Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Arjan Plaisier “hat es nicht gewusst” !

Scriba PKN trekt zich terug als spreker herdenking Kristallnacht

Met dank overgenomen van http://www.nd.nl/artikelen/2014/november/07/scriba-pkn-trekt-zich-terug-als-spreker-herdenking#display-reactions|

Mijn reactie in het ND onder dat artikel, die na enkele uren al weer verwijderd is door de ND redactie :
benjackok (07 november 2014 20:17 uur)

Meer dan schandalig! Eerst als PKN zelf contact zoeken, “ze wilden graag meedoen” aldus het “Platform Stop racisme en uitsluiting” en als het protest dan niet van de lucht is (zie onze site), dan komen met de leugen, dat “er es nicht gewusst hat”.
Scriba (zeg maar directeur, woordvoerder, motor ) van de Prot. Kerken Nederland.
Triest en het kon nog triester blijkbaar.
Shabbath shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

AMSTERDAM – De scriba van de Protestantse Kerk, Arjan Plaisier, heeft zich na bezwaren van Joodse organisaties teruggetrokken als spreker van de alternatieve Kristallnachtherdenking zondag in Amsterdam.

De Protestantse Kerk was ingegaan op een uitnodiging van het Platform Stop Racisme en Uitsluiting om te spreken op hun Kristallnachtherdenking. Joodse organisaties, die een eigen herdenking hebben op dezelfde avond, bleken daar grote bezwaren tegen te hebben, aldus PKN-woordvoerder Marloes Nouwens vrijdag. ‘Ik had me niet gerealiseerd dat er twee herdenkingen waren met elk een ander geluid.’ In Amsterdam herdenken zowel het Centraal Joods Overleg als het Platform Stop Racisme en Uitsluiting zondagavond de Kristallnacht uit 1938. De laatstgenoemde organisatie protesteert met de herdenking tegen iedere vorm van discriminatie. Volgens Joodse organisaties is de herdenking in het verleden anti-Israël gebleken. Het Centraal Joods Overleg concentreert zich tijdens de herdenking op de bewuste nacht waarin nazi’s in Duitsland Joodse winkels en synagogen vernielden.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zie verder het ND op de vermelde link, artikelen mogen niet in zijn geheel worden overgenomen, maar het einde van het artikel wil ik u niet onthouden:

Jaap Fransman, voorzitter van het Centraal Joods Overleg vindt het ‘verstandig’ dat Plaisier zich teruggetrokken heeft als spreker. ‘Ons punt is dat bij de alternatieve herdenking de herinnering aan de Kristallnacht verwatert. De herdenking wordt daar veel breder getrokken. Soms is het zelfs zo breed dat Israël ter discussie staat. We denken dat Arjan Plaisier het goed heeft bedoeld, maar het was gewoon niet de juiste plek voor hem om te zijn. Dat zou geen goed signaal afgeven.’

Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting betreurt het uitermate dat Plaisier zich teruggetrokken heeft. Woordvoerder Lonneke Lemaire: ‘De PKN heeft in maart zelf contact met ons gezocht zonder dat wij ze uitgenodigd hadden. Ze wilden graag meedoen. Heel jammer dat ze het nu laten afweten.

_______________________________________________________________________________

Zie ook  http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/scriba_pkn_trekt_zich_terug_als_spreker_kristallnachtherdenking_1_868094

In het RD artikel staat de smoes niet, dat Plaisier “niet wist dat hij in de verkeerde herdenking zat”, hij had gewoon bewust een afspraak gemaakt met de linkse club in de gedachte, “dat hij vrij kon spreken” en dat hij zich daarmee “niet identificeerde met deze groep”.
Weer een leugen, want zo naief kan een mens niet wezen, Plaisier zit als scriba op dezelfde lijn als Sabeel en Kerk in Actie.

Het RD bericht komt overeen met het PKN bericht:
http://www.protestantsekerk.nl/actueel/Nieuws/nieuwsoverzicht/Paginas/Plaisier-aanwezig-bij-Kristallnachtherdenking-Portugese-Synagoge.aspx

In dat PKN-bericht lezen we, dat de PKN al jaren bij de Joodse herdenking aanwezig is ! Dan kun je toch niet aankomen met de smoes, dat “je niet wist dat er 2 herdenkingen bestaan”, dat is dan gewoon een keiharde leugen.
En om dat te denken, dat je als PKN het linkse Platform even een beetje bij kan sturen (Plaisier ging er van uit , dat hij vrij was om te zeggen wat hij wilde daar, terwijl hij natuurlijk gevraagd was om binnen de bandbreedte van die  club hun zaak te steunen, in de lijn van de PKN clubjes Sabeel, Kerk in Actie e.d.), is pure hoogmoed.
De vraag is ook maar of er sprake zou zijn geweest van “bijsturen”, Plaisier zou hoe dan ook door zijn aanwezigheid als spreker de PKN hebben neergezet als medeondersteunend in de pro-islam , anti-Israel lijn en dat wist Plaisier en de rest van de PKN leiding van te voren!

