Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Kristallnacht definitief terug bij de Joodse gemeenschap; platform racisme/nbk weggevaagd.

                                       Met dank aan  Michael Jacobs voor zijn uitstekende foto’s !

Zie de kranten verslagen:
http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3024194/2011/11/09/Herdenk-de-Kristallnacht-en-niet-iets-anders.dhtml
http://www.ed.nl/nieuws/algemeen/binnenland/9840577/Amsterdam-herdenkt-Kristallnacht-.ecehttp://www.telegraaf.nl/binnenland/10892329/__Kristallnacht_herdacht__.html

Kijk hoe het was in 2009 en 2010 en verheug u met ons in de forse omslag: van “door links gekaapt” naar “Kristallnachtherdenking door de Joodse gemeenschap”

http://tora-yeshua.nl/2009/11/kristalnachtherdenking-gejat-door-pax-mohbama/

http://tora-yeshua.nl/2010/11/verslag-kristallnachtherdenking-2010-amsterdam/

http://tora-yeshua.nl/2010/11/nieuw-israelisch-weekblad-5-nov-artikel-esther-voet-redactrice-kristallnachtherdenking/

Verslag 2011:

Hartverwarmend, al die Tora-Yeshua betrokken uit het hele land, totaal  toch zeker zo’n 30 mensen. Velen met Israelvlag, waar niemand tegen ageerde en wat in Joodse kringen gewaardeerd werd , zo bleek her en der uit een opmerking.
Burg. VdLaan kwam met wethouder Van Es een half uur te laat  de  Portugese snoge binnen, want “gemeenteraad”.
Zwak, net als zijn toestemming aan het  Platform Racisme, die om 19.30 hun eigen  Kristallnachtherdenking hielden, met 2 Joodse spreeksters, die  vanuit de oorlogservaring of kennis er van dan toch op de verdrukte moslims in ons land kwamen.
Wat een gotspe! Moslims hebben hier alle democratische rechten, veel te veel m.i. voor een totalitair systeem als de islam, wat net zo fascistisch  is als nazisme en communisme, immers,  men sluit alle andersdenkenden uit.

De verhoudingen zijn weer tot normale proporties terug gekeerd: in de snoge ca. 500 mensen,  buiten bij de Stopera ca. 40  mensen van Platform Racisme en het was, dat we er van de Tora-Yeshua plus Likoed  en Amsterdam-Post en bloggers (Keesje Maduraatje) waren met totaal ca 50 man,  zo leek het nog heel wat.
Maar als je nagaat, dat het dus maar een clubje van ca. 40 man was, met hun eigen linkse agenda van verdrukte moslims etc., dan waren de verhoudingen wel duidelijk anders dan in 2009 en daarvoor.
We deelden ons pamflet uit, hadden interviews met PowNed en een toezegging van Amsterdam lokale radio voor morgen en diverse gesprekken met de mensen van het platform Racisme.

Later meer info, laila tov,
Shalom,
Ben

Navigeer naar andere artikelen

16 Responses to Kristallnacht definitief terug bij de Joodse gemeenschap; platform racisme/nbk weggevaagd.

 1. Goed gedaan. Hartverwarmend te lezen! Ben, ik zie je vrijdagavond in Purmerend.

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul, tot morgen, shalom Ben

   • Ik ga morgenavond sjabbatvieren in Ede bij fam. Jong. De volgende dag ga ik naar Benee Awraham en ’s avonds Tora Yeshua. Ben, tot dan en Paul veel zegen gewenst voor vrijdagavond. Bidden dat er weer 3x zoveel mensen mogen komen! groet

    • Hi Vincent, je voegt wel de daad bij het woord en je gaat blijkbaar het hele lijstje af. Prima, zo vorm je je eigen beoordeling.
     Vraag es aan Pieter en Satih wat hun mening is aangaande Yeshua: wel of geen pre-existentie (en alle gevolgen van dien, God of mens).
     Tot zaterdagavond,
     shalom,
     Ben

 2. Misschien moet het Joods verzetsmonument voor de Stopera maar verplaatst worden naar IN de Portugese Synachoge. Probleem definitief opgelost!

