Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Prof. Sucharit Bhakdi: vaccinatie is genocide !

Professor Bhakdi: ‘Onderzoek bewijst dat 30% tot 40% gevaccineerden bloedpropjes krijgen’

Posted on  , met dank overgenomen van
https://www.xandernieuws.net/algemeen/professor-bhakdi-onderzoek-bewijst-dat-30-tot-40-gevaccineerden-bloedpropjes-krijgen/   

‘Zijn jullie Nederlanders echt zó dom? Jullie begaan een misdaad tegen je eigen kinderen’

—————————————————————————————————————————————–

‘Ergste een meest schandelijke horrorverhaal van de Westerse wereld ooit’

—————————————————————————————————————————————–

Blue Tiger Studio plaatste enkele dagen geleden een interview van Tom Zwitser met professor Sucharit Bhakdi, één van de bekendste internationale experts die een verklaard tegenstander is van de Covid-19 vaccinaties. Na zijn geruchtmakende bestseller ‘Corona Vals Alarm’ heeft hij een nieuw boek geschreven, ‘Corona ontmaskerd‘. Bhakdi is verbijsterd dat nu ook kinderen worden geïnjecteerd – zoals ook in Nederland gaat gebeuren -, niet alleen omdat al tal van gevaccineerde kinderen vreselijke gezondheidsproblemen hebben gekregen (iets wat doelbewust uit de massamedia wordt gehouden), maar ook omdat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat 30% tot 40% van alle gevaccineerden bloedpropjes zullen krijgen. Bhakdi betitelt het vaccineren van kinderen zelfs als erger dan genocide, het allerergste dat er ooit in het Westen is gebeurd.

Bhakdi, die 57 jaar geleden enkele jaren in Den Haag woonde, had hoop dat Nederland slimmer en nuchterder zou zijn dan Duitsland en de meeste andere landen. Vroeger had hij bewondering voor ons, maar nu ‘zijn jullie net zo erg als de Duitsers, of zelfs erger. Hoe kan dat? Het is zeer teleurstellend. Nederlanders zijn vergeten Nederlanders te zijn… Jullie hebben zelfs je eigen politici niet onder controle. Dat is verschrikkelijk en schandelijk.’

In Duitsland neemt hij deel aan de oprichting van een nieuwe politieke partij ‘waar de overgebleven rest van de Duitse intelligentsia, zoals Reiner Füllmich en Wolfgang Wodarg’ zich bij heeft aangesloten. Veel van hen zitten ook bij Doctors for Covid Ethics, zoals dr. Peter McCullough. Ze komen uit de hele wereld, maar helaas maar heel weinig uit Nederland. ‘Dat is een beetje alarmerend.’ Zwitser wijst op o.a. Pierre Capel en Peter Borger. Bakhdi zegt dat er ook hier veel meer wetenschappers nodig zijn die zich tegen de vaccinaties durven uitspreken.

PCR test volledig ontkracht, maar ‘heeft heeft iedereen in deze hel gestort’

Borger fileerde in een paper samen met 21 andere gevestigde wetenschappers de PCR-test, waarmee – zoals u weet – GEEN virusbesmettingen kunnen worden aangetoond. Dat wordt zelfs niet eens betwist, maar TOCH laat het volk zich met deze voor dit doel volkomen nutteloze test ‘positief’ of ‘negatief’ verklaren, en blijven zij de onzincijfers in de media geloven. ‘Deze PCR test heeft iedereen op de wereld in deze hel gestort,’ zegt Bhakdi. ‘Zonder deze test zouden we nog steeds vrij zijn. Jullie ook! Waarom sturen jullie die **** politici niet naar huis?’

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn heeft inmiddels op TV toegegeven dat circa 50% van de testresultaten vals positief zijn (het echte vastgestelde cijfer is 90%-95%). ‘Maar wat doen de Duitsers? Ze zeggen ‘ik ga toch maar in quarantaine, omdat u het zegt, meneer Spahn’. De Duitsers hebben geen trots, geen zelfrespect. Ze stoppen hun kinderen in quarantaine, hoewel hij heeft gezegd dat iedere tweede test vals is,’ vervolgt Bhakdi. ‘Dit is absoluut veel teveel voor ieder gezond denkende persoon. Ik ben bang dat de Duitsers, Oostenrijkers, Britten (etc.) nooit meer bij hun verstand komen.’

