Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Breaking News: intro van de film ‘Islam en waarheid’ on line! Nu ook als internationale versie, ondertiteld in 5 talen.

DVD Cover Islam en Waarheid

update per 22-11-2023

Real costs are  10 euro for each DVD, but  you can pay with a free donation from your heart. Help us to help others.

If you want to order  this DVD,  send a mail with your adress to
benjackok@gmail.com 

“Islam and Truth”, Dutch spoken and subtitled in English, German, Italian, Spanish and French !

Preview:

 https://tora-yeshua.nl/2014/02/dvd-islam-en-waarheid-nu-ook-direct-op-onze-site-klik-op-de-link/

Samen met een professionele producer/cameraman, die verder anoniem wil blijven, hebben we een film mogen maken in 2010, die genuanceerd, scherp, met liefde voor alle mensen en met liefde voor de waarheid de islamisering in Nederland zichtbaar maakt.

Een week voor de verkiezingen in Nederland en ruim een week voor de verkiezingen in België!
(Er zijn   nog een paar honderd  DVD’s beschikbaar nu, na de verkiezingen van 22-11-2023, daarom deze update.)

Zie onderstaand persbericht, wat in Nederland en België is doorgegeven aan nagenoeg alle media.
Wilt u  dit bericht doorgeven in uw achterban en vriendenkring? Hartelijk dank daarvoor en graag uw gebed voor een positieve uitwerking voor alle mensen.

NB: vanaf begin november 2010 wordt de film als internationale versie uitgebracht, Nederlands gesproken, ondertiteld (menukeuze) in Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans.

De pilot (intro van ca. 5 minuten) is te zien via you tube, klik op http://www.youtube.com/watch?v=c7RRt6JlFrg

De hele documentaire duurt ca.50 minuten en is als volgt verkrijgbaar:

stuur een mail naar benjackok@gmail.com , dan  krijgt u het bankrekeningnummer ,waarop u dan 10 euro  + verzendkosten kunt storten.
We moeten daarvoor nog even een nieuw rekeningnummer regelen,  de enorme overwinning van de PVV is ook voor ons onverwachts,  dus daarom moeten we op dit punt reorganiseren.
Er zijn nogeen paar honderd DVD’s  , dus op volgorde van binnenkomst wordt uw bestelling afgehandeld met in principe 1 p.p.

De opbrengst van de verkoop zal worden besteed binnen onze doelstelling: het evangelie (joods-christelijke waarden voor wie dat meer aanspreekt) duidelijk maken via media met liefde voor alle mensen.

Met grote dank voor uw interesse, betrokkenheid en hulp,

Ben Kok (joods-christelijk pastor)

PS:  alle vragen zijn welkom via de reactie mogelijkheid onder aan dit artikel.

Persbericht.

Stemadvies via de documentaire “ Islam en waarheid”

Ben Kok (joods-christelijk pastor) brengt een film uit over de islamisering van Nederland en Belgie.  Een kort intro is als pilot   te zien via een link op  tora-yeshua.nl

In de 50 min. durende  documentaire zijn voorstanders van islamisering aan het woord, zoals  sjeik Fawaz  Jneid van de As Soenna moskee te Den Haag , maar ook ex-moslims onder wie Ayaan Hirsi Ali , Afshin Ellian en anderen.
Tussen deze uitersten in zijn er interviews met onder anderen Kees van der Staaij (SGP). Van der Staaij was de enige politicus, die het aandurfde aan dit project mee te werken; PvdA en CU bedankten voor de eer, evenals CDA.

Toch treedt in de film een PvdA coryfee op, die zich al  eerder in ander verband over de islam liet horen. Het is een van de verrassingen in de documentaire.

De arabist prof.dr. Hans Jansen  geeft commentaar en verder zijn enkele sprekers van de islamcongressen  FION en Dar-al Ilm op  29 mei in Amsterdam, dr. Fadel Soliman uit Egypte en prof. Saleh Soltan uit Bahrein, te volgen.

De hele productie, die ook opnames met ex-moslims uit Belgie ,Iran en andere landen bevat, is verkrijgbaar via tora-yeshua.nl .
Iedereen die een gift overmaakt, krijgt de DVD zonder verdere kosten thuis gestuurd.

Volgens Ben Kok onderscheidt de film zich doordat deskundigen zelf hun  mening geven en doordat ex-moslims vrijuit spreken.
“De kijker kan daardoor des te beter zelf tot een oordeel komen over de  ernst van de  islamisering, die  wereldwijd en ook  in Nederland aan de gang is.”

Kok: “Degenen, die zich afvragen welke politieke partij  het beste met de islamisering om gaat, kunnen  na het zien van deze film  de vraag beter beantwoorden,
Uiteraard zijn vragen en opmerkingen van harte welkom op genoemde website.

Geen politiek correcte “thee-drinkfilm” dus, geen film voor struisvogels, maar eentje  waarin eerlijk en  met respect en liefde voor alle mensen, de waarheid  op tafel komt.
Een bijzondere film, die geen van de omroepen durfde uit te zenden  en waar politiek correct  Den Haag in overgrote meerderheid niet aan mee durfde werken, maar die alle
politici wel gaan zien.

update nov. 2023 :

https://www.ewmagazine.nl/cultuur/achtergrond/2023/12/ayaan-hirshi-ali-waarom-ik-nu-christen-ben-62350w/

deze link is een vertaling van het  origineel:
https://unherd.com/2023/12/why-i-am-now-a-christian-2/

Navigeer naar andere artikelen

116 Responses to Breaking News: intro van de film ‘Islam en waarheid’ on line! Nu ook als internationale versie, ondertiteld in 5 talen.

 1. Mooi dat ie af is!, ik ben erg benieuwd. Ik bestel hem z.s.m. De intro ziet er in elk geval veelbelovend uit.

 2. Besteld.

 3. Bestelling gedaan ter ondersteuning van het algemeen belang en onze honger naar info.

 4. Op 2 juni 2010 @ 19:25 schreef Richard

  Beantwoorden

  Beste Ben Kok,

  Zojuist overgemaakt (volgens mijn bank is dit een voormalig Giro-nummer) EUR 20,00.

  Wat mij betreft kan u die andere EUR 10,00 gebruiken om een exemplaar te verzenden naar een politieke partij (of publieke omroep) naar eigen keuze.

  Persoonlijk hobby ik al bijna vijf jaar met beeld-geluid bewerkingen voor HD DVD films en heb dus nogal wat ervaring. Uw film ziet er dan ook in de trailer behoorlijk proffessioneel uit, mijn complimenten.

  Met vriendelijke groeten,
  Richard.

  PS Achter mijn stadsnaam staat nog een afkorting van mijn provincie, gaarne toevoegen op de adressering want die is noodzakelijk in mijn geval.

 5. Op 2 juni 2010 @ 19:52 schreef Avishai

  Beantwoorden

  Uitlokking door mensen die bereid zijn om te sterven.Geweld uitlokken om de publieke opinie te bespelen en of te manipuleren.Drie Turkse mannen die in de nacht van zondag op maandag omkwamen bij een Israëlische aanval op een scheepskonvooi, streefden ernaar te sterven als martelaar. Dat hebben hun nabestaanden woensdag gezegd tegen Turkse media.De Nederlander Amin Abou Rashed (43), die door Israëlische commando’s is gearresteerd aan boord van de ‘Vrijheidsvloot’ voor de kust van Gaza, is volgens inlichtingendiensten een kopstuk van terreurorganisatie Hamas.Ook van hier uit word er dus onrust georganiseerd Hamas heeft als financieringsbron wereldwijd islamitische ‘liefdadigheidsinstellingen en moskees’. De Nederlander Amin Abou Rashed wordt gezien als een spin inhet web.Wat een mooie intro van Ben Kok over inhoud en niet op vooroordelen.Wat staat staat en daar is niets aan te veranderen.Ben in mij vind u een suporter.Geef deze man sprektijd op televisie op de zaterdagmorgen een uur of twee.

 6. Pingback: Documentaire Ben Kok: “Islam en waarheid” (met transcript) :: Liberties Alliance

 7. Op 3 juni 2010 @ 19:02 schreef martin

  Beantwoorden

  heb hem besteld, ben alleen benieuwd hoe het zit met copyrigts als ik een kopie maak voor anderen.

  • Op 3 juni 2010 @ 19:16 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Martin, op de aftiteling zetten we “all rights reserved” oftewel “alle rechten voorbehouden.
   Dus iedereen dient een eigen DVD te regelen op de aangegeven wijze; mensen die de zaak een warm hart toedragen, hebben daar geen moeite mee en een gift is voor iedereen mogelijk,
   vanaf 1 euro en hoger, met 10 euro zijn we uit de kosten (als er genoeg aangevraagd worden uiteraard) en er zijn velen die spontaan meer geven, hartverwarmende start!
   We zijn nog bezig met downloaden van internet tegen betaling, dat vraagt nog wat details en gaan we vermelden op de website.
   Shalom,
   Ben

 8. Op 5 juni 2010 @ 15:52 schreef Vincent

  Beantwoorden

  Gates of Vienna heeft een artikel over “Islam en Waarheid,” plus de trailer met Engelse ondertitels:
  http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/06/islam-and-truth.html

  • Op 5 juni 2010 @ 19:40 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Top Vincent, heb jij dat geregeld? Hoe dan ook , zeer vereerd en we doen ons best voor de Engelse ondertitteing van de film asap, shalom, Ben

 9. Heb de film afgelopen vrijdag ook bestelt door een gift (20 euro) over te maken op het genoemde rekening nummer hier. Voor mijn gevoel is natuurlijk alles wel gezegd over dit onderwerp wat er gezegd kan worden. Maar het is wat mij betreft altijd interessant om naar de Arabist Hans Jansen en andere kenners te luisteren. Ik ben van plan om de cd ook aan anderen te laten zien. Maar ik vrees dat degenen die dit soort geluiden interessant vinden al weten dat je niet moet staan te juichen bij de islamificatie van het westen.

  • Op 6 juni 2010 @ 18:17 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Gert; prima, probeer es mensen te vinden, die de islam wel leuk vinden , kijk samen de video en vraag dan hun mening er over, heb je vast een interessant gesprek.
   Hoor graag, hoe je ervarigen zijn,
   shalom,
   Ben

 10. Op 8 juni 2010 @ 10:22 schreef Elisabeth

  Beantwoorden

  Heb net de DVD besteld.Ik laat hem aan zoveel mogelijk mensen zien die nog steeds niet snappen dat de islam een gevaar is voor de Westerse samenleving.Het is toch te gek voor woorden dat een zg vredelievend geloof de hele wereld gijzelt met terreuraanslagen.

 11. Op 9 juni 2010 @ 19:51 schreef Bernard

  Beantwoorden

  Is het misschien ook bekend wanneer de DVD verzonden gaat worden na bestelling?
  B.v.d.
  Groet,

  • Op 9 juni 2010 @ 20:31 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Bernard, goede vraag, antwoord: vrijdag a.s., dus wellicht heb je em op shabbath in huis en anders maandag.
   Althans, als je op del lijst staat via een gift aan St.GPM te Amersfoort, zie de wijze van bestellen op http://torayeshua.nl/cms/?p=1000
   Ik zal het er bij zetten op die plek,
   shalom,
   Ben

 12. Op 9 juni 2010 @ 22:51 schreef Bernard

  Beantwoorden

  Dag Ben,
  hartelijk bedankt voor het antwoord.
  Mijn bijdrage moet 3 juni op de rekening van de Stichting zijn bijgeschreven.
  Als TNT wat meewerkt kan de DVD dus zaterdag in de bus liggen.
  Top! In het weekeinde altijd het meeste tijd om rustig te kunnen kijken.
  Bedankt voor alle moeite en zie uit naar uw vakwerk!
  Groet,
  Bernard..

