Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Voortgaand gesprek over praktisch geloofsleven

En dan?  Hoe kom je vanuit een basisinteresse dan wel een bewuste aanvaarding van Yeshua (Jezus) als de enige weg tot de Vader verder in dat geloofsvertrouwen? Gewoon, heel praktisch in het leven van alle dag?

Door gebed (praten tegen en leren luisteren naar de Vader door Zijn Geest),  Bijbel lezen en samen hier in gesprek  zijn, elke dag welkom in de Tora-Yeshua synagoge/kerk/beweging/vriendenkring, op weg naar de beloofde komst van de Mashiach ben David als koning te Yerushalyim.

Shalom,  Ben Kok (joods-christelijk pastor)

Navigeer naar andere artikelen

91 Responses to Voortgaand gesprek over praktisch geloofsleven

 1. Op 8 december 2009 @ 17:39 schreef Alie Schomaker

  Beantwoorden

  Hallo Ben

  Eindelijk heb ik het allemaal gelezen,het even geduurt maar dan toch.
  Het is een hele duidelijke uiteenzetting,ik heb mij er eigenlijk nooit zo heel veel in verdiept ja meer een plukje hier en daar,maar voor iedereen die de levende God zoekt moet dit stuk duidelijk zijn,wel is het een lang stuk om zo even te lezen,ik hoop dan ook dat de mensen er de tijd voor nemen.
  Groetjes Alie schomaker

  • Op 8 december 2009 @ 23:44 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Ali, goede tip, ik zal es proberen een korte versie er bij te ontwikkelen; hoe dan ook heel fijn, dat je er het nodige uit meeepakt.
   Als je nog specifieke vragen hebt, kom er gerust mee op deze website,is vaak voor meelezeres ook prima; prive mag ook natuurlijk.
   Shalom,
   Ben

 2. N.a.v. je protestbrief (doorgestuurd door Wim Verdouw) kwam ik op je website. Ziet er goed uit met zeer duidelijke stukken; ik las juist het goed onderbouwde en uitgebreide artikel: Hoe leer je de enige ware God kennen?.
  Al weer jaren geleden heeft JHWH mij hiervan ook overtuigd. Gelukkig is er sinds kort ook in Rotterdam een Messiaanse gemeente: Bet Echad, een fijne gemeenschap. Verder tref je vaak veel onbegrip en tegenstand als de ‘heilige huisjes’ bedreigd worden.

  Ik probeer morgen ook in Utrecht te komen.
  Ik wens je veel zegen/sjaloom.
  Gerard

 3. Hallo br. Kok,
  Uw stuk gelezen over de Tora en ik kan mij er goed in vinden, maar er naar leven valt niet mee, je krijgt tegenstand, want zegt men: de wet is volbracht,dus Sabbat hoeft niet, Gods feesten, en geboden hoeven niet meer? maar in Johannes staat zo veel over: het bewaren van Christus geboden! 1Joh. 2 vanaf 3. dus dan zullen we Hem moeten navolgen, Hoort daar ook de Tora bij? ik bedoel Spijswetten (reine en onreine dieren). ik neem aan dat Jezus geen onreine dieren at?
  en de tien geboden zijn ook onze richtlijnen? men denkt van niet, want ze houden de Sabbat niet, en hebben allerlei uitvluchten.

  Ik heb u gehoord op de radio in gesprek met dhr. Knevel, en vondt u duidelijke uitleg interessant.

  met hartelijke groeten van Manon.

  • Op 23 december 2009 @ 08:20 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Bedankt Manon, voor je reactie; lees mbt. de Torapraktijk Matth. 5:17 e.v., het is overduidelijk dat Yeshua naar de Tora leefde en wij Hem daarin dienen te volgen.
   Over de details is veel te zeggen, zie daarvoor deze website en verwijslinks, of kom naar onze bijeenkomsten, voorlopig 1 keer per maand op zaterdagavond, zie onder Tora-Yeshuagemeentes.
   Shalom,
   Ben

 4. Shalom,

  Fijn dat u veel duidelijkheid geeft op uw site terwijl er veel onduidelijkheid is bij joden christenen. Samen moeten we juist GOD dienen en JEZUS aanhangen! Daarbij mogen christenen en joden elkaar tot jaloersheid wekken. Ook zullen jood en christen(heiden) dan zo samen een donkere tijd tegemoet gaan.

  Veel zegen in uw werk,

  Johan

  ps. misschien kunt u eens een kijkje nemen op de site http://www.israelbericht.nl

 5. Op 4 maart 2010 @ 21:19 schreef Anneke v.d.Zalm

  Beantwoorden

  Het stukje wat Manon|2009.12.22 -10:21pm|heeft geschreven spreekt mij erg aan.
  Zo’n anderhalfjaar geleden ben ‘k in botsing gekomen met een v.d.oudsten van onze evangelische gemeente,betreffende(o.a)de Sabbatviering en de zondagsvieringen. Enorm gevoelig onderwerp!! Wat Manon indirect ook schreef,de Ware Wet is in de doofpot geworpen,onder ’t mom van:
  “Het is allemaal niet meer zo nodig”. Het effect is in de gehele samenleving te zien en te voelen.
  Kreeg géén duidelijk antwoord van de oudste en de pastor was ge-ergerd.Had in mezelf toch enige’lol’,een duidelijk antwoord kon niet worden gegeven en men meent de Bijbel uit ’t blote hoofd te kennen. “Dus niet,in feite dieptriest”
  Naar de Tora leven is géén makkelijke opdracht voor ons zondige mensen,gebed en Bijbel/Tora bieden uitkomst! Yeshua’s Bloed heeft een enorme reinigingskracht,de Genadepoort is nog niet gesloten,gelukkig.

  God Bless en Shalom,vriendelijke groet!

  • Op 4 maart 2010 @ 21:53 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Annek, dank voor je antwoord, zeer herkenbaar.
   Mocht je geen Tora-Yeshuagemeente in je buurt hebben, dan heb ik het volgende voorstel: zie op deze website de info over onze bijeenkomsten, voorpagina, bovenbalk en kom elke maand tot aan de zomer.
   Degenen, die komen, krijgen steeds beter een beeld van hoe je ter plekke zo’n gemeente kunt vormen, waarbij ik graag help in de startfase; ik zal je mijn telefoonnummer mailen, dan kunnen we er even over doorpraten.
   Shalom,
   Ben

 6. Op 5 maart 2010 @ 16:37 schreef Anneke v.d.Zalm

  Beantwoorden

  Pastor Ben,ben verbaasd & verrast betr.uw/jou reactie|2010.03.04 -09.53pm| Eergisteren|2010.03.03|een contact-mail gezonden,als reactie betr.uw/jou vraag naar mijn geloofs-/politiekevisie. Neem aan dat deze is aangekomen,is gelezen en dat de nieuwsbrief binnenkort wordt gezonden.
  Bij deze enkele vragen:
  -Wanneer is de eerste Tora-Yeshua gemeente actief
  geworden?
  -Hoeveel zelfstandige gemeentes zijn er inmiddels in het
  land actief?
  -En waar?
  Vorige week vrijdag voor ’t eerst op deze website gekomen via de site van Het Vrije Volk.Heb inmiddels heel wat gelezen.Zou zeggen: “Petje af..!”
  Momenteel zijn manlief en ik(nog)’actief’ bij een evangel.gemeente,maar de sfeer is aan het afbrokkelen.De eenheid is eigenlijk verloren aan het gaan,na vertrek van twee belangrijke oudsten.Zij waren tóch-samen met hun echtgenotes-twee stevige zuilen van de gemeente,dat wordt ‘altijd’ te laat ingezien. “Ach,waar mensen zijn daar is eveneens met regelmaat onenigheid/tweestrijd”
  Gelezen dat er in Amersfoort 1x/mnd.een samenkomen is,dus wie weet?
  Bij deze een holy Sabbat toegewenst en God Bless!
  Vriendelijke groet,
  Anneke.

