Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

10 jaar verrot Ruttebeleid, gevolg verwaarlozing epidemiegevaar

Drie keer werd Nederland gewaarschuwd voor een pandemie maar regering koos voor het isolement

Dit keer  niet van uit de zgn. “alternatieve media” of “complotsites” , maar van een gerenommeerd dagblad als Trouw met de feiten over het wanbeleid en de oorzaak van 3000 doden en een ongekende economische crises.
Citaat :

Zeker niet de eerste waarschuwing aan het kabinet

“Wat ik twee jaar geleden bemerkte, was dat het Nederlandse beleid vooral wordt bepaald door de onenigheid tussen het ministerie van vws en buitenlandse zaken”, zegt Steenbergen nu. “Vws vindt dat zij gaan over de Nederlandse gezondheidssituatie en dat de internationale gezondheidssituatie onder buitenlandse zaken valt. Maar dat departement ziet gezondheid niet als internationaal thema. Ik hoopte die patstelling met rapport te doorbreken, door te pleiten voor een brede coalitie.” Maar dat is niet gelukt, constateert hij twee jaar later. “Al op de bijeenkomst waarop mijn advies werd gepresenteerd, lieten hoge ambtenaren van buitenlandse zaken weten daar niet voor te voelen.”

Dat negeren van de oorzaak van de huidige ellende met het coronavirus met het vervolg, 7% economische terugval, vglb. met de crises uit 1930 , hebben we te danken aan Rutte en zijn vazallen van CU,CDA en D66.
Om dan nog maar niet te praten over 1000 miljard voor het klimaat, zowel in Nederland en ook van uit de EU.
Niettemin was de waardering voor Rutte een week geleden nog 75% , ik ben benieuwd naar de nieuwe peiling, nu de ogen toch echt moeten open gaan.

Maar het is erger, volgens een senator van de USA, die toegang heeft tot de “commissie stiekem”: het is een opzet  van China, die zo biologisch oorlog voert.

Hoe dan ook, kabinet Rutte dient zich te verantwoorden voor deze grove  nalatigheid, Rutte zelf in het bijzonder, want als minister president had hij VWS en BuZa bij elkaar moeten brengen in een verstandige aanpak/preventieve voorbereiding voor epidemieën, probleem lag op tafel sinds 2014 !!

Laten we zien  op de komende Koning, JHWH in de gestalte van Yeshua met Zijn eeuwig Koninkrijk van gerechtigheid, heiligheid, genade en liefde.
En onszelf vooral de vraag stellen, of en hoe we weten in Yeshua ha Mashiach verzoend en geheiligd te zijn, om in dat Koninkrijk te mogen leven voor eeuwig.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS https://ejbron.wordpress.com/2020/04/15/e-mail-onthullingen-who-negeerde-taiwans-eerdere-corona-waarschuwing/

Per 31-12-2019 waarschuwde Taiwan de WHO voor de uitbraak in Wuhan, zie verder genoemde link.

Update in AD op 18 april:

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/rivm-142-gemelde-sterfgevallen-en-129-nieuwe-ziekenhuisopnames~a3486afd/

Mensen die mogelijk besmet zijn, maar voor wie opname geen zin meer heeft, worden niet getest. Vooral in de verpleeghuizen vallen harde klappen. Bewoners overlijden in rap tempo door het coronavirus en steeds meer medewerkers zitten ziek thuis, ondanks de sluiting van de  verpleeghuizen voor bezoekers, een maand geleden. ,,Dat betekent dat het virus door medewerkers binnen is gekomen’’, zei voorzitter Gerton Heyne van beroepsvereniging V&VN (verpleegkundigen en verzorgenden) eerder deze week tegen deze site.

,,Dat is overgedragen op bewoners en collega’s, doordat ze onvoldoende beschermingsmiddelen hebben.’’ Verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties stonden wekenlang achteraan bij de verdeling van mondkapjes. Dat was een bewuste keuze van het kabinet, blijkt uit een reconstructie door deze krant. Klachten en waarschuwende woorden drongen niet door.

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to 10 jaar verrot Ruttebeleid, gevolg verwaarlozing epidemiegevaar

 1. Op 15 mei 2020 @ 12:16 schreef Kees van Harten

  Beantwoorden

  VVD 43 zetels zie recente opiniepeiling VVD met andere partijen hebben gezondheidszorg kapot bezuinigd, ook de sociale zekerheid, cultuur en onderwijs. Nu gaan ze verder kapot bezuinigen van de horeca, toerisme en jagen mensen de bijstand in of WW-uitkering, mogen ze gratis gaan werken, dwangarbeid. SCP heeft al gezegd dat gedwongen tegenprestatie, niet helpt. VVD en extreem rechtse partijen maken mensen kapot en zijn voor het sterke blanke ras.

  • Dag Kees,
   Dat Rutte bij 75% van de bevolking populair bleek te zijn een week of 2 geleden in een enquete en de VVD er weer ruim 10 zetels bij kreeg, zegt heel wat van het inzicht van onze beminde medeburgers.
   Verstand 0 en blik op oneindig.
   Shabbath shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

6 + negen =