Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Is dit SGP of FvD ? links Nl. gebruikt het als anti-EU retoriek.

Lees even  het artikel op nu.nl over ene Baudet:

https://www.nu.nl/politiek/5900676/baudet-stelt-werkende-vrouwen-euthanasie-en-abortus-ter-discussie.html

Citaat er uit:

Hij beschrijft dat van de vrouw wordt verwacht dat zij haar rol als ondersteuner van de man afwijst en streeft naar een relatie op basis van ‘gelijkheid’, waarin taken als de zorg voor kinderen en het huishouden niet meer op basis van geslacht worden bepaald.

Baudet, die met zijn partij bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart de grootste van het land werd, stelt zichzelf de vraag wat de emancipatie vrouwen heeft opgeleverd. “Wat gebeurt er als ze (vrouwen, red.) dertig zijn?”, vraagt Baudet zich hardop af. Hij vindt dat het nastreven van een carrière het bouwen en onderhouden van een gezin bemoeilijkt, zo niet onmogelijk maakt.

“Dat is de reden waarom vrouwen in de westerse wereld minder kinderen krijgen – als ze die überhaupt krijgen”, stelt hij verder. In het stuk koppelt Baudet de werkende vrouw aan de bevolkingsafname in Europa. De individualisering leidt er volgens hem toe dat de Europese cultuur en samenleving “vervangen” dreigen te worden.

Abortus en euthanasie ter discussie

Ook abortus en euthanasie worden door Baudet ter discussie gesteld. Hij stelt dat de liberale verworvenheden het resultaat zijn van de nadruk op individuele vrijheden en het belang dat westerse landen daaraan hechten.

“Zelfs het nieuwe leven (in de baarmoeder) kan vernietigd worden om de individuele vrijheid niet te verstoren”, aldus Baudet. Verder beschrijft hij euthanasie als “zelfmoord”, die hij koppelt aan het individuele recht van mensen om niet voor hun ouders te zorgen.

___________________________________________

CU en CDA krijgen dit niet uit hun EU-strot, Segers wil  niet eens  met FvD  een samenwerking aangaan in het EU  parlement, liever met D66 in zee, kun je nagaan hoe de CU is afgezakt!

Het zou enigszins SGP kunnen zijn, maar het is Baudet.
Links Nederland helemaal over de rooie, verwijt hem achterlijkheid, terug naar de middeleeuwen en dat soort kretologie, met als ondertoon: wie op FvD stemt is net zo gek.

Wel, wij hebben FvD gestemd en vandaag zijn we daar erg blij mee, want bewust of onbewust is het idee van Thierry Baudet om de huidige “moderne” maatschappij eens te evalueren.
Dan zie je een hectische maatschappij zonder respect voor de Schepper en Zijn principes; Baudet wijst op die principes en suggereert , dat die mogelijk zo gek nog niet zijn.
Zie zijn review van het essay van Michel Houellebecq ( Serotonine) op  https://americanaffairsjournal.org/2019/05/houellebecqs-unfinished-critique-of-liberal-modernity/#.XOJe0g0yP_c.twitter

Van hart hoop ik, dat velen die principes alsnog omarmen!
Lees dus wat FvD te bieden heeft:
https://forumvoordemocratie.nl/eu
Shalom, moge deze evalutie leiden tot “terug naar Bijbelse waarden”.

Ben Kok (joods-chr pastor)

PS: zie ook  https://fenixx.org/2019/05/21/partijen-in-kamer-vallen-over-vrouwonvriendelijk-stuk-baudet/

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Is dit SGP of FvD ? links Nl. gebruikt het als anti-EU retoriek.

 1. Ga voor een rek met tijdschriften voor vrouwen staan, turf de woorden ‘burnout’, ‘mindfulness’ en ‘vreemdgaan’ en je weet dat vrouwen veel te veel hooi op hun vork hebben genomen/gekregen.

