Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Kristallnachtherdenking Amsterdam, dinsdagav. 9 nov. om 19.30 uur, Stopera/gemeentehuis aan de Amstel.

Beste geestverwanten in velerlei opzicht,

Vorig jaar ontdekte ik, dat deze herdenking van Jodenhaat door de Nazi’s niet meer in zijn oorspronkelijke vorm bestaat, maar grotendeels is gekaapt door de Internationale Socialisten, Nederland Bekent Kleur c.s. en dat de herdenking misbruikt wordt om leugens te verspreiden.
Leugens over het vervolgen van moslims in ons land, die hier   ongeveer net zo hard vervolgt dreigen te worden als de Joden voorafgaand aan de 2e wereldoorlog in Hitler Duitsland. Wat een gotspe!
De directeur van Amnesty International sprak en de jongerenimam van de poldermoskee en rabbijn Soetendorp, de laatste als enige van deze 3 nog een beetje als verbinding met  een herdenking, waarvan toch de Joden en niemand anders de slachtoffers waren in die Kristallnacht.
Zie mijn verslag van toen op  http://tora-yeshua.nl/2009/11/kristalnachtherdenking-gejat-door-pax-mohbama/

Het gaat dit jaar net zo erg worden, NBK heeft die datum en plaats weer geclaimd en vergunning gehad, zo lijkt het allemaal te zijn. Nu de PVV de goede kant op gaat, enorm succes heeft, grijpt deze foute club elk middel aan, om zich te manifesteren, zie artikel Carel Brendel op hoeiboei:  http://hoeiboei.blogspot.com/2010/11/palestina-vrij-boycot-israel-herdenk-de.html
We hebben al eerder gemaild over  een tegengeluid , er over gepraat met enkele insiders en mijn dringend verzoek is om aanwezig te zijn, neem een Israelvlag mee als een waardig gedenkteken, dat na 6 miljoen vermoorde Joden er nu een staat Israel is met 6 miljoen levende Joden.
Degenen, die de herdenking bewust een andere inhoud geven, er de islamisering mee verdedigen nota bene, dienen te beseffen, dat  de Kristallnachtherdenking terug moet komen in haar oorspronkelijke bedoeling:
nooit meer antisemitisme, dwz. Jodenhaat.
En natuurlijk dient er niemand gehaat en gediscrimineerd te worden, dus indirect speelt mee, dat we tegen islamisering zijn en dat wij als vrije Nederlanders niet overheerst willen worden door de sharia op termijn.
Maar daar hebben we het niet over, het gaat om het terugbrengen van de oorspronkelijke herdenking  als protest tegen Jodenhaat.

Voor wie geen Israelvlag heeft: mail even, ik heb er 10 besteld, ze kosten 20 euro per stuk, ik kan er meer krijgen, dus laat het even weten, we rekenen wel af ter plekke, graag wat eerder aanwezig, als je zo’n vlag nodig hebt, dan zijn we klaar als de herdenking begint om 19.30 uur.
NB: wegens een miscommunicatie zijn er berichten over een boycott van de herdenking of een evt. herdenking bij de Dokwerker, allemaal niet van belang dus, we zien elkaar bij de
Stopera aan de Amstel bij de waterkant,  aanvang herdenking 19.30 uur
.

Als we alleen al met een goed aantal aanwezig zijn, minstens 10 (een minjan, zo heet dat in Joodse termen), dan zal dat op zich al een impact hebben, die hopelijk leidt tot een betere herdenking volgend jaar.
Maar ik reken op meerdere “minjans” en hoop, dat we op waardige wijze deze herdenking in haar oorspronkelijke bedoeling kunnen terugzetten.