 13. 2 juni 2010 om 7:52 pm schreef Avishai o.a. het volgende: Drie Turkse mannen die in de nacht van zondag op maandag omkwamen bij een Israëlische “AANVAL” op een scheepskonvooi, streefden ernaar te sterven als martelaar. Wat doet Turkije met de koerden ?
  Waarom spreekt men hier weer over “AANVAL” hoezo het woord aanval gebruiken ? ?
  Als de bedoelingen zo vredelievend zijn waarom mag ISRAEL dan niet gewoon aan boord een kijkje nemen ? wat heeft men dan te verbergen ?
  wie ging er over toto de aanval toen er soldaten aan boord kwamen ?
  Ben HEEL VEEL SUCCES MET JE WERK en ook ik heb zojuist de DVD besteld.

 14. Ik ben benieuwd naar de documentaire, maar eerst heb ik wat technische vraag.
  Jullie hebben het over HD kwaliteit op dvd. Als ik de trailer op Youtube bekijk zie ik inderdaad dat jullie het op 1280×720 (of misschien nog hoger; 1920×1080) geschoten hebben. Op dvds echter zul je nooit een HD film tegenkomen omdat daar in de eerste plaats geen ruimte voor is en sowieso niet omdat het technisch niet mogelijk is (in ieder geval voor een losse dvd-speler).
  Bedoelen jullie misschien toch een Blue-ray disc ipv een dvd, of krijg je toch gewoon een 768×576 film op een dvd?

  • Op 14 juni 2010 @ 09:14 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste Reino, heel goede vraag.
   We hebben op HD gefilmd, 1280 x 720 en het op de hoogst haalbare kwaliteit op DVD gezet, dwz. Mpeg 2 oftewel 720 x 576 en dat is precies, wat de DVD’s hebben, die je in de winkel koopt, zo verzekerden mij de deskundigen.
   Het beeld is zeer goed op een plasma scherm, maar ook op PC en dan hangt het uiteraard af van de kwaliteit van de PC. Op LCD scherm heb ik het nog niet gezien, maar dat moet net zo goed zijn als op plasma, binnen de LCD mogelijkheden dan uiteraard.
   Kortom: technisch het hoogst haalbare op DVD.
   Op Blue Ray kan het ook gebrand worden, maar dat maakt de zaak aanzienlijk duurder (4 keer zo duur!) wegens de extra licentie, die betaald moet worden en wat we nu hebben, is meer dan voldoende, dat hoor ik van iedereen, die de DVD ziet.
   Daarnaast is men erg enthousiast over de inhoud, dus we zijn dankbaar en hopen,dat de DVD breed verspreid gaat worden, baruch Ha Shem.
   Shalom,
   Ben

 15. Bedankt voor het zenden van de DVD, ik heb hem al 1x bekeken en ga hem vanavond nog een keer bekijken.
  Goede informatie maar had van mij veel langer gemogen ;)

  Gods rijke zegen.
  We zullen zeker blijven bidden, voor Israël, ons land, voor jullie en voor ‘ons christenen’die de plaats een moeten gaan innemen.

 16. Op 14 juni 2010 @ 19:51 schreef Richard

  Beantwoorden

  Ben zegt:”Mpeg 2 oftewel 720 x 576 en dat is precies, wat de DVD’s hebben, die je in de winkel koopt, zo verzekerden mij de deskundigen.”

  Dit klopt als een bus!
  Er kunnen echter enkele nuances opkomen afhankelijk van (wel/niet breedbeeld) formaat van het beeld resultaat.

  Na ontvangst van de DVD wil ik graag mijn technische analyse gegevens hier achterlaten en indien dat noodzakelijk lijkt vergezel ik dat dan met bruikbare tips.

  Houdoe,
  Richard.

 17. Op 14 juni 2010 @ 19:51 schreef Wia de Jong

  Beantwoorden

  Pillar of Fire > agenda > donderdag 17 juni Israel demonstratie in Den Haag >

  donderdag 17 juni Israel demonstratie in Den Haag
  Definitieve tijden: 13.00 uur start op het plein voor de ingang van de 2e kamer. Toespraken, tonen van grote Israel vlag, wandelen naar de Israel Ambassade via Lange Vijverberg 14.00 bij de Israel Ambassade.

  Komt allen en stuur dit bericht door, als je niet aanwezig kan zijn!

 18. Op 15 juni 2010 @ 12:06 schreef Bernard

  Beantwoorden

  Jammer hoor, nog steeds geen DVD ontvangen.
  3 juni is het geld overgemaakt.
  Is alles nog niet verzonden of is er iets mis gegaan?
  Groet,

  • Op 15 juni 2010 @ 12:31 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste Bernard, stuur even je adres , dan kijk ik het direct na; de eerste verzending was zaterdag 12 juni, dus dat kan nog komen.
   Shalom,
   Ben

 19. Op 15 juni 2010 @ 23:30 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hallo Ben, heb zojuist jouw intervieuw gezien op fam.7. Man…wist helemaal niet van Uw bestaan af, ik dacht gelukkig…. weer een pro israel persoon. En nog wel een pastor ook!!!!Ga zeker die film bestellen. Ik heb trouwens nog wel een vraag. Waarom hebt U Geert W. niet geintervieuwt in politiek Den Haag? Hij is nog sterk pro Israel ook. Gr. H.L. en Gods Rijke zegen!!!!!

  • Op 15 juni 2010 @ 23:38 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Henk, leuk dat je keek, hoop dat het goed uitwerkt in den lande.
   En Geert? die is natuurlijk wel uitgenodigd, maar kon zich niet vrijmaken, is voor hem ook moeilijker met beveiliging. Maar wellicht na de drukte van de formatie; het verzoek ligt er nog steeds.
   Zie je aanvraag voor de DVD tegemoet, shalom,
   Ben

 20. Op 15 juni 2010 @ 23:55 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hoi Ben,kom a.s. zaterdag voor 95% zeker naar Amersfoort, en pik dan die film ook mee.O.K.?? Gr. H.L.

 21. Op 16 juni 2010 @ 00:08 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hoi Ben, Het adres a.s. zaterdag, is dat Kraanvogelstr. of Drentsestr?? graag even een berichtje. Gr. H.L.k

  • Op 16 juni 2010 @ 06:53 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Henk, EH is vervallen, het is de Immanuel kerk , Kraanvogelstraat 1 Amersfoort.
   Shalom, tot gauw,
   Ben

 22. Op 16 juni 2010 @ 20:37 schreef Bernard

  Beantwoorden

  Dag Ben,
  Als ik via “Contact/Aanmelden Nieuwsbrief” een bericht stuur wordt dat dan wel gelezen?
  Ook vandaag geen DVD met de post.
  Groet,
  Bernard..

  • Op 16 juni 2010 @ 22:04 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Bernard, ik heb je al gemaild, drukte, vandaag, morgen hele dag bezet, vrijdag kom ik weer aan verzenden toe.
   Graag je begrip, we doen ons best, shalom,
   Ben

 23. Pingback: Trailer: Islam en Waarheid | MafiaBlog

 24. De trailer is wel heel amateur. Ik als Nederlandse christen vind dit wel heel overdreven over een religie die hier wordt beschreven wat naar mijn mening niet bestaat.

  • Op 20 juni 2010 @ 23:50 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Dag Yenice; nagenoeg iedereen is zeer positief over de film, dus vraag even met een vrijwillige gift toezending aan, zie website.
   Dan kun je er beter over oordelen, lijkt me.
   Diverse mensen vinden, dat de islam nog te aardig wordt weer gegeven, de praktijk is nog veel erger, zeker in Pakistan e.d.
   Shalom,
   Ben
   PS: wel es zelf de koran gelezen en de hadith?

 25. Blij dat we afgelopen zaterdag wel naar Amersfoort konden komen.De PRO-Israël-manifestatie: waren HELAAS bezet.
  De première van de film: -Islam & Waarheid-,die moesten we zien! “Toppie, Ben” Geduld en lef heb je maar mooi ontvangen van onze Abba. Ja,zo heeft ieder z’n talenten..ook de islamitische inwoners van ons land.
  Hoop dat deze mensen toch meer twijfels gaan krijgen betreffende gedragingen van de herkomst-landen en de imams hier in het land. Worden mij te RADICAAL,kijk alleen al in m’n eigen woonplaats Tilburg. “Brrr,krijg kippenvel”
  Loop je hier in de grote steden,dan heb je steeds vaker het idee dat je je in Tunesië, Algerije, Turkije of welk ander islamitische land dan ook bevindt. Geeft velen een zeer ONgemakkelijk gevoel, meer en meer inheemse Nederlanders voelen zich niet meer thuis. “Geen nieuwtje”
  De verkiezingsuitslagen zeggen meer dan genoeg. Maar kijk naar de huidige gedragingen van politici dan staat het EIGEN belang alweer vooraan. “Landsbelang kennen ze niet meer” We leven duidelijk in een DE-MO-CRA-TUUR.
  Politici willen HELAAS niet met de waarheid confronteerd worden.Dit land is de afgelopen decennia VEEL te links geworden. Een gulden middenweg was blijkbaar ONmogelijk in politiek Den Haag.
  Abba,onze Vader,houdt duidelijk een grote schoonmaak in deze roerige wereld. “Komt tijd, komt Wijze Raad”

  Shalom en tot in september!
  Jan&Anneke.

 26. Zojuist de DVD gezien. Erg professioneel opgezet en duidelijke boodschap. Voor zover ik weet uniek in de zin van dat het vanuit een Nederlands perspectief is gemaakt. En ondanks dat het toch een serieus onderwerp is moest ik toch smakelijk lachen om de Matzes die als presentje werden aangeboden aan Dhr. Soltan. Mijn complimenten, een aanrader voor elke Nederlander!

 27. Op 29 juni 2010 @ 21:03 schreef Richard

  Beantwoorden

  Ondanks dat ik zo hier en daar verontrust werd, een enkele keer zelfs boos, moest ook ikzelf zo af en toe lachen (@ JP, 23 juni 2010 om 12:33 am ). Vooral dat colaatje wat Ben Kok achterover tikt als blijkt dat er geen leesbare Koran aanwezig is in de Belgische Moskee.

  Technisch gezien is deze DVD van een zeer hoge beeld kwaliteit.
  Klasse!

  Slechts een enkele commerciele DVD kan hieraan tippen, desondanks enkele technische aanbevelingen hieronder.
  Nogmaals Klasse!

  Er is echter nog voldoende ruimte aanwezig is om ook het geluid te voorzien van een hogere ‘bitrate’ MP3/DD. De grote hoeveelheid ‘indexen’ geven zelfs professionele TV zenders de mogelijkheid om snel een bepaald citaat op te pikken mits ze zorgvuldig en niet automatisch worden geplaatst. Verbeteringen zijn dus zeker nog mogelijk; maar ga vooral zo door op de goede ingeslagen weg.
  Compliment!

  Dank voor al die bijdragen van Afshin Elian, Hans Jansen, Ayaan Hirshi Ali en indirect mevrouw Bilderberg [sic].

  Twee verontrustingen ter overweging:
  1) 07:20 – 07:23 LEGER IMAM
  Leger imam:”Ik ben leger imam. Ik was voor jullie. Succes en fijne dagen.”
  2) 22:26 – 23:04 ISLAM & LEUGEN
  Ik hoor nergens het Arabische woord/begrip van Taqiyya [sic]. Ik proef hier een sequel om de ruim drie kwartier durende documontare verder uit te diepen.
  Succes & Bedankt!

  Een fijne, warme & zwoele zomerse avond,
  Richard.