 2. Beste ben. Ik had toch – gezien het islam standpunt van Baudet – een wat meer afgewogen reactie van je verwacht. Vergeet niet dat het verkiezingstijd is. Neem
  PVV-leider Geert Wilders. Die heeft kritisch gereageerd op uitspraken van Thierry Baudet over de islam. In een interview met De Telegraaf zei Baudet dat er in de islam “allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof”. Een gevaarlijk standpunt, zo meent Wilders.
  In het interview zegt Baudet binnenkort met een paar imams te gaan spreken. “Ik wil gewoon weten: wat speelt daar nou”, aldus Baudet. De FvD-voorman ziet zichzelf vooral als criticus van het islamisme, de politieke islam. “Ik ben er, anders dan Wilders, van overtuigd dat er in de hele islamitische traditie allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof.”
  Succes Thierry.

  • Dag Wim,
   Politiek en democratie is een overheid bij gebrek aan beter, ook het beste van allerlei slechte systemen.
   Als je iets van Bijbelse waarden en ontmaskeren van de islam wil terug zien in dit systeem, dan is de keus steeds beperkter, dankzij FvD hebben we naast PVV en SGP nog een mogelijk alternatief.
   PVV is qua structuur een 1 manspartij, ondemocratisch en onBijbels.
   SGP vind ik te soft, weinig woorden en geen daden.
   Dus FvD geef ik dan graag het voordeel van de twijfel, want ze moeten het wel waarmaken.
   Het commentaar van Thierry op het essay van Houellebecg vond ik heel goed, de SGP had dit moeten zeggen, maar ze doen het niet.
   Het commentaar van Thierry op de islam heb ik niet mee gekregen, is inderdaad veel te pragmatisch, hij gokt blijkbaar op de ex-moslims en de moslims, die een islam zonder jihad willen en dat aantal groeit.
   Daarmee onderschat hij het gevaar van de islam, hij denkt helaas filosofisch en niet geestelijk Bijbels, maar wie doet dat wel in de politiek? Niet 1 partij of persoon.

   En verder is de Tora-Yeshua gemeente de enige van alle kerken, synagoges en geloofsgemeenschappen, die als gemeente de islam ontmaskert, met evangelieverkondiging aan moslims, dat is ook wel even iets om op te merken.

   Hopelijk zien PVV, SGP en PVV mogelijkheden tot samenwerking in de praktijk.

   Shalom
   Ben

 3. Helaas Ben. De SGP heeft zich in de vingers gesneden door zich te verbinden met de Gristen Unie binnen Europa.En het moge bekend zijn hoe de Gristen Unie denkt over samenwerking met Forum. Niet dus. En de SGP schikt zich daar kennelijk in.
  En Forum zal van de imam slechts de “lieflijke” versie uit de Koran te horen krijgen.

  • Hi Derk,
   Bij FvD zijn ze niet achterlijk; een beetje positief praten over de islam, althans wat de zgn. verlichte islam betreft, levert stemmen op en die heb je nu eenmaal nodig om invloed te hebben.
   Bij de exitpolls is de PVV fors gezakt, naar 4,1% de kleinste partij van Nl in het EU parlement, FvD uit het niets op 11,2%
   En inderdaad, CU sleurt de SGP mee de afgrond in, zowel politiek als geestelijk.
   Ik hoop dat FvD de waarheid van de islam goed doorheeft, Hiddema wel in elk geval.
   Shalom,
   Ben

   • Ben, de uitslag vd EU verkiezingen zal menigeen verbazen. Maar wat misschien nog belangrijker is dat er in het MO nog een land(Iran) niet in totale anarchie en chaos is veranderd. Laten we daar op letten en zien of dit middels een “False Flag” aanval wordt geregeld. Wie is de “baas” over de centrale bank van Iran? En wie is onze werkelijke “vijand”? Zomaar wat gedachten Ben.

    • Hi Derek, ik neem aan dat je de hand van Rothschild bedoelt achter sommige gebeurtenissen?
     Zou zo maar kunnen, maar om daar een concrete visie over te hebben, onderbouwd en wel, dat is dan weer wat anders.
     Je hebt vast wel wat mogelijke antwoorden bij je “gedachten”, brand es los aub.
     Shalom
     Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*