Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Radio-interview op lokaal Deventer, vr. 15 maart 12.20 uur over: dagelijkse jihadoproep vanaf moskeeminaret

Zie http://tora-yeshua.nl/2013/03/open-brief-aan-de-kerken-in-deventer-over-hun-ongehoorde-acceptatie-van-de-islamafgoderij/

Nalv. mijn open brief aan kerken en synagoge in Deventer wordt genoemd radio-interview gehouden.

De uitzending wordt dezelfde dag herhaald om 18.20 uur, de zender is te beluisteren op FM 107.3 en verder wordt er gekeken naar een mogelijkheid om de  opname later vanaf onze site te beluisteren;  zo mogelijk medio volgende week .
Zie ook http://www.deventerrtv.nl/drtv/ontvangst/   voor alle mogelijkheden om DRTV te beluisteren.

Het gesprek zal gaan over de vraag, hoe het kan bestaan dat een moskee elke dag de gebedsoproep, wat in feite een jihadoproep is, een verkondiging van het kalifaat, want “Allah is de grootste god en Mohammed zijn profeet/krijgsheer”.
Inmiddels lijkt het er op, dat er geen duidelijke afspraak is met de moskee, wat wel en niet mag, de desbetreffende notulen  zouden zoek zijn bij zowel gemeente als moskee, zo begreep ik van een verslaggever.

Gemeente Deventer gebeld, secretaresse Tineke van den Burg van  VVD wethouder Swart, wethouder van de wijk, waarin de moskee staat, kon nergens antwoord op geven, zou vragen of bestuursondersteuner mr. Jeroen Teesink  wil terug bellen (was niet bereikbaar), wethouder ook niet, secretaresse had geen idee van vergunningen voor geluidsproductie bij  een moskee.

Loco-burgemeester. Portefeuille: – Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting – Verkeer en Vervoer – Plattelandsbeleid – Jeugd- en kindbeleid – Onderwijs – Projectwethouder Stroomlijning Organisatie – Projectwethouder Voorstad en T&D-terrein – Wijkwethouder wijk 2

Wethouder Marco Swart
M.P. Swart, e-mail mp.swart@deventer.nl

  • Bestuurssecretaresse: mevrouw H.A.G. van den Burg, telefoon 0570 – 693219
    op woensdag: mevrouw C.M.J. Gerfen-Brinkmann, telefoon 0570 – 693219
  • Bestuursondersteuner: de heer mr. J. Teesink, telefoon 0570 – 693883
  • Communicatieadviseur: mevrouw S. van der Velden, telefoon 0570 – 693827

Naar een YouTube filmpje

Zie verslag van de enquete, die de gemeente in de buurt hield, onder verantwoording van genoemde wethouder:
http://www.destentor.nl/regio/deventer/moskee-deventer-mag-azan-dagelijks-laten-klinken-1.3703105
Met 37 grotendeels zeer afwijzende reacties, citaat van een er van:

  1. Het artikel vermeldt: “Minder dan de helft maakte bezwaar”. Dit terwijl 100% van de respondenten heeft aangegeven dat zij bezwaar hebben en de antwoordkaartjes die niet bij de gemeente terugkwamen, volstrekt onterecht zijn geïnterpreteerd als een uiting van geen bezwaar. De raadpleging van omwonenden is dus opzettelijk vals. Waarom dit hier verzwegen wordt is een raadsel. Het is algemeen bekend.

Eerst maar es zien, via google,hoeveel moskeeen er zijn in Deventer.
Dat is nog niet zo simpel, stichtingen, jeugdwerk, moskee, diverse adressen. Om te beginnen:
De moskee in de Smyrnastraat is degene, die elke dag de jihadoproep wil doen klinken, veelzeggende foto’s:
https://www.google.nl/search?q=website+moskee+deventer&hl=nl&client=firefox-a&hs=Xvr&rls=org.mozilla:nl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Uv1BUdjmKvDs0gXLhYCwDg&ved=0CFgQsAQ&biw=1440&bih=673
Dan is er  de ArRahman moskee:
http://moskee-arrahman.webklik.nl/page/voorpagina

Uiteindelijk kreeg ik , na geen informatie op do.mid., mevr. Van der Velden, communicatie adviseur van de staf  van wethouder Swart aan de lijn, vrijdagmorgen.
Zij was heel informatief, waarom ik niet meteen met haar werd doorverbonden, snap ik niet, maar ok.
-de gebeds (jihad) oproep was vrij, het is bij wet geregeld dat kerken en moskeeen oproepen mogen doen. Helaas  wist mevr. VdVelden niet welke wet , noch wat er verder in staat, noch waar ik die lezen kan.
De moskee is gerechtigheid volgens mevr. VdVelden, om binnen de wet aangegeven grenzen van geluidsvolume, uitsluitend overdag, deze oproep zo vaak ze willen te laten klinken; vanaf nu dus elke dag, mogelijk later vaker.
Ik gaf aan, dat het na al die maanden heisa wel jammer is dat de wethouder die wet niet kant en klaar beschikbaar heeft en wacht het telefoontje van de bestuursondersteuner, mr. Jeroen Teesink af.
-Mevr. VdVelden  legde uit, dat er in nov. een avond in de moskee is geweest, ca. 200 man aanwezig, grotendeels moslims, naar haar schatting 80 buurtbewoners uit een andere hoek.
Deze 80 groeiden  van aanvankelijk tegen naar acceptabel, maar vonden wel dat de buurt nader geraadpleegd moest worden; de gemeente liet 500  bezwaarformulieren uitdelen in de buurt, daarvan kwamen er 167 retour als bezwaar.
Dan trekt de gemeente (je gelooft het niet!!) de conclusie dat er dus 333 mensen voor zijn, waarbij men dan niet bedenkt, dat er velen niet reageren uit angst, gemakzucht, vergeten, ziek, niet thuis etc.
Bovendien gaat het alleen om geluidsoverlast en wordt niet gevraagd naar inhoudelijk bezwaar : de discriminerende kant van deze jihadoproep, nl dat er uiteindelijk alleen plaats is voor de islam in de wijk en wereldwijd!
-Ik legde nog uit, dat we dit toch ook niet zouden toestaan aan 500 Nazi-kazernes, in ons land te vestigen en uit op overname van de staat? Elk totalitair systeem zal de democratie om zeep helpen, zoals communisme in Noord Korea, nazisme en ook de islam.
_Mevr. VdVelden hoorde het aan en we waren het eens, dat deze wet eerst op tafel moet komen, gelezen en wellicht herzien moet worden, als er mensen zijn, die van deze jihadoproep af willen.

Shalom
Ben Kok (joods-chr pastor)

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*