 28. Op 1 juli 2010 @ 14:40 schreef HOESSEIN

  Beantwoorden

  Vandaag las ik in het Reformatorische dagblad dat ene joods-christelijke pastor Ben Kok een film heeft gemaakt over de gevaren van de Islam. Alleen de onzin die hij in zijn film heeft gestopt, is voldoende om in te zien dat de man iedere vorm van objectiviteit mist en vervuld is van wrok en haat tegenover de Islam en de moslims. Vandaar dat ik het niet nodig acht om met enig weerwoord daarover te reppen. Een discussie moet per slot van rekening wel van enig niveau zijn en dat kan alleen als de tegenstander iets in te brengen heeft.

  Maar hetgeen mijn aandacht heeft getrokken is de titel die deze man draagt: joods-christelijke pastor. Deze titel doet vermoeden dat het Christendom en het Jodendom met elkaar verenigbaar zijn, terwijl in werkelijkheid de verschillen tussen deze twee religies onoverbrugbaar zijn. Zo lezen wij bijvoorbeeld in de Bijbel dat Paulus soms hele nare uitspraken doet over de joden, zoals: “Die hebben de Heer Jezus en de profeten gedood en ons tot het uiterste vervolgd. Ze mishagen God en zijn alle mensen vijandig gezind.”
  (1 Tess. 2:15)

  Uit de voorgaande Bijbelse passages blijkt dat de bovenstaande uitspraak van Paulus slaat op de joden. In de volgende Engelse vertaling komt het woord ‘joden’ zelfs terug in deze tekst: “Those Jews killed the Lord Jesus and the prophets, and they even chased us away. God doesn’t like what they do and neither does anyone else.”
  (Contemporary English Version, 1999)

  Volgens Paulus zijn het de joden die zijn Heer Jezus hebben gedood en die alle mensen vijandig gezind zijn. De man die symbool staat voor het Christendom en een centrale rol heeft gespeeld in de vroege ontwikkeling en verspreiding van dit geloof, vertoont duidelijke trekjes van antisemitisme!

  Het allergrootste verschil tussen de joden en de christenen is toch wel de visie op Jezus. Ik vraag mij af of deze Ben Kok de moeite heeft genomen om een keer de mening van een rabbijn te vragen over Jezus. Als hij dit zou doen, dan zou hij te horen krijgen dat Jezus een valse Messias is. En dat hij één van de vele personen is in de lange lijst van Joodse leugenaars die zich ten onrechte de titel van “Messias” hebben toegeschreven. Ook zal hem verteld worden dat de drie-eenheid volgens de joden de ultieme vorm van veelgoderij is en het idee dat God een zoon kan hebben heidens is.

  Dus in plaats van zich bezig te houden met de Islam, die zoals zijn film doet vermoeden te hoog gegrepen is voor hem, is het misschien een idee om een film te maken waarin hij ons duidelijk maakt hoe het nou precies zit met zijn joods-christelijke pastoraat. Ik ben benieuwd!

  • Op 1 juli 2010 @ 17:48 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste Hoessein,
   Waarom toch zo vaak die arrogante toon bij moslims, die van mening zijn dat iemand fout zit?
   Als ik iets verkeerds zeg, dan kun je dat toch gewoon uitleggen op een vriendelijke manier? Maar i.p.v. iets uit te leggen, ga je nog zo ver in je arrogantie, dat je “het niet nodig acht om met enig weerwoord op mijn onzin in te gaan”
   Leer je zo’n houding in de islam , de religie van vrede ?

   Maar goed, als je dan jezelf verwaardigt om toch ergens op in te gaan (dank je wel, grote meester), dan ga je uitleggen, dat Paulus “duidelijke trekjes van antisemitisme” vertoont!
   Beste Hoessein, dat is een heel domme gedachte, lees maar es in Romeinen 3:2 en verder (Joden zijn Gods woorden toevertrouwt!) en in Rom. 9:7-9 en 27 gaat het over het “overschot” en in Rom. 11:5 wordt dat “overblijfsel” genoemd.
   Dwz. dat er een kerngroep Joden is, die oprecht in God geloven, die Yeshua hebben aanvaard en de Tora serieus nemen en die de Joden als Gods uitverkoren volk zijn; Rom. 11:7 spreekt van “Het uitverkoren deel”
   Paulus spreekt in Rom. 10:1 het volgende:”de begeerte mijns harten en mijn gebed om hun behoud gaan tot God uit”, maw. het is zijn diepste wens, dat de Joden hun oorspronkelijke roeping verstaan en Yeshua als de levende Tora herkennen en aanvaarden.
   In Rom. 9:1 en verder zegt Paulus zelfs, dat “hij zelf wel zijn geloof in Yeshua zou willen verliezen (het kostbaarste wat hij heeft!), als zijn mede Joden dan maar ot geloof in Yeshua zouden komen. Want voor hen in de eerste plaats zijn de beloften om zonen Gods te worden.
   Dus hoe kun jij zo dwaas zijn, om Paulus waar dan ook als “antisemiet” te benoemen!
   De tekst die je aanhaalt uit 1 Thess.2:15 slaat op een deel van de Joden, die Yeshua niet aanvaardden, Hem als valse Mashiach zagen, met Zijn kruisdood instemden en ook de Yeshua -belijdende Joden gingen vervolgen.
   Ik hoop, dat je deze ernstige denkfout in ziet; Paulus heeft de Joden in het bijzonder lief!

   Verder geeft mijn uitleg hier aan jou gelijk weer, wat “joods-christelijk” is: het zijn de Joden, die Yeshua herkenden als de Mashiach ben Joseph, de lijdende Mashiach, die voor hen de doodstraf droeg en hen leerde de Tora naar Gods bedoeling te praktiseren.
   Joden zoals Paulus, Petrus, Johannes, Jacobus etc., de hele gemeente te Yerushalayim, Hand. 21:20, tienduizenden (myriads) en ook de niet-Joden, die als wilde takken op de edele olijf (Israel) geent zijn door hun geloof in Yeshua, dus mensen zoals ik, die daarom ook de Tora in ere houden, zoals Yeshua leerde in Matth. 5:17 en verder.
   Alle christenen zouden zich Tora-Yeshua gelovigen moeten noemen uit hun besef van verbondenheid met de kern-Joden, maar helaas heeft de christenheid die gedachte los gelaten na de 4e eeuw, concilie van Nicea, keizer Constantijn etc.
   In deze tijd wordt dat gelukkig ingezien en steeds meer christenen erkennen hun antisemitische fout en worden Tora-Yeshua gelovigen.

   Het goede nieuws is, dat jij er ook bij mag horen: erken, dat de koranafgod Allah met het zeer foute rolmodel Mohammed een doodlopende weg is, aanvaard Yeshua als de enige weg tot de Vader ,de Ene ware God, de GOd van Abraham, Isaak en Jacob.
   Want Yeshua heeft de doodstraf gedragen voor elk mens, die zijn schuld erkent en dan pas kun je met God omgaan.
   Zie mijn artikel “hoe leer ik de Ene ware God kennen” op http://torayeshua.nl/cms/?page_id=178

   Shalom, welkom voor andere vragen,
   Ben

  • Jij weet zeker niet dat “Christen zijn” in het begin eerst alleen maar voor een groep uitverkoren Joden (ook wel de apostelen genoemd) waren en pas na het visioen van Petrus ook voor de rest van de heidenen in de werekd. Lees Handelingen 10 en 11 er nog maar eens op na, waar Cornelius (een Romein) als eerste NIETJood vervuld werd met de Heilige Geest en vele zouden volgen…een aardige tijd na de opstanding van Jezus.

 29. “Je vijanden liefhebben” is volkomen correct!! Wanneer leren de christenen eens om de moslim (als mens)te scheiden van datgene, wat hij gelooft. Zou Jezus het anders hebben gedaan??? Zolang een christen zelf niet weet wat hij gelooft, hebben de moslims vrij spel met hetgeen zij geloven en ons en de hele wereld willen opdringen. Haat, levert niets anders op dan tegenhaat, totdat ze elkaar een kopje kleiner hebben gemaakt en ook dan is NIETS opgelost! Zet eens het “christelijk getuigenis”, zoals “Jezus (Isa) heeft ook jou lief” tegenover de “leer van de Koran”…. Zolang christenen dat niet kunnen of willen begrijpen, is haat en moord en doodslag het gevolg met op het eind is nog steeds “niets opgelost”…… Jezus IS de oplossing van ALLE tegenstellingen en problemen in de wereld en niemand die het gelooft…….Helaas…… Alleen Jezus kan ons genezen van vrijmaken van de slavernij, die “haat” heet. Laat je eigen menselijke natuur plaats maken voor de goddelijke natuur, die we van Jezus ontvangen en de hele wereld zal veranderen.

  • Op 3 juli 2010 @ 09:53 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Ernst, leuk, dat je reageert en van harte eens, kun je iets meer vertellen van jouw gesprekken met moslims?
   shalom,
   Ben

 30. HOESSEIN 1 juli 2010 om 2:40 pm;
  “Vandaag las ik in het Reformatorische dagblad dat ene joods-christelijke pastor Ben Kok een film heeft gemaakt over de gevaren van de Islam. Alleen de onzin die hij in zijn film heeft gestopt, is voldoende om in te zien dat de man iedere vorm van objectiviteit mist en vervuld is van wrok en haat tegenover de Islam en de moslims.”

  Ooit hoorde ik van een middeleeuwse ideologie die bedacht is door een pedofiele woestijnrover “Mohammed” genaamd. Toen ik mij in deze ideologie ben gaan verdiepen kwam ik er achter dat deze Mohammed het religieuze concept van de christenen heeft gestolen om zijn eigen volk (arabieren) onder bedreiging met zogenaamde ‘hiernamaalse straffen’ te dwingen tot een bepaalde levenswijze en gedrag (dictatuur), en ze aan te zetten tot haat en gewelddadige strijd, en moord en doodslag tegen de mensen die zich niet aan zijn dictatuur onderwerpen.

  De (schijn)heilige koran:

  3.110:
  Gij (Moslims) bent het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt; je gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in God. En, indien de mensen van het Boek hadden geloofd, zou het zeker beter voor hen zijn geweest. Sommigen hunner zijn gelovigen, maar de meesten hunner zijn overtreders.

  8:22:
  Voorzeker, erger dan de beesten zijn in de ogen van Allah de doven en de stommen die niet willen begrijpen.

  8:55:
  Voorzeker, in de ogen van Allah zijn zij, die (de waarheid) verwerpen erger dan beesten want zij willen niet geloven.

  98:6:
  Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek en de afgodendienaren zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen.

  3.28:
  Laat de gelovigen geen ongelovigen als vrienden verkiezen boven de gelovigen.

  3.118:
  O gij die gelooft, neemt buiten uw volk geen ander tot intieme vrienden; zij zullen niet in gebreke blijven u te benadelen. Zij houden van leedvermaak. Nijd laten zij blijken en wat hun innerlijk verbergt is nog erger. Wij hebben u onze geboden duidelijk gemaakt, indien je ze wilt begrijpen.

  2.221:
  En huw geen afgodendienaressen voordat zij geloven; waarlijk een gelovige slavin is beter, dan een afgodendienares, ofschoon zij je mag behagen. En huw haar (gelovige vrouwen) niet aan afgodendienaren uit, voordat zij geloven; waarlijk een gelovige slaaf is beter, dan een afgodendienaar, ofschoon hij je mag behagen. Zij noden tot het Vuur, maar God noodt je tot de Hemel en tot vergiffenis door Zijn gebod. En Hij maakt Zijn tekenen aan de mensen duidelijk, opdat zij lering zullen trekken.

  2.120:
  En de Joden en de Christenen zullen je nooit welgezind zijn, tenzij je hun godsdienst belijdt. Zeg: “Voorzeker, God’s leiding is de Merkelijke leiding”. En, indien je hun wensen volgt, nadat de kennis tot je is gekomen, zul je aan God Vriend noch Helper hebben.

  5.51:
  O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet.

