Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

De komende wereld van de antichrist, volgens de Joodse Yuval Harari

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/mensen-goden-en-technologie.html

Ga vast de video kijken, vorm je eigen mening en reageer aub  hier onder, ik kom er later op terug.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

In de video wordt gesteld, dat alle religies  een achtergrond waren om uit te leven, ze voorzagen in een levensvisie, waarin de meeste vragen een plek kregen, al dan niet beantwoord, maar in geloof aanvaard, zolang het tegendeel niet bleek en zelfs dan ook nog voor sommigen de waarheid.
Het nieuwe universele geloof zal gevormd worden door mensen, wier hersenen met een usb-c kabeltje met de computer zijn verbonden, later draadloos natuurlijk en die zijn ook onderling verbonden tot 1 grote denktank, zodat deze nieuwe “godheid” een Goddeloze (dwz JHWH-loze) wereld kan scheppen, de wereld van de antichrist.
Die wereld zal geen lang bestaan hebben en ten onder gaan bij de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua.
Als we de video stap voor stap van commentaar voorzien, dan valt het volgende op:
-deze Yuval Harari presenteert zichzelf als Jood, die een homofiele relatie heeft, wat ook volgens hem zelf dwars tegen de Tora in gaat.
Dat is des te meer tragisch, omdat juist het volk Israel door JHWH is geroepen om een voorbeeldvolk te zijn van de zegen in het naleven van de Tora; helaas is bij het meerendeel van dit volk het tegendeel het geval.
Men ziet Yeshua als valse mashiach, is fanatiek orthodox Joods of atheïstisch Joods of cultureel Joods; slechts een paar % leeft uit de persoonlijke relatie met JHWH , verbonden met Hem door Yeshua.
Dat is overigens met de rest van de wereld niet veel anders !

Update: https://businessam.be/musk-chip-in-het-brein-zal-mensen-toelaten-hun-emoties-en-verslavingen-te-controleren/

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to De komende wereld van de antichrist, volgens de Joodse Yuval Harari

 1. Op 5 mei 2020 @ 17:22 schreef gert-jan

  Beantwoorden

  hoi Video wil niet openenen

 2. Heb een deel van de documentaire gezien, de rest zie ik later een gedachte is mij ingegeven en dat is de volgende. De mens zal niet overleven een natuurramp, droogte, geen water, geen eten en het is Finish! Simpel het is door de mens die als een verschrikkelijk monster geboren wordt (een egoïstisch monster) nooit volmaakt kan zijn en steeds meer genieting wil hebben, uit eindelijk vernietigd zal worden daar ben ik van overtuigd. En zullen terug geworpen tot in het stenen tijdperk.
  En…..er zal nieuw leven ontstaan hopelijk een ander mens die wel dicht bij de schepper staat. Vele mensen zijn al verloren alleen ze weten het niet ze zijn feitelijk al dood!

  • Hi C,
   De mensheid vernietigt zichzelf dmv de overgrote meerderheid, die de Schepper wil negeren en dus Goddeloos wil leven.
   De oogst van de geschiedenis bestaat uit de Bruid van JHWH, alle oprechte gelovigen, die in Yeshua de toegang tot JHWH hebben gevonden.
   Het kan best es zijn, dat er in die nieuwe schepping , Gods Koninkrijk, nieuwe mensen worden geboren, zeker in het 1000 jarig rijk, wat er nog aan vooraf gaat.
   Kun je iets van jouw geloofsleven vertellen?
   Shalom
   Ben

 3. Hallo Ben,
  Een goed voorbeeld hiervan is naar mijn mening de oucumene en ook dat de raad van kerken een gezamenlijke afkeuringsbrief heeft gestuurd naar Israel over de annexatie van Judea en Samaria. Ik ben blij dat ik geen lid meer ben van welke kerk dan ook! Ik geloof alleen nog en probeer dat als een kind te doen. Wat ik niet snap/begrijp breng ik bij JHWH en hoop op inzicht en wijsheid, geschonken door de Heilige Geest. Soms praat ik met andere gelovigen en bij hen thuis in kleine bijeenkomst Dat is het.

  Shalom,
  Paul

  • Hi Paul,
   Altijd goed in gesprek te zijn met medegelovige, we hadden gisteravond bij ons thuis een shabbathsviering met 4 mensen, hopelijk een nieuw begin van een groeiende Tora-Yeshua groep, wat kan uitgroeien tot een gemeente, maar dat moet blijken , net zoals bij de vorige 12 pogingen de afgelopen jaren, zie voor het overzicht
   https://tora-yeshua.nl/samenkomsten/
   en daar was je jarenlang bij, tot onze verhuizing in 2017.
   Of een nieuwe start door ontwikkelt, staat of valt met de bereidheid van voldoende deelnemers om Yeshua te volgen , zoals Hij in Lucas 14:25-35 , voor de volle 100% ; als mensen hun eigen wensen invullen en uit het volgen van Yeshua plukken wat hen uitkomt en verder niet, dan gaat het niet lang goed.
   En uit degenen, die het wel goed invullen, moeten leiders groeien, die gaven hebben van leidinggeven, herder, leraar e.d., dus we gaan biddend en werkend voort in de hoop, dat we voor de wederkomst van JHWH in de gestalte van Yeshua een echte Tora-Yeshua gemeente mogen zien groeien.
   Op internet hebben we de geïnteresseerden rond deze website, de praktijk hier ter plekke is gelukkig ook gaande, na 3 jaar gebed hier voor, prijs onze hemelse Vader !
   Shalom
   Ben

 4. Hallo Ben,

  Ja, dat zou leuk zijn he! maar ik heb misschien wel een idee. Het proberen waard misschien? Wat dat je van videodiensten via ZOOM? Bijvoorbeeld? Desnoods voorlopig een keer per maand en dat jij dan de orginizer bent zoals ZOOM dat noemt en dat wij allemaal een e-mail krijgen van jou met een link waarop je dan kunt klikken en dan beslis jij wie er mee mag doen. Dan kun jij een topic openen en dan kunnen we misschien met elkaar, een uurtje bv. in het begin, van aangezicht tot aangezicht een soort samenkomst beleven?
  Is dat wat? Jij hebt dan alles in de hand he. Het geluid en het beeld etc. Probeer maar eens.

  Shalom,

  Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*