Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

EO-Thijs en de rammendan

https://www.npo.nl/tijs-en-de-ramadan/26-06-2017/VPWON_1276077?ns_linkname=&ns_source=npo-shortener

Net even de uitzending bekeken, er zijn 100 panelleden, die mee kijken, vragen stellen, meningen geven.
Breed van opzet, van een ex-moslim, die christen is geworden en ernstig waarschuwt voor de islam en de enorme naïviteit van de Nederlanders mbt de islam.
Ook een domineesdochter, die moslima is geworden en de islam verdedigt, we gaan gezellig over ramadan praten en niet zeuren over “het geweld vanuit de islam”.
Zelfs sjeik Fawaz Jneid komt langs, nog dezelfde engerd als toen ik hem interviewde voor onze DVD, nog steeds beschikbaar, voor een gift naar uw hart, 1 euro is dan al genoeg, zie
https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/

Thijs gaat in de nacht naar een boksschool, waar vrnl.  moslims er op los rammen, dat past volgens 1 van de vechters ook heel goed bij de rammendan , bidden, sporten, naar de moskee gaan, als je je tijd maar goed besteed.
Beetje jihadtraining kan geen kwaad, toch ?

Ik heb Thijs nalv een radioprogramma in dec. 2016 es een mailtje gestuurd met wat vragen,  antwoord: hij kon in mijn mail geen concrete vraag ontdekken !!
Maar laten we es zien of die vragen in deze programma’s aan de orde komen, zie mijn mail van destijds hier onder:
______________________________________________________________
Dag Thijs,
Ik vroeg om je reactie op mijn commentaar, zoals dat staat in
https://tora-yeshua.nl/2016/12/duitse-straten-vervallen-wettenloosheid-oorzaak-islamisering/ <https://tora-yeshua.nl/2016/12/duitse-straten-vervallen-wettenloosheid-oorzaak-islamisering/>
Dat is een concrete vraag.
Meer specifiek: ik mis voortdurend duidelijkheid in die islamdebatten, de vragen die bij mij blijven liggen zijn de volgende:
-hoe kan men spreken van “gelijkwaardigheid”, als moslims  vanuit het hart van hun “religie”  uitdragen, dat ze het kalifaat overal moeten vestigen, ook in Nederland?
Als Tora-Yeshua gemeente waren we een paar jaar terug de enige geloofsgemeenschap, die protesteerde tegen het uitroepen van het kalifaat door Hizb ut Tahir, zie
 https://tora-yeshua.nl/2011/07/hizb-ut-tahrir-erger-dan-een-sekte-gesubsidieerd-hoogverraad/

-waarom hoor ik nergens in de media, dat de koranAllah een totaal andere “persoonlijkheid” is dan JHWH, ons in de Bijbel en in Yeshua geopenbaard?

Aan beide zaken maakt Gert-Jan Segers zich namens de CU schuldig, hij spreekt altijd over “mijn vrijheid is jouw vrijheid” , islam is een gelijkwaardige religie in ons land” etc. en nergens over het verschil als dag en nacht tussen de korangodheid en JHWH, wekt op zijn minst de indruk dat het bij hem om “dezelfde God” gaat.

-de oorzaak van het toenemende terrorisme is de islam als systeem, maar voortdurend moeten we de onzin van Aboutaleb /Marcouch c.s. aanhoren, dat de “islam een geweldige en vreedzame religie is, maar door enkele kwaadwillenden wordt misbruikt””.
Waarom wordt dat nooit weersproken en al helemaal niet van uit christelijke en/of joodse hoek ?

Dat zijn zo een paar concrete vragen en uiteraard ben ik graag bereid die met jou door te praten, privé, beter nog in een programma met wie dan ook als opponent.

Shalom 
Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl
0639696349
______________________________________________________________

In het programma van gisteravond zien we in elk geval enorme tegenstrijdigheden in de uitspraken van moslims.
De 1 stelt, dat iedere moslim vrij is om te veranderen van geloof, de ander zegt dat het wel kan, maar moeilijk wegens sociale druk en de imam, sjeik Fawaz, stelt dat de doodstraf van toepassing is, als de afvallige niet alsnog weer moslim wordt.
De boodschap van het programma is dan natuurlijk: het ligt genuanceerd.
Maar wat ik dan mis, is de duidelijkheid,EO-Tijs-Fawaz-690x366die Thijs als programmamaker op tafel moet brengen: wat leert de koran, hadith, umma en Mohammed zelf?

Sjeik Fawaz geeft dan het meest “koranische” antwoord: dood maken en dat is nog niets bij de islamhel, die hem of haar wacht, eeuwige marteling.
Maar Fawaz is “omstreden en Thijs vindt de doodstraf afschuwelijk, dus “mijn islam” gaat de boventoon voeren boven “de ware islam”.
“Mijn islam” van de aardige moslim, zoals in het gastgezin, wat compleet haaks op de waarheid van de islambronnen staat.
De stichter van de islam, Mohammed, opgetuigd door de RK kerk in de 7e eeuw, is het grote voorbeeld: moordenaar, verkrachter, pedofiel en polygamist en elke moslim dient hem na te volgen.

Gaat er nog duidelijkheid komen , Thijs? En anders bel je even, ik doe graag mee met het panel, maar je hoort liever Jos Strengholt, die in dezelfde “geest” praat als Segers.
“dezelfde God in Bijbel en koran” en “islam is een gelijkwaardige religie in ons land”.

Ons land, waarin Fawaz zich desgevraagd helemaal thuis voelt, vanwege ruim 1 miljoen moslims om hem heen.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

zie ook  https://www.nieuwwij.nl/opinie/tijs-en-de-ramadan-freek-vonk-op-safari/

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to EO-Thijs en de rammendan

  1. Hoi ben wat een misleiding is er dan geen 1 kerk gemeente die dit benoemd lees deze 5 vers 11 is toch duidelijk hoe kan ik mij met heel mijn hart zeggen dat ik een christen ben Kind van God zonder aan die misleiding te vechten en te ontmaskeren. Bless ga door met je werk Ben ik blijf voor je bidden groet Rien(PS wil je nog steeds eens bellen)☺

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*