  9.23:
  O gij, die gelooft, neemt uw vaders en uw broeders niet tot vrienden als zij ongeloof boven geloof verkiezen. En wie onder u met hen bevriend is behoort tot de overtreders.

  4.101:
  Voorwaar, de ongelovigen zijn een openlijke vijand voor u.

  4.74:
  Laten derhalve zij, die hun tegenwoordig leven voor het leven in het Hiernamaals willen offeren, voor de zaak van God strijden. En wie voor de zaak van God strijdt, hetzij hij gedood wordt of overwint, weldra zullen Wij hem een grote beloning geven.

  4.84:
  Strijd daarom voor de zaak van God – slechts gij wordt verantwoordelijk gesteld – en spoor de gelovigen aan. Het kan zijn, dat God de macht der ongelovigen zal beteugelen en God is sterker in macht en streng in het opleggen van straf.

  4.95:
  Diegenen der gelovigen die niets doen, met uitzondering der onbekwamen, zijn niet gelijk aan degenen die met hun rijkdommen en hun persoon terwille van God strijden. God heeft degenen, die met hun rijkdommen en hun persoon strijden doen uitmunten boven de rustenden en aan ieder heeft God het goede beloofd. God zal de strijders boven de stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning.

  9.20:
  Zij, die geloven en van hun woonplaatsen verhuizen en met hun bezit en met hun persoon voor de zaak van God strijden, hebben in de ogen van God de hoogste rang. Dezen zullen zegevieren.

  9.29:
  Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in God noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat God en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn.

  9.123:
  O, jij die gelooft, bestrijdt de ongelovigen die in uw nabijheid zijn en laat hen hardheid in u vinden en weet, dat God met de godvruchtigen is.

  25.52:
  Dus volg de ongelovigen niet, en voer met (de Koran) een grote strijd tegen hen.

  61.4:
  Voorzeker, God heeft diegenen lief die terwille van Hem strijden in geordende gelederen, alsof zij een hechte muur vormen.

  2.178:
  O jij die gelooft, vergelding inzake doodslag is je voorgeschreven.

  2.191:
  En doodt hen, waar je hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden. En bevecht hen niet nabij de heilige Moskee, voordat zij je daarin bevechten. Maar indien zij je bevechten, bevecht hen dan – zo is de vergelding voor de ongelovigen.

  4.89:
  Zij wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van God werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.

  4.91:
  Gij zult anderen vinden die veilig bij u willen zijn en bij hun eigen volk; telkens wanneer zij tot vijandigheid worden opgeroepen, doen zij blindelings mee. Als zij zich derhalve niet op een afstand van u houden, noch u vrede aanbieden, noch hun handen terughouden, grijpt hen dan aan en doodt hen waar gij hen ook vindt. Tegen dezen hebben Wij u duidelijk gezag gegeven.

  5.33:
  De vergelding dergenen die oorlog tegen God en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen.

  8.12:
  Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

  9.5:
  Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.

  44.47: Grijpt hem en sleurt hem in het midden van het laaiend Vuur;
  44.48: Giet daarna als marteling kokend water op zijn hoofd.

  Zolang er mensen zijn die zich aan deze ideologie onderwerpen en hem in de praktijk brengen, zal de wereld rood blijven kleuren van het bloed van onschuldige slachtoffers…

  http://www.thereligionofpeace.com/

  • Op 3 juli 2010 @ 09:58 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Het commentaar van sommigen zal wel zijn, dat je de teksten in de context moeten lezen tegen de historische achtergrond e.d.
   Dat is op zich waar en ik nodig verdedigers van dit soort barbaarse onzin uit, om dan de juiste bedoeling van deze verzen toe te lichten; of is het gewoon wat er staat?
   Dan hoop ik, dat zich vele moslims melden, die afstand nemen van deze koranteksten en op zoek gaan naar wat beters om uit te leven en de waarheid te vinden in Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus) als de enige weg tot de Vader, de God van Abraham, Isaak en Jacob, die shalom is, vrede, gerechtigheid, rechtvaardigheid , genade.
   Shabbat shalom,
   Ben

 31. @Ernst van Olffen, 3 juli 2010 12:01

  Heel mooi gezegd, maar gezien het feit van steeds meer bekendwordende gevallen van Christen-vervolging in landen met een islamregime, mogen wij van onze regering verwachten dat ze maatregelen treffen om de Christenen in ons land hiervoor te beschermen!
  De regering kan op zijn minst het volk toch vertellen wat de islam inhoudt? Nee, dit wordt het volk onthouden. De enigen die dit wel doen moeten zwaar beveiligd door het leven in dit land.
  De meeste mensen denken (nog) dat de islam een onschuldige ‘religie’ is, maar situaties wereldwijd bewijzen ons het tog (tegenovergestelde). Het is geen godsdienst maar een bloeddorstige ideologie met een ‘religieus'(?) sausje.
  Dat komt omdat het de meeste mensen niet eens interesseerd wat er zich ook in ons land afspeelt!
  En wat doet de regering?
  Die steekt zijn kop in de grond (behalve Wilders’PVV) en vindt de economische belangen en betrekkingen van ons land belangrijker dan het gevaar wat ons bedreigd in de vorm van de islambedreiging.
  Daarmee kun je wel zien welke god onze ‘christen’politici dienen. De god van het geld, de mammon!
  En vergis je niet, een gematigde islam bestaat niet. De zg ‘gematigde’ moslims in ons land laten de extremisten de kastanjes uit het vuur halen. Want waarom wordt er in dit land dan zo weinig gedemostreerd door ‘gematigde’ moslims tegen moslimextremisme wereldwijd èn tegen Christenvervolging wereldwijd?
  Waarom neemt het anti-Semitisme in ons land èn wereldwijd dan zo toe?
  Mòeten wij dit dan maar ondergaan in ons land als makke schapen? Ja, we zijn tè mak!
  Ik ben van mening dat onze regering duidelijke grenzen aan mag, nee mòet geven: tot hier en nìet verder!
  Zo niet, dan laten we ons door een ideologie ala communisme (islam is erger) onder de voet lopen

  m vr gr,
  shalom,
  cornelia

 32. correctie 3 juli 12:56

  Niet alleen de Christenen maar ook alle andersdenkenden dan de islam behoren hierbij, daar de islam iedereen op het oog heeft die de islam niet ziet zitten!
  Feit is ook dat de vele verschillende stromingen die de islam bevat, ook elkaar nog eens te lijf gaan.
  Ze hakken iedereen in mootjes, inclusief zichzelf!
  Wàt een ‘religie’!

  cornelia

 33. Op 5 juli 2010 @ 18:11 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hoi Ben, je zou MIJ een plezier doen, voortaan niet te reageren op reacties, zoals die van Hoessein!! Verder nog een volgende vraag; Wanneer U als voorganger een preek houdt, zijn deze dan via het internet terug te beluisteren??Gr. H.L.

  • Op 5 juli 2010 @ 19:19 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Henk,
   Ik begrijp wat je bedoelt, maar alleen maar medestanders aan het woord laten is ook eenzijdig, dus daarom ook tegenargumenten , als ze hout snijden.
   Dat is bij Hoessein ook wat minder, dus een keer de kans geven.
   Inmiddels heb ik van Hoessein weer een reactie en daar zal ik op reageren met het verzoek, dat hij eerst maar es ingaat op wat ik hem schreef.
   Shalom,
   Ben

 34. Op 6 juli 2010 @ 13:02 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hoi Ben, kan ik ook begrijpen, dat U een ander de kans wilt geven om te reageren, maar wat ik bedoel is , wanneer iemand op iets of wat reageren wil moet hij dat wel doen vanuit de wortel van het probleem, en NIET ergens vanuit het midden van de stam reageren!!Verder heb ik van U geen antwoord gehad betreft Uw event. spreekbeurten. Gr. H.L.

  • Op 7 juli 2010 @ 13:56 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Henk, schrap dat U maar, jij is beter.
   Spreekbeurten altijd goed, neem even contact op via http://www.tora-yeshua.nl en geef dan je telefoonnummer even.
   Je vroeg dacht ik nog iets over cd’s van spreekbeurten, die hebben we nog niet, maar is een idee voor het nieuwe seizoen, meer info tZt op de website, eind aug.
   Ik snap wel wat je bedoelt over reacties en ik trek best een streep, als het nergens meer over gaat, geloof me.
   Shalom,
   Ben

 35. Op 7 juli 2010 @ 21:28 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Beste Ben, ik geloof niet dat je mij exact begrijpt. Wilde alleen graag weten of de preken/spreekbeurten die U geeft, ook via het internet zijn te beluisteren. Gr. H.L.

  • Op 8 juli 2010 @ 11:10 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Henk, je vraag is helder, mijn antwoord daarop (nu) ook: nee, we hebben alleen een paar video’s op you tube over de islamisering.
   Maar plannen in de richting van een internet uitzending zijn wel een prima uitdaging, dus mocht je daarin enige hulp in technische zin kunnen bieden, dan hoor ik het graag.
   En als je het meer bedoeld voor te kunnen luisteren, dan nog best wel even geduld; echter, v.a. sept gaan we weer regelmatig samenkomsten houden, in Amersfoort en elders, zie website eind aug., welkom!
   Shalom, Ben

 36. Op 8 juli 2010 @ 15:19 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hoi Ben, helder en duidelijk,wat betreft hulp…,ik had graag dat het waar was, op dit moment kan ik je alleen in Geestelijke zin hulp bieden, dit is misschien ook zinvol. Gr. H.L.

  • Op 8 juli 2010 @ 18:50 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Henk, geestelijke hulp is zeker welkom, ik neem aan in de vorm van gebed of heb je meer suggesties?
   shalom,
   Ben
   PS: als je iets meer van jezelf wil vertellen, graag, komt niet op de website

 37. Op 8 juli 2010 @ 21:55 schreef Henk L.

  Beantwoorden

  Hoi Ben, dat zal ik een keer doen, (iets van mij zelf vertellen) ik spreek je nog wel een keer in Amersfoort, bij een volgende bijeenkomst. Kom ik een half uur eerder, en ga een half later weg, want ik heb heeel veel te vertellen, maar ook dito veel vragen.Gr..H.L.

 38. Hallo Ben kok, ik heb je gezien in Family7 over Islam en waarheid en ik vind dat jij helemaal gelijk hebt.
  Je moet de waarheid proclameren, een zachte heelmeester maakt stinkende wonden.
  De man die tegenover jou zat was voor een andere aanpak, maar vrede met de wereld is vijandschap met God.
  Als wederom geboren Christen moet je toch beseffen dat Islam afgoderij is, en wie de leugen dient of aan afgoderij doet met plezier kan geen deel hebben aan Gods koningkrijk, Jezus Christus noemt Islam gruwelijk in Openbaring.

  ” Maar voor hen die laf en trouweloos zijn geweest, die zich hebben ingelaten met GRUWELIJKE dingen, met moord, ontucht, toverij of AFGODENDIENST, voor allen die de leugen hebben gediend: hun deel is de vuurpoel met brandende zwavel, dat is de tweede dood. ” ( Openbaring 21:8 )

  Het is juist gedreven door liefde dat je voor een felle tegenreactie van moslims zorgt, je kunt ze ook naar de mond praten, dat is pas laf!

  Gods zegen Ben, liefde in onze Messias, Shalom!

  • Op 10 juli 2010 @ 11:47 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Tom; heb je de film “Islam en waarheid” inmiddels ook gezien? Zie evt. alle info op de voorpagina van deze website,
   shabbath shalom,
   Ben

 39. Ik heb een vraag die me al een tijdje bezig houdt. Als christen moet ik NIETS van de islam hebben (integendeel, ik beschouw de islam als een satanische antithese van zowel Jodendom als christendom). Maar ik vraag me af of wij moeten strijden tegen de islam, of moeten “strijden” vóór Christus (waarbij ik strijden tussen “” zet, omdat het voor christenen niet gaat om een fysieke strijd, maar een strijd in de hemelse gewesten). Kan iemand mij daar een -Bijbels gefundeerd- antwoord op geven?

