitscrisis’ op te lossen, wat inhoudt dat ze te horen krijgen dat ze een ‘pure vorm’ van de islam moeten volgen: de salafistische islam. Let wel, dat is dezelfde vorm van de islam die aangehangen wordt door terroristische organisaties als Al Qaeda en ISIS.

Het is dan ook weinig verrassend dat de Zwitserse krant Blick furieus reageert op het geplande congres., dat het grote islamistische congres in Zwitserland in jaren wordt. De aanwezige sprekers zullen hun best doen om de moslimjeugd te indoctrineren. Eén van die sprekers/gasten is Mohammed al-Awadhi uit Koeweit. Deze man staat bekend als een aanhanger van de radicale islam. Zijn belangrijkste ‘bijdrage’ aan het gedachtegoed van het salafisme is dat hij te pas en te onpas ‘de heilig oorlog verheerlijkt.’

Een andere spreker is ene Fynn Jamal uit Maleisië. Deze ex-zangeres heeft tegenwoordig een YouTube-kanaal waarop ze moslimmeisjes vertelt dat ze hun hele lichaam, en zeker hun gezicht, moeten bedekken. “De nikaab heeft mij vrij gemaakt,” zegt ze onder meer. “Ja, ik verklaar bij Allah, dat ik vrij ben geworden door de nikaab.” Natuurlijk. Want ‘je helemaal bedekken in een lang gewaad waardoor mensen je niet meer kunnen zien’ schreeuwt natuurlijk dat je vrij bent. Toch?

Ook zijn er vertegenwoordigers bij van salafistische organisaties. Eén van hen liet eerder op Facebook weten dat “de islam binnenkort in elk huis” zal zijn. Daarmee bedoelt hij dus niet de islam van, zeg, een Mevlana (ook bekend als Rumi), maar de interpretatie van hemzelf en zijn radicale vrienden: het extremistische salafisme.

Oh, en dan zijn we er nog niet. Andere sprekers en gasten worden er van beschuldigd propaganda te hebben verspreid voor terroristische groeperingen in Syrië. Zo zal Nicolas Blanco erbij zijn, wat ook geldt voor andere bekende extremisten als Qaasim Illi en Naim Cherni. Onze Zwitserse vrienden mogen nog van geluk spreken dat een psychopaat als Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS, er niet hoogstpersoonlijk bij is. Ook dat had verder niemand verbaasd.

Al die mensen zijn volgende maand dus van plan om bijeen te komen in het mooie en vooral ook moderne Zwitserland.

Het is werkelijk knet-ter-gek.

In plaats van deze extremisten de mogelijkheid te geven om hun haat te verspreiden moet de Zwitserse politie een inval doen als de conferentie aan de gang is. Pak al die lui maar op, en vervolg ze vanwege het prediken en het verspreiden van haat, en voor het verspreiden van terroristische propaganda. Deze mensen horen niet vrij op straat te kunnen rondlopen, laat staan dat ze een congreskunnen organiseren. En dan niet in Saoedi-Arabië, maar in Zwitserland of all places.

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*