Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Opwarming aarde of hadden de linkse klimaatgekken het mis, toch koude periode?

Global Cooling zet door: Satellieten constateren scherpe temperatuurdaling atmosfeer

Met dank overgenomen van https://www.xandernieuws.net/algemeen/global-cooling-zet-door-satellieten-constateren-scherpe-temperatuurdaling-atmosfeer/
In januari zag Global Warming in Madrid er zo uit. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Groot Zonne Minimum: Noord Amerika, Europa en Azië gelijktijdig getroffen door historische koudegolf – Totale sneeuwmassa Noordelijk Halfrond ruim boven langjarig gemiddelde

—————————————————————————————————————————————-

Terwijl de ‘global warming’ profeten en andere fake science wetenschappers zich wanhopig vastklampen aan hun allang ontkrachte CO2 klimaatsprookje, gaat de natuur gewoon door met te laten zien wat er ècht aan de hand is: Global Cooling, als rechtstreeks gevolg van een nieuw, door de NASA bevestigd Groot Zonne Minimum. Als we geluk hebben gaat dat maar enkele jaren duren, maar de kans dat we een tientallen jaren durende periode met dalende temperaturen, en daardoor slechtere oogsten, voedseltekorten, hongersnoden en virusuitbraken tegemoet gaan, wordt almaar groter nu satellieten bevestigen dat de atmosfeer van onze planeet de afgelopen twee maanden scherp is afgekoeld.

De gemiddelde temperatuur in de troposfeer zakte in januari tot slechts 0,12 graden Celsius boven de basislijn, een daling van 0,03 graden in één maand. De satellieten die dit meten hebben zo’n 15 instrumenten aan boord, en werken onafhankelijk van de weerstations op aarde. De lagere atmosfeer van onze planeet is op dit moment kouder dan het grootste deel van deze eeuw en de jaren ’90, alsmede eind 1987.

Falende klimaatmodellen

Klimaatalarmisten kunnen aan de hand van hun eigen falende modellen niet uitleggen dat de atmosfeer zo snel aan het afkoelen is, en dat de totale sneeuwmassa op het Noordelijke Halfrond flink boven het langjarig gemiddelde van 1982 tot 2012 ligt. Vanaf begin jaren ’90 hadden ze volgehouden dat het alleen maar zou gaan opwarmen, de zeespiegel extreem zou gaan stijgen, het ijs op de Noordpool in deze tijd zou zijn weggesmolten, en sneeuw tot het verleden zou behoren.

Al deze als ‘onomstotelijk’ gebrachte voorspellingen, waar het biljoenen kostend klimaat- en energiebeleid op is gebaseerd, zijn inmiddels volledig door de feiten ontkracht.

Grillig weer, niet door CO2, maar lage zonne activiteit

Nu wordt beweerd dat de kou het gevolg is van opwarming van de atmosfeer boven de Noordpool. Daarmee wordt slechts een halve waarheid verteld en een verkeerde indruk gewekt. Zoals door astronomen en onafhankelijke wetenschappers werd voorspeld, verzwakt de lage zonne activiteit de golfstroom in de atmosfeer, waardoor die niet meer gelijkmatig verloopt, maar een grillig patroon krijgt.

Het gevolg is dat in de zomer tropische warmte tot veel verder naar het noorden kan oprukken dan normaal, waardoor het zomaar 35 – 40 graden in Nederland kan worden. In de winter kan het er juist toe leiden dat de ijzige poolkou tot ver naar het zuiden wordt gedrukt. Andersom kan ook: zomers kunnen bijzonder fris en zelfs koud worden, en winters naar verhouding juist erg warm. Door de almaar zwakker en grilliger wordende golfstroom valt onmogelijk op voorhand te voorspellen met welke extremen de komende zomer of winter te maken krijgt.

New York: Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar

Noord Amerika, Europa en Azië worden nu gelijktijdig in een historische koudegolf gedompeld. Amerikaanse meteorologen waarschuwen voor ‘gevaarlijk lage temperaturen’. Van Alaska tot het noorden van Texas kan het kwik wel eens tot 20 graden Celcius lager dan het winterse gemiddelde zakken. Daar lijken enorme ladingen sneeuw bij te gaan vallen, zoals in Californië, waar in de Sierra Nevada in 24 uur tijd dik 1,20 meter sneeuw viel, waardoor het totaal van deze sneeuwstorm op bijna 2,20 meter uitkwam.

In Philadelphia sneeuwde het vier dagen achtereen, wat in de geschiedenis nog maar drie keer eerder was gebeurd. New York kreeg met ‘Orlena‘ de zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar te verduren. In New Jersey werd het 122 jaar oude sneeuwrecord gebroken. Op de zonnige Bermuda eilanden werd het maar 9,5 graden, en door de koude wind voelde het aan als 4,4 C.. Ruim 14.000 km. verderop noteerde meteorologen op Guam 20,5 graden, de laagste temperatuur ooit gemeten op het eiland.