  • Op 18 juli 2010 @ 13:23 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Goede vraag Malang; het antwoord is en/en. Ontmasker de duisternis is Bijbels en het evangelie van Yehsua ha Mashiach verkondigen groeien in ons geloof is ook er Bijbels.
   Maar de politiek correcte christenheid is zo geinfecteerd door de tijdgeest van”alles moet kunnen en iedere ideologie is ok” dat men oecumenisch, interreligieus steeds verder verwaterd tot een zouteloos geheel, wat slechts geschikt is om weggeworpen te worden, aldus Yeshua in Matth. 5
   Maar gij geheel anders, gij hebt de Mashiach (Christus) leren kennen.
   Shalom,
   Ben

 40. Beste Ben,

  dank voor je antwoord. Je hebt gelijk dat het het beste is om snel, waar mogelijk tactvol, helderheid te verschaffen t.a.v. het eeuwig heil. Uiteraard heb ik het volste recht mijn geloofsopvatting te verkondigen binnen mijn familie. Maar laten we niet vergeten dat verkondiging/getuigenis ook vooral via het eigen gedrag is.

  Wat betreft het advies van die broeder: hij bedoelde het inderdaad zoals jij het stelt, ik formuleerde het wat “kort door de bocht”.

  Wat betreft het begeleiden van ex-moslims: helaas heb ik er geen dagtaak aan (wás het maar zo dat ze zich bij bosjes bekeerden !). Maar het is in de afgelopen jaren toch wel eens gebeurd. Bij een enkeling bestaat de begeleiding helaas alleen uit het acuut regelen van een onderduikadres elders in het land, bij anderen vooral uit bemoediging door “gewoon broeder te zijn met je broeder”. Luisteren naar ze, begrip tonen voor hun angst en hen zoveel mogelijk in de luwte houden. Wat óók wel eens nodig is, is je mede-gemeenteleden (die NIET ex-moslim zijn) informatie geven over de islam, zodat ook zij beter toegerust zijn in hun contacten met moslims.

  Broederlijke groet in Christus en moge Hij over je waken,

  Malang

  • Op 19 juli 2010 @ 21:37 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Malang, hoor graag meer van je ervaringen met moslims en zo mogelijk komen we er graag een paar interviewen op camera, desgewenst anoniem en onherkenbaar.
   Shalom,
   Ben

 41. Merkwaardig dat men zich zo opwindt over die haatzaaiende koran.
  Weten we niet dat de bijbel net zo goed oproept tot haat?
  Luc. 19:26 Jezus:
  Ik zeg u, aan een ieder, die heeft, zal gegeven worden, en hem, die niet heeft, zal ontnomen worden ook wat hij heeft. 27 Doch die vijanden van mij, die niet wilden, dat ik over hen koning werd, brengt hen hier en slacht ze voor mijn ogen.
  Elia: 1 Kon 18,40
  Daarop zeide Elia tot hen: Grijpt de profeten van de Baäl, laat niemand van hen ontkomen. Zij grepen hen, en Elia voerde hen naar de beek Kison en liet hen daar slachten.

  • Op 24 juli 2010 @ 21:41 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste LeSage, de Bijbel is het boek van liefde tot God en naaste, aldus Yeshua. Wie Hem niet als Koning aanvaardt, eindigt uiteindelijk met de dood. Want buiten God is geen leven, zoals er voor een bloem geen leven is , als die van de plant is los gesneden.
   En dat doen mensen, die afgodsdienst promoten, net als moslims en Baaldienaars, ze hebben zichzelf van de Bron afgesneden door niet naar de God van Abraham, Isaac en Jacob te luisteren en te leven, maar naar een afgod, wat een doodlopende weg is.
   Dat is de strekking van die teksten, waarbij het verhaal van Elia ook historisch is; het verhaal van Yeshua in Lucas is een gelijkenis.
   Het is dus geen haat zaaien, want het is absoluut geen carte blanche en/of oproep tot moord voor alle Joden en christenen naar de mensen met een ander geloof.
   En dat is het in de koran wel degelijk, alle niet-moslims en ex-moslims moeten verdwijnen, zijn dhimmi’s, brandstof voor de hel etc. en daar ga je niet mee om als moslim, soera 9 leert, dat je ze na bedenktijd mag uitmoorden.
   Gelukkig praktiseren niet alle moslims de koran/hadith, anders was het niet best, maar incidenteel gebeurt er genoeg aan jihad, eerwraak, oorlog, islamterrorisme etc. en het doel is het Kalifaat, wereldwijd de islam met dwang opleggen.
   Snap je het verschil?
   Shalom,
   Ben

 42. Zeker snap ik het verschil.
  Maar blijft toch staan dat er uit de aktie van Elia haat spreekt. Natuurlijk, de baalspriesters waren adfgodendienaars. Maar zo kun je dat toch niet goedpraten? Op die manier kunnen de moslims hun tekst ook goed praten – het zijn toch ongelovigen?
  En natuurlijk kan dat niet, haatzaaiteksten in een heilig boek. Maar dan dus óók niet in de bijbel.

  Hetzelfde bij Jezus. Het gaat hier overigens niet om een gelijkenis. Jezus meent wat hij hier zegt volgens de evangelieschrijver bloedserieus. Jezus heeft he daar konkreet over zijn vijanden die hij af wil slachten. Echt pure haat is dat.
  Ik kan het ook niet helpen, Torayeshadmin, ik heb het er niet in gezet.

  Wist je overigens dat er een psalmtekst bestaat, die degene zalig verklaart die kinderen tegen een rots dood slaat?

  • Op 25 juli 2010 @ 09:06 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Beste “wijze”, je pseudoniem suggereert heel wat. Helaas is het feit, dat je de tekst uit Luc.19 niet als gelijkenis ziet, onwijs. Het is overduidelijk wel het geval en met een gelijkenis wil Yeshua ons iets duidelijk maken.
   Een geestelijke les aan de hand van een praktijkvoorbeeld, wat men zich in die tijd direct kon voorstellen.
   Iedere toehoorder in die tijd begreep onmiddellijk de strekking en daarom moet je beginnen de Joodse context en het leven van toen te begrijpen; daarna kun je in het kader van de hele Bijbel de uitleg ontdekken.
   En die is: God is de Schepper en Hij heeft Zijn Koning gesteld op heilige berg, zie Ps.2 Wij mensen zijn de ondergeschikten, die de aarde mogen beheren (geen succes,wat een drama!) en Yeshua komt als de Zoon van de Schepper het Koningschap invullen.
   De vraag die Yeshua voor aan de luisteraars, is: wat kan de Koning doen met zulke kwalijke rebellen, die zijn bezit verknoeien en Hem niet als rechtmatige Koning aanvaarden, maar willen vermoorden?
   Elke luisteraar begrijpt, dat in die tijd het enige normale was: doodstraf voor de rebellen.
   En dat zou God met alle mensen op aarde moeten doen, maar wat doet Hij? Genade schenken en de doodstraf Zelf dragen! Wat een geweldige Koning, Hij alleen is het Koningschap waardig.
   Hij heeft er als enige rechte op en Hij maakt het in de meest grote diepgang waar.
   Hij beloont en zegent degenen, die met hun geloof de relatie hebben ingevuld, verdubbelt zelfs, maar rebellen en mensen die dat geloof wegduwen en begraven, mensen die de relatie met Hem weigeren en zich buiten het Koninkrijk plaatsen, die komen na hun dood in een plek, waar de relatie met de Koning ook niet is, geween en tandengeknars en buitenste duisternis.
   Ook daarover valt nog genoeg te zeggen, maar dat is weer een ander onderwerp.

   Als jij de liefde van de Koning niet snapt en beweert, dat Hij haat en moord verlangt, dan lijk je op die slaaf in dezelfde gelijkenis in Matth. 25:14-29 en lees dan vooral vs. 24,25
   Volgens die slaaf deugt de Koning voor geen meter en hij heeft de brutaliteit om dat in Zijn gezicht te zeggen.
   Ontdek Wie de Koning werkelijk is, beste “wijze”: liefde en gerechtigheid en genade.
   Shalom,
   Ben

 43. Op 25 juli 2010 @ 18:40 schreef De wijze

  Beantwoorden

  Beste Ben,

  Ik snap dat je het christendom wilt verdedigen en de gevaren misschien ziet in Nederland. Maar dat doe je niet op zo’n manier, jij draaft hier in door. ‘Heb uw vijanden lief’, ‘heb uw naaste lief als uw zelf’ kern teksten in de Bijbel! Maar wat jij doet is ze aanvallen, je wilt ze het land uit hebben! Nee, ga met ze praten bekijk de verschillen, kijk hoe de islam hun geloven serieus nemen, daar kunnen wij christenen een hoop van leren. Wees wijs! Je gaat te ver!

  Anoniem

  • Op 25 juli 2010 @ 19:34 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Waarde “wijze”, ik ontmasker een totalitair systeem met een afgod en een fout rolmodel, te weten de islam, met liefde voor de daarin misleide moslimmedemens.
   Als jij het wijzer vindt, om als een zachte heelmeester stinkende wonden te maken, dan is dat jouw keuze, net als heel politiek links, CDA en CU, niet de mijne.
   Shalom,
   Ben

 44. Hallo Ben,

  terecht leg jij een link naar de cultuur van die dagen: rebellen krijgen de doodstraf. En bijbels gezien mag jij dat ook doortrekken naar het geestelijke. De bijbel doet dat zelf ook, en in Openbaring 20:15 lezen we dat er heel wat in de vuurpoel worden gegooid, alleen om de simpele reden dat ze niet in het boek des levens stonden, m.a.w.: niet geloofd hebben in het reddende bloed van het lam dat voor ons was geslacht. Wég met de ongelovigen!

  Soera 9 in de koran doet eigenlijk zo’n beetje hetzelfde. Alleen is het daar niet Allah die als in-het-vuur-gooier fungeert, maar moeten de gelovigen zelf de ongelovigen naar de andere wereld helpen.

  Misschien wíl je de overeenkomst gewoon niet inzien – mij best, ik was er al bang voor maar wilde gewoon een poging gewaagd hebben. Ik heb mijn best gedaan.
  Maar als je je ooit afvraagt waarom eigenlijk niet iedere christen het ziet zoals jij het ziet en waarom zoveel christenen deze kwestie heel goed kunnen relativeren, denk nog eens terug aan deze discussie.
  Ik houd het voor gezien.

  • Op 25 juli 2010 @ 20:03 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Dag Le Sage, andere “wijze”, je zit er exegetisch weer naast. In Opb. 20:7-10 gaat het over de rebellen, die na het 1000 jarige rijk te hebben ervaren met de regering van Yeshua nog in opstand komen en de hofstad, Yerushalayim willen aanvallen en de Koning willen onttronen.
   Dat is het geduld op, na 6000 jaar in geloof God te mogen ontdekken en dan 1000 jaar in aanschouwen, worden rebellen definitief vernietigd in de poel des vuurs samen met de duivel en de valse profeet en het beest.
   Daarin gaan ook de dood en het dodenrijk, 20:14 en die dood is de 2e dood.
   Want als je niet in het Boek des Levens staat, gaat het definitief fout met een mens.
   Uit dat dodenrijk komen alle doden en die worden ieder persoonlijk naar zijn werken geoordeeld, 20:13 en ik denk, dat hier degenen, die niet in Yeshua zijn gestorven, maar in de hel zijn gekomen, in de plaats van buitenste duisternis, geween en tandengeknars, berouw en spijt dus, bedoeld worden.
   Ik denk, dat diegenen, die tot erkenning zijn gekomen dat ze Yeshua hadden moeten aanvaarden in hun leven en er nu in het dodenrijk spijt van hebben, alsnog hun knie voor Hem buigen en uit die genade worden geoordeeld ; ze komen dan in het boek des levens, zij het in een bijlage, bij wijze van spreken en krijgen een plek in het Koninkrijk , zij het niet meer als onderdeel van de Bruid in de hofstad, maar als onderdaan in het Koninkrijk,
   Maar mochten er daar nog bij zijn, die halstarrig blijven weigeren, dan zullen die ook in de poel des vuurs gaan, zoals vs. 15 zegt.

