Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Anti-Israël hetze op het museumplein, Amsterdam, shabbath 3 jan. 2009

Ca. 25 linkse, anti-Israël- en moslim-organisaties waren uit het hele land opgeroepen door het Ned. Palestina Kommittee, Gretta was er, Rabbae en vele andere prominenten.
Geen enkel geluid of aanwezigheid van pro-Israël mensen en daarom was ik er, om juist naar voren te brengen, dat oogkleppenhaat richting Israël desastreus eenzijdig is.
Allerlei borden met stevige anti-Israël teksten, vele vlaggen, Palestijnse, ook Libanese en zelfs de communistische partij Libanon, alle ruimte!
Dus om iets aan de eenzijdigheid te doen, ontvouwde ik de Israëlische vlag en deelde wat kaartjes uit met informatieve websites.

Als door een  fors aantal wespen tegelijk gestoken stond er in no time een groep verhitte Israëlhaters tegen me aan te schreeuwen.

“meeverantwoordelijk met de Israëlische moordenaars” was ik, net als de Nederlandse overheid, zo klonk later op de dag op het NOS nieuws.

Ik werd steeds harder geduwd, men begon aan de vlag te trekken, die te midden van een paar duizend mensen natuurlijk snel afgepakt was en die verdween in de massa.

Onder het geroep van “Allah akbar”; tja, die afgod is wel de “grootste”, gezien het nivo van vele van zijn volgelingen.

Hun “gelijk” is zo kwetsbaar, het kan geen enkele discussie aan, dus die wordt overschreeuwd, weggeduwd met geweld en vermoord.

Te midden van het “gelijk” van deze 25 organisaties was geen plaats voor het pro-Israël geluid van slechts 1 persoon, net zo min als er plaats is voor Israel in het M.O. islamgebied.

Wereldwijd moet de islam heersen, zo luidt de opdracht van Allah in de koran en eens islamgebied, altijd islamgebied.

Zo ook het museumplein kennelijk en vervolgens een demonstratieve mars door het centrum van Amsterdam, waarbij het gelijk van de Israëlhaters, geïnspireerd door de islam, werd geclaimd.

Terwijl de Israëlische vlag uit mijn handen werd gerukt met stok en al, kwam Mohammed Rabbae, ex-Kamerlid SP bezwerend te midden van het opstootje staan en duwde mij met zachte hand uit het demonstratie gebied, daarbij wat hardhandiger geholpen door de meute.

Een reporter van AT5 en iemand van Het Parool vroegen me naar mijn motivatie en ik legde uit, dat we in democratisch Nederland het recht van meningsuiting hebben, ook als dat in positieve zin over Israel gaat.

Vervolgens kon ik hen uitleggen, dat de kern van het M.O. probleem de islam is, die immers oproept tot het veroveren van de wereld en iedereen moet moslim worden of verdwijnen uiteindelijk.

Daarbij worden moslims graag martelaar; in deze religie van de dood (woorden van een Hamasleider) wordt het paradijs beloofd met 72 maagden en uiteindelijk ontstaat er een wereldwijd islamrijk, komt altijd goed, doodgaan is geen probleem.

Als je maar moslim bent geworden, dan kom je uit de islamhel op een door Allah nader te bepalen moment, nadat je daarin lang genoeg bent gemarteld in de meest extreme vorm.

Niet-moslims worden eeuwig in de hel gemarteld, dat moge duidelijk zijn.

Daarom riskeren ze ook zonder veel problemen de confrontatie met de militaire overmacht van Israel, dat na jaren van geduld, weggeven van Gaza, 6000 raketten uit Gaza op Israel, 15 doden en vele trauma’s reageert op een stevige manier, maar met grote zorg voor de burgerbevolking!!

Mensen met deze enge islamvisie gaan door tot hun dood en tot de dood van de burgers, waar ze de zorg voor zouden moeten hebben.

Dat jihad-verhaal zit in de genen en deze oogkleppenvisie was voelbaar aanwezig.

Na enkele minuten verdween Rabbae, zag kennelijk voor het moment van het gesprek af, maar dat kan wellicht op een minder hectisch moment worden voortgezet?

Tussendoor dook ineens een oudere Joodse man op, die zijn grote waardering uitsprak voor het feit, dat in elk geval iemand nog een pro-Israëlgeluid trachtte te laten horen.

De royaal aanwezige politie zag het van enige afstand aan, greep niet in, toen de vlag uit mijn handen getrokken werd, liet dat dus gebeuren!

Toen de zaak tot enige rust was gekomen, kwam een politieagent me vragen in een busje wat vragen te beantwoorden en die kwamen neer op gegevens noteren en meedelen, dat ik de vlag later op de dag op het politiebureau kon komen halen.

Blijkbaar hadden ze die buiten mijn gezichtsveld weer van de meute afgepakt.

Inderdaad, 3 januari 2009, het is geen 1939/1940, maar het verschil is ver te zoeken.

Moet kunnen hier en als er een Kamermeerderheid komt, die de islam alle ruimte laat inclusief sharia, moet dat ook kunnen volgens Donner.

In het huidige Nederland kun je niet als geboren en getogen Nederlander bij een demonstratie over Israel/M.O./Gaza gaan staan met een eigen mening en vlag van Israel.

Want zonder het wakend oog van de politie, zij het op afstand en een paar organisatoren plus GroenLinks Kamerlid Rabbae was ik beslist in elkaar geslagen.

Nu werd ik “tijdig tactisch” afgevoerd, uiteindelijk in een politiebusje, want als ik langs de meute zou lopen, zou dat mogelijk nieuwe agressie geven, aldus de politieagent.