Komende week ijzig koud en veel sneeuw in Europa

Madrid en grote delen van Spanje haalden eind januari het nieuws met beelden van record hoeveelheden sneeuw en kou. Grote delen van Europa zullen komende week eveneens met temperaturen te maken krijgen die 8 tot 20 graden Celcius lager zijn dan normaal in de winter.

Nederland moet zich schrap zetten voor temperaturen van -10 tot misschien wel -15 C., en een flinke lading sneeuw. Groot Brittannië heeft de afgelopen dagen en weken al diverse sneeuwstormen voor zijn kiezen gehad. In Schotland moesten zeldzame lawine waarschuwingen worden afgegeven. Meteorologen vrezen dat het de komende week nog zwaarder wordt, en er blackouts (stroomstoringen) kunnen optreden.

Big Freeze in Azië met temperaturen tot – 56

Azië heeft al sinds begin december te maken met zijn eigen ‘Big Freeze’. Het continent noteerde op veel plaatsen nieuwe kouderecords voor het Noordelijke Halfrond, met als gevolg dat de prijs van vloeibaar aardgas (LNG) naar record hoogte steeg, omdat zowel China, Japan als Zuid Korea enorme hoeveelheden gas nodig hebben om hun bevolking te verwarmen.

In de Chinese hoofdstad Beijing zakte de thermometer begin januari tot – 19,6 C., de laagste temperatuur in 55 jaar. Zoals altijd met extreme kou rezen ook de prijzen van groenten de pan uit. Mongolië beleeft met -50 ‘de meeste extreme winter ooit‘ (verklaring van het Rode Kruis?: ‘global warming’), en in Kazachstan werd het zelfs -51 tot -56. Enkele onverlaten plaatsten op YouTube een opzichtige fake video van nepdieren (een hond, een wolf, een schaap en een rat) die staande zouden zijn bevroren.

Onzin natuurlijk (en een bijzonder misselijke ‘grap’ als een van deze dieren wèl echt zou zijn), maar het geeft wel aan hoe extreem koud het in het land werd. De makers hebben zich vermoedelijk laten inspireren door de film ‘The Day After Tomorrow‘ (2004).

Teveel geld en reputaties hangen af van het CO2-opwarmingsverhaal

De vele gebroken koude- en sneeuwrecords zijn keihard bewijs van het nieuwe – eerder door de NASA voorspelde, en door de NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) bevestigde – Grote Zonne minimum, dat volgens de NASA de zwakste in 200 jaar wordt. Dat mag u alleen niet weten, want aan het valse antropogene CO2-opwarmingsverhaal hangt inmiddels een complete miljardenindustrie en de reputaties van hele volksstammen politici en systeemwetenschappers af, en last but not least de fors stijgende energiebelastingen, die vrijwel uitsluitend door burgers en MKB moeten worden opgehoest.

Nu onze stabiele en goedkope gasvoorziening stapsgewijs wordt afgebroken en wordt vervangen door dure, onbetrouwbare wind- en zonne energie, lijkt onze toekomst koud, ziek en hongerig te zijn, tenminste, als we de grote oorlogen die historisch vaak uitbreken tijdens afkoelingsperioden zullen weten te vermijden of overleven.

Waarom mensen op 17 maart dan toch weer op dezelfde partijen gaan stemmen die dit met hun beleid allemaal mogelijk maken, is mij echt een raadsel. Misschien is onze samenleving ook in dit opzicht collectief suïcidaal geworden? Dat toekomstige geschiedschrijvers zich daar het hoofd over zullen breken kan voor ons bepaald geen troost worden genoemd.

Xander

(1) Electroverse
(2) Electroverse
(3) Afbeelding: social media

Zie ook o.a.:

25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw record, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:
08-12: Duizenden jaren oude klimaatcyclus en zonne activiteit markeert begin nieuwe IJstijd
08-11: Global Cooling: Tikkende tijdbom Noordpool kan abrupte extreme afkoeling Europa veroorzaken
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
25-01: ‘Robuust wetenschappelijk bewijs’ dat klimaat niet door CO2, maar door wolken wordt bepaald
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)

Navigeer naar andere artikelen

16 Responses to Opwarming aarde of hadden de linkse klimaatgekken het mis, toch koude periode?

 1. Er is ons al jaren de perceptie ‘Global warming’ voorgehouden om een bepaalde agenda uit te rollen. Door dit maar jarenlang in de media te herhalen is het door het gros der mensheid als waarheid aangenomen. Maar perceptie is nog geen waarheid! Werd ons in de zeventiger niet de perceptie van een spoedig komende ijstijd voorgehouden? En wat is daar van terecht gekomen?

