Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Moordaanslag op 2 moskeeën, Nw.Zeeland

https://www.trouw.nl/home/tientallen-doden-bij-aanslagen-moskeeen-nieuw-zeeland~a9fc9a81/

Wilders gaf vanmorgen al aan, dat dit 100% verwerpelijk is en dat zal ieder weldenkend mens met hem eens zijn.
De vraag rijst meteen: waarom?
Inspiratiebron zou Breivik zijn geweest, in aantallen nog erger, maar hij vermoordde links-denkende mensen, geen moslims!
In dit geval is het dus “moord op moslims”, de overeenkomst is wel “het blanke ras is superieur en moet dat blijven, aldus  beide “verwarde mannen”.
Extreem-rechts heet dat in beide gevallen, maar vanuit links heet Wilders ook “extreem rechts”, dus daar zit nog al wat verschil in.
Wat de ene “extreem  rechts figuur” afwijst, ziet de andere “rechts extreme figuur” als hoogste ideaal , met gevaar voor eigen leven te bewerken: massamoord.

Uiteraard zeg ik ook: uiterst verwerpelijk, Yeshua leert ons “de naaste lief te hebben als onszelf” en in de Tora staat in de 10 geboden ” gij zult niet moorden”.
Maar laten we los daarvan even nadenken, wat er uit de islam op ons afkomt: de grote opdracht om in naam van de koranallah en Mohammed de wereld voor de islam te overwinnen.
Dat vinden alle niet-moslims een kwalijke gedachte, zeker na vele moordaanslagen vanuit de islam, zie https://www.thereligionofpeace.com
Daar houdt men het aantal moorden vanuit de islam bij sinds 9-11-2001 en dat staat nu op bijna 35.000 doden en vele gewonden.
Vaak gepleegd door zgn. “verwarde mannen” die later welbewust zo’n moordaanslag pleegden , toch ook met de strijdkreet “allah hu akbar”.
Maar vaker in alle openheid aangekondigd op internet en na de aanslag geclaimd  door islamgroepen als Boko Haram, Hezbollah, Hamas, Al Qaeda, IS, etc. als beleid van de organisatie.

Moorden , haat e.d. is fout, punt. Maar er wordt wel degelijk toe opgeroepen in de koran/ahadith/voorbeeld Mohammed/Umma en dat heeft in het 1400  jarig bestaan van de islam aan 300 miljoen mensen als niet-moslim zijnde  het leven gekost.
Dat er op enig moment tegenactie komt, is fout als particulier initiatief, maar in dit geval kun je wel zeggen: ” wie wind zaait , zal storm oogsten”.
Bedenk ook als moslims: waar ligt de oorzaak?
Je kunt niet als religie het doel hebben de wereld te onderwerpen, dergelijke totalitaire systemen als communisme, nazisme en ook islam dienen opgeruimd te worden.
Dat doe je door ze politiek af te wijzen en ze geen bestaansrecht toe te kennen in een democratie.
Omdat men zeker in deze tijd daarin veel te weinig krachtig is, kan dit kwalijke systeem, de islam, blijven groeien als gevaarlijk kwaad.
De 6000 kerken en 50 synagoges hebben zonder protest de islam laten groeien in ons land, nu hebben we 1 miljoen moslims, vanaf 1950 tot heden met 500 moskeeën, waar genoemde haat impliciet en vaak ook expliciet wordt onderwezen vanuit de koran e.d.
De politiek heeft uit puur opportunisme de islam laten groeien, zie het boek Eurabie van Bath Yeor, een deal van EU met de islam/olie landen.
Olie en goedkope arbeiders hierheen met alle ruimte voor islam als “vrijheid van godsdienst” in onze streken.
Waarbij we uiteraard met het nodige geld over de brug kwamen voor die olie en de arbeiders  ook gewoon betaalden en hier lieten blijven desgewenst.

De politieke partijen , kerken en synagoges hebben wind gezaaid en zijn aan het storm oogsten, eerst van vreselijke aanslagen vanuit de islam en nu dus na al die tijd een tegenactie, ook afschuwelijk.

Daarom hebben we nu permanente bewaking voor Wilders als iemand, die wel waarschuwt tegen de islamisering.
Daarom hebben we de op 1 na hoogste alarmfase in ons land, gevaar van terrorisme en dat is in 99% van de gevallen vanuit de islam.
De andere 1% is zeker ook fout, maar een hoop minder  ellende dan 99%, waarbij ik zeg dat elke moord en elke agressievorm er 1 teveel is.

