Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

“verwarde Turkse man” schiet op trampassagiers Utrecht / updates!

Politie UtrechtVerified account

@PolitieUtrecht

Twitteraccount van de politie in de provincie Utrecht. Meldingen kunt u doen via 0900-8844. Bij spoed via 112. Dit account wordt niet 24/7 uitgelezen.


22 minutes ago

De politie vraagt u uit te kijken naar de 37-jarige Gökman Tanis (geboren in Turkije) in verband met het incident vanmorgen aan het in Utrecht. Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingstiplijn 0800-6070

__________________________________________________

Je kon er op wachten, in het hart van ons land, volg de feiten op de diverse  liveblogs:
https://www.nu.nl/schietpartij-utrecht/5796402/politie-geeft-opsporingsbevel-uit-voor-37-jarige-man.html

UPDATES:
Inmiddels  heeft de politie bekend gemaakt dat er 3 doden en 5 zwaar gewonden zijn !

Een bouwvakker, die ter plekke aan het werk was en de dader zag, direct na de aanslag, met het stelen van een vluchtauto, hoorde hem ‘allah hu akbar” roepen, aldus het NOS journaal 17.30 uur, herhaald om 20 uur, ook door een andere getuige.
Bovendien verklaarde een moslim in het journaal, dat de dader al aan het radicaliseren was, droeg een lang gewaad, lange baard in de maak.

Dader is inmiddels gepakt ! Ook 2 jonge mannen zijn gearresteerd.
En: er is geen enkele relatie met de 3 doden/5 gewonden, het lijken willekeurige slachtoffers, zoals moslimmoordenaars vaker doen, bijv. met een vrachtauto op voetgangers inrijden, of zichzelf laten ontploffen temidden van publiek.

https://www.om.nl/@105401/onderzoek/

Op deze link, persbericht van het OM, lezen we o.m.:
In verband met het onderzoek heeft de politie gisteren en vannacht op verschillende plekken in Utrecht en daarbuiten doorzoekingen gedaan in woningen. Naast de hoofdverdachte zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Utrecht van 23 en 27 jaar. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident.

De politie en het OM gaan ook vandaag verder met het onderzoek, o.a. naar het motief. Tot dusver wordt er ernstig rekening gehouden met een terroristisch motief. Onder meer een in de vluchtauto gevonden briefje en de aard van het feit geven hier aanleiding toe. Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3319288/turkse-haatclub-spreidt-tentakels-uit-naar-utrecht

Twee oudere broers van Gökmen T. hebben zich toegelegd op het geloof, zeggen buurtbewoners. „Ze zijn allebei behoorlijk streng in de leer. Dat zie je aan hun kleding, hun vrouwen lopen ook stevig gesluierd. Die oudste ging ook midden in de stad op zijn knieën zitten om te bidden als het tijd was”, stellen ze. Volgens verschillende buurtbewoners heeft de oudste broer in Tsjetsjenië getraind of gevochten en zou hij banden hebben met de radicale Turkse beweging Kalifaatstaat.

Grapperhaus spreekt in dit blog al over “meeleven voor slachtoffers en nabestaanden”; het laatste woord gebruik je voor mensen, die doden hebben te betreuren.
En de dader is nog niet gepakt, dus wat kan er nog volgen?

Rutte heeft het over een “mogelijke terreurdaad” en mocht dat zo zijn, laat dan duidelijk zijn dat we niet wijken voor onverdraagzaamheid”.
Uiteraard valt het woord “islam” niet.
Een “terroristisch motief” , hoe achterlijk kun je over deze zaak spreken!
Het betreft in 99 van de 100 gevallen islamterrorisme, maar dan toch maar blijven doen of het een algemene ziekte is, die vanuit elke ideologie of religie of wat dan ook kan plaats vinden.
Een bewoner zag een rode Renault Clio, die met draaiende motor klaar stond, met een briefje uit het raam; de bewoonster heeft de onderste regel  wel gelezen, maar wil de tekst niet noemen.
Ze heeft wel de politie gebeld.

Moskeeën in Utrecht zijn “in overleg” met de politie gesloten. Verstandig, dan zijn er even geen koran geïnspireerde boodschappen daar.
Een moslimvertegenwoordiger zei , staande voor de moskee, dat het “absoluut niet tegen de moskee was gericht”.
Hoe verzint hij het.
Wat in prive huizen gebeurt, weten we uiteraard niet, maar dat merk je vanzelf, de boodschap van de koran is helder:
“onderwerp allen mensen aan de islam, wereldwijd, ook in Nederland.”

Maar “we weten natuurlijk niet wat de motivatie van deze Turkse man is”, dus dat wachten we af.

Bid, dat onze overheid eindelijk verstand gaat gebruiken en alles gaat doen om de islam, immers een totalitaire ideologie met voornoemde doelstelling,  te beperken op allerlei manieren.
Bid ook voor moslims, dat ze eindelijk snappen in wat voor gruwelijk en duivels systeem ze geboren zijn en dan dus moslim zijn en dat ze besluiten ex-moslim te worden!
Op zoek naar iets beter, alles is ongeveer beter dan de islam, maar we weten op deze site wat de enige goede keuze is:

https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Bid ook voor al die 6000 kerken en 50 synagoges en 45 “messiaanse gemeentes” die allemaal zwijgen over de islam, niet ontmaskeren, geen leden opvoeden om met moslims in gesprek te gaan, goed onderlegd.
Nee, ze zwetsen over “dezelfde God in Bijbel en koran”, “islam is een gelijkwaardige religie in ons land” (Segers mag dat graag roepen).
Bid dat ze tot leven komen, van “gristen-lijken en neojoden” tot leven komen en Yeshua gaan volgen, zoals Hij is.
Hij ontmaskerde wel moedig de duisternis, ging er dwars door heen uiteindelijk en Hij sprak krasse taal tegen huichelaars en lafaards, Matth 23.

Shalom

Ben Kok  joods-chr. pastor

PS nog iets over de dader:

Navigeer naar andere artikelen

One Response to “verwarde Turkse man” schiet op trampassagiers Utrecht / updates!

  1. Shalom Ben;
    ………en dan daarbij te weten, dat recentelijk de ‘christelijke paus’; een convenant met “Mecca” heeft gesloten.
    In Bahrein dus.
    Tot later.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

3 × vier =