  • Op 5 maart 2010 @ 17:45 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Anneke, gewoon Ben is prima en je eerste vraag:
   -zie de link op de voorpagina van deze website, http://www.messiaansplatfom.nl met meer info over ca. 15 gemeentes; die zijn elk op eigen wijze in ontwikkeling, dus dat is ontdekken in hoeverre ze functioneren.
   -onze gemeente in Amersfoort bestaat sinds nov. 2009 en we komen elke maand bij elkaar, groeit, men komt uit behoorlijk veraf gelegen plaatsen, Twente, Rotterdam, Purmerend, dus dat is erg bemoedigend.
   13 maart is de volgende bijeenkomst, heel interactief, zie voorpagina van deze website , bovenbalk, Tora-Yeshuagemeentes voor alle details, welkom!
   -Onze gemeente staat nog niet op genoemde website en zo zijn er meer; ik zal es een lijstje maken.

   Shabbath shalom,
   Ben

   PS ik stuur je zo nog info over morgen, Israeldag in Voorthuizen, NEM gebouw, 10.30 uur tot 16 uur.

 7. Op 16 januari 2011 @ 13:21 schreef zoeker en twijfelaar

  Beantwoorden

  Dag Ben,
  Duidelijk stuk. Toch vraag ik mij af in hoeverre je een keus hebt om God te volgen. Je hebt een vrije keus, maar als je niet voor God kiest ga je toch naar de hel. Is dat dan niet hetzelfde als de islam. Oke, je wordt door allah gedwongen, maar dat is toch hetzelfde. Als ik de keus heb om een brandend huis binnen te gaan of een veilig huis, dan weet ik wel wat ik “kies”.
  En het Oude Testament lezende, daar word ik ook niet echt vrolijk van; zeker als ik Deuteronomium lees. Daar zie ik toch ook een wrede god die complete volken uitroeit inclusief vrouwen, kinderen/babies en zelfs dieren. Daar heb ik toch wel heel veel moeite mee en dat doet me dan ook weer aan de god van de islam denken. Pfffff……..moeilijk hoor!

  • Op 16 januari 2011 @ 17:21 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Zoeker,
   Het hangt helemaal af hoe je God wil zien: als iemand, die mensen verzinnen of als Iemand, die Zich openbaart in schepping, Bijbel en Yeshua.
   Maak es een omschrijving van God zoals Hij zich in die bronnen presenteert, dan krijg je een goed beeld van Hem en accepteer Hem dan, zoals Hij Zelf zegt, dat Hij is.
   Ik kom hier nog op terug met een artikel,
   shalom,
   Ben

 8. Beste zoeker en twijfelaar,
  Ik begrijp aardig wat je bedoelt en dat is ook wat veel mensen die weinig of niks met God hebben meteen roepen: “Jullie God is niks beter dan enige andere god/allah, lees maar in de Bijbel wat de Israelieten deden en heb je de wraakpsalmen al gezien, wat je daarin niet leest…”
  Toch is er een verschil, het feit dat God de Israelieten gebiedt andere volkeren volledig uit te roeien, heeft alles te maken met het feit dat ze anders niet loskomen van de goden van die volken. De meeste, zo niet alle, volken waren overigens zelf ook zeer wrede volkeren, die er niet voor terugdeinsden andere volkeren te vermoorden inclusief vrouwen en kinderen. Dat laatste lijkt wreed (en is het in onze moderne denkwereld ook) maar het waren juist die vrouwen die de Israelieten keer op keer verleidden tot het dienen van andere goden i.p.v. God (en kinderen telden in die tijd al helemaal niet mee en of die nou wilden opgroeien bij de moordenaars van hun ouders is ook maar de vraag). Dat is overigens ook een lijn die je naar de tegenwoordige tijd kunt doortrekken. (staat ook in Galaten 4 en Efeze 4) ook wij moeten helemaal los komen van onze ‘goden’ (verslavingen aan tv, internet, drank etc., geld, verre vakanties, iedereen kan zelf wel wat invullen) pas als we dat helemaal uitroeien kunnen we mensen worden zoals God ons bedoeld heeft en helemaal leven voor Hem.

  • Op 16 januari 2011 @ 18:18 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Hannah,
   Een ander argument is, dat de God van Abraham, Isaak en Jacob alleen t.t.v. Moshe en Yehoshua (Mozes en Jezus) deze opdracht geeft in bepaalde momenten.
   Het is dus alleminst een wereldwijde opdracht van alle tijden en dat is het in de islam wel, totdat ze de wereld hebben onderworpen aan de koranafgod.
   En verder is het JHWH, de ene ware God, menens als Hij eenmalig de zondvloed doet komen, waarbij iedereen, die niet in de ark wil gaan om gered te worden, het als Noach en zijn gezin en van alle dieren een stel.
   Iedereen verdrinkt na vele jaren van waarschuwen. Maar lees 1 Petrus 3:19 waarbij Yeshua deze verdronken eigenwijze mensen het evangelie predikt in een laatste kans Hem te aanvaarden.
   God is liefde en genadig.
   Maar ook rechtvaardig en vanuit Zijn liefde voor alle mensen houdt het een keer op met degenen, die zelfs in een allerlaatste mogelijkheid Zijn liefde in Yeshua niet aanvaarden.
   Die mensen eindigen met de dood , het dodenrijk,het beest en de valse profeet en de duivel in de poel des vuurs, zie Opb.20:10 en 15

 9. Beste Ben

  Ik lees op je site het eenvoudige gebed om vergeving en genade, en dan schrik ik als ik lees “dat ik U niet lief moet hebben boven alles” en ook mijn naaste niet , wil je me dat uitleggen ik ben altijd “geleerd”om dat wel te doen , eerst God dan de ander dan jezelf, ik raak hierdoor erg aan het twijfelen.

  Joke

 10. Hi Ben

  In het stuk van hoe leer ik de ware God kennen, lees ik dit in het derde stukje dat dit zo geschreven zou staan in de Thora ,

  Joke

  • Hi Joke, ik heb de tekst ter plekke verduidelijkt, het diende begrepen te worden vanuit de ongelovige mens, die erkent, dat hij tekort schiet.
   Met dank, shalom,
   Ben

   • Hoi Ben

    Dit kan ik zo begrijpen, we schieten inderdaad altijd te kort, Dank aan jou om deze anders op te schrijven.
    Ik heb de diakenen nog op sabeel gewezen maar het blijft heel stil, hoe kan ik dit het beste aan hen overbrengen om er iets mee te doen. Ik heb zelf zoveel moeite gekregen om nog te “dienen” binnen de PKN..

    Joke

 11. goeiemiddag.yom tov!

  hoe leer je de enige ware God kennen? ja,daar vraag je wat….er wordt nogal eens gezegd dat alles leidt tot die ene God,dus het maakt niet uit of je dat vanuit welke visie dan ook ziet;boedisme,hindoeisme,islam ect. sommigen menen ook dat christenen en Joden hooghartig claimen dat hun God de waarachtige God is en dan zeg ik persoonlijk; ik claim niet dat de God van Abraham,Izaäk en Jacob de enige waarachtige God/YHWH is,dat claimt Hij zelf! en ik heb persoonlijk ondervonden dat dit ook zo is,ik spreek dus uit ervaring…

  ik heb in vogelvlucht een en ander gelezen,herkenning ook en inderdaad,het is een lang stuk,na alles gelezen te hebben zal ik zeker nog reageren,het Joods-christelijk geloof heeft ook voor mij de beste papieren,want de christelijke gemeente/kerk heeft Joodse wortels!

  shalom,

  Parel

 12. Hoe leer je de ene waarachtige God/YHWH kennen? door te bidden hiervoor en dit Hem rechtsreeks in oprecht gebed te vragen en dan zal Hij/YHWH Zich aan jou openbaren,want; Wie zoekt zal vinden en wie klopt zal opengedaan worden

  nader tot mij zegt de Heere God/YHWH en Hij zal tot u naderen

  groetjes en shalom,

  Parel

 13. Hi Ben, hoe leer je de enige ware God/YHWH kennen? door zelf als volgeling(e) een leesbare brief te zijn,kan de wereld”afflezen”aan ons wie wij dienen? gij geheel anders?!

