Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Kerst: puur heidendom; JHWH kwam in Yeshua op aarde met Sukkoth

Ik las in de nieuwsbrief van “Wake up” de  weerlegging van het Kerstfeest vieren, zie  http://www.wakeup.nu/als-kerst-september-valt/
Prima,  ik wijs al sinds het begin van Tora-Yeshua op dit heidendom met het  gelijksoortige artikel van P.Noordzij, zie
http://www.hetbestenieuws.nl/artikelen/Noordzij/Geschiedenis%20en%20achtergronden%20van%20het%20Kerstfeest%20-%20Rolanda%20en%20Peter%20Noordzij.pdf

Chanoeka is het trouwens ook niet echt, zie  http://tora-yeshua.nl/2013/11/davidster-doordrenkt-van-vrijmetselarij-helaas-als-symbool-voor-de-staat-israel-gekozen-ipv-de-menora/

De vraag rijst dan: wat hebben we nog te vieren in december?

Vooral heidendom als Sinterklaas
http://tora-yeshua.nl/2013/10/voor-of-tegen-zwarte-piet-is-het-nivo-van-nederland-geneuzel-waarbij-de-afgoderij-er-van-besproken-wordt/St.Maarten, Kerstmis (zonnewende), Oud/Nieuw om met vuurwerk de demonen te verdrijven.

O ja, volgens Willem Alexander, ons staatshoofd, is “tolerantie” ook iets om te vieren, zie http://www.nu.nl/binnenland/3961689/integrale-tekst-kersttoespraak-koning-willem-alexander.html
en als we niet tolerant blijven, dan moet de vrijheid ingeperkt worden, meer controle, het is maar dat u het weet.
Geen kalifaat dus, onze koning staat er pal voor; we zullen zien.
Of geen islamofobie, alle ruimte voor moslims, zolang ze onze grondwet niet overtreden; als ze uitgroeien tot 30% in ons land, worden we vanzelf een kalifaat en we zullen de islam moeten verbieden, voordat dit totalitaire systeem ons voorgoed opbreekt.
Geen tolerantie voor de intoleranten, Willem Alexander, ontdek dat even snel, nu het nog enigszins kan.

Gelukkig is elke dag een feest, als je de Ene ware God, JHWH in Yeshua hebt leren kennen en Hij heeft bepaald in de Tora, dat we de Feesttijden des Heren dienen te vieren, de Moadiem.
Dus Pesach, Shawoeoth, , Yom Kippur en Sukkoth. Daar dienen we niets aan toe te voegen en niets af te halen.
Leven vanuit Zijn Tora, waar de genade in Yeshua volop in staat, dat is pas vrijheid !
Het is de duivel zelf, die via de RK-kerk (zon-dag, zonnewende, voorjaarsvruchtbaarheidsfeest -pasen-) en via allerlei afgodsdiensten verkeerde feesten leert, zoals suikerfeest, hadj in de islam.
Zoals in Dan.7:25 leert, hij zal “tijden en wet” veranderen, dus “moadiem en Tora”.

Wij gaan terug naar de “roots”, willen graag leven zoals JHWH geboden heeft en zoals Yeshua dat voorleefde en bevestigde , evenals de hele Handelingengemeente.
Doe mee, wees welkom, zie  http://tora-yeshua.nl/samenkomsten/

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: en als Kaatsheuvel te ver weg is voor u,  kijk dan es biddend om u heen, of er een groepje van 5 tot 10 mensen geinteresseerd is in een Tora-Yeshua gemeente, ik kom graag een avondje vrijblijvend  uitleggen, wat zo’n Handelingengemeente in houdt.
Bel even 06-39696349 of mail bj.kok@planet.nl

Navigeer naar andere artikelen

7 Responses to Kerst: puur heidendom; JHWH kwam in Yeshua op aarde met Sukkoth

 1. Helemaal mee eens Ben.

  Zo als Kerst niet Bijbels is zo is ook Chanoeka zeker niet Bijbels
  In Deut12::32 staat -> Al dit woord, hetwelk ik ulieden gebiede, zult gij waarnemen om te doen; gij zult daar niet toedoen, en daarvan niet afdoen.

  Dus ook geen feest toevoegen zodat de vijand weer lacht als wij toch kaarsjes gaan branden en of die kaarsjes nu varkensvet bevatten of niet zuivere koffie is het Chanoeka en kerstfeest niet. Ik zie het als een verkapt feest want de vijand wil zich graag inmengen in iets dat zuiver en onbevlekt is want de hoer van Babylon draagt niet voor niets de naam Verborgenheid

  YHWH test ons en verzoekt ons dus moeten we hier niet aan mee doen.

  40 jaren in de woestijn was ook een test en wij zijn zelf ook uit Egypte gegaan om daarbuiten Zijn feesten uit Leviticus 23 te mogen vieren.
  Nu moeten wij niet terugkeren naar heidense gebruiken hoe mooi het ook lijkt.