  • Hi Prof, goed plan; dat zeer geslonken clubje moet dan wel op eigen kosten een reis naar Israel maken, alvorens ze bij de herdenking in de snoge mogen zijn.
   Goed je weer te zien daar,
   shalom,
   Ben

 3. Geweldig Ben!

  Sommigen van de reageerders hier mogen het niet met mij eens wanneer ik stel dat de islam geen religie is maar niet meer dan een een walgelijke totalitaire ideologie, maar IK weiger de islam als een godsdienst te beschouwen.
  Waarom?
  Omdat ze alles willen controleren, net zoals communisme, nazisme, maoïsme en noem nog maar een totalitair systeem. Als je ze de weg vraag (zoals ik enige weken geleden toen ik bij de moskee uitkwam en vroeg aan een paar moslims ), dan willen ze weten wat je daar gaat doen. Gaat ze niks aan.
  Ze willen alles controleren. Dat zijn ze gewend in hun absoluut gesloten totalitaire systeem, waar geen andersgelovigen of -denkenden inpassen.
  Ze willen alles van je weten: wat je zegt, wat je eet en wat je schijt, voorts elke stap die je zet. In principe gaan ze helemaal niet om met andersdenkenden. O wat zijn ze toch geweldig geïntegreerd.
  Dank je de koekoek. Het is een ideologie zonder enige privacy en enkel controle, controle en nog eens controle.
  Dat Van der Laan te laat was, schande, heeft ie over genomen van zijn vrienden, de aanhangers van de islam die zich ook nooit aan afspraken houden en altijd te laat verschijnen waar ze op tijd behoren te zijn.( Ze zijn overigens heel vaak vertegenwoordigd op plaatsen waar ze helemaal niet behoren te zijn, zie opsporing verzocht)
  Ik hoop dat Geert Wilders met zijn nieuwe boek, dat in april uitkomt veel succes zal boeken en dat veler ogen open gaan voor deze draak (wat de islam IS).
  —-
  shalom cornelia

  • Hee Cornelia,
   Wie bedoel je precies met ‘ze’? . de moslims natuurlijk maar je kunt toch niet van 2 miljard moslims zeggen dat ze dit en dat doen. elke ‘moslim’ is anders en gelukkig doen ze niet allemaal wat er in de koran opgedragen wordt volgens Ben.

 4. De NOS verzwijgt OOK weer eens in alle talen wat de Israël-vrienden gedaan hebben, ZOALS GEWOONLIJK.
  Hoort ook bij islam gedrag.
  Heeft ALLES te maken met liegen en draaien.
  Het is meer dan walgelijk!
  —-
  shalom cornelia

 5. Hoi @Vincent.

  Elke moslim is islamiet, dwz dat ze hun ideologie als de beste (notabene superieur) beschouwen.
  Ga voor de gein bijvoorbeeld eens in Saudi-Arabïe kijken.
  Niet-moslims worden met grote argwaan bekeken. Ze kunnen amper in contact treden met moslims. Gebeurt dit wel dan wordt alles wat gezegd en gedaan wordt met argusogen gevolgd en gecontroleerd tot in de finesses zoals bij elk totalitair systeem het geval is.
  Elke moslim behoort bij dat totalitaire systeem. Je wordt namelijk geboren als moslim en wee je gebeente dat je van je ‘geloof’ afstapt, dan zwaait er wat. (de doodstraf want de eer moet immers gered worden).
  Nee Vincent het is allemaal te walgelijk voor woorden en iets dat wij in dit land absoluut moeten voorkomen!!!

  shalom cornelia

 6. Sjalom Ben,

  Bij deze de bevestiging dat ik zaterdag dan eindelijk weer eens kom buurten ;-)
  Spreek je zaterdag!

  Hartelijke groet,
  johan

 7. Shalom reisgenoten;
  Het eind van de gotspè a/d Amstel heb ik niet afgewacht.
  Dit omdat ik weleens uit m’n slof kan schieten. En daar is niemand mee gediend.
  Zo hield ik voor mij zelf de positieve beleving in de Snoge over.
  Over dhr. v/d Laan……….
  Baruch ha Shem
  Am Yisra-El Chai.
  PS. Morgenavond in A’foort? Of.

 8. Gefeliciteerd met deze geslaagde herdenking! Thomas von der Dunk zal zich vast in zijn lip hebben gebeten van woede over die onbeschaamde zionisten maar de ik vind het prachtig! Jammer genoeg kon ik er niet bij zijn.
  Het blijft erg belangrijk dat christenen hun vriendschap voor Israel blijven laten zien ook al hangt er een duistere wolk van hernieuwd anti-semitisme over de wereld.
  Ik maak me op dit moment zorgen over het groeiende anti-semitisme in Amerika dat zich vooral rond de Occupy wallstreet bewegingen manifesteerd en bij de personen rond de president van de VS. Het westen wordt ieder dag zwakker en dat is voor Israel in het eerste opzicht geen goed teken, maar tegelijkertijd betekent het ook dat de komst van de Messias nabij is.

  Shabbat shalom!
  Samuel

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*