Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

“Notre Dame” afgebrand

De doornenkroon van Yeshua zou er bewaard worden, uiteraard allerlei relikwieën, (lichaamsdelen van dode mensen) en de kathedraal is gewijd aan “onze lieve Vrouwe”, Maria.
Ook een stukje hout van het kruis en een spijker, die bij het kruisigen van Yeshua zou zijn gebruikt.
De kerk is ruim 1000 jaar na de kruisiging gebouwd, dus wie wil geloven, dat deze relikwieën  echt zijn, ruim 1000 jaar bewaard dus ook, die moet dat uiteraard zelf weten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Notre-Dame_van_Parijs

En dan nog, het gaat niet om relikwieën, maar om geloof van uit je hart in JHWH, met Yeshua als de enige weg tot de Vader, niet om Maria als zgn. “medeverlossers”.

CU leider Segers, vanmorgen in bij WNL Nederland:
“Dit is verschrikkelijk, belangrijke relikwieën zijn verloren gegaan, dit is het kloppend hart van de kerk, centrum voor christelijk Europa.
Mijn hart breekt als ik het zie. Ik denk ook aan de vermoorde monniken 1996  in Algerije, voor wie een mis ter nagedachtenis in Notre Dame gehouden.
Als ik in Parijs ben , ga ik altijd naar de Notre Dame, dan steek ik ook een kaarsje op, als je ziet dat mensen in de straten knielen en bidden, dan zie je hoe het veel groter is dan een stapel stenen.”

Meer info over genoemde moord op:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/algerijnse-moslim-extremisten-ontvoeren-trappisten-monniken~b884f01a/

Segers heeft er dan even niet over, dat dit verhaal van Algerije islamterrorisme was en dat de RK net als hij belijdt, dat het om “dezelfde God” zou gaan in Bijbel en koran.
Omdat dit soort christenen te laf is om de islam te ontmaskeren als duivelse misleiding, blijft de islam opdringen met jihad.
Vervolgens houdt de kerk een mis ter nagedachtenis van die monniken, ze worden ook nog “heilig verklaard door de RK kerk”, maar diezelfde kerk maakt gemene zaak met de islam !
Wat ik verschrikkelijk vind, is dat de CU ook nu weer de duisternis van RK kerk niet ontmaskert, maar ondersteunt.

Het is voor degenen, die naar de architectuur kijken of naar de emotioneel religieuze RK band van mensen, die daar in geloven, natuurlijk een ramp.
Maar als je het los daarvan feitelijk beschouwd, is er tegelijk een hoop misleiding afgebrand van een RK kerk, die als instituut staat voor gigantisch  seksueel- en machtsmisbruik en Bijbelse misleiding.

En voor Macron was het “saved by the bell”, want hij zou net op het moment van de brand een toespraak houden om de problemen met de “gele hesjes” op te lossen.
Dit is nu weer een zeer welkome  afleiding van die grote sociale problematiek in Frankrijk, waarvoor nog steeds elk weekend tienduizenden “gele hesjes” de straten op gaan, zie

Gele Hesjes Frankrijk – week 22

Daar horen we via de media niets over, althans niet in ons land.

Zie ook

https://fenixx.org/2019/04/15/parijs-de-notre-dame-brandt-af/

De franse justitie doet onderzoek naar de bouwvakkers, die de renovatie uitvoerden, de vraag staat open of er opzet in het spel is en er gaan geruchten, die dan wel bewezen moeten worden.
En bewijs moet dan ook nog willen worden gevonden en erkend.

Van harte hoop ik, dat velen door deze brand gaan nadenken over de zin van hun leven.
Die ligt niet in een gebouw, niet in een kerk als instituut met al haar tekorten, maar in de ontmoeting van JHWH door Yeshua.
Als je zo Pesach gaat vieren, is de brand winst en ben je “uit de brand”.
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: zie ook https://ivarfjeld.com/2019/04/16/macron-will-rebuild-notre-dame/

Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame

De Notre-Dame en de klokkenluiders

Wereld leeft mee met Parijs na brand Notre-Dame: dit weten we

In dat artikel van Elsevier stelt de hoofdarchitect, Philippe Villeneuve, dat er geen werkzaamheden plaats vonden toen de brand opstartte.
Verder wordt er een forse toename van kerkbranden in Frankrijk gemeld in dat artikel!
Dan denk je al snel aan de islam, die alles wat niet islam is, wil opruimen.
Maar de RK kerk heeft ook door eigen wangedrag genoeg haat gecreëerd, dus als het opzet is, is hier ook echt wel een motief te vinden.

