Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Standpunt van president Trump op 13 jan. 2021 !

Met dank overgenomen van :

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/17/een-boodschap-van-de-amerikaanse-president-donald-trump-aan-alle-amerikanen/

Op 13 januari richtte de Amerikaanse president Donald Trump zich met een toespraak tot alle Amerikaanse burgers. Hij verzocht de bevolking de komende dagen geweldloos en vreedzaam te blijven. De toespraak werd uitgezonden op YouTube. Hieronder de letterlijke toespraak in Nederlandse vertaling.

“Mijn Amerikaanse medeburgers. Ik wil vanavond graag met u spreken over de verontrustende gebeurtenissen van de afgelopen weken. Zoals ik u al heb gezegd, heeft de inbraak in het Amerikaanse Capitool het hart van onze republiek getroffen, hij heeft miljoenen Amerikanen dwars door het politieke spectrum geërgerd en geschokt. Ik wil me graag duidelijk uitdrukken.

Ik veroordeel ondubbelzinnig het geweld dat we de afgelopen weken hebben gezien. Geweld en vandalisme hebben absoluut geen plaats in ons land en geen plaats in onze beweging. Amerika weer groots maken, heeft er altijd mee te maken de rechtsstatelijkheid te verdedigen, de mannen en vrouwen van de strafvervolging te ondersteunen en de heiligste tradities en waarden van onze natie in ere te houden.

Geweld tegen alles waarin ik geloof, en tegen alles waarvoor onze beweging staat. Een waar ondersteuner van mij zou nooit de strafvervolging of onze fantastische Amerikaanse vlag verachten. Een waar ondersteuner van mij zou nooit zijn Amerikaanse medeburgers kunnen bedreigen of lastig kunnen vallen.

Als zij een van deze dingen doen, dan ondersteunen zij onze beweging niet, maar vallen haar aan en vallen ons land aan. Dat kunnen we niet tolereren. Tragisch genoeg hebben we in het afgelopen jaar, dat vanwege Covid-19 zo zwaar was, moeten zien hoe het politieke geweld uit de hand liep. We hebben te veel onlusten, te veel vechtpartijen, te veel intimiderende daden en verwoesting gezien. Dat moet stoppen, of men nu rechts of links, Democraat of Republikein is. Er bestaat nooit een rechtvaardiging voor geweld, geen uitvluchten, geen uitzonderingen. Amerika is een natie van wetten.

Diegenen, die vorige week deelnamen aan de aanslagen, zullen voor de rechtbank komen. Nu verzoek ik iedereen, die ooit in onze agenda heeft geloofd, erover na te denken hoe men de spanningen kan afbouwen, de gemoederen tot bedaren kan brengen, de vrede in ons land kan bevorderen. Er waren berichten dat er voor de komende dagen nog meer demonstraties staan gepland, zowel hier in Washington als in het hele land.

Ik werd door de Amerikaanse geheime dienst over de mogelijke bedreigingen geïnformeerd. Elke Amerikaan heeft het recht om zijn stem op respectvolle en vreedzame wijze te verheffen. Dat is jullie recht volgens het First Amendment van de grondwet. Maar ik kan niet genoeg benadrukken dat het niet tot geweld, tot wetsovertredingen en welke vorm van vandalisme dan ook mag komen. Een ieder moet zich aan onze wetten houden en de aanwijzingen van de strafvervolgingautoriteiten opvolgen. Ik heb opdracht gegeven aan federale autoriteiten om alle noodzakelijke middelen in te zetten om de orde te handhaven.

In Washington zullen we duizenden leden van de Nationale Garde inzetten om de stad te beveiligen en een veilige overgang te garanderen. En zonder incident. Net als u waren wij allen geschokt en zeer terneergeslagen over de catastrofe in het Capitool vorige week. Ik wil de honderden miljoenen ongelooflijke Amerikaanse burgers, die gematigd en met genade op dit moment gereageerd hebben, bedanken. Wij zullen deze uitdaging doorstaan, zoals we dat altijd doen.

Ik wil ook graag enkele woorden zeggen over de unieke aanval op de vrijheid van meningsuiting, die we in de afgelopen dagen hebben gezien. Dit zijn spannende en moeilijke tijden. De pogingen om onze medeburgers te censureren, hun accounts te verwijderen en hen op een zwarte lijst te plaatsen, zijn fout en ze zijn gevaarlijk. Wat we nu nodig hebben, is dat we naar elkaar luisteren, niet dat we onszelf wederzijds tot zwijgen brengen. We kunnen er allemaal door ons handelen toe besluiten om ons boven de massa te verheffen en een gemeenschappelijke basis en een gemeenschappelijk doel te vinden.

We moeten ons er op concentreren de belangen van de hele natie vooruit te helpen, de wondervaccins te leveren, de pandemie te overwinnen, de economie weer op te bouwen, onze nationale veiligheid te beschermen en de rechtsstatelijkheid te handhaven. Vandaag roep ik alle Amerikanen op om de hartstochten van het moment te boven te komen en zich als één Amerikaans volk aaneen te sluiten. Laten we beslissen om, voor het welzijn van onze families, onze gemeentes en ons land, verenigd op te treden. Dank u. God zegene u. En God zegene Amerika.”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

En hier een ander verhelderend interview met pres. Trump:

Trump waarschuwt voor extreem linkse “revolutie” – Biden is een marionet

https://www.wnd.com/wp-content/uploads/2021/01/Trump-Administration-Accomplishments-01-15-21.pdf

Heel interessante lijst van wat Trump heeft gedaan in zijn 4 jarige ambtstermijn, indrukwekkend.
Vergelijk dat is met de ramp, die de Demonrats (demonische ratten), officieel dus Democrats,  olv sleepy Joe gaan aanrichten, vanuit hun linkse marxistische denken.

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

een + 6 =