Ik maak nog een tekst om uit te delen, zal die eerst als concept rondsturen aan degenen, die aangeven te komen en die dan als grootste gemene deler op papier zetten.
Zie uit naar jullie reacties,
Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)
tora-yeshua.nl

PS: Inmiddels heeft het CJO (Centraal Joods Overleg) op 4 nov. haar zorg over het misbruik van deze herdenking uitgesproken en we  zijn het  er zeer over eens, dat dit misbruik moet zijn afgelopen; wij maken dat duidelijk door onze aanwezigheid met Israelvlaggen en het CJO door volgend jaar de herdenking zelf en ook jaarlijks te gaan organiseren.
Zie http://www.cjo.nl/archief/archief-2009/kristallnacht-herdenking.html

“Het Centraal Joods Overleg, CJO heeft met zorg kennis genomen van het voornemen van de organisatie Nederland Bekent Kleur om op 9 november in Amsterdam weer een Kristallnachtherdenking te organiseren. In 1938 werden op de nacht van 9 op 10 november in Duitsland 267 synagogen in brand gestoken en 7500 bedrijven van Joden vernield. 92 Joden werden vermoord. Het was een massale uiting van antisemitisme. Hoewel het CJO het van groot belang acht dat dit moment herdacht wordt, kan het CJO zich niet herkennen in de wijze waarop dit momenteel in Amsterdam gebeurt. De bijeenkomst in Amsterdam is in hoge mate gepolitiseerd.Zo achten wij een aankondiging van de bijeenkomst op de website van de Internationale Socialisten verwerpelijk. Naast de aankondiging staat een affiche afgebeeld waarop wordt opgeroepen Israel te boycotten. Israel wordt gelijk gesteld aan apartheid. Deze politisering heeft niets meer te maken met een waarschuwing tegen antisemitisme en racisme nu, laat staan met een herdenking van het verleden.

Het Centraal Joods Overleg heeft in het verleden steeds elke vijf jaar een Kristallnacht herdenking in Amsterdam georganiseerd. Vanaf volgend jaar zullen we dat elk jaar gaan doen, omdat we niet kunnen accepteren dat de Jodenvervolging door organisaties en personen misbruikt wordt voor hun eigen politieke agenda.”

Navigeer naar andere artikelen

15 Responses to Kristallnachtherdenking Amsterdam, dinsdagav. 9 nov. om 19.30 uur, Stopera/gemeentehuis aan de Amstel.

 1. Helaas kan ik niet fysiek aanwezig zijn maar hart en ziel zal er bij zijn.De herdenking van de kristal nacht behoort een herdenking te zijn voor de joodse slachtoffers en alles wat er uit voort vloeide.

 2. Op 4 november 2010 @ 18:58 schreef Republikein

  Beantwoorden

  Zo achten wij een aankondiging van de bijeenkomst op de website van de Internationale Socialisten verwerpelijk.

  Naast de aankondiging staat een affiche afgebeeld waarop wordt opgeroepen Israel te boycotten.

  Opmerking:
  Affiche ‘Boycot Israël’ heeft men inmiddels vervangen door ‘Zeg NEE tegen de PVV’

  Wordt het geen tijd dat de media kennisnemen van deze kaping door de Internationale Socialisten en Nederland Bekent Kleur om de Kristallnachtherdenking te misbruiken voor hun propaganda?

 3. Pingback: Tweets die vermelden Kristallnachtherdenking Amsterdam, dinsdagav. 9 nov. om 19.30 uur, Stopera/gemeentehuis aan de Amstel. « -- Topsy.com

 4. Ik zal er op zeker zijn.
  Spreek ik je zaterdag ook nog wel over Ben.

 5. Ook ik doe mijn uiterste best om a.s. dinsdagavond aanwezig te zijn. Ook ik bid en zing voor de vrede van Jeruzalem en Israel.

 6. Op 5 november 2010 @ 15:00 schreef David Bronstein

  Beantwoorden

  De Kristallnacht-herdenking is nooit gesloten geweest. Iedereen kan deelnemen. Zo heeft Nederland Bekent Kleur dat altijd georganiseerd.

  Dus ook de Internationale Socialisten (opgericht overigens door Nederlanders van Joodse komaf) mogen herdenken en hun zorgen uiten over hedendaags racisme. Niemand wordt gevraagd het verder met de IS of anderen eens te zijn.

  • Op 5 november 2010 @ 16:57 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/
   Beste David, zie mijn antwoord aan Anja Meulenbelt op haar weblog; dat is doorgaans zo weer weg, dus vandaar even hier, ook in antwoord op jou:
   Anja denkt dat het CIDI er achter zit; echt onzin.