Shalom aan alle eerlijke mensen,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

10 Responses to Arjan Plaisier “hat es nicht gewusst” !

 1. Precies wat ik ook dacht Ben, maar “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” nietwaar? En laten we hopen dat ie in de toekomst verstandiger is.

  • Hi Erik.
   Hij zal niet verstandiger worden, omdat hij fout wil blijven denken, m.n. over de koranafgod, die hij als “dezelfde” ziet als onze hemelse Vader, JHWH, ons in Yeshua en Tora geopenbaard.
   Verder zegt hij niet ronduit, dat hij zelf heeft gevraagd, of hij bij de foute linkse club mocht spreken, dus hij liegt nog ook over zijn verkeerde koers met zijn flauwekulsmoes, dat hij ” es nicht gewusst hat”.
   Als hij nu nog ronduit zei, dat hij fout zat met zijn keuze, maar nee, verder liegen.
   Of als hij nu gewoon eerlijk zei, dat hij inderdaad graag spreekt bij die linkse pro-islamclubjes, dan weten we tenminste waar we aan toe zijn met de PKN.
   Overigens sprak rabbijn Soetendorp in 2009 bij dezelfde foute club, net zo verkeerd als Plaisier dus.
   Shalom,
   Ben

 2. Op 9 november 2014 @ 03:36 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Hi. Ik begrijp dat Plaisier zich heeft terug getrokken.
  Waarom zo achterdochtig dan en hem andere woorden in de mond leggen dan de zijne?
  Niet erg “christelijk”……
  Mvg, Jan van Eechoud

  • Dag Jan,
   UIt de ND en RD artikelen blijkt duidelijk dat Plaisier al in april zelf contact heeft gezocht met de linkse multicul groep om daar als spreker te fungeren. Hij heeft zich bewust bij deze pro-islam/anti-Israel groep aangeboden en dat weet je in elk geval waar je je bij voegt als spreker en uiteraard spreek je dan binnen de bandbreedte van die groep.
   Om dan, als dit bekend wordt, te gaan zeggen, dat je niet wist, dat het CJO een eigen herdenking in de Portugese synagoge heeft met aansluitend een bezoek aan de plek waar de Joden werden weggevoerd (Hollandse schouwburg), is totaal ongeloofwaardig.
   Deze CJO herdenking is al jaren gaande, met een onderbreking, maar weer hersteld in 2011, zoals ik in de voorgaande artikelen hen uitgelegd.
   Er is regelmatig contact tussen PKN en CJO in het kader van de “onopgeefbare verbondenheid met Israel”, zoals de PKN dat verwoordt.
   Plaisier maakt dus eerst in april een bewust verkeerde keuze, die hij kennelijk goed acht, want hij wist in elk geval wie er in dat Platform zaten: 3 islamgroepen, EAJG, SP,int.socialisten e.d.
   En dan komt hij met de smoes, dat “er es nicht gewusst hat”, dat er een Joodse Kristallnachtherdenking bestond, terwijl iedereen weet, dat het een puur Joodse aangelegenheid is, om zo’n herdenking te houden.
   Blijkbaar is de man zo links verdwaald, dat hij zelfs dat niet meer “wil weten”.
   Maar ja, als je belijdt als PKN, dat het in Bijbel en koran om “dezelfde God” gaat, dan ben je al zo ver van het pad, dat de rest me dan ook niet meer verbaasd.
   Ik begrijp niet, waarom je zo’n man wenst te verdedigen tegen de feiten in.
   Misschien kun je dat nog es uitleggen?
   Shalom
   Ben

 3. Shalom beste Ben,

  Gisterenavond heb ik je diverse malen voorbij zien lopen/rennen en in verhitte discussie voor de camera, etc, etc. Maar wanneer wordt deze “meneer” Plaisir, scriba van de PKN, uit zijn functie gezet?

