Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Trouw, ook al verkocht aan linkse stroming: PVV moet verboden worden

citaat uit redactioneel artikel van dagblad Trouw 30 jan. 2021, zie het hele artikel op

https://www.trouw.nl/opinie/de-pvv-schendt-de-grondwet~bac4577cf/

(vet gedrukt  in het citaatis door mij toegevoegd)

Dat CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra een muizengaatje open laat richting de PVV, is een gotspe, net zoals de vraag in het algemeen of er samengewerkt kan worden met een partij als de PVV. Veel eerder zou de vraag opgeworpen kunnen worden of de PVV in het licht van artikel 1 niet verboden moet worden. Dat is mogelijk, het initiatief kan genomen worden door het Openbaar Ministerie. Er zijn eerder partijen verboden, zoals een illustere voorganger, CP’86, die in 1998 werd verboden wegens aanzetten tot vreemdelingenhaat.

Verkiezingen in een democratie gaan over het behalen van een meerderheid en delen van de macht. Minstens zo belangrijk is dat in een democratie minderheden worden beschermd tegen de willekeur van de meerderheid. Alleen al vanuit dit oogpunt kan nooit met een partij als de PVV worden samengewerkt.

Het commentaar is de mening van Trouw, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.

________________________________________________________________________________________

Mijn open brief aan de redactie:

Geachte redactie,
Nalv. uw artikel “de-pvv-schendt-de-grondwet” op 30-01-2021  wil ik u wijzen op de vrijheid van meningsuiting, die ook het goed recht is van de PVV, nagenoeg de enige partij die de islamisering ontmaskerd en de uitverkoop van Nederland aan de EU en de zwaar overdreven reactie van Rutte III op de huidige griepgolf.
De rest, uitgezonderd FvD en min of meer SGP  beweegt zicht steeds meer naar en/of op  linkse, naar communisme bewegende denklijn.
In 2010 had ik een interview in uw krant over de islamisering, maar blijkbaar wenst u op te schuiven van waarschuwend vanuit de Bijbelse basis naar politieke correctheid.
https://tora-yeshua.nl/2010/07/interview-in-trouw-over-film-islam-en-waarheid-24710/

Graag tot een nieuw interview bereid,
Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

6 Responses to Trouw, ook al verkocht aan linkse stroming: PVV moet verboden worden

  1. Het lijkt er op dat Trouw bezig is nieuws te brengen wat het meeste oplevert. Zo vergaat het de laatste tijd veel noodlijdende kranten en media. Hierop is het bekende spreekwoord van toepassing: Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Vaarwel onafhankelijke media.

    • Hi Sammy,
      We hebben het vaker gezien: NCRV – EO- Family 7- klaar er mee.
      Of: NH-kerk ging over in PKN (samen met Lutherse kerk en Geref. Synodaal) en dat loopt leeg met 50.000 mensen per jaar, al jaren.
      Of in de politiek: ARP – CHU samen met KVP over in CDA
      Allemaal van meer Bijbels toegewijd naar minder, minder en meer oppervlakkig, politiek correct.
      Nu is die bende op weg via de Great Reset en de “mens 2.0” naar de NWO als anti-christelijke wereld, China model olv de antichrist.
      Het goede nieuws blijft: JHWH komt in de gestalte van Yeshua door de weeen heen, voor alle mensen, die met Hem verbonden blijven leven
      Shalom
      Ben

  2. Zou de redactie van de onbetrouwbare Trouw nu ook al in dienst staan van de satanische fascistoïde Nieuwe NSB van de meest onbetrouwbare premier die Nederland ooit gekend heeft(de NWO) Mark Rutte (De nieuwe Anton Mussert )!!Het zou beter zijn voor Nederland om een ten onrechte gefaciliteerd “crimineel” Koninklijk huis per direct te ontbinden i.p.v. de consistente PVV te verbieden!!
    Het Koninklijk Huis heeft Nederland in de tweede Wereldoorlog aan Hitler verraden,en nu plegen zij wederom hoogverraad door Nederland over te geven aan de criminele NWO maffia!!Stop het megalomane verspillende Koninklijk Huis!!Nog nooit heb ik één oprechte verontschuldiging vernomen betreffende de geplande moord op zeker 104.000 Nederlanders in de vernietigingskampen van Hitler!!L’histoire se répète??!Mijn koning heet YESHUA HAMASHIACH!!!

  3. Hi Ben,

    Heb je interview met Trouw gelezen. En heb het onderstaande blokje even gekopieerd. Ook ik heb al een poosje door dat de Kerk zonder verbondenheid met Israël niet meer relevant is. Hieronder mooi verwoord, de spijker op z’n kop.

    Want de hele Bijbel, de woorden van Jezus en Jezus zelf – het is allemaal joods. Maar tot mijn vijftigste had ik dat niet echt door. De kerken zijn zo ver-anti-joodst, zo over-christelijk geworden, dat ze hun hele basis zijn kwijtgeraakt. Ik vergelijk het met een boom: het joodse volk en de joodse geloofsbeleving vormen de stam; daaruit is een tak gegroeid, het christelijk geloof. De kerk is op die tak gaan zitten, heeft de tak doorgezaagd aan de verkeerde kant, is naar beneden geploft, heeft zijn benen gebroken en heeft geen poot meer om op te staan. De kerk is verheidenst. Er is een christelijke Jezus gecreëerd, terwijl hij natuurlijk joods was.

    • Zo is dat Sammy. Helaas moet het huidige Israel op een 0,5% na nog wel Yeshua gaan aanvaarden als vooral ook hun Mashiach.
      De kerken gaan nog verder in hun antisemitisme van het verleden, door te zeggen dat ze “geen recht meer hebben Israel lastig te vallen met het evangelie, ik las dit nog in het blad van Christenen voor Israel dit weekend, geschreven door ene Oscar Lohuis.
      Christen-lijken, dat zijn het.
      Gelukkig zijn er ca 120 Yeshua-belijdende gemeentes in Israel en worden er door radio en tv zenders goede evangeliserende uitzendingen gemaakt, uiteraard van uit de Joodse context.
      Shalom
      Ben
      Shalom
      Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*