   Maar dan zie je hoe genadevol de God van Abraham, Isaak en Jakov is in Yeshua! Als je ook na een 2e kans Hem niet wenst, houd het op.
   In de koran zie je de gehele andere Allah als afgod functioneren, hij roept de moslims op de niet-moslims te haten en te vermoorden ; uiteindelijk zal de Mahdi met Isa (Jezus volgens de moslims) alle niet-moslims doden, hoe verzinnen ze het.
   En dan worden ze in een islamhel voor eeuwig gemarteld, wat wel laat zien wat een wrede en gruwelijke afgod Allah is, de duivel zelf.
   Shalom,
   Ben

 45. Het begin van de islam wordt gesteld in het jaar 622. Mohammed begonnen als ziener heeft alle mogelijke gegevens uit Joodse en Christelijke geschriften op z’n eigen manier verwerkt. Hij ging door als krijgsheer en veroverde gewapenderhand Arabia. Hij moordde de 800 Joden die in Medina woonden uit, omdat ze hem niet als profeet accepteerden. Er zijn andere bronnen, die melden dat hij alle Joodse mannen onthoofde maar vrouwen en kinderen als slaaf verkocht. Hij vermoorde meer Joden dan hij in de oorlog tegen andere Arabieren doodde. Z’n directe opvolgers gingen door met oorlog voeren en onderwierpen geheel noord Afrika,met Spanje en zuid Frankrijk tot ze slechts hoinderd jaar na Mohammeds dood in 732 bij Tours door Karel de Stoute werden tegen gehouden. Daarmee was de eerste aanval door de Islam op Europa gestopt. Noord Afrika aan de Islam verloren. Spanje werd later terug veroverd.
  In de middeleeuwen viel de Islam Oost Europa aan. De Moslim legers werden pas bij Wenen tegen gehouden. Historisch vaststaand gegeven. Luther maakte zich grote zorgen en velen denken dat zijn beroemdste lied van de vaste burcht is onze God ingegeven is door zijn vrees, dat Europa door de Islam onder de voet zou worden gelopen.
  De islam ontleent z’n uitgangs punten in de koran aan verbasterde stukjes bijbel met de deuterocanonieke boeken en is er in de eerste plaats op uit eerst alles wat met Joden te maken heeft te vernietigen en vervolgens alles wat met het Christelijk geloof te maken heeft te verdelgen. Joods-Christelijk materiaal ia er in gebruikt om Mohammed boven Jezus te verheffen. Jezus mag wonderen hebben gedaan maar is ondergeschikt aan Mohammed. Alles en iedereen moet die opvatting aanvaarden op straffe van de dood. We zien dat opdringen in alle Moslimlanden gebeuren. Ik heb vroegere medewerkers in Somalia verloren, (waar ik zes jaren gewerkt heb), vermoord omdat ze Christen waren. Ik kreeg er zowel in Afghanistan als in Somalie persoonlijk mee te maken omdat ik Christen was. Misschien moet je er iets van beleefd hebben om het aan anderen door te kunnen geven.
  Die Islamitische agressie die periodiek weer opleeft vond dan ook een welkome aanleiding in de massale terugkeer van de Joden na de shoa naar hun eigen land. De Joodse staat wordt nog gebruikt als reden voor hun in onze tijd gemanifesteerde moordzucht. Israel mag ook als staat niet bestaan, niet van hamas, (zegsman van Nederlands Palestina Komitee) niet van hezbollah, niet van Iran. Hamas offert burgers op om z’n geweld door te voeren. De Islam geeft in onze tijd blijk van z’n agressiedrang met alle moderne middelen zoals internet en vliegtuigen. Het vond een voorlopig hoogte-diepte-punt in de zelfmoordaanslag van de twintowers. 3000 doden. en moslims in Nederland dansten in de straten van vreugde. Op de plaats waar de twintowers stonden wordt ook weer een honderd miljoen kostende moskee neergezet, waarvan de opdrachtgevers niet willen bekend maken waar dat geld vandaan komt. De USA laat zich betrekken in een uitzichtloze oorlog. De Islam gebruikt religieus materiaal als camouflage voor het practiseren van zn staatsleer, die alles aan de eenvormigheid van Mohammed’s leer wil onderwerpen. Dat is onlangs ook weer betoogd door Wafa Sultan, een uit Syrie afkomstige arts, exmoslima, die nu in de USA woont.( te zien en te horen op internet )
  Dit alles laat het liefde aanbod van Jezus onverlet, wat wij er ook maar tegen believen te bedenken. Hij houdt van Joden, Moslims, atheisten ,agnosten analphabeten en geletterden. Vaak is dat aanbod bijna onherkenbaar door opvattingen en gewoontes van z’n vertegenwoordigers in de verschillende kerkgenootschappen. De kern blijft: In het accepteren van zijn aanbod vinden we onze bestemming en voldoening. Daarvoor zijn we op de wereld gezet. Die wereld is voor ons door Hem gemaakt. De miljarden jaren daaraan besteed had Hij voor ons over. Simon

  • Op 28 juli 2010 @ 21:49 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Simon, goed verhaal, van harte eens.
   Zal je graag es ontmoeten, kun je terug mailen, of dat gewenst is op een geschikt moment en plaats? Je kunt gewoon hier mailen, blijft prive.
   Shalom,
   Ben

 46. @ Simon

  Kan me helemaal vinden in je verhaal op de laatste zin na.. miljarden jaren?
  We zitten nu op bijna 6000 jaar dacht ik zo.

 47. Op 29 augustus 2010 @ 15:41 schreef Geert vd Woude

  Beantwoorden

  Hallo Ben,

  Kunnen we even via de mail kontact hebben, ik heb namelijk belangstelling voor de DvD Islam en Waarheid, om die te verspreiden vanuit onze evangelische boekwinkel.

  hartelijke groet en zegen

  Geert vd Woude

 48. Zo juist geld overgemaakt voor de dvd, ben benieuwd!

 49. Ik begrijp niet dat bij vele Christenen de uitspraken van Jezus Christus in Galillea, waar hij op zoek was naar mensen die Apostel willen worden als het hele evangelie beschouwen.
  Matthéüs 5,17-48
  De vervulling der Wet en der profeten
  8 Gij hebt
  gehoord, dat gezegd is: Oog om oog, en tand om tand.
  39 Maar Ik zeg u, dat
  gij den boze niet wederstaat; maar, zo wie u op de rechterwang slaat, keert hem ook de andere toe;
  40 En zo iemand met u rechten wil, en uw rok nemen, laat hem ook den mantel;
  41 En zo wie u zal dwingen één mijl te gaan, gaat met hem twee mijlen.
  42 Geeft
  dengene, die iets van u bidt, en keert u niet af van dengene, die van u lenen wil.
  43 Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij
  zult uw naaste liefhebben, en uw vijand zult gij haten.
  44 Maar Ik zeg u: Hebt
  uw vijanden lief; zegent ze, die u vervloeken; doet wel dengenen, die u haten; en bidt
  voor degenen, die u geweld doen, en die u vervolgen;

  Dit alles geldt alleen voor apostelen en niet voor ons gewone mensen, zo als jij en ik.De hele berg predikt is hierop gericht.

  • Op 10 september 2010 @ 12:34 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Lucktbee, in principe geldt de hele Bijbel voor alle mensen, alleen als er bij staat, dat het voor mannen, vrouwen, priesters, het Joodse volk, dus voor specifieke categorien is bedoeld, dan houden we het daar op natuurlijk.
   De Bergrede is zeker voor ieder van toepassing en niet alleen voor de 12 apostelen.
   Shalom
   Ben

 50. Wanneer komt het interview van jou met Fadel Soliman op de website?

  • Op 12 september 2010 @ 21:09 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Jan, dat door moslims van ons gestolen materiaal, wat we nog niet hebben kunnen invullen met ons commentaar, komt na dat we klaar zijn met andere acties, zoals de DVD “Islam en waarheid” in 8 talen.
   De eerste oplaag van 1000 is op, dus vandaar die 2e. Maar dat is best veel werk en zo zijn er nog een paar belangrijke zaken als de ontwikkeling van onze Tora-Yeshua gemeentes.
   En een interview met Peter Hammond over de slavernij, die door de islam gerechtvaardigd wordt en gepraktiseerd, m.n. in Afrika, Sudan.
   Als de moslims , die Soliman begeleid hebben, dit materiaal niet zelf met eigen camera hadden opgenomen en hadden misbruikt zonder onze toestemming, dan had je gelijk het complete interview met mijn commentaar gekregen, gemonteerd met bewijs en onderbouwing waar Soliman fout zit.
   Nu hebben deze moslims geeist, dat ze het met eigen camera konden opnemen, opdat ze ons konden controleren later voor de juiste montage en wat gebeurt er? Nog voor we het interview hebben kunnen monteren, waarbij we uiteraard Soliman in zijn waarde zouden hebben gelaten en zullen laten, gaan deze moslims het materiaal op internet zetten, op lage kwaliteit en zonder ons commentaar en onze nadere onderbouwing met argumenten.
   Taqiya Jan, daar houden we voortaan meer rekening mee; een moslim is niet te vertrouwen, want hij mag altijd liegen in het belang van de islamisering.
   Dat soort gedraai kennen we niet in de Bijbel als juist en door God bedoeld, dus dat moesten we toch even ontdekken in de praktijk. Zijn alle moslims dan zo? In principe wel, vanuit de islam gezien. Als het anders is, dan horen we het graag.
   Shalom,
   Ben

 51. Brrrr wat een eng forum is dit, bizar gewoon.
  Gristen, Moslim, één pot nat. Geloof geeft alleen maar problemen en oorlogen, dat is toch door de eeuwen heen wel duidelijk geworden lijkt me.

  • Op 12 september 2010 @ 21:10 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Dibo, blijf mee lezen en studeren, kom met alternatieven, dan ga je de verschillen zien van die “een pot nat”. Lees de Bijbel eens om te beginnen. Dan zie je Gods liefde in Yeshua, moge Hij je de ogen openen.
   Shalom,
   Ben

 52. Die bijbel ken ik wel torayeshadmin, ik ben namelijk Christelijk opgevoed. Door de jaren heen ben ik steeds vaster overtuigd geworden van het feit dat mensen die gelovig zijn, in feite egoïsten zijn. Waarom? Omdat ze naar de wetten van God leven om in het hiernamaals plaats te mogen nemen aan zijn zijde. Het alternatief is eeuwig pijn lijden en dat ziet de Christen niet zitten. Men is dus gelovig om er zelf later beter van te worden en nergens anders om. Geloof me, indien en er nooit over een hiernamaals in de bijbel zou worden gesproken, zouden er weinig tot geen gelovigen zijn. Tevens putten veel gelovigen kracht uit hun geloof of niet te vergeten, troost als ze verdriet hebben. Dit soort dingen heb ik allemaal niet nodig. Ik probeer zo goed mogelijk te zijn voor mijn medemens en niet omdat een of andere God me dat zou opdragen of me een vette worst voorhoudt maar gewoon uit naastenliefde. Het leven bestaat nu eenmaal uit leuke en minder leuke dingen en ik ben mentaal sterk genoeg om het zelf op te lossen.
  Ik veracht het dat mensen een geloof gebruiken om geweld of een oorlog goed te praten zoals momenteel nog steeds gebeurt met de Islam maar in het verleden door de Christenen ook is gebeurd. Ik verfoei de zogenaamde gelovigen die er maar op los leven en in het weekend met hun schijnheilig gezicht vooraan in de kerk zitten. Of mensen die worden gestenigd of worden onthoofd in de naam van Allah of kinderen die door allerlei vooraanstaande Katholieken zijn misbruikt en waarvan steeds meer aan het licht komt gelukkig. Nee, God zij dank (mocht hij toch bestaan) dat er mensen zijn die niet gelovig zijn en leven op een manier die God zeker zou weten te waarderen als hij het vergelijkt met de manier waarop zijn onderdanen leven.
  De Islam is zeker geen onschuldige godsdienst maar dat is het Christendom ook niet. Nogmaals, het is één pot nat!
  Geloven zullen echter blijven bestaan omdat de meeste mensen iets nodig hebben om voor te leven, iets wat hun vergiffenis schenkt als ze weer eens iets slechts hebben gedaan. Iets wat hun het idee geeft dat overleden geliefden het alleen maar beter hebben nu ze in het hiernamaals zijn en dat iedere gelovige een geweldige toekomst staat te wachten na de dood etc. etc. Dat maakt voor velen het leven namelijk een stuk minder angstig en gemakkelijker…….

