Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Radio 5, “Dichtbij Nederland” op woe.av. 19 sept, 2012 met Cisca Dresselhuys, Mohammed Enait, Ben Kok

In gesprek op Radio 5, “Dichtbij Nederland” op woe.av. 19 sept, 2012  tussen 22 -22.45 uur met Cisca Dresselhuys (http://www.speakersacademy.nl/speakers/cisca-dresselhuys )
en  Mohammed Enait  ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Enait )
aangekondigd door de redactie van Dichtbij Nederland als volgt:

Stelling: Mogelijke dreiging voorkomt vaak plaatsing moslim-film op eigen website
Pastor zet moslim-film op website.
 
‘Ik vertik het om bang te zijn voor wraakacties’
 
AMERSFOORT – Pastor Ben Kok uit Amersfoort denkt er niet over om de film ‘Innocence of Muslims’ van zijn website te verwijderen. ‘Ik vertik het om bang te zijn in mijn eigen land en voor wraakacties.’
Vorige week plaatste de joods-christelijke pastor de omstreden anti-moslim film op zijn site. Volgens Kok is de film geen provocatie, maar een manier om het gesprek aan te gaan met moslims. In de film wordt de voor moslims belangrijke profeet Mohammed neergezet als ondermeer een dief, moordenaar en polygamist.

Luister mee, commentaar volgt.
Shalom

Ben Kok (joods-chr pastor)

Luister hier mee, vanaf 15.30 Monique Samuels, later Magdy Ramzy, CiscaDresselhuys, Moh. Enait  en dan kom ik later op ca. 47.00  in het programma in de discussie.
http://content1c.omroep.nl/a0379266dfc20af6dbd55fd96e88a81c/505c756f/radio5/nps/dichtbijnederland/20120919-22.mp3

Uiteraard”verwijderd”, maar zet het woord “islam” in de zoekfunctie op onze site en je vindt genoeg info!

Ik kreeg gelegenheid voor een duidelijke uiteenzetting van mijn standpunt, maar daarna werd de discussie al snel bedorven door Mohammed Enait.
Wat zeer opviel, was dat  Mohammed Enait dwars door mensen heen praat en me uitscheldt voor christo-fascist met een eigen agenda, anti-islam.
Ik heb direct protest aangetekend en het de man kwalijk genomen; mijn doel is mensen die in de islamduisternis zitten , het evangelie van Yeshua brengen.
En dan tegen  Monique Samuel, die morgen in haar artikel in Trouw in een bepaald opzicht haar geloofsgenoten terecht wijst, zeggen, dat “het maar goed is, dat ze in eigen kring “de rug recht houdt”, dat moesten er meer doen.
Wat een gotspe, Mohammed Enait doet niet anders dan het tegendeel en tegen alle feiten in  de islam goed praten.

Overigens stelde Monique Samuel dat de vervolging van Kopten-christenen terecht in de film “Innocence of moslims” staat, dat  is  helemaal goed weergegeven.
Haar mening staat in Trouw: http://www.trouw.nl/tr/nl/11006/Oorsprong-van-de-Islam/article/detail/3319457/2012/09/20/Anti-islamfilm-wakkert-het-geweld-slechts-aan.dhtml
De rest vond ze minder en Magdy Ramzy, secretaris van het bestuur van de Koptische kerk in Nederland, eindigde ook zwak door te zeggen, dat”christenen en moslims heel goed samenleven in Egypte”, m.n. de bemoeienis van buitenlanders goed nog al eens roet in het eten.
Blijkbaar vond hij het niet nodig of zag er geen kans voor,dat de islam alleen maar op de alleenheerschappij uit is, terwijl hij dat  wel heel goed weet.
Hij stelde,dat “goede christenen in de lijn van de orthodoxe christelijke kerk in Egypte niets tegen de islam ondernemen in de kritische zin en die dat dan wel doen, zijn dissidenten. De koptisch orthodoxe kerk
Hoe politiek correct kun je het weer zeggen. Maar, ik vrees dat hij zo moet praten, om in Egypte geen olie op het vuur te gooien.