 2. Wanneer gaat die onzin ‘ over Globel Cooling’ is ophouden? De huidige koudegolf heeft gewoon te maken met de stratosferische opwarming boven de Noordpool zo’n tien tot vijftig kilometer in onze atmosfeer. Als deze verzwakt dan kan de ijskoude lucht uitstromen naar Scandinavië en Siberië. Als er dan een hogedrukgebied ligt boven Zweden dan kan de wind uit het noordoosten komen, en deze kou transport komt dan uit het noordwesten van Rusland en dan kan het nog koud worden. trouwens eind van deze week komt zachtere lucht onze kant op. Voor de Nederlanders zal er weer geen Elfstedentocht inzitten. Alleen al door corona. Maar een nieuwe ijstijd is nog niet voor morgen.

  • Dag Willy H,


   Maar als jij liever in de “opwarmende aarde gekte” gelooft, opgejut door linkse dwaalgeesten , dan is dat jouw goed recht.
   Zo. herinner ik me ook dat je Trump graag zag vertrekken, leve Biden.
   En een Coronaprik zie je ook wel zitten.
   Tja, ieder z’n visie; m.i. kom je met alle 3 genoemde visies op de koffie.

   Shalom, biddend de wijsheid van onze hemelse Vader blijven zoeken.
   Ben

 3. Dag Ben, de waarheid kent zijn recht. Ik heb nooit geschreven dat ik Trump graag zag vertrekken! Er schrijven hier trouwens nog meerdere Willy’s op dit forum. Ik vond het zelfs spijtig dat hij zijn werk in het Midden-Oosten niet kon verder zetten, hij was daar goed bezig. En onder Biden zal dat veel minder zijn,wel heeft deze regering ook Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël. Het weer en klimaat is mijn ding, daar ben ik voor naar school gegaan.

  • Dag Willy H.,
   Ik let goed op welke Willy wat schrijft, dat mag duidelijk zijn.
   Wat het weer betreft, we zijn allemaal “naar school” gegaan, maar als jij het weer op universitair nivo hebt bestudeerd, hoor ik het graag, met een weerlegging van het artikel van Xander over de komende koudeperiode ipv opwarming.
   Hoe meer deskundigheid op onze site, hoe beter natuurlijk en dan zien we vanzelf wat de praktijk wordt.
   Shalom
   Ben

 4. Dag Ben, bedankt voor je reactie, reeds in 1970 wisten de oliemaatschappijen al dat ze de aarde aan het opwarmen waren, er werd toen niets gezegd alles werd geheim gehouden. Er werden zogezegde klimaatdeskundigen omgekocht en dat is bewezen, die alles moesten minimaliseren. De kleine ijstijd eindigde in de lage landen rond 1850 en weet je waarom? De mens was toen al de aarde aan het opwarmen door de industrialisatie, anders kon het geweest zijn dat we naar een ijstijd gingen. De huidige opwarming is antropogeen en heeft de vingerafdruk van de mens; Wat is klimaatverandering? Wel deskundig gezegd en geschreven gaat het om wijzigingen in de energiebalans om de aarde, die gaat wijzigingen, en de sleutel van klimaatveranderingen zijn het aantal broeikasgassen, teveel opwarming te weinig is koeling. En ik heb daar inderdaad voor naar school geweest. Ook bij het artikel van xandernieuws reageer ik nogal dikwijls over deze stellingen. Als de golfstroming zou stilvallen, de golfstroming is die stroming die warm water uit de golf van Mexico voert naar het noorden van Canada, en dat terugkeert met koud water naar de golf om zo de temperatuurverschil in evenwicht te houden, zelfs al mocht die stilvallen dan nog is een begin van een ijstijd niet zeker. Einde les één. Shalom

  • Dag Willy H.,
   “naar school geweest”? Dat kan van alles zijn, lessen biologie op lagere school en voortgezet onderwijs, die hebben velen van ons wel gehad.
   Maar ben je ook specifiek opgeleid in klimaatdeskundigheid en zo ja op welk nivo?
   Verder zijn er altijd klimaatverschuivingen geweest, nu dus ook en de vraag is maar voor welk % de menselijke invloed van na 1850/1900 van invloed is geweest, voor die tijd was die invloed er niet.
   Shalom
   Ben

 5. De kleine ijstijd begon in de lage landen rond 1430 en eindigde rond 1850 de redenen van die ijstijd waren een uitzonderlijke zonneminimum en grote vulkaanuitbarstingen in de tropen, alleen vulkanen in de tropen hebben invloed op het klimaat. Vulkaanas kan ver doordringen in de troposfeer daar waar ons weer een bepaling krijgt. er kwam een algemene koeling, maar dat wilde niet zeggen dat alle jaren even koud waren, er kwamen in die periode zelfs warme jaren voor. Maar in het algemeen was het kouder dan normaal. Zelf heb ik aardwetenschappen gevolgd en later meteo aan de unief ben je nu content, dank bij voorbaat.

