Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Loze beloftes van presentator Fouad Sidali (NTR, “dichtbij Nederland”) voorgelegd aan directie.

Aan: algemeen directeur NTR Paul Romer, mediadirecteur  Carel Kuyt, projectleider diversiteit Frans Jennekens, graag ook doorsturen aan Fouad Sidali (presentator)

Geachte heren,

De afgelopen 2 jaar heb ik diverse keren meegewerkt aan het  telefoonpanel van “Dichtbij Nederland”, doorgaans met genoegen.
In  het programma  in juni 2011 misdroeg de vz. van Maroc.nl zich door de hoorn op de haak te gooien, omdat hij op geen enkele wijze kritisch tegen de islam wenste aan te kijken. Fouad , die als presentator functioneerde, vond met mij dat dit te ver ging en beloofde staande het programma dit te repareren door met mij een debat aan te gaan over de invloed van de islam in de opvoeding.
Daarna heb ik hem diverse keren gemaild, gebeld,  na vele maanden kreeg ik hem aan de lijn en hij bevestigde zijn toezegging, maar, zo klonk  het nu, er moest dan wel een actuele aanleiding zijn.
Die aanleidingen zijn er geweest, maar ik kreeg geen uitnodiging en werd  ook sowieso minder en niet meer gevraagd daarna.

Zie  http://tora-yeshua.nl/2012/12/wanneer-durft-fouad-sidali-ntr-dichtbij-nl-het-toegezegde-debat-aan-over-de-invloed-van-de-islam-op-de-opvoeding/

Woensdag 5 dec. heb ik gebeld met de NTR, progr. Dichtbij Nl, en verzocht om  aan Fouad Sidali te vragen me te bellen over de actualiteit van de moord op de grensrechter door 3  of 4 Marokkaanse jongeren.
Daarna nog een paar keer gebeld,  Fouad is er nooit en belt niet terug.
Ook vanmorgen niet, dus daarom richt ik me tot u als leidinggevenden; helaas was er ook niemand van u bereikbaar en daarom zet ik deze mail ook op mijn website, want de actualiteit gaat door en volgende week is er allicht weer overschaduwend nieuws en gaan we verder alsof er niets is  gebeurt.

Mijn verzoek is of u de belofte, die is gedaan, alsnog wilt laten invullen, zodat er een open gesprek ontstaat over de invloed van de islam op de opvoeding.
Als joods-chr pastor heb ik daar genoeg deskundigheid over in huis en ik benader dit thema met liefde voor alle mensen, juist ook voor moslims, die in een fuik gevangen zitten.
Ze moeten de islam blijven verkopen aan zichzelf als het hoogste ideaal en mogen er niet uit, omdat ze dan met de dood of tenminste met “dood zwijgen” worden bedreigd en als je wordt opgevoed in de lijn van soera 98 uit de koran, dan ben je tragisch gehersenspoeld en is het moeilijk daar los van te komen.
Immers, in dat koranhoofdstuk wordt de moslim als de ubermensch beschouwd en de niet-moslim als de mindere, de dhimmi, de kafir, brandstof voor de hel en als je met zo’n visie wordt opgevoed, gaat het makkelijk fout in een democratische open samenlevening, waar we uitgaan van de (Bijbelse)  gelijkwaardigheid van mensen.

Gelukkig komen er meer geluiden die dit gesprek eisen:
http://tora-yeshua.nl/2012/12/uniek-vz-scheidsrechtersvereniging-adam-eist-onderzoek-naar-moord-m-i-v-de-allochtone-achtergronden/ , zie ook de links in dit artikel, o.m. naar de Volkskrant.

Shalom , graag hoor ik vandaag van u.

Ben Kok (joods-chr. pastor)
06-20741615
033-4790336

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Loze beloftes van presentator Fouad Sidali (NTR, “dichtbij Nederland”) voorgelegd aan directie.

 1. Fouad Sidali, een reuze aimabele en aardige kerel.
  Maar begin ook met hem niet over de islam, want dan komt er een woeste macht in hem naar boven, die, net als elke andere islamiet, iedereen de mond wil snoeren, handen wil afhakken, kelen wil doorsnijden, kortom, GEEN ENKELE TEGENSPRAAK DULDEND.
  “BLIJF AF VAN MIJN ‘WAARHEID’ OF JE GAAT ERAAN!” — :-(
  ————–
  shalom cornelia

  • hi Cornelia,
   Het wachten is sinds vrijdagmorgen nog steeds op antwoord, de urgentie wordt na anderhalf jaar bewust niet opgemerkt.
   Es zien of men bij de NTR de beleefdheid en de moed heeft om uberhapupt te antwoorden.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

15 − 2 =