Gelukkig kunnen we hier nog gewoon zeggen, dat Mohammed een zeer slecht voorbeeld is en dan de “modelmoslim” zijn, die de rest moet navolgen, met alle ellende van dien.
Cisca Dresselhuys stelde, dat het gewoon vrijheid van meningsuiting is, deze film op onze site zetten, overigens met commentaar.
Ze ging nog even door over de impliciete bedreiging van de Tawhidmoskee, zie artikel in AD , waar de woordvoerder  zegt, dat hij het helemaal fout vindt, dat de film op onze site staat en”als er ellende van komt, dat dit dan de schuld van dhr. Kok is”
Ik gaf aan, dat dit onvolwassen en bedreigende uitspraken zijn, waarom niet de telefoon gepakt en een gesprek aan mij voor gesteld?  Van mijn kant heb ik de journalist in kwestie al doorgegeven, dat ik daar graag voor open sta en ik zal hem morgen zelf bellen, als ik niets hoor.

Shalom,
Ben

Navigeer naar andere artikelen

18 Responses to Radio 5, “Dichtbij Nederland” op woe.av. 19 sept, 2012 met Cisca Dresselhuys, Mohammed Enait, Ben Kok

  1. Bravo Ben
    Shalom cornelia

  2. Op 19 september 2012 @ 23:09 schreef Hendrik-Teun

    Beantwoorden

    Respect Ben!!
    Het is wel heel jammer dat een man als dhr Enait in Nederland een podium krijgt om uit te spreken wat hij vanavond deed.
    Om nog maar niet te spreken over het feit dat hij dacht namens de hele moslimgemeenschap te spreken. En dat zonder feitenkennis. Was nog wel benieuwd geweest wat voor lasterpraat hij nog meer zou bezigen als hij langer de tijd had gehad.
    Fijn dat je op zo’n kalme manier hem van repliek kon dienen en kon vertellen wat de mensen moesten horen!
    Shalom,
    Hendrik-Teun

    • Bedankt voor het meeluisteren Hendrik-Teun, wellicht meebidden.
      Shalom, morgen hoop ik de terugluister link onder het artikel te zetten.
      Ben

    • Hallo Hendrik Teun,
      Is het wel zo jammer dat deze man een podium krijgt ? Hoe meer dit soort lieden “TOTALY EXPOSED ” worden des te beter toch?
      Ofte wel ieder nadeel heeft zijn voordeel

      • Op 21 september 2012 @ 17:56 schreef Hendrik-Teun

        Beantwoorden

        Hey Monica,
        Daar heb je op zich volkomen gelijk in, al ben ik bang dat inmiddels een groot deel van de nederlanders te blind is en volkomen murw ‘geslagen’ om dit soort mensen te doorzien. Al was dit inderdaad wel heel opzichtig en is hij mss toch TOTALLY EXPOSED!!
        Shalom,
        Hendrik-Teun

  3. Op 19 september 2012 @ 23:21 schreef Michael, Shabbatsvierder

    Beantwoorden

    Naar aanleiding van de uitzending die ik net beluisterd heb valt me het volgende op.
    M.Enait zei dat de moslims,..hij spreekt voor alle moslims, niet zitten te wachten op evanglisatie door christenen. Ok, prima, maar laat het hem dan ook duidelijk zijn dat ” wij ” niet zitten te wachten op de islam die langzaam aan door onze strot wordt geduwd !
    Laat niemand beweren dat dat niet zo is ,…zie de legio aantijgingen en “profetiën ” die ons worden opgedrongen door banierdragende moslims.
    Als , in ons geval Nederland, zo vreselijk en aanstootgevend is wat betreft normen, waarden, beleid e.d. dan ga je toch wonen in een moslimland ? !
    Ga terug / emigreer naar het land van je moslimdromen, en noem je vooral geen Nederlander, want dan conformeer je je moreel weer aan onze normen en waarden.
    Wat zou je nou hier zijn O moslim ? Wat bindt je hier…?