Normaal zou zijn: politie pakt de agressievelingen op en zorgt dat het Israël-geluid gewoon aanwezig kan zijn, zonder dat een enkele vertolker van dat geluid gemolesteerd wordt!

Want dat men vergunning heeft voor zo’n demonstratie is één ding, maar dat men dan gelijk het alleenrecht van meningsuiting denkt te hebben op het museumplein en de omringende straten in Amsterdam, gaat veel te ver.

En dat men dat vermeende alleenrecht met geweld uitoefent, is een dramatische ontwikkeling, onder het toelatend oog van de politie.

Hoever moet hier de islamisering nog opschuiven, voordat we als vrije Nederlanders (autochtonen en allochtonen) wakker worden en dit soort agressieve dictatuur een halt toe gaan roepen?

Shalom,

Ben Kok

(joods-christelijk pastor)

www.tora-yeshua.nl, voor meer info en/of reacties

PS:  zie ook het bericht, hoe we op 9 jan. 2009 in Den Haag met meer pro-Israel organisaties demonstreerden, mede nalv. onze aktie op het Museumplein:
Solidariteit met Israël, Den Haag, 9 januari 2009, voor de 2e kamer:
Diverse Joodse en christelijke organisaties organiseerden deze manifestatie en van harte is het initiatief, om op 10 jan. in Amsterdam hetzelfde geluid te laten horen, samen gevoegd met deze manifestatie.
Vele honderden waren aanwezig, hartverwarmende sfeer, prima toespraken van Ronni Naftaniel (Cidi) , een jonge inwoner van Sderot die de  Qassamraketten  8 jaar aan den lijve heeft ervaren en de vz. van Christenen voor Israël, Dick Schutte.

Hij riep naast steun m.n.  ook op voor gebed als  van groot belang en stelde, dat de verbondenheid met het Joodse volk voortkomt uit het feit, dat  zowel Joden als christenen dezelfde God, de God van Abraham, Isaak en Jakob als enige ware God kennen.

Ronni Naftaniel gaf de rechtvaardigheid van de  aktie van Israël in Gaza prima weer.

O.m. stelde hij, dat  Israël veel meer zorg en liefde heeft voor de inwoners van Gaza, dan Hamas.

Hamas terroriseert haar eigen burgers, gebruikt ze als menselijk schild, moordt ze uit als ze de P.A. aanhangen en blijft de Gazaregio in het ongeluk storten met raketaanvallen op Israël.

Israël wil de burgers bevrijden van deze moslimterroristen en ze een menswaardig bestaan  helpen ontwikkelen.

Dat bij deze bevrijding burgerslachtoffers vallen, is 100% Hamasverantwoordelijkheid en Israël betreurt elk slachtoffer, wat valt onder de bevolking, doet ook alles om dat te vermijden.

Fouten, die daarbij gemaakt worden, betreurt Israël zeer en zijn ook nooit in haar belang!

Er werd een petitie aangeboden bij de 2e kamer met veel handtekeningen tijdens het gaande kamerdebat over deze zaak en uiteraard hopen we, dat hierdoor meer begrip voor het handelen van Israël ontstaat.

Het was verder hartverwarmend, dat vele Joodse mensen hun waardering uitspraken voor het Israëlgeluid met de vlag op 3 januari museumplein Amsterdam, temidden van de anti-Israëlhetze olv. Harry en Gretta, waarbij de vlag vertrapt werd en  Israël vervloekt en ik als de vlagdrager ternauwernood heelhuids uit de meute kwam.

Overigens bleken er achteraf nog enkele mensen een Israëlgeluid te willen laten horen, maar die werden dus verwijderd door de politie nog voor ze dat konden gaan doen.

Vandaag stond er 1 tegendemonstrant met de Palestijnse   vlag bij de ingang van de 2e kamer; hij werd door helemaal niemand lastig gevallen.
Ook de politie liet deze man gewoon staan, geen enkel probleem hier.

Het verschil tussen deze waardige demonstratie in Den Haag en de illegale demonstratie gisteren in Utrecht (Vredenburg) van  erg rumoerige en agressieve moslim jongeren plus vorige week in Amsterdam, 3 jan. museumplein, spreekt voor zich.

Bij deze dus een oproep aan moslims, om in redelijke argumenten op normale wijze van gedachten te wisselen met ons,  via www.tora-yeshua.nl  en geen haatmail meer te sturen.

Want dat soort gedrag maakt de “”religie van de vrede””, zoals sommigen de islam wel plegen te noemen, tot een haatreligie.

Dat zou je ook wel denken, als je de 164 haatteksten in de koran leest en het Hamasgedrag en handvest leest.

Aan iedere goedwillende, vredelievende moslim is het dan om in normaal menselijk gesprek te tonen, dat er ook moslims zijn, die de vrede zoeken en zich uitspreken tegen al deze agressie.

Ik ontving inmiddels een uitnodiging tot zo’n gesprek, dus dat gaan we ontdekken dan; welkom, “liefde voor elke moslimmedemens, maar ontmaskering van de haat in de islam””

Shalom,

Ben Kok

(joods-christelijk pastor)

Zie www.tora-yeshua.nl voor foto’s van deze Solidariteitsactie in Den Haag

Navigeer naar andere artikelen

One Response to Anti-Israël hetze op het museumplein, Amsterdam, shabbath 3 jan. 2009

 1. Op 3 februari 2014 @ 00:45 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Hi Ben en medewerkers,
  Heel goed werk doen jullie!
  Zal even kijken of jullie ook een nieuwsbrief verzenden om mensen op de hoogte te houden van manifestaties van jullie kant, en van nieuwe art. en video’s.

  Mvg,
  Jan v. E.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*