Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Vrijheid van godsdienst in Israel? Alles kan, behalve Yeshua.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-gospel-truth-how-christian-broadcaster-god-tv-invoked-the-wrath-of-israel-1.8859931

Helaas heeft de overheid naar de bezwaren van orthodoxie geluisterd en de eerder verleende uitzendvergunning ingetrokken.
Reden: het gaat uiteindelijk toch om het brengen van het evangelie van Yeshua en dat willen we hier niet, al helemaal niet in het openbaar.
NB: het Bahaicentrum in Haifa kan wel, net als honderden moskeeën, waarin de islam wordt verkondigd en verder de RK kerk, diverse Oosters orthodoxe kerken.
Heel jammer, het langzaam opgebouwde vertrouwen in christenen, die de Joden in het verleden afschuwelijk hebben vervolg, krijgt hiermee een klap.
Sociale en financiële hulp was altijd prima, maar geen evangelieverkondiging.
Dat er desondanks ca. 20.000 Yeshua-belijdende Joden zijn in Israel, verdeeld over 120 gemeentes, is een wonder, maar die groep wordt afgedaan in het Haaretz artikel als:
“According to Singer, some 20,000 Israelis identify as messianic Jews. Many of them, he says, are immigrants from the former Soviet Union not regarded as Jewish by religious law (halakha)

Maar wie is een Jood? Volgens Paulus, Rom. 2:28,29 “die  het in in het verborgen is en de ware “besnijdenis” is die van het hart, naar de Geest en niet naar de letter”.Dan komt zijn lof niet van mensen , maar van JHWH”.

En helemaal als een geboren Jood, maar ook een niet-Jood, Yeshua volgt, als de enige Volmaakte Jood, dan praktiseert hij/zij de Tora en leeft uit de genade van de Tora, vervuld in Yeshua, als “genade op genade”, Joh. 1:16.
“Immers, uit Zijn volheid (van JHWH/Yeshua) hebben wij allen ontvangen zelfs genade op genade;  want de Tora is door Moshe gegeven, de genade en de waarheid  (chesed ve hemeth) zijn door Yeshua ha Mashiach gekomen”.
Tora-Yeshua dus.

Zie een wat hoopvoller weergave van deze uitzendkwestie van het evangelie in het Hebreeuws, waardoor  alle Israëlieten kunnen leren, dat Yeshua de meest Volmaakte Jood ooit is:

Government official threatens to shut down first-ever Israeli Messianic TV station

Men strijdt de goede strijd verder en laten we bidden, dat er alsnog een goede Bijbelse verkondiging van Yeshua in  het Hebreeuws via tv komt.
Geen “welvaartsevangelie op de Pinkstertoer” , zoals vaker in de USA het geval is  en waar in het Haaretz artikel terecht voor wordt gewaarschuwd,  maar Yeshua zoals in de Bijbel beschreven.

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Vrijheid van godsdienst in Israel? Alles kan, behalve Yeshua.

 1. Shalom Ben;
  N.a.w. is de huidige Staat, niet gesticht door de Echte JaHudaH; maar door de z.g. Ashkenazi. Waar ook AH toe behoorde.
  Dit heb ik gelezen in het boek van : Robin de Ruiter; genaamd: “AH pleegde geen zelfmoord”!
  Als Torah-tekst: ……zij zeggen, dat ze JaHudaH zijn; maar zijn het niet, zij zijn kinderen van de duisternis……!
  Goede week.

  • Hi Pieter, het zou veel verklaren, Israel is sowieso een staat , waarin ruim 90% /95% Yeshua afwijst en ik denk dan simpel: als je oprecht JHWH zoekt, van uit de Tora levend, dan moet je Yeshua herkennen als de Mashiach.
   “Ze hebben Mozes en de profeten”, aldus de woorden van Yeshua via de gelijkenis van de arme Lazarus in Abrahams schoot en de rijke man in de hel.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*