Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Israel heeft 100% recht op de afspraken die in San Remo, 1920, zijn gemaakt !

Ter aanvulling ontving ik van Likoed Nl het volgende artikel, met dank:

Opinie artikel van Likoed Nederland op de Dagelijkse Standaard, 13 augustus 2012.

Vergadering van de VolkenbondVergadering van de Volkenbond

In de Nederlandse media is het helaas onopgemerkt gebleven dat het op 24 juli precies 90 jaar geleden was dat de Volkenbond – de voorloper van de Verenigde Naties – het “Mandaat voor Palestina” vaststelde.

Door dit mandaat werd destijds een gebied, Palestina, aangewezen voor het Joodse volk. Nationalistische Arabieren die daar woonden, vonden het woord ‘Palestina’ daarom een ‘Joodse uitvinding’. De belangrijkste Joodse krant heette bijvoorbeeld de ‘Palestine Post’ (de tegenwoordige ‘Jerusalem Post’). Arabieren die in Palestina woonden noemden zichzelf ter onderscheid dan ook ‘Zuid-Syriërs’, de naam die daarvoor voor het gebied gebruikt werd. Het kan verkeren.

Palestine is Southern Syria

Zelfbeschikking

Het Mandaat was de bekroning voor het moderne zionisme. Het is een volkenrechtelijk bindende overeenkomst, die het wettelijk recht vastlegde voor Joden om zich overal te vestigen in het gebied Palestina, dat destijds ook nog het tegenwoordige Jordanië omvatte.

De gehele Volkenbond – 51 landen – verklaarde unaniem op 24 juli 1922: “Onder de overweging dat de historische band van het Joodse volk met Palestina wordt erkend, is er daarom reden voor het herstel van hun nationale tehuis in dat gebied.”

Het mandaat onderscheidt duidelijk het politieke recht op Joodse zelfbeschikking. Daarnaast moest rekening gehouden worden met de burgerlijke en religieuze rechten van niet-joodse inwoners. Maar de Arabieren worden niet als apart volk onderscheiden. Dit was logisch, uit de resten van het gigantische Ottomaanse Rijk werden immers ook vele landen voor de Arabieren gecreëerd.

Uitstekende ontwikkeling

Zelfs een levenslange enorme vriend van de Arabieren, de beroemde ‘Lawrence of Arabia’, die met de Arabieren tegen de Turken vocht, vond het een uitstekende ontwikkeling. In 1920 schrijft hij in een artikel:

“Als de Joden terugkeren naar het land dat zij vroeger bewoonden, zullen zij alle wetenschappelijke en technische kennis van Europa meebrengen. Als de Joden succes hebben, zal het onvermijdelijke gevolg zijn dat de Arabieren met enige vertraging op hetzelfde niveau zullen komen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de Arabische wereld. De technische kennis kan zo vooruit gaan dat men niet langer afhankelijk is van de Europese industrie. De regio kan dan een grote rol in de wereld gaan spelen.”

Volkenrecht

Kern van het Mandaat vormde artikel 6, dat stelt dat “het bestuur van Palestina Joodse immigratie zal bevorderen en nieuwe Joodse nederzettingen zal aanmoedigen.”

Onder Arabische druk handelde Groot-Brittannië – dat het mandaatgebied namens de Volkenbond bestuurde – al snel in strijd met deze Mandaat-bepalingen. Zo werd Joodse immigratie juist tegengewerkt. Ook werd al in 1923 de Golan-hoogvlakte aan Syrië gegeven en het gedeelte van Palestina ten Oosten van de rivier de Jordaan afgesplitst als ‘Arabisch deel’ – het huidige Jordanië.

Het Mandaat heeft haar geldigheid behouden, ook bij de oprichting van de Verenigde Naties, in 1945. Het VN-Handvest stelt namelijk in artikel 80 dat alle rechten die door de Volkenbond in mandaten zijn toegekend aan staten of volkeren, gehandhaafd blijven.

Vandaar dat op basis van bovengenoemd artikel 6 een Israëlische juridische commissie recent stelde dat Joodse nederzettingen op de Westbank volkenrechtelijk legaal zijn.

