Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Vanuit de islam is er nooit een probleem, het gaat gewoon heel goed!

http://www.youtube.com/watch?v=ShbiAj5Uho8

Toen de El Fath moskee in Amersfoort werd gebouwd, was ik letterlijk de enige die bezwaar maakte in een stad van 140.000 mensen met 60 kerken en een gemeenteraad van toen 39 personen.

Als  enige  stemde de kleine Burger Partij Amersfoort, 2 zetels, tegen, na lezing van mijn bezwaarschrift; alle kerken en christelijke partijen lieten het liggen en namen me zelfs kwalijk, dat ik waarschuwde.

In mijn bezwaarschrift in 2004 aan alle kerken en raadsleden bekend gemaakt, stond:

Organiseer een overlegorgaan, waarin moskeebestuur, buurtbewoners, gemeente en de kerken in de wijk zijn vertegenwoordigd en stel vast, wat een moskee betekent in een wijk, die voor 50% allochtonen kent, waarvan  de grote meerderheid moslim.

Verder heb ik in dat bezwaarschrift gewaarschuwd voor het gevaar van islamisering van de wijk, waarin men de autochtone bevolking verdrijft door intimidatie, toename van het aantal moslims (bij de moskee wonen is praktisch en een pluspunt voor het paradijs).

Vervolgens heb ik een jaar lang geprobeerd een gesprek te krijgen met het moskeebestuur, toen al Elkarti, maar dat werd steeds tegengewerkt en uiteindelijk botweg geweigerd.

Tijdens een interreligieuze ontmoeting was er een situatie, waarin men  zich toch verplicht voelde het gesprek te gaan voeren, maar helaas duurde dat maar 3 keer; toen kwam ik nl. met vragen die men niet kon beantwoorden, zoals bijv. hoe je toch al die agressieteksten in de koran moet begrijpen.

Zie mijn artikel hierover op: http://tora-yeshua.nl/2009/09/lezing-ben-kok-over-dezelfde-god/  met als titel:

“objectieve verschillen tussen joods-christelijk geloof en islam”  Klik op de link of ga naar “islam” en zie de  artikelen daar.

Wat zien we na 5 jaar: de woordvoerder/bestuurslid Elkarti vertelt op het filmpje, dat er niets aan de hand is, een incidentje daargelaten.

Elkarti vol in beeld, de buurtbewoonster is bang om in beeld te verschijnen , angst voor represailles.

Mensen worden geïntimideerd bij het uitlaten van hun hond op het officiële uitlaatgebied langs het kanaal, parallel aan het voetpad achter de moskee, wat door moskeebezoekers en anderen wordt gebruikt als fietspad.

Maak geen bezwaar tegen deze verkeersovertreders, die ook  je hond niet moeten als onrein dier, want dan ontstaat er handgemeen of verbaal geweld.

Niets aan de hand vanuit de “religie van de vrede” verder natuurlijk.

Ook de wekelijkse  gebedsoproep op vrijdag, beter gezegd “ discriminerende territorium afbakenende oorlogskreet” is niet prettig om aan te moeten horen voor de niet-moslims in de wijk.

Wat zegt de buurtbewoonster op het filmpje?

“”we willen overleg met het moskeebestuur, de gemeente en de wijkbewoners””

Dat komt me dan bekend voor, had dat in 2004 bedacht, alvorens de bouwvergunning zonder grondig onderzoek te verlenen.

Zie ook het interview op http://www.nioweb.nl/2007/07/01/nioscoop-afgelopen-zondag , een uitzending van 30 minuten, vanaf ongeveer 15 minuten, de 2e helft dus.

Ik kreeg van hen alle gelegenheid mijn mening te geven en dat waardeer ik zeer. Helaas verbindt deze link niet meer door naar de Nederlands Islamitische Omroep, die is opgeheven wegens allerlei interne moeilijkheden.

Ben inmiddels wel benieuwd of er bij al die 60 kerken en politieke partijen een lampje is gaan branden!

