Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

eindtijdnaam voor India: Bharata, dwz.: het dragen van de wereld

Ineens neemt het land met het grootste inwonertal, India met 1,4 miljard mensen, een nieuwe naam  (Bharata) en het is heel belangwekkend om te zien wat dat betekent.
Zie over de achtergrond https://nl.wikipedia.org/wiki/Mahabharata

Een citaat van deze link, zoals het aan het begin wordt vermeld:

“De Mahabharata (Devanagari: महाभारत, Sanskriet: Mahābhārata), soms Bharata, is een omvangrijk religieus en filosofisch epos uit India. Samen met de Ramayana vormt het een belangrijke culturele hoeksteen van het hindoeïsme. De Mahabharata is het op twee na grootste literaire werk van de wereld na het epos van koning Gesar en Manas en bestaat uit 18 delen of parva’s die elk weer onderverdeeld zijn in kleinere delen. De titel, met de klemtoon op bha, is afgeleid van maha (Sanskriet: groot) en bharata (Sanskriet: India/wereld/alles en in de stam bharat (de wereld) dragen)[1] Mahabharata betekent dus zoiets als het grote India, de grote of gehele wereld of grote stut. Het werk is onderdeel van de itihasa (letterlijk: dat wat gebeurd is) en bevat in zijn meest uitgebreide versie meer dan 100.000 verzen, waardoor het ongeveer vier keer zo lang is als de Bijbel en zeven keer zo lang als de Ilias en de Odyssee. Gedurende de 20e eeuw hebben onderzoekers de vroegst bewaard gebleven exemplaren van de regionale varianten van het werk gebruikt, om een referentiewerk samen te stellen, de Kritische Editie. Dit project werd voltooid in 1966 aan het Bhandarkar Oriental Research Institute in Poona (India).”

Blijkbaar is het de bedoeling om de kernwaarheid van het Hindoeïsme via deze naam, die al eeuwen bestaat, uit te gaan dragen en tegelijk afstand te nemen van het Engelse (“christelijke”) kolonialisme.

Bharata, om maar gelijk de nieuwe naam te gebruiken,  is niet alleen het land met het grootste inwonertal van de wereld, men heeft in het Hindoeïsme ook de meeste afgoden (aantal varieert van 33 tot 3000 tot 330 miljoen, zie
https://www.gotquestions.org/Nederlands/Hindoeisme.html

Zie ook: https://tora-yeshua.nl/2013/02/hindoeismebizarre-afgoderij-30-miljoen-hindoes-ontvangen-zondenvergeving-in-de-ganges/

Twee teksten uit de Openbaring van Johannes, laatste Bijbelboek, spraken me in dit alles aan:

‘En de zesde engel goot zijn schaal uit over de grote rivier, de Eufraat. En haar water droogde op, zodat de weg gereedgemaakt werd voor de koningen uit de richting waar de zon opgaat’(Openbaring 16:12).

‘En de zesde engel blies op de bazuin, en ik hoorde uit de vier horens van het gouden altaar dat vóór God stond, één stem komen. Die zei tegen de zesde engel die de bazuin had: Maak de vier engelen los die gebonden zijn bij de grote rivier, de Eufraat. En de vier engelen werden losgemaakt. Zij waren in gereedheid gehouden tegen het uur en de maand en het jaar dat zij het derde deel van de mensen zouden doden’ (Openbaring 9:13-15).

In een uitleg op https://www.zoeklicht.nl/artikelen/de-koningen-uit-het-oosten-1-14116

gaat het meer over de macht van China, maar na deze ontwikkeling van India/Bharata is deze laatste een nog waarschijnlijker optie en/of ook nog als ze samengaan!
De “wijzen komen uit het oosten” is een uitspraak , die niet altijd klopt, zeker niet deze marxistische en heidendom wijsheid.
Maar Pieter Omtzigt komt uit het oosten, wordt dat nog wat na al die recent vertrokken politici ,”wijzen” van her en der ? Geen stemadvies, meer sarcasme, gezien de banden met WEF.

Volg de tekenen des tijds, zoals Yeshua zegt, aardbevingen op land (Turkije, Marokko) en vulkanen op de zeebodem, hongersnoden en oorlog (USA vs Rusland in Oekraine),  ontwikkelingen in de ICT met de mens 2.0, Chatgpt, artificial intelligence (AI) en bedenk bij dat laatste dat India/Bharata daarin voorop loopt, inclusief recente maanlanding.

Het goede nieuws is, dat JHWH ons zal verschijnen, opnieuw in de gestalte van Yeshua , op de Olijfberg te Yerushalayim aan het einde van een zeer zware tijd, de geboorteweeën van de komst van het Koninkrijk van JHWH.

Zorg dat u/jij in het reine bent met Hem in de aanvaarding van Yeshua en het volgen van Hem!

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*