Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Nederland: Mekka aan de Rijn, verkocht door landverraders !


‘Steeds meer invloed salafisten in moskeeën Amsterdam’

Foto: ANP    foto verwijderd wegens inbreuk auteursrechten op verzoek ANP

Gepubliceerd: 22 april 2017 07:28Laatste update: 22 april 2017 08:29

Bijna de helft van de 22 moskeeën van Marokkaanse origine in Amsterdam staat onder invloed van het salafisme. Dit blijkt uit onderzoek van de AIVD waar NRC zaterdag over schrijft.

Deze fundamentalistische stroming in de islam heeft afgelopen jaren een opmars gemaakt in de hoofdstad waarbij gematigde moskeeën binnen haar invloedssfeer zijn geraakt. Soms gaat dat zelfs gepaard met geweld.

De ontwikkeling in moskeeën hangt samen met de toenemende invloed van Saoedi-Arabië. Nederlandse imams worden steeds vaker opgeleid aan de islamitische universiteit van Medina en gaan na terugkeer het salafisme prediken.

Salafisten willen een ‘zuivere’ Islam zoals deze was in de tijd van de profeet Mohammed. Tot nu toe werd altijd gedacht dat de salafisten een een kleine minderheid vormden binnen de moskeegemeenschap.

“We herkennen de signalen van de rol die salafisten spelen in Amsterdamse moskeeën”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen het NRC. “Het heeft al langer de nadrukkelijke aandacht van de burgemeester.”

Radicalisering

Gemeenten maken zich ernstig zorgen over deze toenemende invloed. Sommige salafisten zouden een anti-integratieboodschap uitdragen welke weer als oorzaak kan werken voor radicalisering.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid, een koepelorganisatie van moskeeën, ziet graag een imamopleiding in Nederland verschijnen, zodat de studenten niet naar Saoedi-Arabië hoeven te gaan voor hun studie.

_____________________________________________________________

Mijn commentaar:

Zou deze al 60 jaar van niets tot een ramp groeiende ellende op de agenda van ons nieuwe kabinet in wording staan?
Of zou er vandaag enige aandacht voor zijn in synagoges of morgen in kerken?
Vergeet het maar, het Nederlandse volk laat zich stap voor stap naar de slachtbank leiden, de geestelijk en politiek leiders verkwanselen ons aan de moslimoverheersing, stap voor stap, al 60 jaar lang.
Wij vergrijzen, de jongere autochtone Nederlanders krijgen geen of te te weinig kinderen en dus moeten we jonge mensen uit islamlanden importeren,  zo is de idiote gedachte.
En islam is een gelijkwaardige religie in ons land, moet alle ruimte hebben, aldus het credo van de CU en alle andere landverraders, behalve dan de PVV, die al jaren als enige terecht waarschuwt.
O ja, de SGP heeft sinds enkele maanden ook een islamitisch pamfletje,  te weinig en te laat.
En het volk zwijgt, maakt zich druk om “huisje, boompje, beestje”, los van God of levend als gristen-lijk of nepjood.

Men was al verloren , omdat men los van JHWH leefde en nu wordt dat gat verder gevuld door de duivel met de islam, een krokodil, die gevoed wordt om ons uiteindelijk allemaal te vernietigen.

Behalve degenen, die zich door Yeshua me JHWH verbonden weten en Hem volgen tot Hij komt.
Shabbath shalom ,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS mocht u iets willen lezen over de oplossing van de gaande ramp, zie
https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Zie voor meer info over de islamisering vanavond:
http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/73609/salafisme_groeit_heeft_een_verbod_zin_

salafisme-As-Soennah-moskee

De invloed van salafisten binnen Marokkaanse moskeeën in Nederland groeit. Uit een onderzoek dat NRC Handelsblad vandaag publiceert blijkt dat bijna de helft van de 22 Marokkaanse moskeeën in Amsterdam bestierd worden door, of onder invloed staan van, salafisten.

De salafistische leer is een streng orthodoxe islamitische leer die actief verspreid wordt vanuit Saoedi-Arabië. Zo studeren verschillende Nederlandse imams in de Saoedische stad Medina om hier in Nederland de ‘zuivere’ salafistische islam te prediken.

Het salafisme wordt vaak gezien als een voedingsbodem voor radicalisering. De AIVD waarschuwde in 2015 dat het salafisme radicaler werd, de veiligheidsdienst rapporteerde hoe in salafistische diensten de Nederlandse samenleving werd afgewezen en democratie werd neergezet als afgodendienst. Naar aanleiding daarvan vroeg de Tweede Kamer het kabinet de mogelijkheden te onderzoeken om de organisaties te verbannen. Minister Asscher liet echter weten het gedachtengoed niet te kunnen verbieden, maar wel op te treden als er sprake is van ‘aanzetten tot haat’.

Volgens Arabist Jan Jaap de Ruiter, verbonden aan de Tilburg University, zijn niet alle salafisten jihadisten, maar zijn vrijwel alle jihadisten salafisten. De Ruiter heeft altijd tegen een verbod gepleit, omdat hij vond dat het beter is om met de salafistische moskeeën in gesprek te blijven en ze juist niet uit te sluiten. Maar door de groei van de salafistische invloed, vindt De Ruiter nu wel dat het tijd is geworden om paal en perk te gaan stellen en toch de mogelijkheden voor een verbod te onderzoeken of in ieder geval repressieve maatregelen te nemen.