   Beste Anja,
   Ik was er dus vorig jaar wel, zie de toespraak van Nazarsky op NBKleur, die van jongerenimam Forkani staat er nog steeds niet op.
   Verslag van vorig jaar :http://torayeshua.nl/cms/?p=542
   met foto’s en links naar eerdere antisemitische gebeurtenissen olv Harry en Gretta.
   NBK is al sinds 1992 de herdenking aan het verwijderen van de oorspronkelijke bedoeling, te weten moord op Joden, uiteindelijk 6 miljoen.
   De toespraken vorig jaar gingen over die arme moslims in ons land, die voortdurend verdrukt worden gelijk de Joden destijds
   Dat is te dwaas voor woorden, een gotspe en het is dus uitstekend, dat deze herdenking weer door het CJO gedaan zal gaan worden.
   Je zou deze gang van zaken es kunnen erkennen als inderdaad goed fout en afscheid kunnen nemen van Rabbae en Danen.
   Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, toch?
   Shalom,
   Ben Kok (joods-chr. pastor)
   http://www.tora-yeshua.nl

 7. Op 5 november 2010 @ 16:53 schreef Bernadette de Wi

  Beantwoorden

  Anders dan sommigen vind ik het geen verkeerd idee om met een Israëlische vlag naar de herdenking te gaan. Je eert de dode joden ook door achter de levende te staan.

  Carel Brendel citeert de interpretatie van Ben Kok, en daar heb ik zeer grote moeite mee: “Volgens sommige rabbijnen leven we in deze 58e eeuw in de eeuw van de komst van de Mashiach; een eeuw die in 5700 (=1940 !) begon met de holocaust, welke ook in ps. 102 gelezen kan worden als een oude profetie, die in diepere vervulling ging in 1940/45. Zie de verzen 4-12, met name 4,9, 10 en 11. Deze.ps.102 eindigt echter met een prachtige belofte van eeuwig leven met de Schepper voor allen, die bij Hem mogen en willen horen.”

  Net als de vervangingstheologie is dit een voorbeeld van een stuitende christelijke visie op het jodendom. Ben, blijf er van af. Het christendom is weliswaar begonnen als een joodse sekte, maar dat is het nu niet meer. Jouw integratiestreven bijt zichzelf in de staart en leidt tot antisemitisme, bedoeld of onbedoeld.
  En trouwens, wat is er tegen christenen zo lang het bewuste mensen zijn?

  • Op 5 november 2010 @ 17:24 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Bernadette, goed te hier te zien en dat je komt di.av.

