Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Jonathan Cahn bij het “gebedsontbijt” 21 jan. , inauguratie Mohbama: profetisch of misleidend ?

Het lijkt een geestelijke, profetische boodschap, een oproep tot  bekering aan de  inwoners van de USA. Jonathan Cahn is de schrijver van het boek (een  bestseller!)  “The Harbinger”, wat ik al eerder van een recensie en scherp commentaar heb voorzien,  zie
http://tora-yeshua.nl/2012/08/the-harbinger-profetisch-voorteken-heel-interessante-boekrecensie-ivm-de-eindtijd-aangaande-de-usa/

De hele toespraak is een weergave van de inhoud van zijn boek, dus wie het Engels onvoldoende machtig is, kan genoemde link lezen.

De  valstrik is echter de 1 op 1 vergelijking van Israel (vanaf Salomo tot de ballingschap) met de USA.
Een nieuw soort vervangingstheologie,  de USA als “Gods own country” en dat soort verhalen. Cahn doet alsof  de USA het uitverkoren volk is en dat het sinds 1776 een  lichtend voorbeeld voor de wereld is geworden. Hij vergeet te vermelden , dat dit land is gebouwd op het  bloed van miljoenen vermoorde oorspronkelijke bewoners, de Indianen.
Allerlei oorlogen van Spanjaarden, Fransen en Engelsen gingen aan de start vooraf en toen in 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring volgde, was dat op basis van het denken van de Freemasons (Vrijmetselaars)
Vervolgens vloeide er veel bloed door de burgeroorlog tussen de Noordelijke en Zuidelijke staten van de USA, 1849-1865 en hoe veel  zwarte mensen hebben niet geleden in de slavernij en de gevolgen er van,  vanaf het begin tot in de 20e eeuw toe.

De hele vergelijking met Israel, zoals het bedoeld is, gaat mank, alleen al omdat de USA als christelijke natie niets doet met de Tora-praktijk, zoals die in Israel is geboden en ttv. Salomo , maar ook ttv. Yeshua en de eerste eeuwen  na Hem in praktijk plaats vond.
De praktijk van de Handelingengemeente, zoals we die navolgen in onze Tora-Yeshua gemeentes.

De conclusies van Cahn zijn misleidend.
Enerzijds heeft hij natuurlijk gelijk als hij zegt, dat  elk volk, ook de USA, terug moet naar de Bijbelse waarden. Maar anderzijds heeft hij ongelijk in de  1 op 1 vergelijking met Israel, met de verheerlijking van de  USA als  het “ware Israel”.
Hij ontmaskert ook de islam niet, noch de Vrijmetselarij en dat geeft te denken.

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*