Op 22 sept 2009 schitterden ze allemaal door afwezigheid, zie verslag op mijn website

tora-yeshua.nl , Hans Jansen (arabist)/ Ben Kok (joods-christelijk pastor) over het thema, of het dezelfde God is in Bijbel en koran, met alle consequenties van dien.
Op die avond werd het boek van Mark Durie “dezelfde God”  in de Nederlandse vertaling gepresenteerd , zie http://www.victorypublications.nl/

Overigens blijf ik graag bereid het gesprek weer op te pakken, met moslims en ieder ander, als men bereid is naar de feiten, de geschiedenis en de actualiteit te kijken.

Shalom,

Ben Kok (joods-christelijk pastor)

tora-yeshua.nl

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Vanuit de islam is er nooit een probleem, het gaat gewoon heel goed!

 1. Op 26 september 2009 @ 07:14 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  Beste Ben! Heb net je HVV-pagina 9284 zitten lezen.Zelf vind ik dat je geen discussies moet aangaan met lieden die de taqiyya-kunst tot in de finesses beheersen.
  http://tinyurl.com/dz39dq
  Dat laatste slaat op het filmpje van RTV Utrecht waarin meneer A.Elkarti van die El Fath-moskee de kijker wijs probeerde te maken dat er met honden geen probleem was. Maar de Amersfoorters aldaar weten wel beter!Kortom: waarom nog in contact treden met lieden die na 1400 jaar vol blijven houden dat honden, varkens en ongestelde vrouwen “onrein” zijn, sterker: die vrouwen als minderwaardige wezens beschouwen? Lijkt me verloren tijd, dat contact.Moslims kunnen niet in gesprek gaan, ze willen overheersen en dat weet u ook! Hierbij nog 2 Nederlanders die ook niks in de gaten hebben.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9280
  Bonus+ een goed weekend,CW
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8487

 2. Beste Clyde,
  Bedankt voor je reactie, ik begrijp je standpunt, maar ik maak onderscheid tussen het verderfelijk islamsysteem en de moslimmedemens, die er vaak in gevangen zit, onder grote sociale druk staat om “”er in te blijven” en dat nog letterlijk ook, op straffe des doods volgens de koran/hadith.
  Zelfs de uit eigen overtuiging levende moslim is toch mijn medemens en de Tora leert ons, ook bij monde van Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus) je naaste lief te hebben.
  Zelfs je vijand is dan je naaste, uiteindelijk.
  En uit liefde wil ik met elke moslim in gesprek zijn, in de hoop, dat hij/zij oprecht de waarheid wil zoeken, uit afkeer van de leugen/taqiya.
  Shabbath shalom,
  Ben

 3. Hai Ben,
  Wordt van binnen furieus bij het lezen van dit artikel! Wat zijn de ogen POTDICHT gesloten,hebben alle Nldse gemeenten ANGST voor de islamitische geloofsaanhangers?? “Je zou ’t wel gaan denken” Er wordt zo’n misbruik gemaakt van de geloofsvrijheid en de vrijheid van meningsuiting,ect.
  Bovenstaand artikel met de duidelijk genoemde problemen zijn in Tilburg eveneens gaande. “In welke gemeente eigenlijk niet??” Wijken die zo verpauperen,weer worden opgeknapt en binnen AFZIENBARE tijd weer in verval raken!! Het is letterlijk dweilen met de kraan open!!!! “Daar gaan de belastingcenten van de gewone burger.”
  En maar klagen dat ’t leven zo duur is geworden.De politiek kan niet met het geld omgaan en een huishoudboekje is blijkbaar niet nodig. Vrijwel iedere gemeente staat rood,zo ook het land.

  Kan me nog herinneren toen de grote,nwe moskee net|2007/2008|geopend was dat de PKN-gemeente en enkele(omringende)R.K-parochies waren uitgenodigd om een openingskijkje te komen nemen bij de imam en de zijnen. “Heel verleidelijk” Dominee & pastor,incl.enkele geloofsgenoten gingen dus gezellig theedrinken in deze mooie,indrukwekkende,moskee.Heb vernomen dat er momenteel oecumenische diensten worden gehouden,samen met de imam & co. De eerste stappen naar het praktiseren van 1-wereld godsdienst!! Gelukkig tonen toch genoeg mensen BEZWAAR,maar zij worden niet gehoord.Net zo min als de buurtbewoners in verpauperde wijken worden ‘gehoord’.
  Politiek en kerk bevinden zich in dromenland,kunnen NIET meer realistisch denken en de zaken op een rijtje zetten!

