Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

2 Kristallnachtherdenkingen in A’dam: Joods (CJO, Lodewijk Asscher) en links/multiculti (Arjan Plaisier !)

De vraag is waar dit heen gaat.
In 2009 was er al enige jaren slechts 1 viering, de door Nederland Bekent Kleur gekaapte herdenking van de moord op de Joden in Duitsland in de Kristallnacht, start van de holocaust.
Ik was er voor het eerst in mijn leven, ontmoette er Jaap Mollema, alias prof. G.B.J. van Frikschoten en nog enkele mensen, die ook de verlinksing en verwatering van de herdenking zagen, van Joods naar multiculti.
Jaap is helaas overleden, 8-08-2013 ;  ik had het voorrecht zijn begrafenis te mogen leiden en het was goed alle strijders tegen de islamisering daar te zien.
Hij plaatste  bijna 30 artikelen van mij  en van andere geestverwanten op zijn site:
http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/adam_auteurs/Ben-Kok-Joods-chr-pastor.html
Tijdens die herdenking in 2009 werd gezegd dat:”de  moslims in Nederland en in Palestina werden verdrukt en dat waren de vervolgden van deze tijd, dat moest herdacht worden, aldus de sprekers, rabbijn Soetendorp, Nazarsky van Am. Int. en jongerenimam Yassin el Forkani, zie
http://tora-yeshua.nl/2009/11/kristalnachtherdenking-gejat-door-pax-mohbama/

Een jaar later, 2010, hebben van uit Tora-Yeshua samen met anderen, zoals Jaap Mollema, Keesje Maduraatje, Likoed gezamenlijk actie gevoerd met Israelvlaggen en vervolgens is het Centraal Joods Overleg (CJO) mede door onze aanmoediging de eigen herdenking weer inhoud gaan geven bij de Hollandse Schouwburg /synagoge.
Zie het hele verhaal op  http://tora-yeshua.nl/2011/11/kristallnacht-definitief-terug-bij-de-joodse-gemeenschap-platform-racismenbk-weggevaagd/

Links is gewoon doorgegaan met het multiculti verhaal, zie alle info op:
http://www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/nieuws/herdenk-de-kristallnacht-2014-stop-racisme-en-fascisme-in-europa/

Datum: zondag 9 november 19.30 – 20.30 uur, locatie: Bij stadhuis Amsterdam, hoek Zwanenburgwal/Amstel

Ze verzamelen op dezelfde datum en tijd, een paar 100 meter verder op en dan zien we aan de sprekers en ondersteunende organisaties., uit welke achtergrond het allemaal komt: Een Ander Joods Geluid (EAJG), div. islam organisaties,  Int. Socialisten, SP, Kerk in Actie betaald de manifestatie en als klap op de vuurpijl Prot. Kerken Nederland (PKN) met als spreker Arjan Plaisier.

Maar wat doet het CJO in 2014 ??   Zie http://www.cjo.nl/  waar we de volgende aankondiging lezen:

“Kristallnachtherdenking 2014

Minister Lodewijk Asscher spreekt op Kristallnachtherdenking Amsterdam

Het Centraal Joods Overleg (CJO) organiseert op zondag 9 november a.s. de Kristallnachtherdenking in de Portugese Synagoge aan het Mr. Visserplein te Amsterdam. Aansluitend is er een kranslegging bioj de Hollandsche Schouwburg.

Op 9 november 1938 vond in nazi-Duitsland de Kristallnacht plaats. Deze explosie van antisemitisch geweld vormde het begin van de volledige uitsluiting en uiteindelijk de vernietiging van miljoenen Europese joden.

Het Centraal Joods Overleg herdenkt de Kristallnacht omdat we ons zorgen maken over de wijze waarop antisemitisme zich in deze tijd opnieuw manifesteert. Door stil te staan bij de Kristallnacht willen we het signaal afgeven alert te blijven.

Voor antisemitisme en racisme mag in Nederland nooit plaats zijn.

Programma
Aanvang 20.00 uur

Inleiding door Jaap Fransman, voorzitter van het Centraal Joods Overleg
Debby Petter interviewt Ellen Eliel Wallach
Liza Ferschtman, viool

Wandeling naar de Hollandsche Schouwburg
Kranslegging en de mogelijkheid tot het leggen van bloemen.

