Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Hoe verwerken we de groeiende epidemie ?

Mbt. het coronavirus gaat het eerst om het verhaal realistisch in te schatten, China liet het een aantal weken lopen en schrok zich toen verloren, alle hands aan dek, de zaak lijkt beter onder controle, maar het virus is er en blijft !
Kan steeds weer terug komen, net als elke griep, in diverse variaties,  virus ontwikkelt namelijk, blijft dus een strijd.
In de rest van de wereld leert men langzaam, zeker ook in Nederland, het denken er over ontwikkelt van  ” een griepje” tot “een gevaarlijke griep” en “besmette mensen ontdekken, quarantaine thuis en/of ziekenhuis”.
Dan worden Bruno Bruins (ook VVD, dat dan weer wel) , RIVM en de woordvoerder van de huisartsenorganisatie wellicht wat drastischer in hun aanpak, waarvan  nu al kanttekeningen worden geplaatst door PVV en FvD.

De grote evenementen in Nederland gaan nog gewoon door, hoe wijs is dat ? Mensen zitten boven op elkaar in bussen en treinen, hoe besmettend gaat dat uitwerken ?
In https://www.xandernieuws.net/algemeen/amerikaanse-medische-autoriteit-gaat-ervan-uit-dat-100-wereldbevolking-besmet-raakt/

lezen we de minimale cijfers, maar ook een “worst-case” scenario, de waarheid ligt meestal ergens in het midden: in Nederland hebben we het dan over minstens 400.000 doden, niet te vergelijken dus met de gewone griep, waarbij elk jaar ca. 2500 doden vallen.
Paniek zaaien? Lees genoemd artikel met de bronvermeldingen zelf en trek uw eigen conclusie.

Ik ga uit van : handen wassen en handen vouwen, dus  de bekende hygiëne serieuzer nemen en biddend leven.
De vraag durven stellen: wat als we zelf of familieleden /vrienden aan de beurt zijn, ziek worden, sterven? Dat kan altijd, maar nu is het risico groter.
Maak van de nood een deugd en praat er over met elkaar: hoe is je relatie met de Schepper, heb ik die relatie, hoe weet ik dat en weet ik mij geaccepteerd door Hem, zijn mijn zonden vergeven in het offer van Yeshua en zo ja, leef ik een geheiligd leven, wat is dat eigenlijk?
“Jaagt naar de vrede met alle mensen en naar de heiliging (een geheiligd leven), zonder welke niemand JHWH zal zien”, Hebr. 12:14
Het gaat om de heiliging, een leven wat in toenemende mate het leven van Yeshua is en daarbij wordt als opvallend aspect  het “jagen naar vrede met alle mensen” genoemd.
Hoe deed Yeshua dat?  Hij luisterde met veel empathie naar de mensen, gaf ze vervolgens begripvol, maar krachtig en zonder aanzien des persoons antwoord, wat Hem niet altijd in dank werd afgenomen, vervolging en de dood door kruisiging was de dank van sommigen.
Maar vele anderen kwamen na de opstanding tot bekering en gingen Zijn leer uitleven, Joh. 14:21  “wie Mijn woorden hoort en ze doet, die is het , die Mij liefheeft”.
Yeshua leerde de mensen de Tora te praktiseren, zoals JHWH die altijd bedoelt had en zo ontstond de beste gemeente ooit, de Handelingengemeente.
Wie zo verbonden met de Wijnstok, Yeshua, leeft van uit een oprechte bekering, kan zonder angst de dood als overgang naar de eeuwigheid, naar Gods Koninkrijk, mee maken en tot dan zonder angst anderen tot zegen zijn.
Bovendien: “We weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede, voor hen, die God  liefhebben, die volgens Zijn voornemen geroepen zijn”, Rom. 8:28
En ” er  valt geen  mus ter aarde, zonder uw hemelse Vader  . En de haren van uw hoofd zijn alle geteld! Weest dan niet bevreesd,  gij gaat vele mussen te boven!”  aldus Yeshua in Matth.10:28-30

Shalom,  groei in heiliging toegewenst,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Hoe verwerken we de groeiende epidemie ?

 1. Het ernstigste virus dat Europa en Nederland treft is de zonde tegen DE LEVENDE GOD ,DE GOD van Israël !!!Corona is misschien slechts een genadig speldenprikje ,toegelaten door de LEVENDE GOD ( DE SCHEPPER van hemel en aarde),om toch op de valreep de mensheid naar YESHUA HAMASIACH (JEZUS) te brengen!Ook de islam is als een soort virus die dagelijks huishoudt onder de volkeren met zeker 1,8 miljard besmette volgelingen ,die meestal te goeder trouw dit virus verspreiden!!!

  • Van harte eens Leon; mbt de moslims, die zijn wat betreft het verspreiden van het islamvirus m.i. helemaal niet te goeder trouw.
   Als je willens en wetens Mohammed als het grote voorbeeld promoot en naleeft, ben je zeer kwalijk bezig, een man, die n.b. een moordenaar, verkrachter, polygamist , pedofiel en misleider was !
   Je leert mensen dan ook nog de koranallah te aanbidden, wat de duivel zelf is en dat dan verkondigen en promoten via hoofddoek e.d., oorlogskreten vanaf de moskee liefst 5 keer per dag, dat is de wereld onderwerpen aan de sharia, in jihad.
   Wat is daar “te goeder trouw” aan?
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*