  • Hi Willy H.,
   Bedankt Willy voor je toelichting. Zoals je weet, zijn de wetenschappers nog al es verdeeld, totdat er meer waarheid komt boven drijven, maar dan nog zijn er de nodige verschillende standpunten.
   De vraag is nu of er weer zo’n zonneminimum komt, volgens dat artikel bij Sander welen dat betekent een koude periode!
   Denk jij dat er opwarming blijft komen en zo ja, welk % draagt de mens daar in bij? M.a.w., wat is de natuurlijke ontwikkeling en wat is daarbij de invloed van de mens, als het al om opwarming zou blijken te gaan?
   Shabbath shalom
   Ben

 6. De huidige opwarming van de aarde is duidelijk antropogeen. Ze dragen de menselijke vingerafdruk. In de klimaatkunde heb je drie oorzaken van klimaatverandering. Exogeen, dat kan zijn de zon of een meteoriet die het klimaat kunnen veranderen. Endogeen, dat is vanuit de aarde, dat kan zijn vulkaanuitbarstingen of platentektoniek of verschuiving van de aardplaten. Of antropogeen dus van menselijke oorsprong. Ondanks corona warmt e aarde nog steeds op. Nog steeds komen er meer broeikasgassen in de atmosfeer dan vroeger. Door boskap zal ook de koolstofcyclus worden verstoord waarbij nog meer koolstof in de atmosfeer komt. Het klimaat in het Romeins Rijk is daardoor zelfs veranderd waardoor vele oogsten mislukten dit even terzijde. Het is moeilijk om een procent te geven op de huidige opwarming. alles heeft te maken hoeveel broeikasgassen de mens nog in de atmosfeer blijft pompen.Maar nu al zitten we boven de 2° Celsius. de waterspiegel stijgt omdat warm water de oceanen laten uitzetten, daardoor stijgt de waterspiegel, oceanen verzuren omdat door de warmte het zuurstofgehalte afneemt. dus onze oceanen zijn terminaal ziek. En onze oceanen reguleren ons klimaat. En dan spreek ik nog niet over e Noordpool dat geen land is maar omgeven door landen, en langzaam maar zeker aan het verdwijnen is. Goed nieuws, zeker niet. als we het kantelpunt bereiken, dan pas zal alles te laat zijn. En we zijn op weg naar dat kantelpunt.

 7. Op 16 februari 2021 @ 23:11 schreef Elbert pezarro

  Beantwoorden

  Hoi Ben,
  Goed artikel van Ap Cloosterman op die site: https://www.climategate.nl/2021/02/de-geschiedenis-herhaalt-zich/
  Shalom,
  Elbert.

 8. Dag Ben, ik heb deze website is bezocht en ik ben er misselijk van geworden. Zijn deze mensen naar school geweest? Dan zal het toch maar de kleuterschool zijn geweest!! Het zijn eigenlijk wetenschap journalisten met ieder zijn of haar mening. En dat is hun volste recht om alles in twijfel te trekken, maar dan moet het wel serieus opgebouwd zijn en dat is het niet.

  • Hi Willy H.,
   Alleen maar zeggen dat je er misselijk van wordt en dat de andersdenkenden niet meer dan kleuterschool hebben gehad, is te makkelijk.
   Kom met argumenten, die overtuigen.
   Wat mij betreft: ik zie nog weinig van opwarming van de hele aarde, wel klimaatverschuiving. Maar ook het idee van een koudeperiode lijkt me herkenbaar, gezien de strenge winters in Spanje, USA en hier in Europa recent.
   We gaan het vanzelf zien, toch?
   Shalom
   Ben

 9. Dag Ben, zeker het is nu al zichtbaar en voelbaar. De klimaatverandering waar we volop in zitten zal veel erger zijn dan welk virus ook. Nu al sterven miljoenen mensen aan vergiftigde vervuilde lucht, geen kat die er om maalt. Gevaarlijk insecten komen onze kant op, zijn we ertegen gewapend? Neen, laat maar komen. Nu mag ik hier schrijven wat ik wil, ik zal je toch niet overtuigen, omdat je gevangen zit in je eigen gedacht. Weet je dat de meteorologische dienst van Israël zelf een rapport heeft gemaakt van de opwarming in Israël, vetellen die dan ook sprookjes???

  • Dag Willy H.,
   Als de meteorologische dienst van Israel het schrijft, dan is het waar dus?
   Ik hoor graag de argumenten, daar kan ik wat mee.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

14 + 16 =