Shabbath shalom,  moge JHWH spoedig komen in de gestalte van Yeshua.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS zie ook https://ejbron.wordpress.com/2019/03/15/aanslag-in-nieuw-zeeland/

citaat hier uit:
De terrorist van schrijft in zijn manifest dat hij geen conservatief is & zich niet identificeert als christen. Hij ziet zichzelf als ‘eco-facist’ in de traditie van . Hij voelt zich verwant met de sociaal-politieke waarden van

Ook zeer lezenswaardig:

De ondraaglijke stank van hypocrisie walmt door dit land – Burgemeesters huilen om aanslag Christchurch

Navigeer naar andere artikelen

9 Responses to Moordaanslag op 2 moskeeën, Nw.Zeeland

 1. Op 16 maart 2019 @ 20:00 schreef Kees van Kesteren

  Beantwoorden

  Geachte heer Kok,

  Deze video:

  http://all4alarp.com/upload/videos/2019/03/3tsPKaO157hnHscOH6H3_16_77e1f5a31d22e6aecd7f018c94c76483_video.mp4

  kreeg ik vanmiddag onder ogen op de website van E.J. Bron.
  Worden we dan toch in de maling genomen en wil men het allemaal zo snel mogelijk kapot hebben?

  Met een vriendelijke groet,
  Kees

  • Dag Kees,
   Feiten, bewijs, daar gaat het om bij de vraag : wel of geen false flag ?
   Zie ook http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/03/Christchurch-moordenaar-onlangs-in-Pakistan-noemde-China-zijn-grote-voorbeeld
   Bedenk dat de verwoesting van de Twin Towers ,9/11 , met 3000 doden, ook volgens velen een opzet was vanuit Bush c.s. om een reden te hebben om Irak binnen te vallen.
   Er loopt een rechtszaak in de USA om dat uit te zoeken, een grote ingenieursvereniging zegt meer dan voldoende bewijs te hebben dat de hele zaak geënsceneerd is.
   Dus ja, de wereld staat bol van manipulatie, neonieuws en complotten, maar ik ga altijd af op de feiten, ga de video nog bekijken en kom er op terug.
   Het belangrijkste feit is hoe dan ook voor mij: JHWH is mens geworden in Yeshua, heeft mijn doodstraf wegens overtreden van Zijn Tora gedragen en in het navolgen van Zijn Woorden in de Tora ervaar ik Hem dagelijks met zegen, vergeving, leiding en bewaring.
   Dat zijn de feiten waar ik al 50 jaar mee leef, hoor graag hoe het jouw vergaat,
   Shalom
   Ben

 2. Hallo Ben,
  Ik ben het helemaal met jou eens! Dit was helaas verwachtbaar want onder alle volkeren zijn dergelijke gekken natuurlijk wel te vinden! Dus kon je er op wachten! Verder wens ik jou nog een fijne zondag toe

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul, doorgaan met het strijden van de goede strijd, dwz in geestelijke groei en politieke weerbaarheid.
   Shalom
   Ben

 3. Op 17 maart 2019 @ 13:47 schreef Kees van Kesteren

  Beantwoorden

  Geachte heer Kok,

  God zij dank dat ik mijn geloof nog steeds vrij kan beleven, ondanks het soms moeilijk is om alle negativiteit te verwerken. Ik betrap me er steeds op dat mijn eerste innerlijke reactie er één is van woede, maar tegelijkertijd bid ik innerlijk tot God de Almachtige en vraag ik om steun deze waanzinnige toestanden helpen te verwerken, maar dan zonder deze woede gevoelens en veroordelingen.

  Mijn geloofsachtergrond is Protestant, maar Israël is voor mij de hoofdprijs en speelt een hele belangrijke rol in mijn leven!

  Ik hoop ooit nog is, samen met mijn vrouw, de reis van mijn leven te maken en in Israël de plaatsen te bezoeken waar volgens de Bijbel “Yeshua” is geweest en gesproken heeft.

  Ik volg met veel genoegen op internet uw site Tora-Yeshua en een aantal andere Joodse sites die de situaties aldaar beschrijven en het geeft mijn steeds opnieuw een warm gevoel hoe het “Beloofde Land” zich staande kan houden in de huidige chaotische wereld.

  Ik wens u het allerbeste en vertrouw volledig op God dat het goed komt met Israël en het Israëlische volk !

  • Hi Kees, dank voor je toelichting, blijf aub reageren hier, Geestverwanten zijn in het bijzonder welkom, maar ook iedereen, die op de argumenten in gaat.
   Shalom, tot later
   Ben

 4. Ik las: “Israël is voor mij de hoofdprijs”. Boven de “hoofdprijs”is niets. En Yeshua dan?

 5. Op 19 maart 2019 @ 11:37 schreef Kees van Kesteren

  Beantwoorden

  U gelooft toch hopelijk niet dat een weldenkend mens “Yeshua” als hoofdprijs gaat degraderen!

  Voor mij heeft een hoofdprijs als eerste gedachte te maken met iets materialistisch c.q. werelds en Yeshua is voor mij het volmaakte “Zijn” in alles, dus m.a.w. daar valt een materialistische hoofdprijs bij in het niet(s).

  Althans, zo denk ik er over!

  Shalom

  • Hi Kees, de bal ligt bij Derk, ik ben ook benieuwd wat dat “hoofdprijsverhaal” inhoudt en waar het vandaan komt.
   We zien uit naar enige toelichting, Derk.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

een + 10 =