Ooit verhuisde hij van Thailand naar Europa, omdat wij toen nog vrij en beschaafd waren, en vanwege onze cultuur. ‘Maar deze figuren, de politici, zijn erin geslaagd om alle cultuur te doden en het onderwijssysteem kapot te maken. Ze hebben de middenklasse en de armen weggevaagd. Het allerergste is dat het ze lukt om onze kinderen te vernietigen.’ Daarom schreef hij samen met zijn vrouw Karina Reiβ het boek ‘Corona, Vals Alarm?’. ‘We dachten dat mensen na het gelezen te hebben zouden reageren. Maar dat deden ze niet! Het werd alleen maar erger en erger.’

Als ratten achter de rattenvanger van Hamelen

Hij vergelijkt bondskanselier Merkel met iemand die met een zweep het gehoorzame Duitse volk afranselt, en dat haar daar nog dankbaar voor is ook, en zelfs om meer vraagt. Ondertussen geloven ze het nog ook als wordt beweerd dat ‘we het voor de ouderen doen, en meer van dat soort totale nonsens. Het is net als met de rattenvanger van Hamelen, en de ratten die hem allemaal volgden naar hun dood… Merkel leidt hen naar hun ondergang, en meer dan 50% zegt dat dit oké is, onze plicht. Wij zullen gehoorzamen, want iedereen die niet is gehoorzaamt is een…’

‘Wappie,’ vult Zwitser aan. Bhakdi, glimlachend: ‘… een complotdenker, of een Cov-Idiot, zoals politici ze hier noemen. Maar zij weten niets! Niemand van hen heeft biologie of medicijnen of immunologie gestudeerd. Maar zij weten alles.’

Zwitser: ‘En nu ‘weten’ ze dat u als wetenschapper liegt?’ Bhakdi: ‘Natuurlijk. Ik lieg niet, maar ben te ‘dom’ en ‘onwetend’. Daarom ben ik ‘een idioot’, en idioten liegen niet. Nou, ik heb hier 30 jaar onderwijs gegeven in microbiologie, infectieziekten en immunologie. Maar nu ik een paar jaar gepensioneerd ben, ben ik ineens een Covidioot. Zo snel kan het gaan in dit land.’

Covidioten zijn één van de onderwerpen die in zijn nieuwe boek ‘Corona Ontmaskerd’ worden besproken. ‘Alles is zo simpel, dat zelfs een ‘idioot’ het kan uitleggen,’ zoals over de zo goed als zekere laboratorium oorsprong van Covid, het feit dat hoe besmettelijker een virus is, des te minder schadelijk het is, de valse Drosten/PCR test die er ondanks het feit dat het er niet één (corona)virus geïsoleerd kon worden, toch is gekomen, en hoe verreweg de meeste mensen niet eens ziek worden van een coronavirus. ‘En dat is allemaal al heel lang bekend.’

‘Zijn jullie zó dom? Jullie begaan een misdaad tegen je eigen kinderen’

Toch doen ‘jullie domme Nederlanders hetzelfde als de domme Duitsers. Als dit bewust gebeurt, is dit een misdaad. Als jullie het niet weten, dan is het domheid, maar dat kan ik van de Nederlanders niet geloven.’ (Nou, praat u hier eens met enkele van de vele verstokte vaccinatiegelovigen, meneer Bhakdi. U zult verbijsterd zijn over zoveel goedgelovigheid en onbenulligheid. -X.)

Veel mensen dragen sowieso coronavirussen met zich mee (90% van de bevolking van 60 jaar heeft ze). Niets bijzonders. Het ‘nieuwe’ virus komt daar gewoon bij, dat zal nooit weggaan. ‘Natuurlijk kom je nooit van een zeer besmettelijk virus af dat mensen niet doodt, maar van de een op de ander gaat, wat (vrijwel) niemand opmerkt (omdat bijna niemand er ziek van wordt). Laat gaan! Dit is juist een zeer goede zaak.’

