Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Gewaardeerde moslimmedemens, geschapen door God ***

Graag willen we met jullie in gesprek zijn over wie God is. Jullie denken dan aan Allah, de Schepper en alles gebeurt zoals hij wil, “ins-Allah”. Verder zijn de moslims verplicht in jihad de aarde voor Allah te onderwerpen en zo het kalifaat te vestigen. De koran is daarin de ultieme waarheid, aangevuld met de soenna en leven volgens de sharia. In het kalifaat is geen plaats voor niet-moslims, die moeten uiteindeijk allemaal worden opgeruimd.

Jullie begrijpen, dat wij dat als niet-moslims een heel kwalijk idee vinden. Wij willen zelf kunnen kiezen en onderzoeken wat de waarheid is en we denken dat jullie dat ook graag zouden willen. Voor ons is er niets aantrekkelijks in de islam, immers een man is er belangrijker dan de vrouw en de moslimman/vrouw is altijd weer belangrijker dan de niet-moslim. Er is geen sprake van gelijkwaardigheid tussen de mensen volgens de islam. In soera 98 staat ook duidelijk dat de moslims de betere mensen zijn en dat accepteren we natuurlijk niet, zouden jullie ook niet doen als wij stelden dat moslims minderwaardig zijn.

Vanuit de Bijbel hebben we ook een idee over God. Hij stelt Zich voor als de God van Abraham, Isaac en Jacob en Zijn naam is JHWH. JHWH is 1, uniek, enig, er is geen God buiten Hem! Bovendien verschijnt Hij een paar keer in een mensengestalte, bij Abraham (Genesis 18), bij Jacob (Genesis 32), bij de ouders van Simson (Richteren 13) en bovenal in Yeshua (Jezus). In Yeshua zien we de liefde van JHWH, want Hij draagt voor ons de doodstraf, die wij verdienen wegens al onze fouten die we maken als we Zijn leefregels in de Tora niet wensen te houden.

In de Tora (eerste 5 boeken in de Bijbel) staan de 10 geboden als kernwaarden voor elk mens, lees maar in Exodus 20. Omdat elk mens fouten maakt of zich zelfs helemaal niets van de God van de Bijbel aantrekt, verdient ook elk mens de doodstraf!
Je ziet: een enorm verschil met de Allah zoals in de koran, want die blijft altijd op afstand, wordt geen mens, draagt niet voor ons de doodstraf, maar eist dat we branden in een hel, totdat we betaald hebben voor alle zonden en niet-moslims worden er voor eeuwig wreed gemarteld! Maar dat branden in de hel helpt niets, want wat er aan zonden gedaan is, kan nooit meer ongedaan gemaakt worden.

De meest grondige opruiming is dat de mens met al zijn zonde sterft. JHWH bewijst Zijn liefde voor ons door in de gestalte van Yeshua voor ons de doodstraf te ondergaan en in Hem sterven wij ook, als we onze schuld belijden. Maar in Hem krijgen we ook een nieuw leven, worden we opnieuw geboren en gaan we leren Zijn Tora na te leven in Zijn Geest.

De vraag is dus: wie is God, de Schepper? JHWH, de God van Abraham, Isaac en Jacob, die ons in Yeshua is verschenen of de totaal andere koranAllah?

Dat ontdek je door te bidden tot JHWH en tegen Hem te zeggen:

“JHWH, (Jahweh), God van Abraham, Isaac en Jacob, ik weet niet of U de ene ware God bent, maar als U mijn zonden kunt en wilt vergeven, omdat U voor mij in Yeshua aan het kruis stierf in mijn plaats, dan wil ik dat graag nu aanvaar- den. Als ik Uw woorden ga doen, dan zal ik weten of het klopt dat het inderdaad Uw woor- den zijn, zo belooft U in Uw verschijning als Yeshua in Johannes 7:17.

Wilt U mij helpen om Uw woorden uit de Bijbel te begrijpen en wilt U mij mensen geven die me goed en oprecht helpen om U te leren ken- nen. Er kan maar 1 God zijn en ik bid dat U mij laat zien dat U de ene ware God bent en ook wat dan de totaal andere koranAllah is.

Dit bid ik in de naam van Yeshua, Amen ”

Op tora-yeshua.nl vind je meer info en kun je elke vraag stellen en bovendien staan er plaatsen in Nederland op waar je regelmatig terecht kunt voor een gesprek.

Shalom,
Ben Kok (joods-christelijk pastor)

*** NB: deze tekst is als folder beschikbaar, zowel in Nederlands als Engels , desgewenst ingedrukt met uw eigen adres, stuur even een mail voor nader overleg naar benjackok@gmail.com

PS: natuurlijk zijn onder dit artikel alle reacties welkom, zowel van moslims als van anderen. Ik ga graag in op wat u schrijft.

Navigeer naar andere artikelen

14 Responses to Gewaardeerde moslimmedemens, geschapen door God ***

 1. Geweldig; Gods onmisbare Zegen toegewenst.

 2. Goed artikel Ben. Je kunt het natuurlijk ook een open brief aan alle moslims in Nederland noemen. Ik hoop dat er vele moslims in NL op zullen reageren. Je kunt dit natuurlijk ook op FB plaatsen en/of op Twitter of er een koppeling naar maken met een link. Als je wilt dat ik hem deel met mijn FB netwerk, laat het mij dan even weten. Daar zitten ook wel moslims tussen.

