Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

IC arts uit Bergamo luidt de noodklok !

‘Alle corona patiënten hebben hier ernstige longontsteking’ – Ook Nederland stevent op ongekend drama af als grenzen niet onmiddellijk worden gesloten en er grootschalige quarantaine maatregelen worden genomen

(met dank overgenomen van  xandernieuws.net )

—————————————————————————————————————————————

Als u enige hoop hebt ontleend aan het vorige artikel, dan kan die nu meteen weer de ijskast in. Dr. Daniele Macchini (foto), een IC-chirurg die werkzaam is in het Humanitas Gavazzeni ziekenhuis in de Italiaanse industriestad Bergamo (vlakbij Milaan), zegt in een interview met online versie van de plaatselijke krant L’Eco di Bergamo dat de corona uitbraak veel erger is dan in de media wordt bericht. ‘Ik snap dat het nodig is dat er geen paniek ontstaat, maar als het nieuws van het gevaar van wat er gaande is de mensen niet bereikt, dan huiver ik.’

‘Na veel nadenken of en wat ik zou moeten schrijven over wat er met ons gebeurt, voelde ik dat zwijgen niet verantwoordelijk is. Ik zal daarom aan de mensen die zich ver van onze realiteit in Bergamo bevinden, proberen over te brengen wat we hier nu met de Covid-19 pandemie meemaken.’

‘De afgelopen week heb ik met enige verbazing gekeken naar de reorganisatie van ons hele ziekenhuis. Onze vijand bevond zich toen nog in de schaduw. De zalen werden langzaam leeggemaakt, behandelingen werden onderbroken, en de IC werd vrijgemaakt om zoveel mogelijk bedden te kunnen bevatten.’

‘Nooit gedacht dat het met zo’n woestheid zou losbarsten’

‘Dit alles bracht een surrealistische leegte in de gangen van het ziekenhuis. We wachtten op een oorlog die nog moest beginnen, waarvan velen (inclusief ikzelf) niet wisten dat deze ooit met zo’n woestheid zou losbarsten.’

‘De situatie nu is op zijn zachtst gezegd dramatisch. De oorlog is losgebarsten, en dag en nacht wordt er onophoudelijk strijd gevoerd. Nu is er een dramatisch tekort aan bedden. De ene na de andere afdeling die werd vrijgemaakt, is in onvoorstelbaar tempo volgelopen.’

‘De lijsten met de namen van patiënten, al naar gelang hun operatie eenheid in diverse kleuren weergegeven, zijn nu allemaal rood. In plaats van chirurgie worden er alleen maar diagnoses gesteld, die altijd hetzelfde zijn: bilaterale interstitiële longontsteking.’

‘En dit zou dan een griepje zijn?’

‘Leg mij nu eens uit welk griepvirus zo’n enorm drama veroorzaakt? Terwijl mensen opscheppen dat ze niet bang zijn, aanwijzingen negeren, en protesteren omdat hun dagelijkse routine tijdelijk wordt verstoord, vindt er een epidemiologische ramp plaats.’

‘Er zijn geen chirurgen, urologen en orthopedisten meer – we zijn enkel nog artsen die onderdeel zijn geworden van hetzelfde team, dat zich gesteld ziet tegenover deze tsunami die ons heeft overspoeld.’

‘Het aantal gevallen vermenigvuldigt zich met een tempo van 15 tot 20 per dag – allemaal om dezelfde reden. De resultaten van de uitstrijkjes zijn keer op keer: positief, positief, positief. De spoedafdeling is plotseling aan het instorten. De redenen van opname zijn altijd hetzelfde: koorts en ademhalingsmoeilijkheden, koorts en hoesten, en ademhalingsfalen.’

‘Ze hebben ALLEMAAL longontsteking’

‘Ook de rapporten van de afdeling radiologie zijn steeds hetzelfde: bilaterale interstitiële longontsteking. Ze moeten allemaal worden opgenomen. Sommige zijn al geïntubeerd en gaan naar de IC. Voor anderen is het te laat.’

‘De staf is uitgeput. Ik zag een vermoeidheid op hun gezichten waarvan ik eerder niet wist dat het bestond, ondanks hun toch al uitputtende werklast. Maar er is ook solidariteit, en we vergeten nooit aan onze collega’s te vragen wat we voor ze kunnen doen.’

‘Artsen verplaatsen bedden en patiënten, en dienen in plaats van verplegers medicijnen toe. De verplegers lopen met tranen in hun ogen, omdat we niet iedereen kunnen redden.’

‘Wees geduldig, en blijf zoveel mogelijk thuis’

‘Er zijn geen diensten meer, geen werkuren. Het sociale leven is opgeschort. Onze gezinnen zien we niet meer, omdat we ban zijn dat we hen infecteren. Sommigen van ons zijn ondanks de protocollen al besmet geraakt. Sommige geïnfecteerde collega’s hebben besmette familieleden, waarvan er een aantal vechten voor hun leven.’