  shalom,
  Parel

 14. ik bedoel dus;door zelf een volgeling(e) van Yeshua te zijn

  Parel

 15. Op 23 juli 2011 @ 18:50 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  Beste Ben, Zojuist je bijdrage op HVV gelezen nav de moordpartij in Noorwegen.
  Met die bijdrage is niets mis. Alleen valt het me op dat al je bijdragen/stukken op internet vergezeld gaan van de promotie van de “enige ware god” en dat we in hem moeten geloven. Dat laatste beslis ik graag ZELF, zeker als ik HVV bezoek! En over geloven kan ik heel kort zijn: dat is niets anders dan verkeerd gebruik van de hersenfunctie. Dat is niet mijn wijsheid(alhoewel ik er vierkant achter sta), maar die van Pierre Jacques Vinken, de voormalige baas van het Reed-Elsevierconcern. Lees zijn interview op: http://tinyurl.com/2hx7mb
  Ook te bereiken via hetvrijevolk.com/?pagina=5648
  Handige pagina voor degenen die zich tot op heden afvragen hoe het katholicisme is ontstaan. Open vraag: is het nou werkelijk niemand in de afgelopen eeuwen opgevallen dat alle godsdiensten MANNENgodsdiensten zijn..????

  • Hi Clyde, dank voor je waardering.
   Inderdaad ben ik zo dankbaar , dat ik heb ontdekt dat de God van Abraham , Isaak en Jacob werkelijkheid is en ons in Yeshua het meest duidelijk wordt, dat ik Hem graag aanbeveel bij iedereen.
   Maar iedereen kan zich ook altijd vrij voelen, om dat te negeren, er voor te bedanken e.d. en dat accepteer ik dan ook. Mensen kunnen op tora-yeshua.nl lezen over de enige weg tot God, onze Vader.
   Pierre Vinken net gelezen, wat een tragisch mens; hij erkent dat de oude dag niets dan verder verval is en dood is dood. Helaas heeft hij alleen een beeld van de kerkelijke organisaties en dat is terecht zeer teleurstellend. Heeft vaak weinig of niets met het Bijbels geloofsleven te maken en is net zo min de naam “christelijk” waardig als de Noorse “christenfundamentalist Anders B.
   We zien het allemaal na de dood of als Yeshua als Koning komt te Yerushalayim.
   Wie Hem niet in geloof wil aanvaarden en vervolgens zal ervaren, die doet zichzelf en Hem veel tekort, maar die keus heb je. En wie Hem leert kennen, weet wat hij /zij tot dusver miste.
   Shalom,
   Ben

 16. Op 24 juli 2011 @ 04:24 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  Je draait erom heen, Ben. Ik wíst dat je het zou doen, ik heb het vooraf ingecalculeerd.
  Eens kijken of je de waarheid kunt verdragen: door telkens, bij iedere gelegenheid zaken te herhalen,(dus waar jou hart vol van is) verval je -net als degenen waartegen je vecht(en terecht!)- in dezelfde drammerigheid als zij! Hou ’t zakelijk, ik ben niet de enige die er zo over denkt. En ik blijf het herhalen: deze wereld zou vele malen BETER af geweest zijn ZONDER alle religie en niet alleen dat ellendige woestijngeloof. http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8487
  Denk maar eens aan de tekst van IMAGINE van John Lennon.

  • Hi Clyde, ik heb je link gelezen, “zonder islam zou het leven een stuk leuker zijn”.
   Helemaal eens, daar draaien we allebei niet omheen.
   En om de vraag aangaande mijn geloofsleven in de Ene ware God draai ik al helemaal niet heen, dat heb je fout “ingecalculeerd”. Het is mijn recht in de vrijheid van meningsuiting te vinden, dat Hij bestaat en onze enige hoop is, tegenover de afgoderij van de islam e.d. en tegenover het lege, doelloze en zinloze atheisme en humanisme.
   Wie in gesprek wil over hoe ik dan weet, dat God bestaat, is van harte welkom op tora-yeshua.nl en/of in onze samenkomsten en/of in gesprek.
   Als jij dat “drammerig” vindt, dan lees je het toch gewoon niet meer? Er is op HVV genoeg te lezen en ik waardeer het , dat er alle ruimte is voor verschillende denkers, verenigd in de afschuw over de islam als systeem.
   Laat je overigens niet misleiden door de vele verkeerde voorbeelden van het joods-christelijk geloof; die zijn er zat en daarom wil ik van geen enkele kerk lid zijn.
   Maar ontdek de schoonheid , waarde en realiteit van de Schepper, die ons in Yeshua ha Mashiach (Jezus) verlost en redt van de ondergang, die we als mensen zelf bewerken.
   Dat persoonlijke geloofsleven is heel wat anders, dan wat je ziet aan religies, die grotendeels afgoderij zijn en in de geinstitutionaliseerde vorm van kerken en synagoges vaak ongeloofwaardig en net zo “christelijk” als moordenaar en “christen-fundamentalist” Anders B..
   Shalom,
   Ben

   • zonder Islam zou het leven een stuk leuker zijn,ja,ja….nou,ik heb geen last van moslims! weet je waar ik wél last van heb? van zij die zeggen te geloven,christen zijn,Yeshua te volgen en dat met de mond belijden en vervolgens in de praktijk níet doen! nogmaals,ik heb last van religieuze lieden,uit wiens mond alleen leugen en bedrog komt,wiens handel en wandel niet deugt en dat zijn dus mensen van allerlei pluimage,uit alle lagen van de samenleving

    • Clyde ik heb de link ook gelezen en de laatste zin springt er voor mij uit;
     zonder Islam was er wel weer wat anders geweest…en inderdaad het kwaad heeft vele gezichten! gister een blonde Noor,t’is weer eens wat Anders…..

    • Hi Parel, mag het “en-en” zijn? Wat je zegt, het kwaad heeft vele gezichten en 1 ervan is de islam. Moslims is weer heel wat anders, dat zijn misleide mensen, waar hoop voor is als ze ontdekken, dat alleen in Yeshua de weg tot de Vader is en derhalve inzien, dat Mohammed de grootste misleider ooit was, evenals de koranafgod Allah.
     Shalom,
     Ben

 17. Op 24 juli 2011 @ 13:22 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  Samenkomsten bezoeken om een verzonnen god te vinden, Ben?
  Onlangs beweerden de IDIOTEN van de Hisb’ ut Tahrir dat in Amsterdam ook.
  Goden bestaan alleen in het brein van miljoenen, Ben, ga dat eens een keer leren.
  Berichtje voor degenen op deze pagina die volhouden geen last te hebben van mohammedanen: ze wachten namelijk totdat ze in de meerderheid zijn, vat u wel?
  Wel eens van demografische verandering gehoord?
  Daarna nemen ze de macht over en vervolgens wordt de sharia ingevoerd.
  De volgende stap is een wereldkalifaat. Schreeuwlelijk Choudary wil dat ook, de jongens en de ingepakte meisjes van de Hisb’ut Tahrir dito.
  http://tinyurl.com/4hjuvdm
  Ziezo, en nu hou ik het hier definitief voor gezien. Mensen die ergens in geloven terwijl ze heel goed weten dat het niet bestaat, zijn voor mij niet meer te redden.