Met de PCR wattenstaafjes, die heel diep in je neus worden gestoken, ‘worden nu zelfs de kinderen beschadigd. Zo ziek! Zo dom!’ Zwitser: ‘In Nederland moeten kinderen dat twee keer per week.’ Bhakdi: ‘Jullie moeten daar echt mee stoppen. Jullie begaan een misdaad tegen je eigen kinderen, net als de Duitsers. Wees niet als zij! Doe hen niet na, dat is nooit een goed idee.’

‘Politici en wetenschappers leiden ons naar de ondergang’

Zijn nieuwe boek is er ‘niet gekomen om geld te verdienen, maar omdat iedereen na een jaar vol krankzinnigheid en stompzinnigheid in staat moet zijn te begrijpen dat er tegen hen wordt gelogen, dat ze naar hun ondergang worden geleid, en dat als ze hier niet snel mee stoppen, het te laat zal zijn. Ik zeg dat speciaal met het oog op onze kinderen, op uw kinderen. Alle kinderen in de wereld worden op dit moment worden mishandeld en verwond.’

Bhakdi en zijn vrouw hebben zelf een jonge zoon. ‘Het idee dat dit kleine ventje een mondkapje over zijn neus moet als hij naar school gaat, en gedwongen zal worden om gevaccineerd te worden… Iedereen die verantwoordelijk is voor het verplicht dragen van die mondkapjes zou voor een tribunaal in Den Haag moeten worden gesleept, want ze doden onze kinderen!’

De professor verkettert ‘al die politici en wetenschappers, mijn eigen collega’s, die zeggen dat het voor het grote goed is, dat de kinderen er wel overheen komen.. Luister, stelletje kletspratende politici, ik ben zó boos op jullie. Wat zouden jullie ervan vinden als jullie kind achter dit mondkapje zóveel CO2 inademt, dat dit vele malen hoger is dan jullie volwassenen op hun werkplek toestaan.’ (Over de uitsluitend zeer schadelijke gevolgen van mondkapjes hebben we al vaak uitgebreid geschreven – X.)

‘U kunt als ouder niet toestaan dat uw kind kwaad wordt gedaan of wordt gedood’

Een Duits team researchers onderzocht onlangs bij 45 kinderen tussen de 6 en 17 jaar oud hoeveel CO2 ze achter een mondkapjes inademen. ‘De resultaten waren verwoestend voor alle politici, medici en wetenschappers die zeggen dat ze onschadelijk zijn. De CO2 concentratie was op zijn minst drie keer hoger dan de door de autoriteiten toegestane maximum hoeveelheid die volwassenen mogen inademen. En dat na slechts NEGEN minuten!’

‘Als u niet wilt begrijpen dat CO2 je lichaam UIT moet, lees dan het boek maar niet, en zet uw kinderen maar deze mondkapjes op. Maar blijf bij ons vandaan, en blijf van mijn kind af! De hoogst gemeten waarden waren twaalf keer de maximaal toegestane concentratie… Het is duidelijk dat mondkapjes vergif zijn voor kinderen. We schaden hen ermee, niet alleen psychisch en emotioneel, maar ook lichamelijk. We vergiftigen ze, en dat moeten we niet toestaan. Het is een misdaad. Deze mensen moeten voor het gerecht worden gebracht, voor een tribunaal in Den Haag.’

‘Deze arme kinderen worden nu al bijna een jaar gekweld en gemarteld. En nu zouden ze moeten worden gevaccineerd met een experimenteel vaccin dat nog nooit (afdoende, volgens alle geldende regels en normen) is getest op kinderen, en dat zó gevaarlijk is. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe gevaarlijk dit vaccin is. Dit schreven we al 6 maanden gelegen, en leggen we ook in ons nieuwe boek uit. Iedere ouder zou het moeten lezen, want u kunt niet toestaan dat uw kinderen kwaad wordt aangedaan of worden gedood.’

Corona onschadelijk voor kinderen, ‘maar vaccin kan dodelijk zijn’

‘Ik walg van mensen zoals Merkel (Zwitser: ‘en Rutte’), die niets geven om wat er met de kinderen in hun land gebeurt. Niets! Ze beweren dat de kinderen moeten worden gevaccineerd omdat ze dan ‘beschermd’ zouden zijn. Tegen wat? Kinderen kunnen niet sterven door dit virus. Hun sterftepercentage is letterlijk nul. Ook verspreiden ze de ziekte niet. Covid-19 is nog nooit door een gezond kind verspreid. Trouwens, u als gezonde volwassene kunt het óók niet verspreiden. Ja, weliswaar het virus, maar de dosis is zó klein, dat als ik het krijg, er niets zal gebeuren.’

