Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Russen/USA of WEF? tekenen des tijds?

We zijn allemaal behoorlijk geschrokken vanmorgen, sommigen zagen de bui al hangen, anderen werden overvallen door het bericht, dat Rusland buurland Oekraïne aan het bezetten is.
Er zijn een paar denklijnen:
-het Westen (Navo, USA/Engeland/EU e.d.) heeft  Rusland te lang getergd met  het steeds verder opschuiven naar de grens met Rusland via Navo-bondgenootschappen.
-Rusland heeft zijn kans afgewacht om het oude Sovjetrijk te herstellen:
de Krim ongestraft inlijven, een zwakke USA-president, Oekraïne  steeds meer laten verwesteren en zwart maken als “Nazi-regime”, liegen over zgn. “legeroefeningen” t/m omsingeling van Oekraïne en dan toeslaan, ook via het eerder ingepalmde Belarus.
-er is een plan van de globale elite, die bij elkaar zit in het World Economic Forum (WEF) olv  Klaus Schwab. c.s. om tot een NWO te komen door eerst chaos te creëren na de Covid19 “pandemie”.
-Rusland heeft de acties van Israel tegen Hezbollah in Syrie jarenlang gedoogd, maar sinds Israel zich voorzichtig achter het Westen heeft opgesteld mbt. de door Rusland begonnen oorlog tegen Oekraïne, is die steun in eens weg.
Nu wordt gesteld, dat “Israel de Golan heeft bezet en dat kan niet langer worden geaccepteerd”.
Dat kan het begin zijn verdere vijandschap vanuit Rusland naar Israel met in zo’n evt. oorlog de val van Damascus, zoals in Jes. 17 voorzegd!

Zie de onderstaande links, waarin genoemde denklijnen verder worden toegelicht.
NB: ik denk dat er allemaal stukjes waarheid in zitten, het is nog te vroeg om te zeggen welke lijn het meest waar is.
Maar als dit de verdere vervulling van de eindtijd is , de “Dag des Heren”,  dan is de komst van JHWH in de gestalte van Yeshua nabij en dat is de bemoediging voor elk mens, die zich in Yeshua met. JHWH verbonden weet en dat blijft tot Zijn komst.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Hebr. 10:36 Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van God doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is.

https://www.israeltoday.co.il/read/russias-revenge-moscow-says-golan-doesnt-belong-to-israel/

https://www.xandernieuws.net/algemeen/russisch-leger-rukt-op-naar-kiev-oekraiense-brigade-legt-wapens-neer-en-weigert-te-vechten/

https://zlj13051967.wordpress.com/2022/02/22/wat-in-oekraine-gebeurt-drijft-ons-naar-een-nieuwe-wereldoorlog/

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehad

Agressie van de V.S. en de NAVO tegen Rusland eindelijk tegengegaan

Navigeer naar andere artikelen

7 Responses to Russen/USA of WEF? tekenen des tijds?

 1. Op 1 maart 2022 @ 10:48 schreef Nieuw Begin

  Beantwoorden

  Parlementslid verspreekt zich per ongeluk bij Fox News en het hoge woord komt er nu uit, de aap komt uit de mouw:

  wij strijden ( Oekraine) voor de NWO!!!!!!

  zeer geachte Ben Kok ter info:

  https://www.frontnieuws.com/oekraiens-parlementslid-wij-strijden-voor-de-nieuwe-wereldorde/

 2. Dat is al een hele tijd bezig dat Poetin ook oorlog aan het zoeken is met Israël. Israël mag de Iraanse troepen die zich bevinden op het Syrische grondgebied niet meer bombarderen. Poetin wil Oekraïne van de kaart vegen. Poetin wil zijn eisen opleggen aan het arme Oekraïne. We weten uit het laatste Bijbelboek dat het Rusland zal zijn die de vrede in gevaar zal brengen. We weten uit het laatste Bijbelboek dat het Rusland zal zijn met zijn aanhangers die Israël zullen aanvallen. Poetin een christen? Slaap maar lekker door vriend!!!!

 3. Op 19 maart 2022 @ 18:33 schreef Deborah

  Beantwoorden

  Er zijn beloftes gedaan: Géén troepen aan de westerse grenzen, maar westerse beloftes zijn niets waard. Oekraïne is een nazistaat en een bolwerk van de nwo. Men moet het sentiment scheiden van de feiten en vooral niet de msm achterna rennen. Vreemd overigens dat ik nergens Yemenitische vlaggen zie of solidariteit met de Joden: de msm gooit een verhaal de wereld in, demoniseert Putin en de meute hobbelt er weer achteraan…

 4. Ben:wist je dat Puin bijna elke dag naar de kerk gaat?

  • Hi Marcel,
   Mogelijk, kan zijn, maar wat zegt dat?In Nederland gaat een inmiddels minderheid van de bevolking naar een kerk, maar de meesten zijn dan christen in naam en doen er weinig of niets mee of laten zich misleiden met onBijbelse leer.
   Aan de vruchten kent men de boom, aldus Yeshua en die vruchten van zowel Putin als Biden als het grootste deel van de Nederlandse christenheid heeft geen of verrotte vruchten.
   Hoor weer graag van je, ik zoek dagelijks biddend naar oprechte christenen, die bereid zijn Yeshua te volgen zoals Hij is en leert en leeft.
   Shabbath shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*