Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Hans Jansen / Ben Kok over: Wel of niet dezelfde God in Bijbel en koran?

Op dinsdag 22 september 2009 vindt met medewerking van Prof. Dr. Hans Jansen en Joods-Christelijk Pastor Ben Kok, vanaf 19.30 uur in de Evangelische Hogeschool te Amersfoort de boekpresentatie plaats van “Dezelfde God? Jezus, heilige Geest, God in het christendom en in de islam”naar aanleiding van de Nederlandse vertaling van Mark Durie’s boek: Revelation? Do We Worship the Same God?

Het lijkt een simpele vraag, maar dat is hij niet. Moslims staan erop dat we dezelfde god aanbidden en in feite vereist het getuigenis van de Koran dat zij dit geloven. In “Dezelfde God?” toont Durie aan dat christenen goede redenen hebben om vraagtekens bij deze islamitische stelling te zetten. “Dezelfde God?” vergelijkt de HEER (JHWH) van de Bijbel met de Allah van de Koran en toont helder aan vanuit studie van de geschriften van de islam en het christendom dat de HEER God van de Bijbel en Allah van de Koran in vele opzichten verschillen. Zij hebben zulke verschillende persoonlijkheden en verschillende capaciteiten, dat van hen niet gezegd kan worden dat ze dezelfde god zijn.

Dr. Mark Durie is theoloog, mensenrechtenactivist en pastor van een Anglicaanse kerk in Australië

Voor meer informatie en bestelling van het boek: www.dezelfdegod.nl

Achtergrondinformatie

Dr. Mark Durie is theoloog, mensenrechtenactivist en pastor van een Anglicaanse kerk in Australië. Hij heeft vele artikelen en boeken over de taal en de cultuur van de Atjenesen, christen-moslim relaties en religieuze vrijheid. Als afgestudeerde van de Australian National University en de Australian College of Theology heeft hij bezoeken gebracht aan de Universiteit Leiden, MIT, UCLA en Stanford, en werd gekozen als lid van Australische Academie van menswetenschappen in 1992.

Prof. dr Hans Jansen is Arabist. Hij heeft Arabisch en Semitische talen gestudeerd in Amsterdam, Leiden en Cairo. De rode draad in zijn loopbaan is het onderzoek naar godsdienst in het algemeen en naar de islam in het bijzonder. Hij is een van de weinige Islam watchers in Nederland die zonder roze bril naar de recente ontwikkelingen binnen de islam durft te kijken.

Joods-Christelijk Pastor Ben Kok is naast pastor gepassioneerd spreker, activist en publicist. Hij durft met veel liefde voor moslims te zeggen waar het op staat. In zijn 40 jarige ervaring in geestelijk werk was/ is hij actief in gemeentestichting en vorming, zendingswerk en onderwijs.

Op zaterdag 19 sept. kreeg hij onverwacht de gelegenheid een interview te geven bij  EO radio, op deze link te beluisteren, programma duurt  90 minuten en het interview zit in het laatste kwartier.

http://www.eo.nl/programma/eonl/2009-2010/page/-/episode.esp?broadcast=10585482

Navigeer naar andere artikelen

One Response to Hans Jansen / Ben Kok over: Wel of niet dezelfde God in Bijbel en koran?

  1. Ha, zo zie ik het graag! In navolging van het vertrek van Tariq Ramadan komen nu ook de vaste aanstellingen aan de Evangelische Hogeschool ter discussie te staan.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*