Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Vernieuwde Tora-Yeshua website !

Gewaardeerde lezers, reaguurders en betrokkenen,

De  EU heeft met goedvinden van  onze regering en parlement (!)  nieuwe wetgeving bedacht, zogenaamd voor meer privacy,  maar vooral om vergaande controle te kunnen uitoefenen.
Daar heb ik geen behoefte aan, onze lezers ook niet en allerminst aan het op voorhand al dreigen met zeer zware boetes.

Om die reden gaan we voortaan als volgt te werk:

 • Alle oude artikelen zijn van de site af, inclusief alle persoonlijke reacties en daarmee dus ook ieders mailadres, wat overigens toch al niet zichtbaar was.
 • De beste oudere artikelen komen nalv. vragen en/of actualiteit weer op de site en uiteraard komen er vanaf  nu weer steeds nieuwe artikelen bij: geestelijk vormend en naar aanleiding van de actualiteit.
 • We volgen de gang van zaken rondom de nieuwe wetgeving uiteraard, prive gegevens, die u  heeft verstrekt vallen wat mij betreft onder pastoraat, dus vertrouwelijk, worden nooit aan derden verstrekt en worden zorgvuldig bewaard, zolang dat zinvol is.
 • Er zijn  geen mailadressen  op de site zichtbaar (was altijd al zo) en wie wenst, dat zijn of haar info en adres uit ons bestand wordt verwijderd, kan altijd via “contact” reageren, dan wordt aan dat verzoek onmiddellijk voldaan.
 • Reacties blijven zeer welkom, gebruik een nickname of alleen  uw/jouw voornaam, dan is daarmee ook de privacy gewaarborgd.
  Als u liever wel uw naam vermeld, dan houdt dat in dat u instemt met het publiceren van uw reactie inclusief de volledige naam, wat voor ons dan een zeer te respecteren keuze is.
 • Foto’s worden alleen geplaatst als er geen copyright op zit en als er geen gezichten op zichtbaar zijn, dus dat zal wel minder worden, dankzij de nieuwe wetgeving wat het laatste betreft. Zo’n boevenbalkje voor de ogen is ook niet echt een oplossing.

Zie voor meer toelichting:
Artikel Xander Nieuws: Uw camera kan de kast in [..]

Een nieuw leven dus  in het EU socialistisch bolwerk, denk aan de tijd van het Oostblok, dan heeft u een beetje een idee.

Maar voorlopig gaan we door met:

 • Evangelieverkondiging, inclusief de altijd bedoelde Torapraktijk, in navolging van Yeshua.
 • Ontmaskering van de duisternis, w.o. islam, NWO, interreligieus heidendom, atheisme,  misleiders vanuit christelijke en joodse achtergrond, en dergelijke.
 • Signalen van de spoedige komst van JHWH in de gestalte van Yeshua, ook wel “tekenen van de eindtijd” genoemd.
 • Verwijzing naar sites, waar meer info over genoemde zaken staat.
 • Gastschrijvers hartelijk welkom, uiteraard na overleg, dus bel of mail.
 • Verzoeken om een bepaald onderwerp te behandelen zijn ook altijd bespreekbaar.

Graag hoor ik van u/jou wat  u vindt van de noodzakelijke nieuwe opzet, kom met suggesties, denk en bid mee, een netwerk van Geestverwanten en oprecht zoekende mensen is een zegen voor allemaal.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

benjackok@gmail.com /  06-39696349

Navigeer naar andere artikelen

10 Responses to Vernieuwde Tora-Yeshua website !

 1. Shalom Ben;
  Kijk even op Boinnk.nl.
  “preparing for the mark…….”
  Shavuah Tov.

 2. Test

 3. Hallo Ben,
  Fijn dat Tora Yeshua zich niet laat tegenhouden…
  met vriendelijke groet uit Amsterdam
  Andy

  • Hi Andy, bedankt, kun je me even bellen of mailen? Altijd leuk om kennis te maken met de lezers.
   Shalom,
   Ben

