Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Kristallnachtherdenkingen: allebei meegemaakt, lees het verschil hier, met video interview PowNed

1415569188-MB141109_Alternatieve_Kristallnachtherdenking_006

1415569268-MB141109_Alternatieve_Kristallnachtherdenking_011

Uitermate goed om meegemaakt te hebben, eerst bij de koffie in cafe Amstelhoeck bij gepraat met heel wat oude bekenden in prima sfeer; een ontmoeting van de Pro-Israel facebook groep en de Tora-Yeshua achterban.
Buiten werd de door Kerk in Actie (PKN !) betaalde partytent, stoelen, geluidsinstallatie e.d. neergezet, de restanten van Nederland Bekent Kleur oftewel Platform Stop Racisme en Uitsluiting , beter gezegd het Gretta/Dries/Anja clubje was er weer klaar voor.
Klaar om de Kristallnachtherdenking te misbruiken om hun linkse multicul pro-islam en anti-Israel ideologie uit te dragen.
Met Israelvlaggen nog even verborgen mengden we ons onder het publiek, om eerst maar es wat gesprekken te voeren, folders aan te bieden, interview met PowNed gedaan.
Zie http://www.npo.nl/pownews/10-11-2014/POW_00850681  vanaf 5 min. 55 sec. tot ca. 7 min., de leugens van de woordvoerder van het Platform zijn simpelweg te constateren, als je hun website bekijkt, in het bijzonder de lijst met deelnemende organisaties:
http://www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/nieuws/herdenk-de-kristallnacht-2014-stop-racisme-en-fascisme-in-europa/
Politie stond er bij  en keek er naar, verliep allemaal rustig, een aantal van ons deden een Israelvlag rond de schouders en samen met een geestverwant hield ik onze nieuwe Tora-Yeshua vlag omhoog, wat een uitstekend beeld gaf van de staat Israel (Davidster met tsittsit/talith achtergrond) en het Israel van JHWH ( menorah met in de voet JHWH en in de 7 lampjes Tora-Yeshua).
Slechts 1 moslim gezien, nl. Yassin el Forkani, die me (weer) beloofde een afspraak voor een debat te zullen maken, zie alle info over hem op
http://www.carelbrendel.nl/2010/12/20/jongerenimam-yassin-elforkani-leidt-nieuwe-moskee-van-moslimbroeders/

Een triest groepje mensen ca. 50, Anja Meulenbelt liep er rond, draaide ons de rug toe, wilde geen folder, kan slechts SP breed denken en dat is heel smal.
De organisatie kondigde aan dat Arjan Plaisier had afgezegd onder “grote druk van Joodse organisaties” en dat hij toch echt zelf had gevraagd om te mogen komen spreken, omdat Kerk in Actie (PKNclub) de demonstratie subsidieerde.
Voor wat hoort wat, zo leek het.
En verder  had Fatima Eilatik afgezegd wegens gezondheidsredenen en de muzikanten, die Joodse muziek speelden, moesten ook eerder weg.
Maar als troostprijs bleek Yassin el Forkani bereid om te spreken. Hij is van mening, dat moslims Joden moeten waarderen, met wel het onderscheid tussen Zionisme/Joodse staat enerzijds en Joodse gelovigen anderzijds.
Hoe subtiel kun je zijn, Joden mogen wel een eigen geloof hebben, maar geen plek om te wonen blijkbaar. In elk geval niet waar nu de staat Israel is, daar hoort een staat voor Palestijnen te zijn, zo is de achterliggende gedachte.