  Heb respect voor je activiteiten,maar heeft dit alles wel enige zin? Wat Clyde Westwood ook al naar voren haalt:
  Er valt met deze geloofsaanhangers niet te praten,zij menen altijd gelijk te hebben.Politiek en geloof zijn te HECHT verweven met elkaar,bij de islamieten.
  God Blessss en Shalom!
  Anneke.

  • Op 9 april 2010 @ 19:35 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Anneke; ik geloof dat al ons getuigen en ontmaskeren in liefde voor God en medemens ontzettend veel zin heeft.
   Zelfs een beker koud water geven aan iemand wordt door God gezegend, dus hoeveel te meer iemand geestelijk tot zegen zijn.
   Shabbath shalom,
   Ben

 4. Hai Ben,je hebt gelijk!

  Weet van binnen heel goed om met goede ogen naar de mede-(moslim)mens te kijken en je vijanden ‘lief’ te hebben/voor lief te nemen. “Geen oordeel te vellen”
  De laatste tijd spelen persoonlijke gevoelens bij mijzelf de hoofdrol.Gevoelens van ONmacht,ook boosheid op de generaties voor ons. In hun rijpe dagen is de islamisering in sneltreinvaart Europa binnen gedrongen.Lag zelf nog in de wieg toen de eerste generatie ‘gastarbeiders’ Rotterdam
  (e.a.grote steden)binnen drongen.
  In de provincie was géén hoofddoekje te bekennen,laat staan moskees,in verschillende delen van het land liepen de oudere vrouwen nog mooi in klederdracht.

  De mede-(moslim)mens heeft de goedbedoelende-(chr.)mens àl zo vaak beduveld.Net of dit steeds heftiger wordt!!
  “Hoeveel geduld moeten we nog hebben?” Verschilt van persoon tot persoon,er zijn mensen met een gouden/ijzeren geduld. Máár..: “Die beker koud water is eens leeggedronken!!” En dan zal het Heilsplan van Abba ‘rond’ zijn!

  Shabbath shalom,
  Anneke.

 5. Die interviewer sloeg de spijker op z’n kop toen hij zei dat het “onmogelijk” is om al die haatverzen uit de koran te verwijderen. Als zelfs zo’n “gematigde” en “doorsnee” moslim dat al zegt dan lijkt het me helder hoe de overige “gematigde” massa er over denkt. Hoeveel aanslagen moeten nog gepleegd worden, hoeveel bussen opgeblazen en hoeveel buurten nog geterroriseerd worden voordat men in Nederland en de rest van het westen begrijpt dat de islam vanuit de oorsprong een systeem is dat actief d.m.v. geweld uit is op totale overheersing?…

  • Op 11 april 2010 @ 21:36 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi JP, die vraag stel ik regelmatig aan de landverraders van Nederland, te weten onze politieke leiders en vooral ook al de christelijke geestelijk leiders.
   Tot ze wakker worden.
   shalom, help mee die vraag te stellen,
   Ben

 6. Shalom Ben en ieder die dit leest.
  Men heeft in christelijk nederland nog steeds niet door welke duistere macht ,er achter de islam staat.
  Want de zgn godheid Allah is totaal iemand anders dan JHWH.
  Alleen al het feit ,dat de enorme haat die er is tegen de staat Israel en het joodse volk ,moet toch wel de allarmklok doen luiden.
  Maar nee hoor ,op onze evangelische en kerkbrs en leiders behoeven wij helaas niet te rekenen,in triest is dat.
  Waar blijft de Boodschap van de EO?.

  Gelukkig zijn er nog enkele voorgangers (zoals jij Ben) die wel op de bres staan.
  Dank daarvoor.

  Je alle zegen van DE EEUWIGE toegebeden.

  Shalom baruch ADONAI in YESHUA.

  Lou Sandifort.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*