Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Toenemend geweld vanuit Marokkaanse moslims. Wanneer ziet men de oorzaak ,de islamopvoeding, onder ogen ?

Marokkaanse gemeenschap luidt noodklok over geweld jongeren

04-07-2013 13:50 | Jacob Hoekman; met dank overgenomen van  http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/marokkaanse_gemeenschap_luidt_noodklok_over_geweld_jongeren_1_751961

Marokkaanse gemeenschap luidt noodklok over geweld jongeren - Het geweld onder Marokkaanse jongeren in Nederland is tegenwoordig zo heftig, dat nu ook de eigen gemeenschap de noodklok luidt. „Dit kan de imam niet meer alleen oplossen.” Beeld ANP

Het geweld onder Marokkaanse jongeren in Nederland is tegenwoordig zo heftig, dat nu ook de eigen gemeenschap de noodklok luidt. „Dit kan de imam niet meer alleen oplossen.” Beeld ANP

Het geweld onder Marokkaanse jongeren in Nederland is tegenwoordig zo heftig, dat nu ook de eigen gemeenschap de noodklok luidt. „Dit kan de imam niet meer alleen oplossen.”

Amsterdam, 29 december vorig jaar. Twee jonge Marokkaanse Nederlanders van 21 en 28 jaar worden doodgeschoten tijdens een buitengewoon gewelddadige actie. De daders hebben diverse pistolen en zelfs kalasjnikovs. Met die zware wapens schieten ze van dichtbij ook op twee motoragenten, die wonder boven wonder niet geraakt worden.

Geen onbekenden

De twee dodelijke slachtoffers zijn geen onbekenden van de politie, net zomin als de verdachten, die later opgepakt worden. De overeenkomst: hun Marokkaanse achtergrond.

De dubbele liquidatie in Amsterdam trekt veel aandacht, maar staat niet op zichzelf. Een grove schatting laat zien dat er het afgelopen jaar al zeker tien doden gevallen zijn waar jonge Marokkaanse Nederlanders de hand in hadden.

Dat jonge Marokkanen zich relatief vaak schuldig maken aan criminaliteit, was al langer bekend. Maar dat er steeds makkelijker naar zware wapens wordt gegrepen, is relatief nieuw.

Ook voor de Marokkaanse gemeenschap zelf is het zonneklaar dat er iets moet gebeuren. Gisteravond kwamen verschillende Marokkaanse organisaties bij elkaar in de Blauwe Moskee in Amsterdam om te spreken over mogelijke oplossingen voor het alsmaar toenemende geweld.

Steeds heftiger

„Vroeger dachten we misschien dat het wel van voorbijgaande aard zou zijn, maar dat is niet zo”, zegt Driss el Boujoufi, vicevoorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) en zelf van Marokkaanse afkomst, desgevraagd.

Boujoufi was gisteravond ook in de Blauwe Moskee omdat hij het van het grootste belang vindt dat het geweld stopt. „Het wordt steeds heftiger, zo blijkt duidelijk uit de liquidaties. Ook zijn de daders vaak jonger dan vroeger, soms nog maar net twintig. Dat is een enorme zorg voor de ouders.”

Hele samenleving

Volgens Boujoufi besteedt het CMO al veel langer aandacht aan criminaliteit onder jonge Marokkanen, maar hij vindt het nu tijd voor een signaal naar de samenleving als geheel. „We zijn ervan overtuigd dat we de zaak niet alleen via de imam van de moskee op kunnen lossen. Dit is een taak van ons allemaal als Marokkaanse gemeenschap, en uiteindelijk ook van de hele Nederlandse samenleving.”

Hoe die taak eruitziet, is niet helemaal duidelijk. Boujoufi: „Het is in elk geval goed als het probleem meer zichtbaar wordt. En de jongens die zich hier schuldig aan maken, moeten geconfronteerd worden met de feiten. Begrijpen ze wel wat ze een slachtoffer en de familie aandoen met een liquidatie?”

Behalve mensen uit de buurt waren gisteren ook politiemensen en deskundigen aanwezig, zoals criminoloog Jan Dirk de Jong. Hij waarschuwde eerder deze week al dat een oplossing niet eenvoudig is, omdat schieten voor jonge Marokkanen iets gewoons is geworden. „Ze zijn met geweld opgegroeid.”