Maar ‘de dosis van het vaccin kan dodelijk zijn. Waarom? Omdat het vaccin een explosie van het immuunsysteem produceert om antilichamen tegen dit spike (proteïne) te maken… Het immuunsysteem begint de cellen aan te vallen die het spike maken. In het boek leggen we uit hoe dat gebeurt… Zodra het vaccin wordt geïnjecteerd, gaat het naar de lymfeklieren, en van daar komt het in het bloed. En zodra het daar in zit, zal het vaccin er nooit meer uit gaan. Het is onomkeerbaar. Het komt in de vaatwanden en in de bloedcellen terecht.’

‘Als het spike daar doorheen dringt, kan het de bloedplaatjes aantasten. De ‘killer’ lymfocyten zien dan dat deze cel zich niet naar behoren gedraagt, maar een virus proteïne (het spike) produceert. Ze zullen daarom proberen deze cel te doden… Daar begint het klonteren. Dit zeggen we al 6 maanden. We zijn doodsbang dat in de bloedvaten klontering wordt geactiveerd, waardoor uw bloed in uw vaten ‘bevriest’.’

16000 vaccinatiedoden nog maar ‘topje van de ijsberg’

Zwitser wijst dan op recente officiële EMA cijfers, waaruit is gebleken dat in de EU al 12.000 mensen zijn gestorven (als gevolg van de Covid vaccinaties. Overigens was dat enkele weken geleden al opgelopen tot bijna 16.000 – X.). ‘En dat is het officiële aantal,’ dat historisch slechts een beperkt percentage van het werkelijke aantal gevallen weergeeft. Bhakdi: ‘Het is het topje van de ijsberg. Als die bloedpropjes in uw hersenen terecht komen, wat zijn dan de symptomen? Verschrikkelijke hoofdpijn. Bewustzijnsverlies. Overgeven. Dat zijn de typerende zaken die jonge mensen krijgen nadat ze deze verdoemde shots hebben gekregen. Dan krijg je stuiptrekkingen en zenuwverlamming. Je mond gaat hangen, of je hoort niets meer.’

Zwitser: ‘En geen enkele arts zegt dat het door het vaccin komt. Ze zeggen allemaal dat het (toevallige) verlamming e.d. is.’ Bhakdi bevestigt dat, en vertelt hoe hij tijdens zijn studie les kreeg van één van de grootste professoren in Europa, Walther Siegenthaler, die onderwees dat DE symptomen van trombose precies de zaken zijn die nu optreden bij – inmiddels duizenden – gevaccineerden: vreselijke hoofdpijn, overgeven en verlammingsverschijnselen (zoals je arm niet meer kunnen optillen). ‘Als je een andere diagnose stelde, kon je vertrekken. Want dit is een medische noodsituatie waar je onmiddellijk iets aan moet doen.’

‘Als dit inderdaad het topje van de ijsberg is, dan moeten bloedpropjes vaak voorkomen.’ Hij legt uit dat er een standaard lab methode bestaat om dat te bepalen, net als met een alcoholtest. Een Duitse arts belde Bakhdi dat hij op basis van zijn eerste boek in april voor 60 patiënten dat lab onderzoek heeft verricht, en de resultaten ‘alarmerend’ waren, en bloedpropjes inderdaad voorkomen.

Maar hoe vaak? ‘Als dit bij 2% optreedt, en je vaccineert 1 miljoen Nederlanders, dan gaan er 20.000 bijna dood.’ Bijna, omdat het ervan afhangt waar die bloedpropjes optreden – in je arm is het niet zo’n probleem. Maar op gevaarlijke plaatsen, zoals in je hart, is dat wèl een probleem. ‘Ongeveer 5% tot 10% van hen sterft.’ Bloedpropjes worden weliswaar opgelost, maar zolang het spike proteïne in je lichaam wordt aangemaakt (door de vaccins), kunnen er steeds weer nieuwe ontstaan. Dat is niet pas achteraf vastgesteld, want Bhakdi voorspelde het al in zijn vorige boek.