Er is namelijk na het mandaatbesluit 90 jaar geleden nooit een nieuw volkenrechtelijk besluit geweest. Wel zijn Palestijnen en Israëli’s onderling in de Oslo-akkoorden een tijdelijke verdeling van de Westbank en de Gazastrook overeen gekomen. Hierdoor woont 100% van de Palestijnen in de Gazastrook en 96% van de Palestijnen op de Westbank in gebied met Palestijns zelfbestuur. Een definitieve verdeling laat nog op zich wachten, omdat de Palestijnen al jaren weigeren om daarover te onderhandelen.

Negentig jaar geldig

Tot slot: Palestijnse propaganda stelt geregeld dat Israel werd gesticht door de internationale gemeenschap uit schuldgevoel over de Holocaust. Dat is dus een leugen: al in 1922, decennia voor de Tweede Wereldoorlog, werd Palestina aan de Joden toegewezen.

Uit de resten van het Ottomaanse Rijk zijn ook 22 landen voor Arabieren gecreëerd. Het Joodse deel beslaat slechts een half procent van de oppervlakte daarvan. Waarom wordt alleen het bestaansrecht van dat Joodse deel door sommigen nog altijd ter discussie gesteld?

Want het is dus al negentig jaar geleden dat de internationale gemeenschap op basis van het zelfbeschikkingsrecht unaniem besloot dat ook het Joodse volk een eigen land toekwam – op haar historische grondgebied.

En dat is zeker het memoreren waard!

Expert: Israel Has an Historic Right to Judea and Samaria

Ambassador Alan Baker, an expert on international law, says that legally Israel has a perfect right to build in Judea and Samaria.

AAFont Size
By David Lev
First Publish: 1/1/2013, 11:08 PM

At the Women in Green Conference
At the Women in Green Conference
Yoni Kempinski

Alan Baker, an expert on international law and a member of the committee headed by Judge Edmond Levi measures to regulate building in Judea and Samaria, said at a conference discussing the matter Tuesday night that Israel would be fully in its rights to do so.

“The task of the Levi Committee was to look at the construction situation in Judea and Samaria and make the appropriate recommendations on how to proceed,” Baker said at the event sponsored by the Women in Green organization. The recommendation to authorize construction, if carried out in accordance with the law and the planning and zoning requirements in Judea and Samaria made by the committee was a very important one, he said.

Until very recently, the guiding document for governments in Israel had been a 2004 report authored by leftist attorney Talia Sasson, who recommended the dismantling of many new communities, termed “outposts,” in Judea and Samaria. Sasson later ran for Knesset on the far-left Meretz party list.

Baker said that much of the trouble relating to these communities was due to a misconception, based on Sasson’s report. She had been asked by then-Prime Minister Ariel Sharon to prepare a report on “unauthorized outposts, but when she produced the report she termed them ‘illegal’ outposts.” and thereby turned anyone who builds there into criminals.”

Because of that report, Presidents Bush and Obama also adopted the attitude that the communities were illegal, Baker said. This attitude was mistaken, he claimed. “Not having authorization is not a crime…Our mission was to clarify the situation and make appropriate recommendations.”

The committee examined the rights of Israel to build in Judea and Samaria altogether. Leftist groups that appeared before the committee or presented documentation, said Baker, attempted to prove that only Arabs had the right to build on non-privately owned lands in the region, but that claim were rejected by the committee, he said.

“After extensive investigation, we determined that Judea and Samaria were not legally ‘occupied.’ Even Jordan, whose declaration of sovereignty over the region was never recognized by international organizations like the UN, said Baker, was not a former sovereign Additionally, “building by Israel in Judea and Samaria does not violate the Geneva Convention.” And the position held by the UN and the international community is a misinterpretation of the aims of those who drafted the convention.

In contrast, Israel, as the representative of the Jewish people, could claim an historic right to build in Judea and Samaria. “No one can deny this historic right. There are non-legal documents, or treaties, that attribute to the Palestinians sovereign rights to the region.”
Tags: Women in Green ,Sovereignty ,Alan Baker

More on this topic

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Israel heeft 100% recht op de afspraken die in San Remo, 1920, zijn gemaakt !