  • Op 13 september 2010 @ 20:28 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Dibo, heb je dit ook gelezen op deze website: http://torayeshua.nl/cms/?page_id=178 ?
   Daar lees je hoe je kunt ontdekken dat God bestaat en ook Wie Hij is.
   Ik ben overigens helemaal met je eens, dat alle kerken enorm teleurstellen ; er was maar 1 goede en dat was de gemeente direct na de opstanding van Yeshua en de uitstorting van Gods Geest te Yerushalayim, zie Handelingen.
   Dat voorbeeld houden we voor ogen in de Tora-Yeshua gemeentes; welkom in de samenkomsten, zie http://torayeshua.nl/cms/?page_id=567
   O ja, geloven als levensverzekering uit angst voor de eeuwigheid? Niet bij mij, beste Dibo, je moet wel aardig gestoord zijn, wil je je vertrouwen, je geloof dus, stellen op Iemand, waarvan je in je achterhoofd twijfelt dat Hij bestaat, maar voor het geval Hij toch bestaat, ga je naar de kerk.
   Dan ben je niet alleen zelf aardig gestoord, maar dan denk je ook dat je de Almachtige God voor de gek kunt houden, als Hij bestaat.
   Lees Joh. 7:17 e.v. , waar Yeshua ons uitdaagt, Zijn woorden in praktijk te brengen, zodat we ervaren, of Zijn woorden inderdaad de woorden van God zijn of niet.
   Shalom,
   Ben
   PS: kom es langs bij onze Tora-Yeshua samenkomsten, welkom.

 53. En toch zijn de meeste gelovigen zo, ik heb er zat meegemaakt. Neem van mijn aan dat als er een hemel bestaat, er meer atheïsten zullen worden binnengelaten dan al die zielen die ooit pretendeerden gelovig te zijn.

  En over Moslims….

  Ik heb veel in het Midden Oosten gezeten, ook in Azië en heb zelden zulke gastvrije mensen meegemaakt als daar. Een van mijn beste vrienden is Moslim, een zeer integer mens! Jammer van die extremisten, die verzieken alles.

  Naar een bijeenkomst komen? Ik ga nog liever kruipend naar Mekka.

  • Op 15 september 2010 @ 08:09 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Dibo, je hebt er heel wat voor over, om niet naar een Tora-Yeshua bijeenkomst te komen; “liever op je knieen naar Mekka”. Hoe bevooroordeeld kan een mens wezen, om zo te praten over iets wat je nooit hebt meegemaakt.
   En dan ook nog over een nieuwe joods-christelijke geloofsgemeenschap, waarbinnen velen het met je eens zijn, dat de kerken zeer teleurstellen in hun vertolking van de Bijbelse boodschap van liefde voor God en naaste.
   Hoewel er ook veel goede momenten zijn geweest in de kerkgeschiedenis, laten we niet overdrijven.
   Maar jij bent zo teleurgesteld, je ziet meer heil in de islam?????????????????? Dan kom je m.i. van de regen in de drup, dat is nog veel erger. Zowel als systeem als moslims zelf, want in de islam tellen alleen de goede moslims mee.
   Niet-moslims zijn untermenschen, zie soera 98 en zwakke, “gematigde” moslims worden onder druk gezet hun leven meer aan de koranafgod toe te wijden, een afgod, die mensen op een letterlijk doodlopende weg leidt.
   En die aardige gastvrije mensen in het M.O. en Azie dan? Inderdaad, andere cultuur, meer gemeenschapszin, wat ook wel moet wegens het ontbreken van de sociale voorzieningen van de overheid zoals we dat hier kennen.
   Dat zijn overigens niet alleen moslims daar, zoals je weet, ook christenen, joden, hindoes, boedisten e.d.
   En ze komen massaal hier heen,omdat het daar zo goed is. Toch?
   Desondanks ben ik het met je eens, dat er onder de niet-christenen velen zijn, die de naam-christenen ten voorbeeld zijn. En er zijn vele echte christenen, die individueel een getuigenis tot eer van de God van Abraham, Isaak en Jacob zijn, door Yeshua ha Mashiach, Jezus Christus dus.
   Conclusie: als je later bij deze Ene ware God komt en je leven zoals je dat geleefd hebt, openbaar wordt voor Hem, dan zal niet de vraag zijn wat al die anderen fout of goed hebben gedaan.
   Dan is de vraag aan jou persoonlijk gericht (en aan ieder persoonlijk): “Dibo, wat heb jij gedaan met Mijn liefde voor jou, bewezen in het feit, dat Ik in Yeshua voor jou de doodstraf droeg aan het kruis; een straf die jij verdient wegens het voortdurend overtreden van mijn Tora van liefde tot Mij en de naaste”
   Dus als je terug bent komen kruipen van Mekka en je weet wat islam inhoudt, kom dan nog es langs. Of beter nog, voordat je vertrekt naar Mekka, waar je niet eens in mag als ongelovige kafir, dhimmi, aap, varken, brandstof voor de hel.
   Bij de Ene ware God, de God van Abraham, Isaak en Jacob ben je in Yeshua gewoon altijd welkom, sterker, Hij zoekt je om je Zijn liefde duidelijk te maken.
   De koranafgod doet geen enkele moeite om je te zoeken , laat staan dat Allah jouw straf draagt , je gaat gewoon de islammartelhel in zolang het Allah belieft om te betalen voor alles, waarin je gefaald hebt t.ov. de islamleer.
   En die is: haat en/of dood alle niet-moslims en laat je onderdrukken door het islamsysteem, de sharia, die in willekeur door de imams wordt ontwikkeld vanuit de koran/hadith
   De keus is aan jou.
   Shalom,
   Ben

 54. Zo zijn er ook jaarlijks alleen al 10 miljoen mensen die aan de hemelpoort aankloppen en diezelfde God vragen: ‘God, wat hem jij gedaan met mijn liefde voor jou dat ik mijn kinderen en naasten moest zien sterven van de honger en dat ik mijn hele leven ondragelijk leed heb gehad? Dat mijn dochters zich moesten prostitueren zodat we toch nog wat te eten hadden? Dat de Christenen, uw volgelingen, ons niet in grote getale te hulp zijn gekomen omdat ze in de westerse wereld meer waarde hechten aan eigen belang en aan luxe? Is dat dan de manier waarop jij je liefde toont aan je trouwe volgelingen?

  Ik weet het, het aardse leven is slechts tijdelijk en hen wacht natuurlijk de eeuwige zaligheid. Of zou Allah hier achter zitten?

  Net zoals in de vorige eeuw toen de Katholieken de Protestanten verfoeiden, hebben we nu hetzelfde maar dan met de Moslims en de Christenen. Het zal mij een zorg zijn wie in wat geloofd, in de hoop later in het walhalla te komen en daar zijn levensstijl voor aanpast,zolang ik er maar geen last van heb. Extremisme is echter een ander verhaal (dat zou uitgeroeid moeten worden) maar dat heeft eigenlijk ook niets met geloven in een God te maken. Ik ben dus niet zoals jou. Ik laat ieder mens vrij hierin en dat zou jij, als Christen, ook moeten doen.

  • Op 15 september 2010 @ 19:29 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   HI Dibo, ik laat je helemaal vrij, hoe kom je er bij dat dit niet zo is? Ik ken je niet eens, behalve dan hier op de website.
   Overigens dacht ik dat je op je knieeen naar Mekka was inmiddels, maar het is verheugend je terug te zien, al voor je vertrokken bent.
   En de Ene ware God laat ons zo helemaal vrij, dat we al het denkbare slechts kunnen doen; hoewel, Hij trekt daar grenzen, zie het boek Job, maar die zijn zo ruim, dat ze voor jouw blijkbaar veel te ruim zijn en dat is de mening van elk mens.
   Had God nu maar het zo gemaakt, dat we niet verder dan een klein beetje fout konden gaan. Maar nee, Hij geeft ons alle ruimte, net niet genoeg om ons zelf te vernietigen.
   Opdat onze slechtheid duidelijk worde en Zijn genade overvloedig, want Hij laat het niet uit de hand lopen en gaat met ons door de narigheid van deze wereld, om daaruit Zijn Koninkrijk te vestigen.
   Iedereen weet dan hoe het niet moet en gaat ervaren in het 1000 jarig rijk, hoe ontzettend goed het leven is vanuit de Tora.
   Daarna de eeuwigheid, zie Opb. 22
   Shalom,
   Ben

 55. Mij laat je wel vrij al is dat misschien omdat je weet dat ik toch niet te bekeren ben.

  Allah een afgod noemen daarentegen zal bij veel medemensen, die net zo geloven in hem zoals jij in God gelooft, niet goed vallen vermoed ik hetgeen het ik me overigens goed kan voorstellen als ik zie met welk fanatisme jij, als Christen, de Islam als het ware veroordeelt. Vanzelfsprekend dat mensen die rotsvast in hún God geloven dat dan ook zien als een belediging. Deze mensen, die een andere overtuiging hebben, laat je dus niet echte een vrije keuze of is het meer een vorm van naastenliefde dat je ze wil behoeden voor het ergste?
  En ja, Job doorstond de testcase glansrijk, ik weet het. Zo was er ook nog een sleutelfiguur die werd getest doordat hij een opdracht kreeg zijn zoon te offeren. Gewoon om even te kijken of de onderdanigheid wel echt was. Gelukkig maar dat er uiteindelijk een schaap voor in de plaats mocht komen. Dat verhaal boeide me als kind en toen dacht ik al: ‘God kon van mij de zenuwen krijgen.’ Triest als je macht zo misbruikt terwijl ik er vanuit mag gaan dat je als schepper toch ook wel weet of iemand een echt volgeling is of niet. Gelukkig dat het allemaal maar verhalen zijn, verzinsels om de mensen dingen wijs te maken. Dat ze moeten levens volgens wetten die een “god” heeft gemaakt en als ze dat dan doen, ja dan wacht hun de eeuwigheid! M.a.w. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Zo kun je een heel volk onder controle houden.

  Geloof me Ben, als God op aarde zou wonen, zouden regelmatig zijn ruiten worden ingegooid.

  Verschillende godsdiensten zijn slechts poorten naar dezelfde stad.