‘30% – 40% krijgt bloedpropjes’ (Reken het aantal slachtoffers maar uit)

‘Ondertussen staan duizenden artsen en wetenschappers op en zeggen ‘ja, dit is waar, en daar gaan we iets aan doen’… Iedere vorming van bloedpropjes in je lichaam is potentieel dodelijk, want als het in je hoofd of hart komt, is dat is geen grapje. Maar let op: die arts had het niet over 2%. Ik vroeg: 10% dan? Nee. Meer dan 30%! Daarom belde hij mij. Het lijkt op 30% tot 40%.’

Zwitser: ‘Dat is genocide.’

Bhakdi: ‘Ja. Want dat betekent dat bij 300.000 tot 400.000 van de 1 miljoen mensen dat bloedpropjes systeem waarschijnlijk wordt geactiveerd*.’ (* Als 5% tot 10% daarvan sterft, zoals Bakhdi op basis van de wetenschappelijke statistieken zegt, dan gaat het om 15.000 tot 40.000 doden op iedere 1 miljoen gevaccineerden. Als 10 miljoen Nederlanders zich laten vaccineren, kunnen er volgens deze cijfers in ons land alleen al door bloedpropjes dus 150.000 tot 400.000 dodelijke slachtoffers vallen).

‘Luister, als jullie beginnen om dit in mijn zoon te injecteren, zweer ik dat ik achter jullie aankom. En als jullie Nederlanders toestaan dat jullie kinderen worden gevaccineerd, dan komen wij nooit meer naar jullie land, want dan zijn jullie niet normaal meer. Dit zijn geen normale ouders.’

‘Ze vertrouwen de instituten,’ reageert Zwitser.

Bhakdi: ‘Op het moment dat je begint kinderen kwaad te doen, hen te vergiftigen, hen te doden, dan kun je die toch niet meer geloven? Ik kan me dat niet voorstellen. Zelfs 1% zou al veel teveel zijn.’

‘Ergste een meest schandelijke horrorverhaal van de Westerse wereld ooit’

Bijna 16.000 doden na vaccinatie, ‘maar de experts zeggen dan ‘niet DOOR’ het vaccin. Dat is puur bedrog. We weten al dat er in Amerika en Europa onder kinderen verschrikkelijke slachtoffers zijn gevallen, ook doden.’ Zwitser: ‘En ze houden het allemaal stil.’ Bhakdi: ‘Ja. En dit doen volwassenen hun eigen kinderen aan.’

(En dat is de reden waarom ik dit al sinds vorig jaar in diverse artikelen een sekte en zelfs een doodscultus heb genoemd. Dit heeft niets meer met gezondheid of veiligheid te maken, maar met het opzettelijk (op)offeren van enorme aantallen mensen en kinderen aan een vaccinatie-afgod. De geest van Baäl is naar mijn overtuiging weer helemaal teruggekeerd, zelfs in partijen die zichzelf christelijk noemen. Gezien de ongekend massale schaal waarop het gebeurt, en de ongekende leugens die erover worden verteld, is mijn persoonlijke conclusie dat de mensheid in zijn hele geschiedenis nog nooit zo diep gezonken is als nu. – X.)

‘Wat er 90 jaar geleden gebeurde, was afschuwelijk,’ gaat Bhakdi verder. ‘Maar wat er nu gebeurt is zelfs nog afschuwelijker. Het is onvoorstelbaar. Op een dag zullen ze hierover schrijven, en dat zal het ergste horrorverhaal van de Westerse wereld ooit worden. En het meest schandelijke verhaal ooit.’

‘Zó dom te denken dat antilichamen bescherming bieden tegen luchtwegvirus’

‘Mijn slotpleidooi is aan u gericht. Nu hebben ze het over mutaties en zo (delta variant). Weet u, het hele idee dat antilichamen in uw bloed die worden aangemaakt bescherming bieden tegen een virus dat door de voordeur komt (neus, keel), is zó dom, dat ik me niet kan indenken waarom iemand, waarom geschoolde mensen dit kunnen geloven. Hoe kan een antilichaam in het bloed een virus stoppen dat vanuit de lucht in de cellen van de luchtwegen komt?? Feit is dat dit NIET kan. Dat werkt niet, en daarom werken de vaccinaties tegen de griep ook niet. Ja, de autoriteiten zeggen van wel, maar het is een feit dat dit niet werkt. Er is geen bewijs. Het bewijs laat juist zien dat het NIET werkt.’