Einde rond 21.15 uur”

_____________________________________________________________________________

Mijn commentaar:

Bizar natuurlijk, dat de PKN de multicultikant steunt, haar voorman, Arjan Plaisier als spreker laat optreden in combinatie met anti-Israel organisaties en dat Kerk Actie deze anti-Israel manifestatie betaald.
Zie   http://www.protestantsekerk.nl/overons/dienstenorganisatie/structuur/Paginas/Kerk-in-Actie.aspx            waar staat:
“Kerk in Actie voert het zendingswerk en het binnenlands diaconaat van de Protestantse Kerk uit, evenals het werelddiaconaat. Dit laatste gebeurt grotendeels in samenwerking met ICCO, organisatie voor ontwikkelingssamenwerking.”

De PKN is dus helemaal in lijn met anti-Israel, pro-islam, multiculti organisaties. ICCO zelfde laken een pak, Oxfam, Novib, IKV e.d.
Samen met de RK-kerk leert de PKN dat de koranafgod Allah “dezelfde” is als JHWH in de Bijbel en ze weigeren “aan de vruchten de boom te kennen”.
Ze weigeren het verschil te zien tussen licht en duisternis, tussen JHWH en de duivel  en gaan mee in de NWO sfeer.
We zien de islam in haar ware gedaante door IS, Al Qaeda, Al Nusra, Boko Haram, 56 islamlanden, Mohbama en desondanks  gaat deze linkse bende door met haar steun aan de pro-islam/anti-Israel lijn.
Met als spreker dus Arjan Plaisier deze ronde !

Maar bij het CJO is Lodewijk Asscher, PvdA , spreker, omdat hij Joods is en PvdA is nog steeds de partij waar veel Joden op stemmen, net als tot voor kort veel moslims, de PvdAllah, met nog 12 zetels in de peiling, historisch dieptepunt.
Asscher zit in zijn denken voor een groot deel op dezelfde multiculti-lijn als de linkse tegenpartij , die dan een paar 100 meter verderop de Kristallnacht weer kaapt voor haar anti-Israel, pro-islam verhaal.

Wat moet ik gaan herdenken, als ik daar zondagavond naar toe ga ?
De Joden, die in de Kristallnacht zijn vermoord ? Protesteren tegen toenemend antisemitisme ? Uiteraard.
Of: het langzaam maar zeker in elkaar schuiven van CJO en Links/multiculti ?
Eerst liet het CJO de Kristallnachtherdenking uit haar handen glippen naar Links/multiculti , in 2011 pakten ze het weer op , minstens mede dankzij onze actie en nu zien we in de keuze van  Asscher al weer een verschuiving naar de foute kant.
Althans, dat is mijn indruk, als langzaam weglopen niet werkt, dan maar samengaan met Links/multiculti.
Volgend jaren weer 1 herdenking: Links/multiculti, in het kader van de NWO, interreligieus. Het zou me niets verbazen, maar laten we onze Joodse vrienden in elk geval steunen en aanwezig zijn.

Ik ga maar es zien, zondagavond, of mijn zorg terecht is; kom ook, neem een Israelvlag mee (en anders heb ik er nog genoeg , kost 10 euro per stuk), 18 uur bij Grand cafe Amstelhoeck naast de Stopera, Amstel 1, Amsterdam.
Helaas is er bij nagenoeg alle aanwezigen , CJO en Links/multiculti, geen besef van de komende Mashiach, nl. JHWH in de gestalte van Yeshua te Yerushalyim en dat is wel het allerergste, want zonder vertrouwen op Hem is een mens voor eeuwig verloren.
Lees daarom:
http://tora-yeshua.nl/2013/11/wie-is-de-mashiach-joods-orthodox-of-bijbels-tenach-nt-groot-verschil-voor-jouw-toekomst/

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: zie ook http://likud.nl/2014/11/protestantse-kerken-steunen-anti-israelische-herdenking/

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to 2 Kristallnachtherdenkingen in A’dam: Joods (CJO, Lodewijk Asscher) en links/multiculti (Arjan Plaisier !)

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*