Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

4 oktober: yom kippur, dierendag, slachtfeest of leugendag olv Segers, kies maar uit.

Voor Yom Kippur verwijs ik naar eerdere artikelen, zie  http://tora-yeshua.nl/2014/10/yom-kippur-a-s-shabbath-4-okt-in-onze-tora-yeshua-gemeente-kaatsheuvel/

Het Moslimfeest van Id al-Idir – waarbij gevierd wordt dat Abraham bereid was om Ismael te offeren aan Allah – een feest gebaseerd op een leugen. Moslims hebben 700 later het Bijbelse verhaal verdraaid en het zo , als hun ‘waarheid” in de koran gezet.
Dat feest wordt “slachtfeest “ genoemd, niet bepaald diervriendelijk met de meest brute slachtpartijen van schapen in islamlanden, maar ook hier en  nog al in tegenspraak met “dierendag” op 4 okt.
Maar goed, moslims moeten oefenen om de jihad  op de juiste islamitische wijze  uit te voeren, zie hier een instructievideo, met een apart bericht voor de 5 jarigen: http://creepingsharia.wordpress.com/2014/10/01/leaked-video-of-imam-teaching-muslims-how-to-cut-off-heads/
En oefenen op schapen is dan een optie.
Verder is de hadj, bedevaart naar Mekka weer gaande, prima plek om Ebola te verspreiden, mondkapjes ten spijt.

Dierendag, de dag van de PvdDieren; best mooi om te vieren, gezien het feit, dat wij mensen veel van de dieren kunnen leren en dat dieren vaak nog al eens meer karakter hebben dan mensen, die tot beesten zijn verworden, zoals de IS-moslims.

Leugendag  in Lelystad (Reveilgemeente,  Punter 44-02 , van 10 – 14.30  uur) met o.a. Gert-Jan Segers als spreker voor ca. 17 chr. organisaties, die onder moslims een eigen “evangelie” brengen, nl. een evangelie , waarin JHWH, de Enige ware God, God van Abraham , Isaak en Jacob, ons in Bijbel en bovenal in Yeshua geopenbaard,  als “dezelfde” wordt beschouwd als de koranAllah.
Zie mijn eerdere ontmaskering van deze organisaties op
http://tora-yeshua.nl/2013/06/enguete-m-de-hond-nederlandse-volk-is-de-islam-spuugzat-nu-er-nog-naar-handelen/
In dat artikel kunt u lezen, dat ze niet eens bereid waren het heikele punt te bespreken, omdat dit” teveel verdeeldheid onderling zou geven”.
De echte reden is , dat men te politiek correct, te laf is om de waarheid over de koranAllah te vertellen, nl. dat het de duivel zelf is en dat deze net zo veel verschilt van JHWH als duisternis van Licht.

En Segers is inmiddels genoeg bekend met zijn credo: islam is een gelijkwaardige religie in ons land. Bovendien zit hij op dezelfde lijn als deze 17 chr. organisaties, “dezelfde God in Bijbel en koran”.
Een prima buikspreker dus voor zo’n dag.

Deze dag wordt georganiseerd door de organisatie Loving & Serving Muslims: een samenwerking van AWZ/Pioneers, CAMA, EA/EZA, Evangelie & Moslims, Frontiers, Gave, Interserve Nederland, Jeugd met een Opdracht, NEM, OMF, Operatie Mobilisatie, People International, Trans World Radio, VPE, WEC, Zakbijbelbond.

Het programma:
Het ochtendprogramma heeft als focus ‘Moslims in Nederland en wereldwijd’. Gert Jan Segers is hoofdspreker, Corrie Oosterhuis zal een plenaire workshop leiden over ‘Creatief Bidden’. In 2 rondes zullen de verschillende organisaties kort iets delen over hun betrokkenheid bij werk onder moslims in Nederland en wereldwijd, waarna er ruim de tijd zal zijn om in gebed te gaan.
’s Middag zal de nadruk meer liggen op ‘Actualiteit in het Midden-Oosten’. We zullen luisteren naar een MBB – Moslim Background Believer – die een persoonlijk getuigenis zal geven over hoe zij tot geloof is gekomen in de Here Jezus, en hoe gebed (van anderen) hierin een rol heeft gespeeld.
Ook in de middag zal ruim de tijd zijn om met elkaar in gebed te gaan en de gebedsdag sluit af rond 14.30.

Gedurende de hele dag is er een stilteruimte aanwezig voor mensen die in alle rust persoonlijk willen bidden.
Ook is er een gebedsmuur als een plek voor gebed.

Over de sprekers:
Gert Jan Segers (lid Tweede Kamer, Christen Unie) werkte 7 jaar als zendeling voor de GZB in Egypte. Hij is auteur van diverse boeken, en wordt veel gevraagd om te spreken.
Corrie Oosterhuis (Jeugd met een Opdracht) heeft een bediening van gebed, en geeft hierover toerusting aan gemeenten in heel Nederland. Zij is auteur van diverse boeken.

Helaas moet ik kiezen, dus vier ik Yom Kippur in onze Tora-Yeshua gemeente Kaatsheuvel, maar ik was graag naar Lelystad gegaan, om es te zien, of er na de IS ellende alom bekend inmiddels enig verstand is neergedaald bij Segers  en de 17 chr. organisaties inzake hun zicht op de islam.
Ik reken er niet op, want dan hadden ze al lang(als christenen), contact met me gezocht en erkend, dat men Godslasterend bezig is met dit standpunt en daarmee moslims en christenen totaal misleidt.

Shabbath shalom, mocht u naar Lelystad gaan, stel de vraag nog even. En anders een gezegende Yom Kippur viering.
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

3 Responses to 4 oktober: yom kippur, dierendag, slachtfeest of leugendag olv Segers, kies maar uit.

 1. Helaas Ben, ik ben er niet geweest in Lelystad! had ik ook helemaal geen trek in.

  Shalom,

  Paul

  • Hi Paul,
   Was ook wel erg kort dag om er nog heen te gaan.
   Maar onze Yom-Kippur-samenkomst in Kaatsheuvel was zegenrijk en in Lelystad was ik graag aanwezig geweest om in dat verdwaalde gezelschap es te zien hoe ver men verdwaald is en of er inmiddels wel openheid tot nader gesprek zou zijn.
   Shalom
   Ben

 2. A.s maandag: één vandaag:

  Sjors en sjimmie & pippie langkous zijn ook al racistisch.
  Kijken dus! Maandag naar: één vandaag!
  ”””””””””””’
  Er blijft nog maar één persoon over die níet racistisch blijkt te zijn.
  Jawel: DE mòslim.
  ”””””””””””’
  Shalom corrie

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

vier + 11 =