   Mbt citaat Carel: altijd goed citaten in hun verband te lezen. Ik heb het hele artikel niet bij de hand, maar ik ga er even op in.
   Vervangingstheologie is stuitend, maar daar heeft dit citaat niets mee te maken.
   Deze gedachte uit Ps. 102 heb ik bevestigd gezien bij een orthodoxe rabbijn in Yerushalayim van de Diaspora Yeshiva en bij een holocaustsurvivor, die we beiden hebben geinterviewd voor onze pro-Israelfilm , zeer indrukwekkend.
   Het idee is, dat God zuiverheid, waarheid en licht is, ook een Persoon natuurlijk, geen abstractie. En als je bij Hem wegloopt, zoals alle mensen op hun eigen wijze doen en hebben gedaan, kom je per definitie in het duister.
   Dat doet God niet, dat doen we dus zelf door te kiezen voor fout gedrag.
   Wat is fout? De atheist maakt dat zelf uit, bepaalt volkomen willekeurig zijn eigen waarden en norm en kan ook kiezen om kannibaal te worden, waarom niet. Of pedofiel of nazi, noem maar op.
   Dat levert dan allemaal duisternis op, zoals de geschiedenis ons leert.
   God koos Israel uit om voorbeeldvolk te zijn, Hij noemt Zich dan ook de God van Abraham,Isaak en Jacob, zie Ex. 3
   Met de belofte van zegen als Israel in Zijn licht de Tora uitleefde, voorleefde en de waarschuwing, dat ze zichzelf in de duisternis zouden manoevreren, als ze Hem zouden loslaten en de Tora zouden gaan negeren of eigenmachtig als wetticisme zouden gaan gebruiken, dwz naar de letter als eigen prestatie en niet naar de Geest uit Gods genade en vergeving.
   De Joden zelf erkennen, dat ze het vaak fout gedaan hebben en zo in ballingschap zijn geraakt, waarbij de Romeinse verdrijving in 70 en 135 het meest rigoreus was en eindigde in de holocaust.
   Ook de kerken hielpen met hun vervangingstheologie (kerk heeft de plaats van Israel ingenomen, puur antisemitisme dus) en de islam kent in de koran haar eigen antisemitisme.
   Dus op enig moment komt een groot deel van Israel in de duisternis, waar ook foute christenen en moslims en nazi’s zaten en dat eindigt in de vreselijke shoa.
   Het wonder is echter, dat God niet werkeloos toe kijkt, maar eerst in Yeshua onze zonden draagt, de straf op ons overtreden van Zijn Tora, die immers als een beschermende gebruiksaanwijzing voor de mens is gegeven.
   Vervolgens komt daar via Herzl het Zionisme op gang vanaf eind 19e eeuw en we zien na de 6 miljoen vermoorde Joden in 1948 de staat Israel met nu 6 miljoen levende Joden!
   En dat zal uitmonden in de komst van Yeshua Ha Mashiach ben David als Koning te Yerushalayim.
   Dan zullen alle Joden Hem omarmen en erkennen dat Hij al eerder kwam, als Yeshua ben Joseph, de lijdende Mashiach.
   En heel bijzonder, dat is het volk Israel ook, een volk, dat als Godsgetuige door de wereld is gegaan, wat met veel lijden gepaard ging, want zoals we zien in de geschiedenis, het is best een hele klus om”uitverkoren volk van God” te zijn, wat de Tora uitleeft zoals bedoeld.
   Dat lukte Israel dus niet, maar Yeshua wel. En nog wel uit liefde voor Israel en voor alle volken.
   Wat is daar mis mee?
   Graag jouw reactie.
   Shabbath shalom,
   Ben

 8. Wij zullen er zeker zijn uit KAtwijk, zonder vlaggen en sjofars, want het is tenslotte een herdenking van doden!
  Maar Israelvlaggen nemen we graag mee.
  Shalom!

 9. Op 8 november 2010 @ 16:13 schreef gabrielle febe lit

  Beantwoorden

  leuk
  mijn vrienden werken met Jacob Delkany en ik ben in 2006 bij hem in zijn huis geweest in Tel Aviv en heb nog iets in zijn bediening mogen doen als vrijwilliger/evangeliste.
  Ook verspreid ik zijn autobiografie WHY ME?? in hebrew/english
  Shalom voor jou en je lieve vrouw, gabrielle febe uit jerusalem

 10. Shalom Ben,

  Door een fikse kou gevloerd, kon zaterdagavond helaas ook niet aanwezig zijn, evenals vanavond. Mijn gebeden gaan wel mee.

 11. Tof initiatief, tot vanavond!

 12. Op 10 november 2010 @ 10:46 schreef Bernadette de Wit

  Beantwoorden

  Oef, ik ben geen theoloog en ook geen praktiserend gelovige. Helaas kan ik hier niets zinnigs oevr zeggen. Het ging mij alleen om de bewering (volgens CB) dat jij al dan niet in commissie met rabbijnen zou hebben gezegd dat voor mij de suggestie wekte dat de holocaust toch ergens goed voor is geweest, namelijk de komst van Jezus. Kortom, dit deed me denken aan het veelgehoorde christelijk alleen maar een functie voor het christendom. Weliswaar zeg jij dit niet, maar het klinkt op zijn minst als het naast elkaar huldigen van twee uitgangspunten die misschien helemaal niet te combineren zijn.

  • Op 12 november 2010 @ 00:32 schreef torayeshadmin

   Beantwoorden

   Hi Bernadette, de opmerking is totale onzin. Ik zou graag de bijbehorende onderbouwing horen van CB en vernemen waar dat dan wel staat.
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*