  4. Op 19 september 2012 @ 23:38 schreef Michael, Shabbatsvierder

    Beantwoorden

    Enige voorbeelden van wat ons door de strot wordt geduwd :
    Banier teksten als : Islam will dominate the world, en, Behead those who insult islam ; ..weet dat het al véle jaren een islamitische traditie is om spotprenten te maken over Joden en christenen. Wat hypocriet om dan beledigd te zijn als men van dezelfde repliek wordt bediend !…hier ontbreekt dus de humor in het andere kamp.
    …morgen weer kaas op m’n brood,…standaard via ALLE kaasfabrikanten HALAL verklaard/vervaardigd ! Hier , in “mijn” Nederland moet ik kaas eten dat buiten mijn goedkeuren om / zonder mogelijkheid tot mijn afkeuren, is opgedragen aan een de afgod allah.

  5. Mohammed Enait gaat er prat op dat ie is een moslim die
    zo slim is. En dat doet ie ook heel slim,iedereen onder de
    tafel praten en niemand uit te laten praten en maar door
    te drammen. Fijne religie die islam. Met geen enkele ruimte
    voor de ander.Moslims bevechten IEDEREEN EN ELKAAR
    ook nog eens.
    Slim zijn is niet verenigbaar met wijs zijn.
    Wijs kun je Enait bepaald niet noemen, verre van dat!
    Shalom cornelia

    • Klopt Cornelia; van Enait wordt geen mens wijzer.
      Geen “meester in de rechten”, eerder “meester in de slechten”
      Shalom ,
      Ben

  6. Op 20 september 2012 @ 10:05 schreef Michael, Shabbatsvierder

    Beantwoorden

    Abject en infaam, dat is het contra stokpaardje van Enait.
    Deze Enait spint garen bij onrust,…dan kan zo snel mogelijk de knuppel, ( islamzwaard ),in het hoenderhok worden gegooid…
    Men zoekt overal mogelijkheden om op basis van bijna niets op te roepen tot jihad.

    • Goed gezien Michael, ik denk dat verreweg de meeste luisteraars dat ook hebben kunnen vaststellen; zodra de link beschikbaar is bij “Dichtbij Nederland”, zet ik em in het artikel; de opname spreekt voor zich.
      Shalom,
      Ben

  7. Hoi Ben , gefeliciteerd met je promotie , dat je bij C. Dresselhuijs “op de thee” mocht is niet slecht .. niet dat jij daar op uit bent maar toch.Verder moeten we constateren dat je al voor van alles bent uitgescholden : Christen hond, ( Ebru Umar ) zelfs 3x in 1 interview, nu dus voor Christo -fascist ( hee das een nieuwe)
    hou nog rekening met ..varkens,apen ezels en andere beesten uit de koran .. will you ?( wellzijn het geuzennamen of is het “gewoon lijden om Christus wil.”.)
    Maar bovenal bedankt voor je ambassadeurschap voor onze normen en waarden , zeer gewaardeerd !! Hou vol….

    • Hi Monica, bedankt, het is zoals Yeshua zegt:
      Matheüs 5:

      11 Zalig zijt gij, als u de mensen smaden, en vervolgen, en LIEGENDE alle kwaad tegen u spreken, om Mijnentwil.
      12 Verblijdt en verheugt u; want uw loon is groot in de hemelen; want alzo hebben zij vervolgd de profeten, die voor u geweest zijn.
      13 Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout smakeloos wordt, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe, dan om buiten geworpen, en van de mensen vertreden te worden.

      Dus laten we voorgaan om goed zout te zijn, shalom, Ben

  8. Blessed Ben,

    Ik sluit mij graag aan bij wat Monica schrijft,
    Hou vol en Gods Leiding toegebeden.
    GBY
    Jiooda.

    • Bedankt Joop, inderdaad hebben we allemaal “volharding nodig om te verkrijgen hetgeen beloofd is”

      Heb 10,36 “Want u hebt volharding nodig, opdat u, na het volbrengen van de wil van God, de vervulling van de belofte zult verkrijgen.”
      Heb 12,1 “Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, ”

      Hartelijk dank aan ieder, die bidt/fin. steunt/website leest, er op reageert en doorgeeft ter ondersteuning van ons Tora-Yeshua werk,
      Shalom,
      Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*