Dan was er nog iemand,Ido de Haan, hoogleraar politieke geschiedenis, Universiteit Utrecht, die tijdens zijn 5 minuten toespraakje stelde, dat onze regering zwaar fout zit met het vreemdelingenbeleid, mensen worden veel te lang “gevangen” gehouden tijdens de asielaanvraag, is gaat veel fout, de spreken had dan nog liever IS dan onze fascistische regering.
Het werd Erik N. te veel, hij riep, terecht, heel duidelijk:” Hoe vast zit je hoofd op je romp ?!!!”  Deze links verdwaasde club heeft dus meer afschuw van onze huidige regering (ok, Rutte/Asscher met gedoogsteun CU, SGP en D66 staat lager in de peilingen dan ooit, zelfs geen meerderheid meer !) dan van IS-beesten.
En zo werd de Kristallnacht bij het Platform tegen racisme weer es voor het eigen dwaze karretje gespannen,  ze blijven het proberen met de restanten van “Nederland bekend kleur”.
Een andere spreekster, Sharon Gesthuizen, 2e kamerlid SP met in haar portefeuille onder meer vreemdelingenzaken, hield een 10 min,. lang zwevend praatje, waarin het woord “shoa” of iets dergelijks niet voorkwam, pas op het eind even, maar haar thema was “aardig zijn voor elkaar”.
Ondertussen nam bij sommigen de irritatie toe mbt. van onze Israelvlaggen, die horen er nog steeds niet bij en op onze vraag, waarom ze niet gewoon in de synagoge de vermoorde Joden tijdens de Kristallnacht herdachten, hadden ze niet echt antwoord.

We gingen richting Portugese synagoge, waar we nood gedwongen wat te laat kwamen door onze eerdere actie bij de “Gretta en Dries en Anja club”, maar we waren hartelijk welkom in de Esnoge, die bijna vol zat, ca. 500 mensen, 10 keer het aantal van de foute club.
Wel jammer, dat de bewaking ons verzocht geen Israelvlaggen mee te dragen, hoewel ze er alle begrip en waardering voor hadden.
“Men wilde niet provoceren”. Ik begrijp dat wel, met de huidige antisemitische dreiging, maar  ik vind het zeer zwak, Israel moet juist op deze Kristallnachtherdenking naar voren worden gehaald, immers, het bestaan van Israel bewijst de overwinning op het antisemitisme.
Er sprak een Joodse mevrouw, die de ellende had meegemaakt en ze gaf aan het zeer te waarderen, dat men in Amsterdam een veel krachtiger burgemeester had dan in Den Haag, waar IS toch maar haar gang kon gaan, ze was erg geschokt door die zwarte vlaggen in  Den Haag; applaus.
Een compleet ander geluid dus over IS dan bij de Gretta/Dries/Anja club over IS dus.
Prachtige vioolsolo, klonk mooi in de grote ruimte van de grotendeels houten synagoge.

En vervolgens toespraak Asscher, net zo politiek correct als de sprekers bij de foute herdenking.
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3786388/2014/11/09/Lodewijk-Asscher-Er-was-en-er-is-antisemitisme-in-ons-land.dhtml
Het was een algemeen verhaal, wat ruimte liet om alle gediscrimineerde mensen gaat, een verbreding, die er in gebakken zit bij links, PvdA en SP.
Asscher: “Geen discriminatie , van niemand niet, van homo’s niet, moslims niet, niemand niet….. o ja en ook Joden niet.”  Allemaal waar, maar het gaat bij een Kristallnachtherdenking nu eenmaal om Joden, sorry hoor, mag het even?
En uiteraard niets over de huidige Nazi’s, de moslims, die allemaal als moslim volgens de koran/ahadith verplicht zijn jihad te voeren totdat het kalifaat wereldwijd is gevestigd, ook in Nederland.
En wie daar niet bij wil horen, wordt verdreven, gediscrimineerd, afgeslacht  als men zo ver is.
Dat weten we wel, sinds IS  de ware aard van de islam  uitstekend heeft laten zien, maar men wil het niet weten en zeker niet gezegd hebben, “wir haben es nicht gewusst” blijft ook vandaag een waar woord, alle kerken en synagoges zwijgen er over en uiteraard onze politiek correcte regering, die in de persoon van Asscher  vooral mee gaf, dat “er niemand gediscrimineerd mag worden” , vooral moslims niet en dat we in gezellig samen door 1 deur moeten blijven gaan, niets aan de hand en pas op voor de PVV en geestverwanten.
Na  afsluiting van het programma gingen we samen op weg naar de Hollandse Schouwburg, waar Yassin el Forkani ook tussen het publiek als enige moslim mee leefde; maar goed, die spreken we nog.
En daar stond ineens Arjan Plaisier wat verdwaald op het plein voor de synagoge,  eenzaam en alleen, wachtend. Als openingszin kwam ik niet verder dan, dat “het toch wel wat was allemaal” met de gang van zaken rondom zijn afgezegde spreekbeurt, benieuwd naar zijn reactie.
Arjan antwoordde, dat ” hij toch echt wel heel goede dingen had kunnen zeggen” bij de door de PKN betaalde  leugenherdenking. Dat zegt dan weer genoeg, geen centje spijt van zijn zeer foute keuze, hij moet zijn pro-islam onzin uitkramen, is het niet op de PKN synode, dan wel waar dan ook.
Mijn antwoord: “goed dat je er uiteindelijk niet was, heel foute stap” en voor dat ik verder kon gaan, kwam er iemand, waarop blijkbaar gewacht werd en was er haast om weg te lopen.