  • Hi Clyde, ik was aanwezig 3 juli in Amsterdam met 30 geestverwanten, die allemaal geloven in de God van Abraham, Isaak en Jacob, door Yeshua.
   We wilden in gesprek met deze moslims, maar voorspelbaar, dat wilden zij niet.
   Je begrijpt hopelijk wel inmiddels het verschil tussen dit joods-christelijk geloof en de islamafgoderij? Dan moet je die 2 niet op 1 hoop gooien, dat praat niet zinvol.
   Niet verder praten mag, dat doen die HuT mensen ook niet, die horen alleen zichzelf.
   Jij kiest voor dezelfde lijn, houdt het voor gezien hier. Dat mag natuurlijk, maar heel jammer, want dan hoor je alleen jezelf en waar je verder voor kiest.
   En wij gaan gewoon verder, gelovend in iets wat we zelf met ons brein hebben bedacht, knap gestoord en rijp voor een inrichting. Tja, jij had ons wellicht kunnen helpen, maar ik heb je geen alternatief horen aanbieden, alleen een beschuldiging van “geloven in iets, wat niet bestaat, een eigen bedenksel”.
   Shalom, welkom als je toch nog es praten wilt, om ons te helpen, of jezelf.
   Ben

  • Hi Clyde nu heb je een punt,je zegt mensen die in iets geloven terwijl ze weten dat het niet bestaat…hoe ben je daar zo zeker van?

   groetjes

   Parel

 18. Op 25 juli 2011 @ 08:26 schreef Clyde Westwood

  Beantwoorden

  @Parel: Voor jou maak ik een uitzondering, maar ik calculeer in dat jij ook “besmet” bent door iets dat sinds het verschijnen van de mens op deze wereld door diezelfde mens werd uitgevonden, namelijk godsdienst. Feit: de mens is NIET geschapen tijdens die bekende 6 dagen+ de allereerste ATV-dag. De mens is over een tijdsbestek van miljarden jaren geëvolueerd tot wat hij nu is. Gebleken is, dat veel mensen heel makkelijk beïnvloed kunnen worden.Maw: je kunt mensen met een bepaalde vorm van overredingskracht heel makkelijk wijsmaken dat er iets is, terwijl ze, als ze zelf LOGISCH nadenken, kunnen weten dat het er niet is.Dat heeft alles te maken met het brein van de mens. Dat brein kan veel meer dan wij denken.
  Ergo: de mens kan zichzelf iets wijsmaken zonder dat er sprake is van godsdienst.
  Er zijn mensen die zichzelf wijsgemaakt hebben dat deze wereld op een bepaalde datum vergaat, en ze slepen anderen in hun waanzin mee. Die dominee uit het Amerikaanse Florida(ben z’n naam ff kwijt)onlangs is daar een sprekend voorbeeld van.Mensen verkochten hun hele hebben en houen en gingen op de “dag des oordeels”zitten wachten. Nada, niente, niets gebeurde.
  Kortom, en dat heb ik al eerder gezegd, godsdienst cq de daarmee samenhangende goden bestaan enkel in het brein van de mens.
  Godsdienst, ongeacht welke, is niets anders dan autosuggestie.
  Erger nog: godsdienst is niet zelden het product van indoctrinatie. Denk maar eens aan de madrassa’s in Pakistan.
  Tot slot: het maakt me niet uit wat een mens gelooft, zolang hij het niet aan mij opdringt, in welke vorm dan ook, is het mij allemaal prima. Ben Kok lijkt me een vriendelijk mens, maar ik vind dat hij inzake de bestrijding van dat “geloof van vrouwenHAAT” in zijn artikelen op internet strikt zakelijk moet blijven.
  Want anders gaat het wéér op zieltjes winnen lijken en dat zie ik niet zo zitten.
  Zie verder de links in mijn bijdrage van 23-7.
  Bye

  • Hi Clyde,
   Ik ga me niet herhalen; mag ik me beperken tot de vraag: wat is jouw levensvisie, de zin van ons bestaan ?
   Ben
   PS: dank voor je beoordeling als “vriendelijk mens”; met liefde voor de moslimmedemens ontmasker ik de duisternis van de islam, maar ook van nep-christendom en van andere zinloze ismes, zoals humanisme, atheisme, communisme, de zgn. ismes “zonder God” , maar ook allerlei afgoderij.
   En wat denk je? Nergens een alternatief gezien voor het geloven in de Ene ware God, de God van Abraham, Isaak en Jacob, door Yeshua.

  • Hoi Clyde,wat leuk dat je reageert,eerlijk gezegd moet ik jou schrijven nog uitgebreid lezen,nu kijk ik even tussen de bedrijven door,ik kom er dus vandaag nog op terug,ik hoop dat je wel even geduld hebt dan :)

   groetjes,
   Parel

   • Hoi Clyde,even tussendoor,het eerste waar je mee begint is dat je alvast incalculeert dat ik’besmet’ben door iets dat sinds het verschijnen van de mens op deze wereld,door diezelfde mens werd uitgevonden nl. godsdienst,dat is wat je zegt
    1)merkwaardig eigenlijk he,waarom zou de mens godsdienst uitgevonden hebben?

    tot laters,

    Parel

    • Hoi Clyde,even terugkomend op jou mening,waarin je stelt dat mensen zelf godsdienst hebben uitgevonden,ik heb daar nooit zo bij stil gestaan,dat het een bedenksel van mensen zou zijn,wat ik wel ervaren heb in de loop der jaren en de geschiedenis laat dit ook zien,dat veel oorlogen op basis van religie/geloof gevoerd worden en dán zeg ik; hadden de mensen destijds niet beter iets anders kunnen bedenken?want godsdiensten,wat hebben die nu voor goeds gebracht?

     je hebt alvast ingecalculeerd dat ik ook besmet ben,grappig,laat ik je geruststellen,ik ben niet besmet,ik heb geen overdraagbare aandoening,ben er niet op uit om zieltjes te winnen,dat is ook niet aan mij en men maakt mij ook niets wijs,niemand niet,gezien mijn zeer negatieve ervaringen met christenen-gelovigen uit verschillende denominaties/clubjes had ik mijn geloof-en ja,ik geloof-allang aan de wilgen gehangen,je doet het namelijk nooit goed en bij met name gelovigen kunnen zeer kritisch en veroordelend zijn en dat is nu precies het punt,niet wat de ménsen maken van godsdienst,maar mijn eigen ervaringen in de loop der jaren moet ik vaststellen dat ik téveel meegemaakt heb om níet te geloven,daarover later meer

     mijn ervaringen met gelovigen/christenen is dat men vaak’geprogammeerd’is,je krijgt vaak dezelfde standaard antwoorden en er is zéker sprake van indoctrinatie,geschreven en ongeschreven wetten en code’s waaraan je je als gelovige dient te houden en dan zijn er zoveel denominaties.kerken dat je de bomen door het kerkelijke bos niet meer ziet,erg ongeloofwaardig allemaal,nu,ik ben wars van wat mensen mij proberen op te leggen,maakt niet uit wat het is,ik moet dingen zelf ondervinden en ontdekken!

     ondertussen luister ik ook naar radio 5 ‘dichtbij Nederland’ dus reageer ik later nog verder inhoudelijk op jou reactie,voor nu even mijn eigen ervaringen gedeeld,want inderdaad,geloven is geen lolletje, ik ben weleens heel erg jaloers geweest op mensen die zonder een of andere religie opgevoed zijn geweest,ik zeg ook wel eens; geloven maakt meer kapot dan je lief is,maar dan bedoel ik wat de mensen ervan maken!

     tot later,
     Parel

     • Op 25 juli 2011 @ 22:14 schreef Parel

      en dan nog wat Clyde,ik heb over het algemeen liever te maken met niet-gelovigen,Atheïsten,’heidenen’,dan met gelovigen van welke club/denominatie dan ook,dus ik ben blij dat je reageert! wat me opvalt is dat jij je mening en visie niet aan de ander opdringt,ook jou reactie naar Ben over alternatieven,daar heb je ook weer een punt,het alternatief is gewoon realistisch zijn,je gezond verstand gebruiken en weten dat je op de ander/elkaar kunt rekenen,dat is inderdaad heel belangrijk!mag ik zeggen uit eigen ervaring-dus ik dring dit niemand op-dat gewoon realistisch zijn,zorgen dat de ander op je kan rekenen en geloven(in YHWH/God) ook samen kan gaan?kun je je voorstellen dat iemand dat zo ervaart? zoals ik me jou zienswijze helemaal kan voorstellen?!

      groetjes,
      Parel

 19. Op 25 juli 2011 @ 11:53 schreef clyde westwood

  Beantwoorden

  Alternatief, Beste Ben? JA, dat bestáát. Dat zijn de mensen waarvan je weet dat je op ze kunt rekenen. Ik bedoel de realisten.Zonder dat gezeur over allerlei niet-bestaande goden e.d. That’s it. End of story.