  • Hi Loet,
   De PKN handhaaft Sabeel, maakte een knieval in Egypte voor de moslims van de Al Azhar universiteit ivm Fitna, al bij voorbaat.
   Dus handhaven ze Plaisir en als zijn termijn om is, komt er vast eentje, die nog erger is.
   Dus verwacht daar niets van.
   JHWH oordeelt op Zijn tijd, rechtvaardig, genadig en liefdevol en dus zou ik niet graag in de schoenen van Plaisier staan dan.
   Ondertussen gaan we klokkeluidend verder, wel een aardig woord in dit verband en neem ik afstand van al die kerken en synagoges, die de islam goedpraten.
   Shalom, fijn dat je er was, hoop je weer te zien,
   Ben

 4. Op 12 november 2014 @ 01:47 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Hi Ben,
  “Maar ja, als je belijdt als PKN, dat het in Bijbel en koran om “dezelfde God” gaat, dan ben je al zo ver van het pad, dat de rest me dan ook niet meer verbaasd.”
  A- Kan ik mij voorstellen.
  “Ik begrijp niet, waarom je zo’n man wenst te verdedigen tegen de feiten in.
  Misschien kun je dat nog es uitleggen?”.
  Wil ik wel.
  Ik weet niet veel van deze zaak en ik heb niet alles hierin gevolgd (heb dan ook geen oordeel), maar ik kreeg de stellige indruk dat hij zich terug heeft getrokken. Als hij echt zo’n boef, nog steeds, is, zoals jij hem voorstelt waarom blééf hij dan niet bij zijn eerste beslissing?
  En, jou ken ik ook alleen van interviews, en ik dacht dat jij wat “gematigder” en vergevensgezinder was dan nu lijkt. Geen belediging bedoeld, Ben.

  Ben een medestander van je en hoop je binnenkort ook eens, en vaker ook te kunnen ondersteunen door mijn aanwezigheid.
  Ben nog steeds erg druk en zou een “nieuwsbrief” van evenementen / nieuwe artikelen zeer waarderen.
  Mvg, Jan van Eechoud

  • Dag Jan,
   Ik heb eerder persoonlijk een uur lang met Plaisier gesproken, hij blijft bij zijn misleidende standpunten inzake islam en Tora.
   Islam heeft “dezelfde” God als in de Bijbel en Torapraktijk is onzin voor christenen.
   Verder blijkt uit de feiten dat de man liegt, het Platform heeft ter plekke openlijk meegedeeld, dat Plaisier, omdat Kerk in Actie (PKN dus) hen subsidieerde, een soort verplichting claimde om te spreken bij hen met Kristallnacht.
   Hij zag er een kans in om zijn ideologie te verkondigen, zijn interreligieuze denken.
   Er komen al jaren PKN afgevaardigden naar de Joodse herdenking in de Esnoge, dus dan kun je niet stellen dat je “niet wist dat er 2 herdenkingen zijn” en dat kan hij sowieso niet, als je beseft, dat er regelmatig overleg is tussen PKN en CJO.
   Walgelijk om zo af te gaan als leugenaar, als iemand, die eerst een foute keuze maakt en dan er over liegt en bovendien massa’s mensen misleidt als leider van een grote kerk.
   Als hij nu nog gewoon had gezegd:” ik probeer via deelname als spreker bij het anti-Israel, pro-islam platform het PKN geluid te verbreden, we hebben Sabbel, steunen Kairos, moet allemaal kunnen”, dan hadden we hem het recht op eigen mening nog kunnen gunnen.
   Een trieste mening, die ontmaskert moet worden, maar goed, het kan je mening maar zijn.
   Maar ga er dan niet over lopen liegen, politiek correct, lafhartig.
   Yeshua was vol liefde , maar ook voluit bereid de waarheid te zeggen, lees Matth. 23.
   En Hem volg ik, dus het zou je niet moeten verbazen , dat ik geen “poldermodelchristen” ben.
   Het feit, dat niet veel meer mensen hun mond hierover open doen, dat is verbazingwekkend, niet dat ik het wel doe.

   Nieuwsbrief moet opnieuw opgestart worden, zodra dat rond is, zet ik je graag op de lijst.
   Shalom,
   Ben

 5. Op 12 november 2014 @ 16:00 schreef Jan van Eechoud

  Beantwoorden

  Dank voor je antwoord, Ben.
  Waar jij de tijd vandaan haalt…, zucht!!
  Maar het zijn altijd de “drukke” mensen die toch tijd maken om “voorzitter van het één of ander” te worden toch?
  Niet de werkeloze die de hele dag op de bank hangt…… :)
  Mvg.

  • Graag gedaan Jan; zo’n site kost veel tijd, maar er zijn dagelijks honderden lezers en welke pastor heeft elke dag een “kerk” vol met honderden interactieve luisteraars?
   Zeer gemengd publiek ook nog, altijd goed als men reageert, monologen schieten niet op.
   Shalom, tot later,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*