  1. Op 26 november 2012 @ 16:01 schreef Anna-Maria

    Beantwoorden

    Je wil dat hierop reageer? Prima…
    Wat er in de ´20 is afgesproken geeft geen vrijbrief om daarbij een heel volk uit te moorden en te verbannen om dat te verwezelijken. En verder heb ik deze informatie ter kennis aangenmomen maar het draait totaal heen om waar het daadwerkelijk om gaat.

    en een ban? op het vorige topic? ik hoop dat mijn computer het fout heeft die ‘anti- israel links’ zijn afkomstig van een ander joods geluid, jewish vioce for peace en getuigenissen van mensen die voor ‘jou land’ vechten. Met een mod die zijn macht op deze manier misbruikt hoef ik niets meer te maken te hebben. Ik heb hier mn best gedaan,maar weet dat jullie met deze denkwijze steeds meer tot de kminderheid behoren en Israel steeds meer oa door fora zijn ware gezicht laat zien. Ik ben anti zionistsch en met mij vele andere joden. Dat betekend niet automatisch anti Israel. Israel houdt zich totaal niet aan de afgesloten akkoorden en is momenteel bezig met etnische zuivering van de Palestijnse terretoria. ok de orthodioxe joden bnnen Israel zijn tegen deze gang van zaken, omdat zij beseffen dat op deze manier een stabiel en het ware Israel nooit gerealiseerd zal worden.

    • Dag Anna Maria,
      Als jij de accoorden van San Remo op basis van de Balfourdeclaratie aan je laars wil lappen, ben jij degene die fout zit.
      Ik verwijs elke lezer nog maar es naar:
      “Lees de geschiedenis is door, dan krijg je enig historisch besef: http://tora-yeshua.nl/2012/10/israel-heeft-100-recht-op-de-afspraken-die-in-san-remo-1920-zijn-gemaakt/
      Verder was er geen sprake van een “ban op deze site”, maar gewoon de normale voorwaarde,dat je de beleefdheid in acht neemt om mijn antwoord aan jou te lezen inclusief genoemde link.
      Dat wil je niet, dus ga dan gezellig converseren met EAJG, Grette, Dries, Harry, ach, je kent ze vast allemaal.
      Je opmerking , dat Israel aan een ethnische zuivering bezig is, is zo misselijk makend en een keiharde leugen , dat ik er ook helemaal geen prijs op stel, dat je hier nog iets opmerkt.
      Antisemieten hebben genoeg andere sites waar het goed toeven is.
      Dus ja, nu heb je hier wel een ban, als eerste feitelijk, in 4 jaar tijd.
      Na een excuus over je onzinnige opmerking staat de deur evenwel weer open.
      Shalom , als je dat snapt,
      Ben

  2. Op 26 november 2012 @ 17:04 schreef Anna-Maria

    Beantwoorden

    wij allen behoren tot de 12 stammen, óók de palestijnen

  3. Op 13 december 2013 @ 23:12 schreef Feike Dijkstra

    Beantwoorden

    Het probleem is dat Anna-Maria JHWH zelf voor een leugenaar uitmaakt, omdat zij Zijn Woord aan de kant schuift, niet serieus neemt.
    San Remo is 1 op 1 overgenomen door de VN. De VN vertrapt zijn eigen handvest door Israel te veroordelen inzake nederzettingen en het oosten van Jeruzalem, de stad van David.
    Maar het allerbelangrijkste is dat volk en de staat Israel gefundeerd is in Tenach, in G,ds Woord.

    • Hi Feike,
      Op dit moment is “volk en staat Israel ” nog niet gefundeerd in Gods Woord, want helaas is de meerderheid van de Joden seculier en bovendien wijzen de Joden voor ruim 90% Yeshua af als Mashiach.
      Maar misschien bedoel je te zeggen, dat er in de Bijbel wel staat, dat “het heil uit de Joden is”, Joh. 4. En dat de hele Bijbel over Israel gaat, het door JHWH uitverkoren volk, wat de opracht heeft om de Tora door te geven en voor te leven.
      En dat uit hen JHWH tot ons is gekomen in de gestalte van Yeshua en dat Hij bovendien spoedig komt, op de Olijfberg in Yerushalayim.
      Shabbath shalom
      Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*