‘Dus wees geduldig – u kunt niet naar het theater, museum of de sportschool. Probeer medelijden te hebben met de talloze oudere mensen die u zou kunnen uitroeien.’

‘Wij proberen ons nuttig te maken. Dat zou u ook moeten doen. Wij beïnvloeden het leven en de dood van enkele tientallen mensen, u nog veel meer. Deel dit nieuws alstublieft met anderen.’

‘Grenzen moeten onmiddellijk dicht, grootschalige quarantaine noodzakelijk’

Op basis van dr. Macchini’s relaas kan feitelijk maar één ding geconcludeerd worden, en dat is dat de Nederlandse regering de grenzen met onmiddellijk ingang zou moeten sluiten, en grootschalige quarantaine maatregelen zou moeten invoeren. Sowieso heeft iedere burger nu de verantwoordelijkheid om zijn contact met anderen tot het absolute minimum te beperken. Zo niet, dan kan ons wel eens het grootste drama sinds de Tweede Wereldoorlog te wachten staan.

Complotdenkers zouden erop kunnen wijzen dat het ook in Italië vooral 60-plussers zijn die het loodje leggen, en er in bepaalde politieke kringen stiekem wordt gedacht dat het virus eigenlijk wel een handige ‘opruiming’ zal veroorzaken, waardoor de druk op de zorg en de woningnood zonder extra kosten zal afnemen, en ook weer wat CO2 uitstoot wordt beperkt. Of politici ècht zo cynisch kunnen zijn, laten we aan uw eigen beoordelingsvermogen over.

Xander

(1) L’Eco Di Bergamo via Hal Turner

Zie ook o.a.:

10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen
09-03: Chinese epidemiologen: Virus hangt 30 minuten in de lucht, legt 4 ½ meter af
08-03: Architect Nationale Pandemie Strategie: Ik ben banger voor corona dan voor Ebola, SARS en MERS
08-03: Iraanse generaal: ‘Corona is aanval met biologisch wapen op China en Iran’
07-03: Amerikaanse medische autoriteit gaan ervan uit dat 100% wereldbevolking besmet raakt
07-03: Nationale Universiteit Australië voorspelt minimaal 15 miljoen corona doden
06-03: WHO erkent dat corona veel dodelijker is dan griep; Vraag naar doomsday bunkers verzesvoudigd
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
04-03: Bron in ziekenhuis: ‘Virus zal zich over heel Nederland verspreiden en velen doden’
03-03: Journal Medical Virology: Covid-19 is SARS-2 virus, veroorzaakt dodelijke longontsteking en kan hersenen aantasten
02-03: Nederland opvallend nonchalant terwijl Britse minister quarantaine hele steden niet uitsluit
01-03: 81% leden Zuid Koreaanse Kerk van Jezus besmet met corona
29-03: Chinese CDC waarschuwt dat corona zich ook via ontlasting en wc-lucht verspreidt
27-02: Israëlische wetenschappers zeggen al over enkele weken vaccin tegen corona te hebben
27-02: Britse krant publiceer overheidsdocument dat uitgaat van 80% besmettingen en half miljoen doden
27-02: Gelekt document Chinese CDC: Aantal slachtoffers tot 52 x hoger dan officiële cijfers
26-02: ‘Verhoogde invoering 5G in China en andere landen kwetsbaarheid voor corona virus?’
25-02: Als corona niet wordt gestopt zijn op 13 mei 2,2 miljard mensen besmet en 140 miljoen gestorven
25-02: Harvard epidemioloog verwacht dat 40% tot 70% wereldbevolking besmet zal worden

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to IC arts uit Bergamo luidt de noodklok !

 1. Shalom Ben;
  Zonder verdere opsmuk:
  ….een afgeleide van Quinine is het goede medicijn!
  Het wordt al jaren in Zeewolde vervaardigd!
  Ook in deze dagen staan de machines volop te draaien!
  In de frisdrank: bitter Lemon zit een paar% van deze stof.
  Jaarlijks, tijdens de zomer, drink dit om van mijn malaria af te komen.
  Opgelopen tijdens 1 overnachting in Suriname. Noodzakelijkerwijs!
  In Xandernieuws zijn ook enkele berichten er over.
  Chaq Sameach.

  • Hi Pieter, bitter lemon smaakt prima, maar je moet wel heel wat flessen opdrinken voor het wat doet tegen dit virus en dan heb je vervolgens weer suikerziekte van al die frisdrank.
   Maar inderdaad, novoquine en paludirne herinner ik me als preventief medicijn naar Afrika destijds.
   Heb geen malaria gekregen, maar had daarna ME en nog steeds, het middel is soms erger dan de kwaal.
   Handen wassen en handen vouwen is voorlopig de remedie , denk ik.
   Mogen er velen tot nadenken en bekering komen, van uit het besef van hoe betrekkelijk ons leven is, met zo’n “griepje”.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*