  Shabbat shalom,

  Paul

  • Hi Paul,
   Het is de tekst van onze folder, die we al een jaar lang gebruiken, zoals je hopelijk zag.
   Maar inderdaad, het heeft, als je het zo leest, wel iets van een “open brief aan alle moslims”.
   Als je het artikel in zijn geheel op FB /Twitter etc. zet, is dat prima; altijd goed om elk artikel van onze site, met bronvermelding natuurlijk, door te sturen, ook in de familie,kennissen, vriendensfeer.
   Shabbath shalom
   Ben

 3. Dat zijn citaten van een dictatuur , en dat is onze schepper niet; Hij is een democraat.Hij liet zelfs de joden door een koning regeren,hoewel ze toch een God hebben.(David) Satan dat is een dictatuur.Daar om denk ik dat Allah niemand anders is als Satan perzoonlijk.

 4. Dat klopt ook moslims zijn door God geschapen maar door Allah tot moordenaars opgevoedt.

  • Heel raak LB, inderdaad en we mogen blij zijn dat de meeste moslims “naam-moslims” zijn en de koran niet in praktijk brengen.
   Wie de koran als de ultieme waarheid ziet, is per definitie een potentiele moordenaar van alle niet-moslims; het kalifaat moet hoe dan ook gevestigd worden, wereldwijd en volgens soera Al Tauba (nr. 9 in de koran), vs. 5,29 en 123 moeten niet-moslims vermoord worden, als ze geen moslim wensen te worden.
   Die praktijk zien we al 1400 jaar, vandaag de dag bij IS, Al Qaeda, Taliban, Boko Haram, Al Nusra, Hezbollah, Hamas etc.
   Hopelijk lezen veel moslims onze folder of dit artikel, zodat ze weten, Wie de enige weg tot de Enige ware God, JHWH is, Yeshua ha Mashiach.
   Shalom,
   Ben

 5. Op 22 juni 2015 @ 19:13 schreef koddebeier

  Beantwoorden

  Gewaardeerde moslimmedemens, geschapen door God *** ???????

  Als ik die van haat vertrokken gezichten ziet, de onthoofdingen, de verkrachtingen, al het andere geweld en alle haat naar alles en iedereen die anders denkend is, kan ik me met geen mogelijkheid voorstellen dat deze wezens door God geschapen zouden zijn !!!
  In mijn optiek zijn het kinderen van de duivel !

 6. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat we te maken hebben niet alleen islam maar een satanische uitbarsting van gruwelijkheden die je als mens niet zomaar doet. Het lijkt mij meer op een satanische wijze van ritueel slachten van mensen. En hoe meer bloed er vloeit hoe uitzinniger ze worden en roepen al akbar god is groot,,WoW er word naar mening duidelijk aangegeven dat satan groot is en god. Precies dezelfde hoogmoed , hij is en wil god zijn en boven God Jaweh uitstijgen.

 7. Op 22 september 2019 @ 12:53 schreef Liesbeth van der Hoop

  Beantwoorden

  Beste Koddebeier, Alle mensen zijn door God geschapen. Moslims kiezen zelf voor Allah en de Islam. Vóór je kiest voor God in Jezus Christus, ben je geestelijk dood zegt God in de Bijbel (Tekst en vers?) Als je gelooft dat Jezus de Zoon van God is in je hart en met je mond belijdt dat Hij voor je zonden is gestorven ontvang je het Eeuwige Leven en ben je niet langer dood. Er is hoop voor een ieder die dit gelooft! Paulus zegt dat alle mensen zondaars zijn en de heerlijkheid van God missen. Totdat ze erkennen dat er maar één God is, de Schepper van Hemel en Aarde en de God van Israël.

 8. Onlangs heb ik deze flyer uitgedeeld aan een aantal medegelovigen uit mijn omgeving. De reacties die ik hierop kreeg waren grotendeels positief. In de eerste plaats heeft het bij een aantal zelfs interesse gewekt voor Israëlstudies. In mijn gemeente in Rijnsburg werden al regelmatig Israelstudies gehouden, uitgegeven door “Christenen voor Israel” en daarnaast studies n.a.v. het boek “Wake Up!” In een aantal gesprekken die ik had bleek o.a. dat er behoefte was aan meer kennis over het Jodendom/Israël en de islam. De flyer geeft al een aantal concrete essentiële verschillen tussen de twee godsdiensten en dat werd erg gewaardeerd. Een aantal medegelovigen vonden de flyer niet alleen erg scherp maar zette ook tot nadenken.

  In de tweede plaats heeft de flyer bij een aantal ook interesse gewekt om op een subtiele manier gesprekken aan te gaan met moslims in hun omgeving. Als christen zou je niet bang moeten zijn voor een dialoog, deze flyer geeft je dan ook wat handvatten. Deze flyer triggerde ook om meer op zoek te gaan naar concrete Koranteksten omdat je daarmee je mening beter kan onderbouwen.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*