  • Hi Clyde,
   Ik heb heel wat mensen ontmoet, aardige en minder aardige, inclusief mezelf, maar voor 100% rekenen op mensen, dat kun je wel vergeten. Zo leert de praktijk en dat leert ook de Bijbel zelf.
   Dus als je op mensen, ik bedoel zoals jij en ik, je hoop hebt gevestigd, dan vrees ik ,dat het erg beperkt en teleurstellend zal zijn.
   Verder ben ik erg realistisch en dat kun je al zien aan deze opmerking.
   Daarom juist ben ik op zoek gegaan, naar wat het meest Reeel is.
   Shalom,
   Ben

 20. Op 25 juli 2011 @ 12:10 schreef clyde westwood

  Beantwoorden

  Het nieuws dwingt mij te waarschuwen:
  Gemoedelijk, roepen hotemetoten in Amsterdam en van een 30-tal betogers geen last.
  Gemoedelijk… en ze hebben NIKS in de gaten, al die omhoog gevallen, bestuurlijke hotemetoten hebben tot op de huidige dag niet in de gaten wat bv. taqiyya is!
  http://tinyurl.com/3llwp3g
  Gemoedelijk, ja vast… totdat ze in de meerderheid zijn want daar zitten ze al jaren op te azen.
  Ik zie het gevaar, anderen zien het ook, het staat in nauw verband met demografische verandering. 50 jaar geleden liepen hiertelande zo’n 50 moslims rond, NU zijn het er meer dan één miljoen..!!!

  • Heel goed Clyde, ik heb de brief van VdLaan gelezen, nu ook in de Telegraaf. Wat een treurig figuur, deze burgemeester, net zo iets als Aleid Wolfsen (PvdA) van Utrecht, zie hem schitteren in onze DVD “islam en waarheid”.
   Ik kom er nog wel op terug, bij deze landverrader van de PvdA in Amsterdam.
   Shalom,
   Ben

 21. YHWH heeft het door de Ruach-haqodesh (H.geest) aan mij via een wonderbare wijze geopenbaard, dat was geen mensenwerk, daar kwam zelfs geen mens aan te pas. DIT liet hij mij zien.

  Voorts zeide YHWH tot Moshé
  : Aldus zult gij tot de Israëlieten zeggen: YHWH, de God uwer vaderen, de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob, heeft mij tot u gezonden; dit is mijn naam voor eeuwig en zo wil Ik aangeroepen worden van geslacht tot geslacht.

  Shemä Yisraël hoor Yisraël Deut 6

  Op zich al een getuigenis zelf; Hij vond mij, en maakte me ZIJN WEGEN bekend.

  Torah kwam in mijn leven, terwijl ik er NOOIT van gehoord hadt

  Het werdt mij duidelijk, dat het HOREN en DOEN was

  ALLE EER AAN HEM,

  Kende ik Yeshuä, Niet zoals ik HEM NU MAG KENNEN,
  Via Yeshuä mag ik me ge’ENT weten op Yisraël

  Mia

  • Mia,wil je mij nu eens duidelijk maken in gewone taal wat YHWH,de God van Israël(Zijn verbondsvolk )voor jou gedaan heeft,gewoon heel persoonlijk en aub geen theologische verklaringen of moeiljke woorden maar voor iedereen begrijpelijk

   alvast bedankt voor de moeite! todah!

   shalom,
   Parel

 22. beste Ben
  ik volg je al geruime tijd op radio tv en internet.
  en steeds meer ben ik er van overtuigt dat je de juiste uitleg hebt wat het gelooft betreft.
  ik zelf ben al ruim 60 jaar zoekende en weet nooit waar ik bij hoor.
  nu ik zover gekomen ben om hier over te schrijven en om raad en hulp te vragen sta ik van mezelf te kijken want ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou doen.
  ik veel in verschillende bijbels gelezen vraag me af welke de juiste is .kun je me dat misschien vertellen? ik heb nog zo veel vragen maar ik zal het hier maar even bij laten ik hoop iets van je te horen

  groeten john tolen

 23. Op 27 december 2011 @ 12:23 schreef Zondervrees

  Beantwoorden

  Beste, in je artikel schrijf je dat Francis S. Collins de ontdekker van het DNA zou zijn. Dit is feitelijk onjuist.
  Collins was de administrator van het “Human Genome Project”. Niets minder maar zeker niets meer.
  Wat mij verontrust is dat dit “feit” wel eens meer opduikt in het discours van misleide gelovigen die dat op hun beurt weer overnemen zonder eerst de juistheid na te kijken. Bovendien geeft het te denken over het waarheidsgehalte van je andere beweringen.
  Of neem jij ook maar klakkeloos dingen over zonder de moeite te nemen ze na te kijken? Dan ben je dus niet erg geloofwaardig.

  • Hi Zondervrees,
   Lees het boek van Collins hierover, op zijn minst is hij een intellectueel, die van atheist mede door de ontdekking van het DNA, waar hij onder de indruk van was, tot geloof in de Ene ware God is gekomen.
   Wat precies zijn aandeel was in de ontdekking, is daarbij amper relevant, maar bij gelegenheid zal ik het nazien. Stuur anders even een link, want jij beweert tenslotte dat hij de admininstrator was, dus toon het maar aan aub.
   Shalom,
   Ben

 24. Van sabbat naar zondag

  Er bestaat veel misverstand over de tijd wanneer christenen zijn begonnen met het vieren van de zondag. Het is duidelijk dat er in de tijd van het Nieuwe Testament nog geen sprake van was (lees meer).

  Sommigen denken dat het vieren van de zondag pas in de vierde eeuw door keizer Constantijn werd ingevoerd, maar ook dat is niet juist.

  De eerste aanduiding voor het vieren van de eerste dag wordt gegeven door Barnabas rond 130 na Christus.

  Hij zette zich fel af tegen ‘joodse praktijken’, zoals het vieren van de sabbat, omdat deze volgens hem zijn functie had verloren. De christenen vierden volgens hem de ‘achtste dag’, waarop onder andere de opstanding werd herdacht. Justinus de Martelaar schreef omstreeks dezelfde tijd dat christenen op de eerste dag bij elkaar kwamen omdat God op die dag het geordende heelal geschapen had en ook vanwege de opstanding. Hij noemt deze dag afwisselend ‘achtste dag’, ‘eerste dag’ of ‘zondag’.

  Waarom vonden christenen aan het begin van de tweede eeuw allerlei zaken, zoals het vieren van de sabbat, plotseling ‘joods’ en werd er zo negatief over gesproken?
  Om deze vraag te beantwoorden, is het nodig meer te weten over de tijd waarin deze ideeën post vatten.

  Joodse opstanden
  Tussen 66 en 135 na Christus waren er grote joodse opstanden tegen het Romeinse gezag. In 70 na Chr. werd Jeruzalem door de Romeinen verwoest, maar ook elders vielen er veel joodse slachtoffers.

  Tussen de één en twee miljoen joden vonden de dood. Jood zijn was in de tijd van de joodse opstanden dus geen pre. Christenen die in deze tijd het christendom aantrekkelijk voor wilden stellen aan de Romeinse overheid, deden er daarom alles aan om het onderscheid tussen joden en christenen aan te tonen.

  Discussies tussen joodse en niet-joodse christenen
  Het is aannemelijk dat de groep christenen in die tijd bestond uit zowel joden als niet-joden. De niet-joodse christenen voelden zich minder verwant met de oudtestamentische geboden, die voor de joodse christenen echter een belangrijk onderdeel vormden van hun geloof en cultuur.
  Dit gaf aanleiding tot discussies over religieuze gebruiken, zoals de sabbatviering.

  Marcion
  De ‘christelijke’ denker Marcion (begin 2e eeuw na Chr.) fungeerde als sleutelfiguur in de ontwikkeling van ideeën die tegen het jodendom en de Tora in gingen.