 4. Op 14 juni 2018 @ 21:57 schreef Henny Keur

  Beantwoorden

  Hallo Ben,
  Ik lees regelmatig uw reacties op CIP en vandaag, dat u betreurt, dat in christelijke gemeenschappen er nauwelijks aandacht voor het dreigende gevaar van de oprukkende islam is. U hebt gelijk. Toen ik in 1998 een tweetal lezingen in onze kerk gaf, waar ik wees op dit probleem, werd ik vierkant uitgelachen. Ik gaf aan, dat ik verwachtte op op korte termijn een gruwelijke aanslag in de USA zou plaatsvinden met enorme gevolgen. Ook dat ik verwachtte, dat er op korte termijn anti-terroristische wetten zouden worden aangenomen en tenslotte de vraag hoelang Turkije nog westers georiënteerd zou zijn.
  Ik heb nooit meer mogen spreken en kreeg ook geen taken meer tot vandaag toe. De smoes is, dat wij al zoveel aan ons hoofd hebben…
  Maar ik steek mijn mening nooit onder stoelen of banken. Wel wijs ik er steeds op, dat ik de leer van de Islam bestrijd, niet de volgers ervan.
  Daarbij merk ik veelvuldig op, dat er nogal veel overeenkomsten zijn tussen de uitwerkingen van de opgelegde verplichtingen door kerkleiders, met verschrikkelijke tiranniek bij niet volgen de dogma’s en de vervloekingen die vanuit de Islam uitgesproken worden.
  Het wereldbeeld over het ware Christendom is er zeer door vertroebeld.
  Laten we daarom met Liefde en geduld onze medemensen blijven informeren over de Liefde van de Heer Jezus Christus.
  Weest u bemoedigd, dat u niet alleen staat en laten we elkaar vasthouden
  Hartelijke groet,

  • Hi Henny,
   Heel goed van je te horen, kun je me es bellen? Zie “contact” op deze site.
   Sowieso hoor ik graag over welke kerk je het hebt.
   Zelf sprak ik jarenlang, van mijn 25 ste tot mijn 50 ste in heel wat kerken van ca 10 denominaties.
   Vanaf het moment, dat ik ging wijzen op de Tora-praktijk en de noodzaak om de islam te ontmaskeren, was het overal stil, je wordt gewoon niet meer gevraagd zonder opgaaf van reden.
   Zelfs als je naar de reden vraagt, krijg je geen antwoord en er is geen enkele bewogenheid van enige kerk om het punt van bezwaar te bespreken.
   En dat nna nagenoeg elke zondag in al die kerken te hebben gesproken. Zolang je maar “his masters voice ” spreekt oftewel de evangelische boodschap zoals men die kent, dan voelt men zich bevestigt en is het ok.
   Maar begin niet over verdere geloofsontwikkeling , de Torapraktijk, ontmaskering van de duisternis e.d., want dan ben je outcast.
   Het verging Noach, al de profeten en Yeshua niet anders.
   Zolang je echter de waarheid blijft spreken, levend in JHWH, Die Geest is, blijf je goed bezig, de rest tot confronterend getuigenis.
   Shabbath shalom , tot later,
   Ben

 5. Hallo Ben,

  Ik kan er over meepraten. Ik heb een eigen website (www.bsckokoro.nl) voor mijn budosportvriendenclub Kokoro. Daar heb ik ook een aantal zinnen geweid aan de AVG/GDPR. Als je er iets aan hebt, kun je daar altijd een kijkje nemen op de homepage onderaan. Kijk maar even. Ik heb het uitgebreid bestudeerd en vind het als klein clubje zo wel voldoende.
  Nou Ben, ik hoop je weer eens te spreken.

  Shabbat Shalom,

  Paul

  • Hi Paul, gezien, duidelijk. Leuk dat je een eigen sportschool bent begonnen sinds vorig jaar.
   Ik hoop dat het een beetje loopt, altijd goed wat ervaring in zelfverdediging.
   Shabbath shalom, ook aan vrouw en kinderen,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*