‘Maar vraag het aan jullie Rutte, en die zegt dan ‘natuurlijk werkt het’. Wat heeft hij gestudeerd? Niets met biologie of zo, toch? Net als Spahn, dat is een bankier.’

Zwitser: ‘Het gaat dus om het geld?’

‘Natuurlijk,’ antwoordt Bhakdi. ‘Kijk, politici willen nu eenmaal altijd macht en geld. En het maakt mij ook niet uit als de farmaceutische industrie miljarden verdient, mits het voor een goede zaak is. Maar ik sta niet toe dat deze mensen geld verdienen door onze kinderen te doden. Nee! En dit doen ze niet alleen ons aan, maar ook aan India, Israël… Al dat lijden en al die ellende die je nu overal ziet in Israël dankzij dit verdoemde vaccin. Ik snap er niets van dat de Nederlanders in de valse voetstappen van de Duitsers volgen.’ (1)

‘We moeten dit doen voor de toekomst van onze kinderen’

‘Vooral de kinderen verdienen het dat deze informatie voor iedereen beschikbaar komt,’ besluit Zwitser. Bhakdi: ‘Ze verdienen het niet alleen, het móet gebeuren, anders is zijn hun levens geruïneerd. We moeten dit doen voor de toekomst van onze kinderen.’

Kijk hier het hele interview (45 min.):

(YouTube heeft de video inmiddels geblokkeerd. De waarheid zal en moet onderdrukt worden, totdat iedereen geïnjecteerd is met deze genmanipulatie ‘vaccins’, en er voor ontelbare mensen nooit meer een weg terug is. Gelukkig is er nu Bluetube Studio, waar het interview nog steeds te bekijken is).

Uit het interview blijkt dat er een onuitsprekelijk drama in de maak is dat zijn weerga in de zowel de vaderlandse als wereldgeschiedenis niet kent, en dat hoogstwaarschijnlijk al binnen enkele maanden tot hooguit een paar jaar zeer pijnlijk zichtbaar zal worden.

Xander

(1) BlueTube Studio / Blue Tiger Studio

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Prof. Sucharit Bhakdi: vaccinatie is genocide !

 1. Op 29 juni 2021 @ 23:49 schreef Jan van der Staal

  Beantwoorden

  Heb het gelezen, er komt een boek uit over ‘Corona ontmaskerd’ , wellicht ga ik deze boek bestellen. Momenteel ben ik het boek van Pieter Omtzigt ex-CDA’er aan het lezen over het wanbeleid van de overheid. Deze website is ook interessant,
  https://www.artsenvoorwaarheid.nl/aangifte-rutte-cs

 2. Op 30 juni 2021 @ 09:24 schreef Boorzalf

  Beantwoorden

  Bekijk deze video, en leer onder andere wie Bill Gates werkelijk is.
  Een film waar de mainstream volledig allergisch voor is. Volledige censuur op alle mainstream sociale media en videoplatforms. We hebben het over Mikki Willis’ nieuwe documentaire “Plandemic II: Indoctornation”.
  https://www.kla.tv/17450

 3. Op 30 juni 2021 @ 12:01 schreef Jan van der Staal

  Beantwoorden

  Enkele partijen gaan voor de motie “Stop vaccinatie kinderen vanaf 12-17 jaar” stemmen, dat zijn PVV, DENK, SGP, ChristenUnie, Forum voor Democratie, Van Haga, en ik vrees dat vaccinatie doorgaat? Uit Amerika komt berichten dat die vaccins hersenbeschadiging, hartproblemen en nier-en lever problemen kunnen ontstaan op een langer duur, ook kans op grote trombose of bloedklontering groter.

 4. Op 1 juli 2021 @ 12:44 schreef Jan van der Staal

  Beantwoorden

  https://youtu.be/cqJOxlKC5B8

  Er gaan veel doden en gewonden vallen, maak uw borst maar alvast nat.

 5. Op 2 juli 2021 @ 10:54 schreef Jan van der Staal

  Beantwoorden

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

2 × vijf =