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to “Notre Dame” afgebrand

 1. Illustratief voor het “afbranden” van de RK Kerk.

  • Hi Shaul, inderdaad, die hele RKkerk brandt geestelijk al 18oo jaar af en de laatste jaren gaat het heel hart met al dat seksueel-en machtsmisbruik.
   In de media hoor je alleen verhalen over wereldwijde eenheid om de Notre Dame te herbouwen, de miljoenen stromen binnen bij de toch al niet zo armlastige kerk, je hoort n.b. niets over een bijdrage van het Vaticaan voor dit project.
   Het dient allemaal de NWO, links of rechts om.
   Shalom
   Ben

  • Hi Gert-Jan,
   Moslims , die lachen om het leed, want niet-moslims overkomt, is geen nieuws, zien we vaker.
   Er is ook een video met iemand, die een half uur na het begin van de brand in de brandende toren gehaast verder loopt, wat overigens ook voor meerdere uitleg vatbaar is.
   Moslims, Macron, RK kerk, het kan allemaal, de waarheid horen we slechts zover als het de NWO dient.
   “een verwarde man”, of hier “een ongelukje om 19 uur van de werkploeg, die normaal om 17 uur stopt”.
   Als je die paar mensen, die mogelijk hebben over gewerkt, ondervraagd, weet je al gauw meer.
   Wat ik er van denk? een 9/11 verhaal, wat na bijna 20 jaar pas recent van een officiele aanklacht is voorzien en waarvan vele deskundigen overtuigd zijn dat het opzet was om Irak te kunnen binnen vallen.
   Maar laten we ons richten op de komende Pesachviering en het Feest van de ongezuurde broden, om JHWH te danken voor Zijn verlossing in Yeshua.
   Chaq Pesach sameach,
   Ben

 2. Op 17 april 2019 @ 08:33 schreef Arnold Norder

  Beantwoorden

  Hi Ben,

  Wat moet ik er over zeggen, laat staan denken na alles wat mij via de media dan op mijn bordje gelegd. Dit is wat er ook door mijn hoofd ging na dat ik vanmorgen op hart voor Nederland weer iets over die tempel in Parijs hoorde.
  7 miljoen. Zouden de gelovigen uit de heidenvolkeren die dan door de woordverkondiging vanuit de Judeërs/ Joden zijn gaan geloven in De Scheper. Ook zoveel of zelfs meer gaan neertellen voor Zijn tempel Zijn bedehuis te Jerusalem? want een gebouw van stenen is voor alle volkeren. Om op die plaats die zelfs persoonlijk door De Schepper is uitgekozen. Om dan daar vanuit zijn Naam over deze ganse aarde te laten verkondigen. Ik heb nergens gelezen dat de tempel met de naam Notre Dame persoonlijk is uitgekozen door De Schepper als de plaats waar Hij aanbeden zou willen worden. Of dat De Schepper daar dan een opslagplaats voor dingen zou willen hebben. Waar gelovigen in Hem dan door na zulks een voorwerpen te kijken Hem nog meer zouden gaan aanbidden en in Hem zouden gaan geloven. En ook ik heb tot nu toe niets gehoord over een geldbedrag vanuit het vaticaan voor deze door vuur verbrande tempel. Arnold

  • Hi Arnold,
   Zie voor de 3e tempel https://tora-yeshua.nl/2019/04/sanhedrin-wil-3e-tempel-bouwen-moslims-en-christenen/
   Er gaan er vast veel mensen voor betalen, allemaal pro-Israelfreaks, die Israel vereren en daarbij (bijna) de God van Abraham, Isaak en Israel vergeten.
   Of de dwazen die het hebben over “dezelfde god in Bijbel en koran” of “Isa is dezelfde als Yeshua”.
   Geld geven voor de Notre Dame (onze lieve vrouwe, de koningin des hemels, Maria) geeft mensen een goed gevoel, soort aflaat, plaatsje in de hemel gekocht.
   Terwijl het gaat om de kern van de komende Pesachviering: JHWH , die ons verlost in Yeshua.
   Chaq Pesach sameach,
   Ben

   • Op 17 april 2019 @ 20:47 schreef Arnold Norder

    Beantwoorden

    Hi Ben. Heb je antwoord gelezen. En bedank je voor je reactie. En je openheid daarin. Wat ik altijd als zeer prettig heb ervaren. Bemerk in andere stukjes dat niet iedereen dat altijd kan waarderen. Maar je schreef al ergens anders dat jij nu al 20 jaar geleden tot zulks besef bent gekomen. En in die afgelopen twintig jaar heb jij ook natuurlijk dingen beleefd en ervaren. En dat maakt dat jij nu dan ook op zulk een manier dan dingen hier op jouw site plaatst. En er zulk een reacties bij plaatst. Dat kan heftig over komen bij mensen die niet al een langere tijd zich ergens in hebben verdiept. Hoop dat je altijd nog dingen op je site blijft zetten. Dit wat ik nu schrijf hoef je niet te plaatsen. Voor nu een goede avond. En tot een volgende keer weer. Arnold

    • Hi Arnold,
     Inderdaad, de laatste 20 jaar heb ik in de Tora-Yeshua lijn mijn geloof zien groeien, de 30 jaar ervoor was dat evangelisch, ook een zegenrijke tijd, maar het vervolg is noodzakelijk om meer van de liefde van JHWH te begrijpen en te ervaren, met ook meer zicht op Zijn komst in de gestalte van Yeshua.
     Shalom, chaq Pesach sameach, dank voor je meelezen en waardering,
     Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*