  Hij werd uiteindelijk als ketter uit de orthodoxe kerk gezet, maar zijn gedachtegoed raakte wijdverbreid.
  Hij zag een scherpe tegenstelling tussen de tijd van het OT en die van het NT. Hij stelde dat de wet sinds de komst van Christus overbodig was geworden.

  Volgens hem was de God van het OT een slechte, misleidende god, die onhaalbare wetten had verordend en de mensen zo een ondraaglijk juk had opgelegd. Christus was volgens hem gezonden door een hogere god, die volkomen onkenbaar was.

  De Joden waren door de lagere god uitverkoren en wilden Christus niet erkennen. De verwerping van de God uit het OT, het volk Israël en de geboden ging bij Marcion hand in hand.

  De orthodoxe kerk geloofde niet dat de God van het OT een slechte god was, maar sommige geboden waren inderdaad wel lastig (waaronder het sabbatsgebod). Men koos voor de volgende oplossing.

  De goede God van het OT had ook slechte geboden gegeven als straf voor Israël, omdat het volk steeds van God was afgeweken.

  Met deze oplossing kon men een deel van de geboden, de algemene geboden, overeind houden als nuttig, en de rest, de ‘joodse’ geboden, afschrijven. De sabbat viel in de laatste categorie.

  Zonnecultus
  In de loop van de tweede eeuw ging de zondag, als dag gewijd aan de zon, steeds vaker de plaats innemen van de dag die gewijd was aan Saturnus (zaterdag). Ook bij christenen ging de zondag een steeds grotere rol spelen dan de zaterdag.

  Tijdens het bestrijden van de zonnecultus namen de christenen veel elementen van deze heidense godsdienst over in de eigen leer. Jezus’ dood en opstanding konden mooi vergeleken worden met het ondergaan en weer opkomen van de zon.

  De geboortedag van Sol Invictus (de onoverwinnelijke zon) op 25 december werd vanaf de vierde eeuw ook de dag waarop de christenen de geboorte van Jezus gingen vieren, waarschijnlijk in een poging om te voorkomen dat gemeenteleden mee gingen doen met de festiviteiten rond Sol Invictus. Toen christenen zich afzetten tegen de sabbat, vormde de zondag om deze redenen een geschikt alternatief.

  Zo beantwoordde de overgang van sabbat naar zondag precies aan het doel dat christenen in de tweede eeuw hadden – zich afscheiden van alles wat joods was en zich drempelverlagend opstellen tegenover de heidenen, zodat zij sneller geneigd zouden zijn om het christendom te aanvaarden.

  Een officiële rustdag
  Eerst werd de zondag nog niet als sabbat, als rustdag gezien. Pas in 321 na Christus besloot keizer Constantijn de Grote om van de zondag een officiële vrije dag te maken.

  Kerkleiders legden vervolgens de vrijheid van hun gemeenteleden aan banden, omdat ze bang waren dat er teveel niet-christelijk vermaak gezocht zou worden.

  Rust en toewijding aan God werden een religieuze verplichting en zo werd de zondag steeds vaker gezien als de christelijke sabbat, en de zondagsrust als het onderhouden van het vierde gebod.

  Op internet voor u gelezen.
  Jiooda.

  • Hi Joop,
   Ik neem aan dat je teksten uit het boekje van Samuelle Bacchiocchi hebt gelezen, met de titel ” van shabbath naar zondag” ?
   Maar hoe dan ook, ik mis er wel een scherpe veroordeling in van de gang van zaken.
   Immers, wanneer heeft JHHW de “Feesten des Heren ” afgeschaft? Nooit. We lezen dat nergens in het NT en als het zo was, had Yeshua dat zeker aan de discipelen duidelijk gemaakt in die 40 dagen onderwijs na de opstanding tot aan de hemelvaart.
   Inderdaad waren er al voor 325 mensen, die de Tora wilde afschaffen, maar het is in 325 in Nicea tot officiele leer van de RK-kerk verklaard.
   Gelukkig zijn er altijd Yeshua belijdende Joden geweest, met niet-Joodse christenen, die de juiste lijn hebben vastgehouden en de laatste decennia is rond deze geloofslijn van de Handelingengemeente en duidelijke oplevening in wat men dan wel “Messianic Congregations” oftewel Messiaanse gemeentes noemt.
   Ik spreek liever van Handelingengemeentes of Tora-Yeshua gemeentes, immers het gaat om geloofsleven waarbij men de Tora praktiseert vanuit de genade van Yeshua.
   Inmiddels 400.000 Yehsua-belijdende Joden, waarvan ca. 15.000 in Israel, daar ter plekke in ca. 100 Tora-Yeshua gemeentes, die onderling evenwel kunnen verschillen in meer of minder Tora-getrouw dan wel evangelisch.
   Elders in de wereld, zeker in de USA, zijn er nog veel meer natuurlijk, het getal van 400.000 Yeshua-belijdende Joden wordt bovendien nog aangevuld met vele niet-Joden, die hun geloof net als wij met hen samen aanvullen.
   Een bekende organisatie in de USA is bijv. IAMCS, zie op http://www.iamcs.org/
   Shalom,
   Ben

 25. Ben je hebt helemaal gelijk, sorry.
  Het is daarom beter dat je het hele stuk maar weg haalt
  Lieve groet en
  GBY
  Shalom
  Joop

  • Hi Joop,
   Dank je voor je prima reactie; het stuk wat je van internet hebt (wie is de schrijver overigens?) is in zeker opzicht best goed. Het geeft weer hoe het ging in de eerste eeuwen na de komst van Yeshua: vanuit de beste gemeente ooit, de Handelingengemeente, werd het geloofsleven kapot gemaakt door antisemieten, die vervolgens de RKkerk vormden.
   En dat ging men dan goed praten en verklaren met politieke en “theologische” kronkels, die vanuit het heidendom kwamen.
   Het siert jou, dat je nooit moeite hebt met een vergissing of enig ongelijk te bekennen, als elke christen zo in elkaar zat op dat punt, waren al die 6 miljoen kerkmensen in Nederland al lang de lijn van de Handelingengemeente aan het volgen.
   Dus om mensen te helpen in dit noodzakelijke inzicht, is het goed om het zo te laten staan, maar als je het er liever af hebt, dan doe ik dat natuurlijk, laat maar even weten.
   Shalom,
   Ben

 26. Beste Ben,
  Heel erg bedankt voor je zuivere uitleg. Ik geloof dat je het nogal scherp ziet.
  Schitterend!

 27. Wie nu precies de ware god is daar zal niemand achter komen. Een ieder claimt altijd alles en beweert dat onze god de ware is,maar ik vind dit wel ver gaan als je absoluut geen enkel rieel bewijs hebt van het bestaan van een grootheid die de een god ,de ander allah,jaweh en joost mag weten hoeveel meer van dit soort figuren in deze onmetelijke ruimte ronddwarrelen.God bestaat al lang niet meer en deze verhaaltjes worden kunstmatig in leven te houden om de mens angst in te boezemen.De Natuur regelt alles en daar komt geen goddelijk wezen aan te pas.Zou er een god bestaan dan zou de werkelijkheid er heel anders uit zien.Dus laat je niet bedonderen door allerlei geestelijken,want zij zijn er met z’n allen op uit om de rijken een goed leven te bezorgen en de armen gedeist te houden.

 28. Op 23 februari 2013 @ 12:08 schreef F. Dijkstra

  Beantwoorden

  In Jesaja 49:6 staat:
  hij zegt: te gering is het
  dat jij mij een dienaar bent
  om Jakobs stammen te doen opstaan
  en Israëls twijgen te doen terugkeren;
  gegeven heb ik je ook
  tot een licht voor de volkeren,
  dat mijn heil zal reiken
  tot de rand van de aarde!

  Gods wegen zijn ondoorgrondelijk
  wat een rijk boek hebben we aan de bijbel.

  Dit kwam van de Naardense vertaling die vertaald
  is uit de Heeuwbreeuwse grondtekst.