  Waarom veertig jaren in de woestijn ? Begeleid door Hem.; opdat Hij u verootmoedigd, om u te verzoeken, om te weten, wat in uw hart was, of gij Zijn geboden zoudt houden, of niet. Zo nu ook voor ons.

  Psalm 26:2 zegt het ook -> Proef mij, HEERE, en verzoek mij; toets mijn nieren en mijn hart !!!

  Over Chanoeka in Johannes 10 :22 23 Jezus in de voorhof van Salomo maar in de Griekse grondtekst lezen we niets van een feest.

  Egeneto = Het was – tote = op – ta = de – enkaina = toewijding – en = de – toi = ? Jerusalem = Jeruzalem – cheimon = winter – en = het was.

  Een ander Feest word er dus niet genoemd en ENKAIVNA Strong 1456 is Dedication oftewel Toewijding men maakt daar met inlegkunde Inwijding Feest van terwijl Jezus het Lichaam is oftewel de Tempel zoals wij bouwstenen zijn voor die Tempel.

  5 Zo wordt gij ook zelven, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterdom, om geestelijke offeranden op te offeren, die Gode aangenaam zijn door Jezus Christus. 1Petrus2:5

  Zuivert dan den ouden zuurdesem uit, opdat gij een nieuw deeg zijn moogt, gelijk gij ongezuurd zijt. Want ook ons Pascha is voor ons geslacht, [namelijk] Christus. 1Cor5:7

  Laten we ons niet stoten.
  Groeten Bas

 2. De kerst man is geen Nederlandse traditie, maar komt met Walt Disney naar Nederland.Wij hebben met de Noord pool niets gehad. wij vieren de kerstmis altijd met bezinning in de familie kringen.Voor de kinderen hebben wij Sinterklaas en Zwarte Piet, dat ze ons willen afnemen.Ook de kerst markt hebben wij van de Duitsers gecopieerd, waar de handel het belangrijkste is.Vergeet niet dat Jezus Christus, de handelaren in de Tempel heeft verjaagd, en nu doen wij het zelfde met zijn verjaarsdag.De Tempel reiniging Lucas 19 vers 45-48

  • Hi LB,
   Inderdaad, leven we uit ons opgedrongen tradities gebaseerd op heidendom of volgen we de Tora, zoals JHWH ons gebiedt en voor leeft in Yeshua?
   Shalom
   Ben

 3. Hallo Ben, het artikel van Peter en Rolanda heb ik gelezen, het bestaat al langer, het is een goed artikel, het is net als met goede vrijdag en pasen, het is een heidense geschiedenis met een verchristelijkt sausje. Het probleem is de Thora-lozen die zich niet bezig houden met de Thora.
  Satan heeft een beetje waarheid vermengd met leugen, onwaarheden, zo gaat dat al vanaf de eerste eeuw. Constantijn de Grote was tevens in die tijd Babylonisch hogepriester. Kerst is door ingrijpen van de mens uitgevonden. Ik kreeg een reactie van iemand:”Kerst is het begin…….de hoop van de wereld begint bij de kerst in Gods hart en is volledig als ieders hart bereikt wordt met de liefde van Christus en wederzijds begrip”. Het verhaal begint niet met de kerst, maar met de verlossing uit Egypte. Gods Hoogtij dagen in Leviticus 23 beschrijven het leven van de mens, in de Thora onderweg naar het beloofde land.

  • Hi Feike, hoe is het in jullie gemeente, is men al bezig de bocht om te gaan, dus weg met die kerstboom en van “zondag naar shabbath” ?
   Shalom
   Ben

 4. Ben de Kerst is bij de Messiaanse gemeente Rehoboth in Leeuwarden allang de deur uit. Onze oudste is voorzitter van de stichting Moadiem, dus je begrijpt dat deze feesten, inclusief shabbath, een belangrijke plaats innemen in onze gemeente. We hebben een kleine gemeente 60 a 70 personen, dus kunnen er nog meer bij.

  • Hi Feike,
   Sorry, ik dacht dat je bij een evangeliegemeente zat, die nog wat op zoek was naar de Tora-basis; mogelijk was dat enkele jaren geleden het geval en ben je nu bij Rehoboth ? Prima in dat geval.
   Rehoboth ken ik , kwam er in het verleden nog wel es spreken, maar dat stopte, wellicht omdat de afstand Amersfoort-Leeuwarden te groot is, maar mogelijk ook de afstand mbt. de ontmaskering van de islamduisternis, waar men in elk geval op de site van Rehoboth niets aan doet.
   Niettemin: shalom, ook aan de beminde gelovigen ter plekke.
   Ben

   PS: we bevelen al jaren Rehoboth aan op onze site, zie http://tora-yeshua.nl/samenkomsten/ , even helemaal doorscrollen.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*