Oud PvdA-kamerlid en moslim Ahmed Marcouch wil graag dat het Openbaar Ministerie meer gaat toezien en handhaven op eventuele wetsovertredingen door salafisten. Volgens hem gaat het bij het salafisme niet om een religieuze stroming maar om ‘een georganiseerde vorm van haat tegen het westen’. Volgens hem wordt de orthodoxie slechts gebruikt als masker. Wel denkt Marcouch dat het makkelijker is voor de inlichtingendiensten om salafistische clubs niet te verbieden. Het is makkelijker om dat soort organisaties in de openbaarheid te volgen.

In EenVandaag een interview met Jan Jaap de Ruiter en Ahmed Marcouch.

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Nederland: Mekka aan de Rijn, verkocht door landverraders !

 1. Op 22 april 2017 @ 10:15 schreef Nico Spaak

  Beantwoorden

  Ach gutjes, is er ergens dan iets fout gegaan met de opleiding tot imam door onze universiteiten? http://www.blikopnieuws.nl/nieuws/237919/vu-bekijkt-mogelijkheid-voor-imamopleiding-op-hbo-niveau.html Imam op hbo- niveau? Nou toe maar, Antoine Bodar is er niets bij vergeleken. Het wachten is dan natuurlijk op een opleiding voor imam op universitair niveau. Krijgen we waarschijnlijk een wetenschappelijke verhandeling over het pedofiele leven van de profeet.
  Het ziekenhuis van de Vrije Universiteit in Amsterdam –op 12 oktober 1966 geopend– had protestants-christelijke wortels. In duizenden vaak gereformeerde gezinnen stond er een busje op de schoorsteenmantel waarin geld gespaard werd om dit project mogelijk te maken. Ook bij ons thuis, totdat het door mijn vader werd verwijderd met de uitleg dat ze hun wortels hadden verloochend. Het is dat het allemaal zo diep tragisch is, anders zou het een absolute dijenkletser zijn.

 2. Op 22 april 2017 @ 13:42 schreef Pieter A Meijer

  Beantwoorden

  Shalom Ben;
  Uit andere bronnen kende ik dit al.
  Ook op TT stond een dergelijk bericht.
  Onze profeten hebben 2500 jaar geleden al een duidelijke hint gegeven.
  Maar…. JaH u Shuah (Ik ben Redder) heeft gezegd: “…..wanneer die tijd niet zal worden ingekort, zal geen vlees worden behouden”.
  Dus Zijn (weder)komst is aanstaande.
  Shavuah Tov.

 3. Helaas Ben,
  Het is niet anders. Iedereen bijna, kijkt weg! Of wil het liever niet zien, uit angst voor wat men wel eens tegen kan komen! Wij geven zelfs alles gratis weg waarom de islam nog niet eens gevraagd heeft!!!
  En de moskeeën stromen vol en de kerken leeg. Dus… vul maar in en kleur de plaatjes! Langzaam maar zeker neemt de islam ons land over en daarna is Eurabie een feit! Zij krijgen ook nog eens meer kinderen en bijna alle “vluchtelingen” zijn ook nog eens islamitisch. Dus…………..

  Shalom,

  Paul

 4. Samen met de partij ‘denk’ zijn spijtig genoeg bijna alle politieke partijen ,bewust en of onbewust er nog erger aan toe als de NSB van voor de tweede Wereldoorlog !!!(inclusief de lauwe christelijke partijtjes)De islam plant zich voort als een soort kakkerlak die net als de zonde moeilijk te bestrijden is!!!Op 4 mei staat de zogenaamde hersenloze elite weer krokodillentranen te huilen, maar de eerste oprechte verontschuldigingen over het gedrag van de ‘angsthaas – overheid’ in de tweede Wereloorlog moet 72 jaar na dato nog steeds gemaakt worden! Gelukkig heeft mijn vader in Elim bij moedige Nederlanders kunnen onderduiken (zijn vader en moeder zijn op 19 november 1943 vermoord te Auschwitz en mijn vader heeft deze ervaring waarschijnlijk nooit kunnen verwerken),plus minus 1 procent van de bevolking zat toen daadwerkelijk in het verzet,waarschijnlijk zal nu misschien een kwart procentje van de Nederlanders in verzet komen tegen een volledig door het kwaad gecorrumpeerde overheid ( homohuwelijk ,abortus ,pedofilie ,het vergoeilijken van een doodzieke religie zoals de islam,en het tenonrechte verzinnen van allerlei regeltjes die kant nog wal raken ,we leven in een doodscultuur die zijn weerga niet kent)Persoonlijk geloof ik in de Ware God ,De God van Israël en HIJ laveert mij door het leven heen ! Shalom van Léon van Duren

  • Hi Leon,
   Dank je voor het meedelen van je indrukwekkende achtergrond, het is nogal wat; overigens heb je helemaal gelijk met dat “kwart procentje” en ik ben dankbaar, dat jij en ik daar dan bij horen.
   Hopelijk ook veel van de lezers hier, graag de reactie van de honderden dagelijkse lezers op de reactie van Leon.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*