  Shabbat Shalom
  Feike Dijkstra

 29. Op 5 juli 2013 @ 17:03 schreef claartje Smit

  Beantwoorden

  Ik heb twee vragen. Ik droom steeds over het woord ‘tabernackel’, wat ik associeer met ziel en feest. En er over gelezen. Weet niet goed wat de invulling ervan verder is.

  Een tweede vraag, graag zou ik mij willen houden aan de sabbat/zaterdag als heilige dag en dán de mis willen. Kan dit als christen? en waar?

  Dank voor deze site, ik leer er veel van.

  • Hi Claartje,
   Dank voor je waardering. Zie voor onze samenkomsten op shabbath http://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
   Het is net even zomervakantie, maar het laatste weekend in aug. hopen we weer van start te gaan met onze 4 gemeentes.
   Tabernakel kun je op google veel over vinden, kortweg: de mobiele tempel oftewel de tent, die voordat de tempel is gebouwd, als heiligdom functioneerde.
   Shabbath shalom, zie naar je uit eind aug.; laat anders even weten op “contact” waar je woont, dan is er mogelijk nog wat te regelen.
   Ben

 30. hallo Ben,

  u spreekt waar anderen zwijgen.
  ik lees en hoor uw uitleg.

  mijn dank hiervoor.

  maurice

 31. dag Ben,
  Mag ik dit gebed van overgave hier plaatsen of hoort het elders thuis?

  Dit is een “Gebed van overgave aan de Heer, ” gebaseerd op Openbaring 3 vers 20,

  “Zie Ik sta aan de deur en Ik klop”.

  Een gebed dat door iedereen kan worden uitgesproken die in oprechtheid ’t hart aan Jezus wil geven.
  ***
  ***
  God, ik belijd dat ik een zondaar ben en Uw Woord zegt dat zondaren verloren gaan.
  Dat betekent dat ik als zondaar niet kan bestaan
  voor Uw Aangezicht.
  U heeft de mensheid zo lief dat U Uw eniggeboren Zoon gaf om mij te redden.
  U heeft mij zo lief dat U niet wilt dat ik verloren ga en daarom gaf U, Uw Zoon Jezus.
  D.w.z. U, God, werd mens en die mens heet Jezus.
  Jezus stierf voor mij.
  Hij gaf Zijn Leven en Zijn bloed voor mij persoonlijk.
  Dat offer wil ik aanvaarden.
  Ik kan als zondig mens niet bestaan voor Uw Aangezicht maar er staat geschreven: “In Jezus heeft U een welbehagen.”
  Ik open dan nu ook mijn hart en nodig U, Jezus uit.
  Ik vraag U heel eerbiedig:”Heer Jezus kom in mijn hart
  op dit moment.”Ik geef U mijn hart en mijn leven.
  Ik dank U, dat U naar Uw beloften, in mijn hart naar binnen gekomen bent.
  Jezus woont nu in mij.
  D.w.z. Uw Geest die kwam in de plaats van Jezus toen Hij naar de hemel ging en die Geest van God leeft nu in mijn hart.
  Mijn oude ik is weg, is nu dood voor God, ik heb dat zelf uitgesproken.
  Ik heb het Woord gehoord, het is als zaad in mijn hart gezaaid, ik heb het aanvaard en God’s Geest heeft aan dat zaad Leven gegeven.
  Het is de Geest die Levend maakt.
  Ik ben nu behouden, ik ben wederom geboren en ik dank
  U daarvoor Here God.
  Ik geef U ook mijn leven en dat betekent alles wat mij toebehoort, mijn gaan, mijn staan, mijn denken en doen, mijn man, mijn vrouw, huwelijk, kinderen, familie, huis, tijd, werk, geld, geloof, kerk, mijn mening, mijn plannen, mijn toekomst.
  Vanaf nú geef ik Ú het beheer daar over.
  Niet meer wat ík wil maar wat Ú wilt, dát geschiedde in mijn leven.
  Vanaf dit moment dat ik wederom geboren ben, sta ik nu ook recht voor Uw Aangezicht en vraag U ook om vergeving voor al mijn zonden uit het verleden, heden en voor de toekomst.
  Ik maak alles goed met mijn naaste die ik kwaad heb gedaan en zal wat ik heb meegenomen, zonder daar recht op te hebben, teruggeven of betalen.
  Ik dank U dat U op dit moment alles vergeven hebt
  omdat Jezus al voor mij betaalde met Zijn offer, 2000 jaar geleden, toen ik nog niet eens geboren was.
  Ik dank U Here God, dat ik echt behouden ben en ik vanaf nu weet, mijn zonden zijn vergeven en Uw Eeuwige leven begint Nu in mij.

  Amen!
  Yiooda.

  • Bedankt Joop, prachtig verwoord en als Gods Geest overtuigt van zonde, gerechtigheid en oordeel, dan gebeurt dat wonder van bekering en wedergeboorte bij elk mens, die zich zo tot Hem richt.
   Zie Joh. 16 bijv.
   Shabbath shalom,ook aan Alda,
   Ben

 32. Vader ´k hoor zo vele mensen klagen, kermen.
  Wilt U zich toch over deze aard´ ontfermen!
  Het leed wordt alsmaar groter.
  Waar komt toch al dat leed vandaan?
  Is het omdat wij U niet meer verstaan?
  En dat wij onze eigen wegen willen gaan!
  Uw Woord staat vol van Zegeningen;
  Als wij ons houden aan Uw Regelingen.
  Wanneer wij dat allen weer gaan doen;
  Zal het weer worden als van ouds en toen!
  God’s Volk trok 40 jaar door de woestijn;
  Nooit waren mensen ziek, zij voelden zich erg fijn.
  Een dokter was daar onbekend;
  God Zelf was Arts!
  Niemand leed pijn of voelde onbestemd!
  Dat ging zo 40 jaren door;
  Men volgde God’s geboden en niets ging er te-loor.
  Als wij ons houden aan Zijn Woord;
  Dan komt genezing, zo het hoort.
  Ga toch terug naar de oude tijd;
  En wordt van narigheid bevrijdt.
  God die daagt je hiermee uit;
  Wil je Mijn Zegen of *Slecht kruid*;
  Want dat is wat Hij zegt;
  Doe je het niet dan zijn je ‘oogsten’ slecht.
  Misgeboorten zijn je deel;
  Andere ziekte’s heel erg veel.
  Kom Christenheid, de ogen open!
  Laat voortaan vieze varkens lopen.
  En al het and’re wat Hij ons verbood;
  Je loopt weer recht en niet meer uit het lood!
  Want Zijn Gebod, dat geldt nog steeds voor allen;
  Opent je ogen en laat de sátan *BUILEN* vallen!

  LEVITICUS 11

  DEUTERONOMIUM 14
  Beide hoofdstukken geven precies aan wat je wel en niet mag eten.

  DEUTERONOMIUM 28
  Dat begint als volgt:

  Indien gij aandachtig luistert naar de stem van de Here, uw God
  en al Zijn geboden, (geen wet dus.)die Ik u heden opleg, naarstig onderhoudt,
  dan zal de Here, uw God, u verheffen boven alle volken der aarde!
  De Volgende zegeningen zullen alle over u komen en uw deel worden.

  Lees verder zelf maar wat er allemaal voor zegeningen worden uitgesproken.
  God Bless’.
  Yiooda

 33. F. Dijkstra (dinsdag, 03 september 2013 20:32)

  Hallo Ben, even een reactie op dat de Tora na de vertaling van de bijbel van het Hebreeuws naar het Grieks uit beeld verdwenen is.
  Tora is in het Hebreeuws ‘Nomos’, In het Grieks hadden ze geen geschikt woord voor Nomos(Tora) , zodat ze het maar vertaald hebben als wet, wat het niet is. Paulus schrijft in 1 Tessalonicenzen 5 dat de Tora, de feesten op vastgezette tijden en de shabbat nog steeds zitten in het pakket van het evangelie van het koninkrijk. De Tora is gewoon als Joodse wet aan de kant geschoven en de zondag en goede vrijdag paaszondag er voor in de plaats gesteld, volgens mij kun je dat bestempelen als vervangingstheologie. JHWH hield nadat de zes dagen schepping voorbij waren, de mens op de 6e dag, de 7e dag Shabbat. De mens rustte niet van zijn werken maar rustte in de rust van de ENE. Volgens de Naardense vertaling.