Bij de Hollandse Schouwburg was een korte herdenking,  o.a. SP kamerlid Harry van Bommel legde een krans ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Kristallnachtmoordpartij door de Nazi’s .
Wat duidelijk gemist werd in het geheel was de link naar vandaag met een heel concrete waarschuwing, dat er wereldwijd 150 miljoen christenen worden vervolgd door vrnl. moslims via  IS, Al Qaeda, Boko Haram, Al Nusra, Hezbollah, Hamas etc.
Er werd wel genoemd dat het antisemitisme toe is genomen in Nederland, maar uit welke hoek die wind waait, werd verzwegen en dat is een zeer zwak beleid van het CJO, een gemiste kans om via sprekers, die dan wel de moed hebben het beest bij de naam te noemen, de islam te benoemen.
Netanyahu doet dat steeds duidelijker, in Irael ervaart men via de opkomende 3e intifada en de islamburen in het M.O. aan den lijve, wat islam betekent, met 20% moslims als staatsburgers van Israel binnen de grenzen.
Het CJO zou er goed aan doen volgend jaar duidelijker te waarschuwen, naast herdenken ook vooruit kijken en blijk geven dat er geleerd is van het verleden, immers “een schip op het strand is een baken in zee” en 6 miljoen schepen op het strand lijkt me genoeg om heel duidelijk te waarschuwen.
Elk totalitair systeem moord per definitie de rest uit en dat is nu de islam, word wakker, zeg waar het op staat en laat je niet in slaap houden door Asscher, Plaisier, Van Bommer en zwijgende kerken en synagoges.

In elk geval was er  ons Tora-Yeshua geluid, wat inhoudelijk het politiek correcte geneuzel ver overstijgt en weer gegeven werd met onze vlag, gesprekken , folders:

tora-yeshua-logo RGB

Shalom,

Ben Kok (joods-chr.pastor

NB: meer foto’s hier: http://www.maartenbrante.com/detail/alternatieve-kristallnachtherdenking-2014

PS: zie foto’s op http://www.nu.nl/binnenland/3924600/kristallnacht-herdacht-in-amsterdam.html  met het kleurloze, nietszeggende verslag van nu.nl, waarin men dan doet of het 2 gelijkwaardige herdenkingen zijn, terwijl er 50  man stond bij de Gretta/Dries/Anja club en 500 in de synagoge.

PS2 http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/pro_israelische_activisten_verstoren_toespraak_van_agt_1_868327  voorafgaand aan de Kristallnachtherdenking was er een andere actie, die aan duidelijkheid ook niets te wensen over liet, bij “Preek van de Leek” lieten mensen merken, dat ze het gezwets van Dies van Agt zat zijn.

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Kristallnachtherdenkingen: allebei meegemaakt, lees het verschil hier, met video interview PowNed

 1. Geweldig Ben dat je er was en hulp had, daar naast heb ik nog een opmerking over ons asiel beleid. Misschien kun je dat ergens een plaatsje geven.

  Asiel waanzin in Nederland.

  LAAT IK EENS KIJKEN OF IK HET SNAP!

  Als U de grens van NOORD KOREA illegaal overschrijdt wordt U 12 JAAR in een werkkamp opgesloten.

  Als U de IRAANSE grens illegaal overschrijdt wordt U vastgehouden voor onbepaalde tijd.