Mijn commentaar:

Als je grote voorbeeld Mohammed is, een struikrover, moordenaar, verkrachter, polygamist, pedofiel, dan moet je niet verbaasd zijn, als dat  in de opvoeding doorwerkt.
De samenvatting van de koran is : onderdruk binnen de islam de vrouwen, leef onderdrukt  aan de imams/ayatollah’s en de sharia en haat de hele wereld buiten de islam.
De Teanach (OT)  met daarmee het commentaar er op (NT)  wordt volgens Yeshua samengevat in  :” Heb JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob lief boven alles en de naaste als jezelf”.

De  oplossing is dan ook:  keer de koranafgod met zijn zeer valse profeet de rug toe en  leer door Yeshua  de Vader kennen.
Zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Shalom, ik kom er graag over praten in iedere moskee, mail even via “contact” op deze site; daar kunt u ook onze folder “gewaardeerde moslimmedemens, geschapen door God” aanvragen.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

12 Responses to Toenemend geweld vanuit Marokkaanse moslims. Wanneer ziet men de oorzaak ,de islamopvoeding, onder ogen ?

 1. Ik zie hier het punt niet dit waren gewoon criminelen onder elkaar wat heeft hier een imam of vrouw onderdrukking mee te maken deze jongens waren gewoon van god los er is veel mis in de islam maar ben u moet nu niet een beetje te hysreisch worden en alles op de islam gooien

  • Hi Nabil,
   Ofwel je doet je dom voor en roept naief dat de islam zo geweldig is ofwel je bent een ware moslim, die ons via taqiya op het verkeerde been denkt te kunnen zetten met schijnheilig gepraat.
   Jij weet heel goed, dat een kind wat wordt opgevoed met Mohammed als voorbeeld, alle kans heeft om uit te groeien tot een gewelddadig type, want Mohammed was een struikrover, moordenaar, verkrachter, polygamist en pedofiel.
   Als je zijn levensbeschrijving leest van uit de islambronnen, dan is je dat bekend.
   Al dat gedrag moet kunnen, want de niet-moslim is een minderwaardig wezen, wat zo behandeld kan en moet worden: dhimmi, aap, varken, brandstof voor de hel.
   Lees over de actualiteit in Egypte, hoe vrouwen zich behandeld voelen na een jaar Moslimbrotherhood regering en volgens een VN rapport!!!
   http://tora-yeshua.nl/2013/07/lees-over-de-verderfelijke-invloed-van-de-islam-om-de-egyptische-samenleving/
   Als je daarna een eerlijke reactie wil geven , graag.
   Als het om taqiya gaat, dan hoor ik het ook graag, es zien wat je dan nog weet te verzinnen.
   Shalom
   Ben

   • Is dit het enigste redenering wie u mening niet deelt is dom naief og taqiya plegend we hebben het over marokanen die elkaar afknallen en u komt zeggen dat de niet moslim een minderwaardig wezen het onderwerp is toch dat ze elkaar afknallen en niet een niet moslim dit is gewoon drugsgerelateerd net zo ald in mexico moorden om drugs en over egypte hoeft u me echt niks te vertellen wat garantie dat k r meer van weet dan u

    • Dag Nabil,
     Inderdaad , 2 opties: je praat van uit taqya of je bent heel naief.
     Verder lees je niet goed, ik zeg nergens dat de moslim een minderwaardig wezen is ! Integendeel, dat wordt juist andersom in de koran geleerd, zie soera 98, “de moslim is de ubermensch, de niet-moslim de minderwaardige untermensch.
     Plus dat je niet ingaat op mijn argument: Mohammed is een zeer kwalijk mens en als je die volgt, dan word je net als hij, wil je dat???
     Hoor het graag van je.
     Shalom
     Ben

     • 1 om taqija te plegen moet je moslim zijn
      2 u had het over dat de niet moslim een untermensch is maar volgens het artikel hebben ze elkaar uit het leven geschoten de marokaanen onder elkaar
      Zegt wel veel over uw mensenkennis iemand die u niet kent uitmaken voor moslim terwijl u mij niet eens kent
      3wat is een gojim en wat is een kofer en hoe staan die tot u beleving ervoor in uw geloof