  • Hi Feike,
   Ik vernam van Joop, dat je hier een opmerking voor mij had.
   Daar ga ik graag op in, maar het is handiger, dat je reageert op mijn site in z’n geval, dan krijg je ook eerder antwoord.
   Je schrijft “tora is in het Hebreeuws nomos”
   Dat is onjuist, je bedoelt het wel goed, want dat schrijf je er ook achter.
   Tora is een Hebreeuws woord en is in het Grieks vertaald met “nomos”. Maar ook met “paidagogos” en dat ken je wel, betekent “opvoeder” , nog terug te vinden in ons woord “pedagoog”.
   Dat is veel beter dan “wet” (nomos)
   Natuurlijk zijn we het er over eens ,dat vervangingstheologie heel fout is, dat geef ik ook aan in mijn artikel.
   Mbt. de shabbath: in Ex.20:8-11 staat duidelijk, dat de mens ook van zijn “werken” moet rusten.
   Dat we ten diepste “in de rust van JHWH” moeten rusten, is ook waar, we moeten “tot Zijn rust ingaan”, wat het volk Israel in de woestijn niet deed en zo het beloofde land niet binnen gingen, zie Hebr. 3.
   Shabbath shalom , ook aan je vrouw,
   Ben
   PS: ik zet dit als kopie op mijn site, zowel jouw vraag als mijn antwoord, dan kunnen we daar verder op dit punt doorgaan, mocht dat nodig zijn

 34. Op 4 mei 2015 @ 17:56 schreef Peter Idenburg

  Beantwoorden

  Shalom, Ben Kok. Mijn interesse in het oude testament is enorm toegenomen. En ik wil hier graag alles over weten. Ben van huis uit geen jood. 6 jaar terug was ik nog onbekeerd. Ik kerk bij een hervormde gemeente in Tholen [ zeeland ]. Mijn toekomstige vrouw woont in friesland. Vlakbij Leeuwarden. Ik zal mij na het trouwen met haar ook daar vestigen. Ik volg 6 jaar ook elke bijbel studie die mij aan geboden is.
  Wil met haar ook de joods christelijke gemeente in Leeuwarden gaan bezoeken over 14 dagen. Zo God het toelaat wij ons bij hen te voegen. Mijn vraag is welke site is voor ons het beste om het te leren zoals jullie het geleert is. Alvast dank en zegen van peter en martha

  • Hi Peter.
   Wat mooi om te horen, van harte de zegen van onze hemelse Vader toegewenst, in geloofsgroei en in je voorgenomen huwelijk.
   A.s shabbath hebben we onze samenkomst in Goes, kom langs, dan praat ik je graag bij en bovendien hebben we plannen om in Sneek een Tora-Yeshua info samenkomst te houden, onder voorbehoud medio/eind juni.
   Zie http://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
   Als je nog vragen hebt, bel even 06-39696349
   Shalom,
   Ben

 35. Op 2 oktober 2015 @ 09:54 schreef theko d smit

  Beantwoorden

  een mooi stuk door u geschreven volgens mij bent op de goede weg voor de waarhed het staat allemaal in de Bijbel ook de hedendaagse tijd lees Matteus 24 en Hebreen 11 vers 1tot16 en36 tot 40 maar vele mensen willen het niet weten jammer groetend en ga verder op de goede weg mensen voorlichten sterkte toegewenst theko smit

 36. Hi Ben,
  kreeg vandaag ( 2016 01 31 ) dit artikel onder ogen. Ben geabbonneerd op deze Amerikaanse Christelijke site. Wilde dit artikel met je delen.

  http://www.godlife.com/en/devotional/do-christians-worship-one-god-or-three?vid=15&cid=1219&aid=469

  Met vr.gr.
  vbg

 37. Op 18 februari 2016 @ 21:00 schreef Steven Arends

  Beantwoorden

  Mag ik vragen, is de mens geschapen als sterfelijk wezen of als onsterfelijk wezen?

  • Hi Steven, wat een aparte en goede vraag.
   Volgens de Bijbel is de mens bedoeld als wezen voor de eeuwigheid, om met JHWH in verbondenheid te leven.
   Dat kan alleen als we door het aanvaarden van Zijn offer in Yeshua volbracht gered zijn van onze zonden, dwz. als we aanvaard hebben dat Hij voor ons de doodstraf droeg.
   Want degenen , die Hem afwijzen, eindigen in een eeuwige dood, wel degelijk voor “eeuwig leven” bedoeld, maar door het afwijzen van JHWH in Yeshua voor eeuwig verloren.
   Zie ook http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Shalom, hoor graag meer van je,
   Ben

 38. Hallo Ben,bedankt voor gesprek en de mail!
  Goed Artikel,terug naar de Basis zoals de Gemeenten van Paulus en Petrus.
  JHWH heeft Israel niet vervangen(vervangingsleer) of verworpen.Am Israel Chai(Israel Leeft).
  Soms vraag ik me af of Christenen aan Politiek moeten doen.
  Ze doen water bij de wijn maar Jezus maakte van water Wijn.Heel wat anders!
  Geen Compromissen.We moeten toch aan de Bijbelse Leer houden?
  Nu zit de Christen Unie samen met D66 in de Regering.
  D66 overwegend atheistisch,anti-Israel,pro-abortus(onschuldig bloed vergieten)en voor zelfdoding(“zelfmoord Pil”)Waar gaat het heen?
  Gelukkig weten wij de Waarheid, dat de Bijbel het Woord van God is.En dat wij onder de Genade zijn.Yeshua gestorven voor onze Zonde.
  Shalom, Alexander tora-yeshua.nl

  • Hi Alexander, goed om jullie te leren kennen.
   En wat bijzonder, dat je door Bijbel lezen je bekering bent gaan begrijpen. Is het je ook duidelijk dat het offer van Yeshua en het aanvaarden van Hem als het ware Offerlam voor Joden net zo nodig is als voor niet-Joden?
   Ik vraag het om dat men bij Chr.v. Israel daar geen aandacht aan besteed, sommigen daar vinden dat we Joden niet met het evangelie moeten lastig vallen, want Joden zijn in principe al “kinderen van JHwH” .
   Dat zegt Petrus wel anders als Jood onder de Joden in Hand. 4:12.
   Hoor graag wat je daar over denkt.
   Shalom, ook aan je ouders,
   Ben

 39. Hallo Ben,
  Ja,ik ben het er ook mee eens dat het Evangelie terug aan het Joodse Volk verkondigt moet worden.Overal waar Paulus kwam ging Hij eerst naar de Synagoge om het goede nieuws te verkondigen.Zijn verlangen dat de Joden net als hij tot inkeer zou komen.Ik wist niet dat Chr.v.Israel daar tegen is! Wel dat Israel Today tegen Jakob Damkani is. Omdat Hij samen met mede Gelovigen ( uit alle Landen) de straat opgaan/zelfs aan IDF om het Evangelie te Verkondigen in Israel!(youtube)Ik kan zijn boek aanbevelen”waarom Ik”.Hij heeft een Messsiaanse Gemeente (Trumpet of Salvation) te Jaffo.
  Hoor graag wat u ervan vind.
  Ook namens mijn ouders
  Een gezegende Kerst en gelukkig Nieuwjaar voor U en Familie.
  Shalom
  Alexander

 40. Op 2 januari 2022 @ 16:35 schreef Rini willems

  Beantwoorden

  Hoe leer je de enige ware God kennen?
  Je bedoelt dat God de universum is?
  Want universum is altijd bij dieren,
  natuur en ons gebleven,
  tijdens alle reizen van dieren, natuur en ons leven….
  Mens kan ontwikkeld tot goddelijk zijn,
  als ze goed opgevoed zijn en gelukkig leven hebben…
  De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte,
  maar nooit voor ieders hebzucht!

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*