Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Chaq Shawoeoth sameach !

Oftewel op de 50 ste dag (7 weken /shawoeoth =weken/) na Pesach, is de Omertelling  voltooid, Yeshua is door de dood heen in een opstandingslichaam veranderd , is ten hemel gevaren  op de  40 e dag en heeft daarmee  de aardse afbeelding van het wezen van JHWH weer afgelegd.
De  zichtbaarheid van JHWH is weer Geest geworden, Yeshua  is eenheid met JHWH, vanaf dan is JHWH als  Heilige Geest aanwezig in elke gelovige, die Yeshua heeft aanvaard .(Ef.1:13,14)
JHWH is altijd Geest, schiep de schepping, schiep Zich een lichaam en verscheen in Yeshua op aarde, terwijl Hij alomtegenwoordig bleef , was Hij in de afbeelding van Zichzelf als Yeshua zichtbaar, 33 jaar lang in Israel.
Die korte zichtbaarheid was genoeg om de Tora voor te leven, het oordeel van de Tora te dragen  op Golgotha als doodstraf voor elke zondaar, die zich bekeert, overtuigd van zonde, gerechtigheid en oordeel en Yeshua aanvaard als het ware Pesachlam in zijn of haar plaats.
Daarna is JHWH als Geest zowel alomtegenwoordig buiten de gelovige als in de gelovige.
God boven ons als Schepper, God met ons (Immanuel /Jezus) en God in ons (Heilige Geest).
De enige plek waar Hij niet is, is in de ongelovige mens, die niet wil dat JHWH als Koning en Verlosser in zijn/haar leven regeert.
Hij ziet echter wel de mens, die naar Hem zoekt,  zie 2 Kron. 16:9
“De ogen van JHWH  gaan over de hele aarde om krachtig bij te staan hen, wier hart volkomen naar Hem uit gaat”.

Die mens, die onderkent dat we in een verloren wereld leven, die de duisternis van Goddeloosheid achter zich wil laten zoals Ruth, die niet in het heidense Moab wilde blijven, maar met haar schoonmoeder naar Israel ging, wordt door JHWH, Die Geest is, opgemerkt.

En de Jood, die nog zonder Yeshua ha Mashiach leeft, maar wel de zwakheid en Goddeloosheid van de huidige staat Israel en de Joden wereldwijd onderkent en die op zoek gaat naar JHWH, wordt door Hem opgemerkt.

Als uw hart dan oprecht naar Hem uitgaat, komt Hij als Heilige Geest u overtuigen van zonde, gerechtigheid en oordeel en ziet u de noodzaak om Hem in Zijn verschijning als de gekruisigde en opgestane Mashiach te aanvaarden.

Na bekering (het fundament van elke Bijbelse gelovige) volgt heiliging, dwz. het volgen van Yeshua (Joh. 14:21 “wie Mijn geboden heeft en ze bewaart, die is het die Mij liefheeft”).
Je volgt Hem dan in de Torapraktijk, zoals o.m. de  10 geboden, Lev. 19, Feesten van JHWH vieren (shabbath, Pesach, Shawoeoth, Yom Kippur,Sukkoth), kosher eten.
Dat doe je in gehoorzaamheid en respect voor Hem, dat is geen vrijblijvende optie en dat gebeurt ook niet vanzelf, je leest dat in Zijn Woord en dat ga je dan ook doen in de praktijk.
Mensen die het Woord lezen en niet doen, zijn als een huis op het zand gebouwd, die gaan onder uit.
Mensen, die Zijn woord kennen en doen, zijn als het huis op de rots, die blijven staan als de stormen komen, zie de gelijkenis van Yeshua (Matth. 7:24-29).

En binnen die Goddelijke structuur van de Tora groeit dan de vrucht van de Geest (Gal. 5:22) en komen de gaven van de Geest aan het licht en leer je die ontwikkelen. (1 Cor. 12,13 en 14,    Ef. 4:11 en Rom. 12:8

Graag wens ik u zo’n Pinksterfeest (Shawoeoth) toe. Wees welkom om uw vragen hieronder te stellen, of reageer persoonlijk via “contact” op deze site.

Shabbath shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Zie ook:

The Feast Of Shavuot

Navigeer naar andere artikelen

3 Responses to Chaq Shawoeoth sameach !

 1. Op 19 mei 2018 @ 22:21 schreef Nieuw Begin

  Beantwoorden

  Amen Ben!
  Het is de Geest Die hier jou aandrijft dit te schrijven. Honderd procent in lijn met de Torah en door en door Joods. Geprezen zij de Onzienlijke , eeuwige Logos!
  Shalom

 2. Ben,
  Lang geleden dat ik een commentaar schreef op een van jouw stukjes, maar deze keer wil ik je toch bedanken voor jouw zeer heldere uitleg betreffende de dagen en de gebeurtenissen in het Bijbelse Israël vanaf Pesach.
  Ook jouw omschrijving van wat precies de verschijningsvormen van JHWH zijn en hoe dat naar onze bescheiden ideeën natuurlijk, in zijn werk is gegaan, vind ik voortreffelijk en daar put ik moed en hoop uit! Ik ken geen andere voorganger, Pastor, dominee of Rabbijn, die dit zo duidelijk en eenvoudig uitlegt. Het spreekt mij in elk geval zeer aan, omdat ik het zelf zo ook voel.
  Ik wens jou een gezegende Pinksteren toe in de hoop dat Yeshua snel terugkomt!

  Met vriendelijke groet,

  Paul Jansen

  • Hi Paul, goed om van je te horen, ik ben blij dat Hij, die in jouw Zijn werk is begonnen, dat voortzet en zal voleindigen.
   Shalom, we spreken/zien elkaar, wellicht voor Zijn komst en zeker dan.
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*