     • Op 7 juli 2013 @ 16:54 schreef Ben

      Dag Nabil,
      Zo schieten we niet op, je moet wel lezen.
      ad.1 en 2 : ik maak (=scheld) je niet uit voor moslim, ik vraag of je moslim bent.
      ad 3 : goyim zijn de volkeren, dwz. degenen, die niet bij Israel horen. JHWH heeft alle volkeren lief, zie Joh. 3:16 en Dt.33:3 en vanuit de Bijbelse gelovigen moet er altijd een liefdevolle houding zijn naar degenen, die dat geloof nog niet hebben aanvaard.
      De Bijbel leert nergens, dat de goyim moeten worden vervolgd en gedood en dat de wereld door de Israelieten of Yeshua-gelovigen moet worden veroverd.

      Dat vind je wel in de koran, de niet-moslims zijn kafirs en moeten ofwel moslim worden of uiteindelijk gedood.
      Ook de minder toegewijde moslims, zoals Alevieten, moeten worden gedood of op zijn minst vervolgd; je ziet ook in Egypte, waar je zoveel verstand van zegt te hebben, dat de Morsi-aanhangers, de Moslimbrotherhood dus, zonder problemen een jongen van 17 van dak gooien, omdat hij van mening is, dat het goed is dat Morsi is afgezet.
      Zie het artikel, wat ik noemde, over de behandeling van moslimvrouwen door moslimmannen, walgelijk.
      Dus ja, moslims onderling is ook problematisch, de ware moslim is altijd beter dan de gematigde moslim en het is haat en nijd onderling voor je het weet. Leve de islam.

      Maar nog steeds heb je mijn vraag niet beantwoord:
      ben je moslim, ja of nee?
      Wat vind je van Mohammed, erken je dat hij een struikrover, moordenaar, verkrachter, polygamist en pedofiel is , zoals in de islambronnen is te lezen?
      Shalom
      Ben

 2. Nee ben geen moslim maar ben wel benieuwd

 3. Beste ben
  Maar ben we hadden het hier over het artikel van criminele marokaanse jongeren dus begrijp ik niet waarom u de situatie in egypte er bij haalt
  Dus de cocaine dealende en liquiderende marakanen hebben die volgens u via hun opvoeding en imams geleerd dat dit allemaal mag omdat hun voorbeeld een struikrover was etc
  Geef u een ander voorbeeld als bv de italianen of mexicanen wat wel heel gelovige mensen zijn ook diverse zulke misdaden ligt het dan aan hun voorbeeld of zijn er andere oorzaken

  • Dag Nabil,
   Het is heel eenvoudig te begrijpen, als je het wilt begrijpen.
   1.Heb je een goede moraal, zoals in de Bijbel, 10 geboden, vergeving, genade in en door Yeshua, dan heb je in ieder geval een goede basis.
   Dat RK Italianen/Mexicanen en NWO Amerikanen en Vrijmetselaar-Joden e.a. de kern van de Bijbel negeren en hun eigen foute agenda volgen, dat is duidelijk, maar daarmee zijn ze dan ook onBijbels en fout bezig.
   2. Als moslims een haat en gifboek zoals de koran volgen en het zeer foute voorbeeld van Mohammed, is erger, want ze hebben dan al een foute basis en gaan dan ook fout gedrag vertonen, wat ook nog legitiem is volgens hun religie: haat, moord, onderdrukking is wat geleerd wordt!

   Dat weet je ook best, maar voor alle duidelijkheid schrijf ik het voor jou en mee lezers op.
   Shalom, hoop dat je voor het juiste boek, de Bijbel kiest en daarmee voor de Enige ware God, JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, alleen in en door Yeshua te vinden.
   Zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Ben

 4. Op 20 juli 2013 @ 15:40 schreef Josefientje

  Beantwoorden

  Zucht……………, petje af voor uw eindeloos geduld, – moed en – trouw, Ben!

 5. Pingback: NEDERLAND IMPORTEERT CRIMINALITEIT! | eunmask

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*