  • Op 15 september 2010 @ 21:22 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Dibo, je praat je zelf tegen, eerst laat ik je niet vrij ,nu weer wel, het is wel best met je.
   En verder is er maar 1 ware God, de God van Abraham,Isaak en Jacob, dus het is heel simpel te vatten dat de rest afgoden zijn en dat zie je ook aan de reacties van de moslims, waarvan er nogal wat zeer fanatiek reageren in het nieuws vandaag.
   Overigens wordt de Ene ware God vaak beledigd, maar daar maken christenen en joden zich niet kwaad over, weerleggen het en dat is het dan. Want deze Ene kan Zich Zelf wel verdedigen en Hij is zo grandioos volmaakt, Hij spreekt voor Zich in Yeshua ha Mashiach.
   Het gaat er dan ook niet om dat Hij weet wat in de mens is en hoe die zal reageren, dat weet Hij inderdaad. Het gaat er om dat die mens er achter komt, hoe hij is.
   De verschillende godsdiensten zijn poorten naar dezelfde hel inderdaad; de ene weg tot de Vader is Yeshua. Hij is geen godsdienst, maar een Persoon!
   Shalom,
   Ben

 56. Ik spreek mezelf niet tegen. Ik heb niet gezegd dat je mij niet vrij laat maar mensen die een ander geloof belijden. Lezen Ben!
  Maar goed, het is me nu wel duidelijk. Alle andere godsdiensten zijn poorten naar de hel en de volgelingen daarvan zijn verdoemden. Dachten Moslims ook niet zo eigenlijk? Een pot nat dus.
  Wel triest dat je zo denkt, zo kortzichtig of totaal gebrainwasht bent.

  God zal me deze opmerking wel vergeven, het is tenslotte zijn vak.

  • Op 16 september 2010 @ 23:08 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Dibo, alle religies leiden inderdaad naar een buitenste duisternis, geween en tandengeknars, spijt en berouw. Alleen door Yeshua als de enige weg tot de Vader kom je in Zijn Koninkrijk.
   Maar ook voor die anderen is er meer hoop dan gedacht, zie Opb. 20:11-15, waarin men dan al dan niet in het Boek des Levens staat. Joden zijn daar erg mee bezig dezer dagen naar Jom Kippur a.s. shabbath.
   En ook teksten als 1 Petrus 3:19, Col. 1:20 en Ph. 2:5-11 geven ons hoop, alle knie zal zich buigen voor Yeshua, in eerbied en respect.
   Maar om Hem tijdens je leven af te wijzen, daar zul je letterlijk eeuwig spijt van hebben.
   Dus ik hoop dat je mee blijft lezen.
   Shalom,
   Ben

 57. Dag Ben,

  Weet je of de dvd die ik anderhalve week geleden besteld heb in aantocht is? Ben erg nieuwsgierig.

  Vriendelijke groet, Folly

  • Op 24 september 2010 @ 16:38 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Folly, mail even je volledige adres, als er nog voorraad is, sturen we de DVD, maar het wachten is al op de nieuwe vooraad, medio /eind oktober, shabbath shalom, Ben

 58. Citaat uit de site: Moge onze Vader, de God van Abraham, Isaak en Jacob allen zegenen, die in Hem geloven door Yeshua ha Mashiach en allen, die dat vanuit de Tora doen, gezegend worden met het herkennen van deze Mashiach ben Joseph, die komt als Mashiach ben David.
  En dat in Hem de hele wereld gezegend zal worden, door alle weeën heen, die vooraf gaan aan de komst van Hem als Koning te Yerushalayim en dat Zijn komst spoedig is, weten we.”

  Ben, door de bovenstaande tekst uit de Thora ben ik helemaal in verwarring…Jodendom kent toch geen Christendom…Jullie hebben de Thora, het boek met veel overeenkomsten met de Islam als met het Christendom en de Bijbel…en je noemt je zelf een Joods-Christelijk pastoor…zou je mij willen uitleggen hoe dit kan?
  En als ik zo je website bekijk, ben jij een jihad jegens de moslims aan het voeren, dat staat overigens ook in de Thora…hoe weet jij dat jouw God de ware is? Je noemt Allah een afgod! Waarom?! Waarom verwerp jij een godsdienst die bijna 2 miljard aanhangers heeft over de wereld?
  Ik wil dat je mijn reactie ook plaats op deze site en het niet wegdoet. Anders komt je overtuigenis uit pure liefde voor de dwaalleer zogeheten Islam bij mij niet geloofwaardig over…en waarom alleen de Islam, je hebt nog meer wereldgodsdiensten!!!
  Zou de Islam dan toch het ware geloof zijn??!! Ik ben helemaal in de war…help mij!

  • Op 17 oktober 2010 @ 09:54 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   HI Petra, christendom komt voort uit het jodendom, of beter gezegd: in de Tenach staan tal van profetieën over Yeshua, (Jezus) en in Matth. 13:52 zegt Hij Zelf, dat een Jood, die tot geloof in Hem komt, is als een heer des huizes, die uit zijn voorraad oude en nieuwe dingen tevoor schijn brengt.
   De hele gemeente in Handelingen was joods-christelijk, nl. joden en niet-joden, die vanuit de Tora levend Yeshua als de enige weg tot de Vader volgden.
   De islam heeft 1.3 miljard mensen, die er op papier bij horen, het christendom 2 miljard . Het Jodendom 15 miljoen ( ja, miljoen).
   De islam is zeer verdwaald, is een mengsel van heidendom, jodendom en christendom en ontkent dat dat Yeshua de enige weg tot de Vader is.
   Het jodendom ontkent dat ook, maar binnen islam en jodendom zijn er oprechte mensen zoekend naar God en vinden Hem in Yeshua. Dan zien ze wie de Ene ware God is, de God van Abraham, Isaak en Jacob en ik vind de beste benaming dan: Tora-Yeshua gelovigen.
   Zie verder: http://torayeshua.nl/cms/?page_id=178 “hoe leer ik de ene ware God kennen”
   Shalom, stel gerust aanvullende vragen,
   Ben

 59. Op 28 oktober 2010 @ 11:25 schreef Jack A. Vreugdenhil

  Beantwoorden

  Shaloom, Ben,

  Hoe het gekomen is, weet ik niet, maar de storing van het 2 x wegvallen van het geluid tijdens de 1e keer afspelen, is bij het opnieuw afspelen van de DVD verdwenen ! Opgelost dus.
  Vandaag heb ik de kosten overgemaakt.
  Ik hoop dat er nog veel meer mensen deze DVD willen en zien en de boodschap tot zich door willen laten dringen !
  God’s zegen toegewenst bij je belangrijke, bijzondere werk.
  met vriendelijke / broederlijke groet,

  Jack

 60. Pingback: Is er nog een Islamkritisch AVRO-lid in de zaal? Het gaat óók over Ian Buruma! - AmsterdamPost

 61. Goede avond,

  Is uw dvd nog verkrijgbaar? Ik zou haar graag gebruiken in mijn lessen maatschappijleer.

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

  Vr. gr.

  Peter Fun

  • Op 25 januari 2011 @ 22:59 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Peter, dank voor je interesse, hoor bijzonder graag hoe het valt bij je leerlingen en maak als dat kan graag es een les mee.Reageer gerust terug op deze website via “contact”, blijft altijd prive.
   Zie de voorpagina van deze site, daar staan alle gegevens, aan de linker kant bijna bovenaan.
   We hebben pas bij laten drukken, 6 talen ondertiteld, Nederlands gesproken.
   Shalom,
   Ben

 62. Pingback: Atheistisch verslag van de EO-Jongerendag | DeJaap

 63. Mooi dat dit uit de joodse hoek komt. Werden er 70 jaar geleden ook niet soortgelijke films gemaakt door hitler en consorten over de joden?

  “In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.”
  “Zeg: O ongelovigen! Ik aanbid niet wat jullie aanbidden. Noch aanbidden jullie wat ik aanbid. En ik zal niet aanbidden wat jullie aanbidden. Noch zullen jullie aanbidden wat ik aanbid. Derhalve voor u uw levenswijze en voor mij mijn levenswijze.” (Qur`aan 109 Surah al-Kaafiroen)

  • Hi Nadia,
   Zelden zo’n domme opmerking gehoord. Hitler was dikke vrienden met de Groot Moeftt, oom van Arafat, te Yerushalayim destijds. Ze hadden zelfs een speciale moslim SS brigiade.
   Zowel nazisme als islam zijn totalitaire systemen, waarmee de bevolking onderdrukt wordt en andersdenkenden worden uitgesloten.
   En zowel nazisme als islam hebben een extra haat tegen Joden en moorden ze uit waar ze de kans hebben. Gisteren nog 8 Israeli’s vermoord door moslimterroristen in Israel bij Eilat.
   En geen veroordeling in de Veiligheidsraad wegens terrorisme omdat Libanon in haar nieuwe Hezbollah hoedanigheid deze aanslag geen terrorisme wenst te noemen!
   Onze film “islam en waarheid” ontmaskert de islam als zeer kwalijk systeem, maar met liefde voor moslims als mensen, die er in gevangen zitten.
   Wij moorden geen moslims uit dus, maar gaan in liefde met ze in gesprek, als ze dat aankunnen tenminste.
   Hitler moordde de andersdenkende Joden uit, net als de moslims dat in hun jihad doen. Snap je het verschil al een beetje? Moeilijk voor je blijkbaar en dat komt, omdat je graag de leugen in stand houdt, wat tragisch is voor je zelf en anderen.
   Wij strijden tegen de ideologie, de islam, met liefde voor de moslims als schepels van de God van Abraham, Isaak en Jacob, de Ene ware God en Schepper.
   Hitler interesseerde zicht totaal niet voor het Jodendom en de Tora, hij haatte de Joods als mens en maakte daarom demonierende films over de Joden als “onmensen”
   De korantekst, die je aanhaalt, zegt ook genoeg. Die geeft aan, dat dat moslims “iets” anders aanbidden en dat “iets” heet dan Allah, een afgod, die de moslims onderworpen wil zien aan de sharia en hemzelf en die de niet-moslims beschouwt als dhimmi’s, apen, varkens, brandstof voor de hel, volgens diverse koranteksten.
   Deze koranAllah is dan ook niets anders dan een demonische manifestatie, de duivel zelf en Mohammed liet dat in zijn leven goed zien in zijn moorden, polygamie, pedofilie.
   En dan eindigt die korantekst, die je citeert, nog in een “ieder zijn levenswijze”. Tja, was het maar zo simpel, moslims moeten van de koranAllah de wereld veroveren in het kalifaat.

   Ik laat je onzin en valsheid een keer door, opdat iedereen het kan meelezen en ik hoef je alleen maar terug te zien hier, met een welgemeend excuus over je uitermate valse opmerking.
   Shalom, die je pas zult ervaren na dat excuus.
   Ben

 64. Besteld. Een heel mooi initiatief. Dank heer Kok. Ik ben zelf atheist maar draag het Christendom en Jodendom een warm hart toe. Dat kan ook, omdat Christenen en Joodse mensen buitengewoon verdraagzaam zijn (geworden) en dat beide religies verbonden zijn (of ze het nu willen of niet) met dezelfde boodschap: heb uw naaste lief. Weliswaar zouden Christenen wat mij betreft wel iets asertiever mogen worden en meer voor hun eigen normen en waarden mogen opkomen. Dat mag je best eens wat meer en indringender laten horen en zien en dat mag dus ook best wel eens botsen. Vooral met islam, die ik als uitermate onverdraagzaam en intolerant ervaar. Een leer van agressie, segregatie, dreiging, angst, sexisme en virulente haat. Sinds ik mij -noodgedwongen- eens ben gaan verdiepen in deze leer ben ik erg geschrokken. Dat begon in 2001, zoals voor de meesten. De heer Kok doet erg goed werk en verdiend steun. Of je nu in God gelooft of niet, verdraagzaamheid en tolerantie zijn universele waarden en verdienen alle ruimte!

  • Hartelijk dank De Kadt (sorry voor de aanhef, maar ik weet niet meer van je),
   ik hoor graag wat je van de DVD vind, als je die gezien hebt.
   Shalom ,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*