  Als U de grens van AFGHANISTAN illegaal overschrijdt wordt U doodgeschoten.

  Als U de grens van SAUDI ARABIË illegaal overschrijdt zult U worden opgesloten.

  Als U de grens van CHINA illegaal overschrijdt wordt er nooit meer iets van U gehoord.

  Als U de grens van VENEZUELA illegaal overschrijdt zult U worden gebrandmerkt als spion en je lot is bezegeld.


  Als U de grens van CUBA illegaal overschrijdt zult U – tot uw dood- in een politieke gevangenis worden geworpen.

  Als U de grens van NEDERLAND illegaal overschrijdt dan krijg je:


  een hotelkamer

  · een advocaat

  · gratis rechtsbijstand

  · steun van het centrum voor gelijke kansen

  · politici die je er toe aanzetten tot burgerlijke

  Ongehoorzaamheid

  · een baan

  · een rijbewijs

  · sociale verzekeringskaart

  · bijstand

  · huurtoeslag óf een lening voor het kopen van een huis

  · gratis onderwijs

  · gratis gezondheidszorg

  · honderden euro’s aan waarde voor het afdrukken van documenten en brochures in je eigen taal

  · het recht op het voeren van de vlag van je land tijdens het protesteren, omdat je vindt dat je met niet genoeg respect wordt behandeld


  · en als je weer re migreert (dus teruggaat naar je geboorteland) krijg je € 1.000.

  Nee, IK wilde alleen maar kijken,
  of IK het allemaal wel goed snap…..


  Yiooda

  • Hi Joop,
   Tja, verschil moet er zijn en verder is Nederland verziekt door dit linkse denken, van God-los.
   De toespraak van Asscher is uit deze achtergrond, net als bij de Gretta/Dries/Anja club.
   Moslims maken daar dankbaar misbruik van , mede dankzij de zwijgende christenen en Joden.
   En als we dan ver genoeg verlinkst en verislamiseerd zijn, grijpen de ware moslims een keer de macht, net als IS.
   Met dank aan de vele landverraders in dit land, de christen-lijken en foute Joden, die het allemaal stilzwijgend goed vinden en uiteindelijk als kafirs, samen met de linkse kafirs door de moslims in het kalifaat worden uitgemoord.
   We bidden dat JHWH in de gestalte van Yeshua ha Mashiach terugkomt te Yerushalayim als Koning van deze wereld.
   Shalom,
   Ben

 2. Ik heb aan alle partijen In Nederland al gewaarschuwd voor de gevaren van de radicale islam en voorgesteld dat elke moslim die mee wil vechten in Irak en Syrië voor IS om daar hun vaderland, de kalifaat te stichten, gewoon laten gaan met de voorwaarde dat zij hun Nederlandse nationaliteit kwijt zijn en dat zij daar in hun kalifaat kunnen blijven, dat willen ze toch? In plaats van hier in Nederland te houden met het risico dat ze straks anders gelovige Nederlanders gaan onthoofden!

  Het gekke is dat tot op heden alleen de SP, D66 en PVDA heeft geantwoord!

  Maar zij zien het zo niet, met zo’n vaart gaat het niet! De AIVD, politie enz. houden hen goed in de gaten.

  Laten wij hiervoor volhardend bidden dat God JHWH hun ‘geestelijke’ ogen opent, in Jezus’ naam.

  • Hi Bastiaan,
   Wat hebben die partijen voor antwoord gegeven, als ik vragen mag?
   En inderdaad, de christen-lijken laten het ook weer liggen blijkbaar, geen antwoord, geen mening, politiek correct zwijgen.
   Shalom
   Ben

 3. Ik heb de berichtgeving hierover gevolgd en helaas kon ik zelf niet komen omdat ik hartstikke druk was met oppassen enz. Een imam mocht ook spreken heb ik gehoord. Wat aardig toch! Schandalig vind ik dat! En die alternatieve herdenking is natuurlijk een aanfluiting en een grote letterlijk linkse “beduveling” van de waarheid.
  De linkse politieke kerk verloochent alle westerse normen en waarden en zij zijn allemaal islamlovers. Ze graven letterlijk ons aller graf en willen het niet weten.

  Shalom,

  Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*