Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Opwekking in Veenendaal, Kees Kraaijenoord, ????

media_xll_3714715

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4275608/2016/04/04/Jonge-gelovigen-genieten-in-Veenendaalse-kerk.dhtml

Op http://www.cip.nl/nieuws/april-2016/55657-kerk-in-veenendaal-stroomt-vol-met-duizenden-jonge-gelovigen?utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=A2
wordt met bewondering gesproken over de enorme belangstelling van veel jongeren voor deze “fijne” kerkdiensten.
Opwekking, wonder? Kees Kraaijenoord heeft geen idee, hij is er gewoon blij mee.

In het AD-verslag staat het geheim:

“De ontkerkelijking gaat door, maar in Veenendaal stroomt wekelijks De Basiliek vol met duizenden, meest jonge gelovigen. Zij houden het graag simpel: ‘Wees wie je bent, Jezus houdt toch wel van je’.”

Mijn commentaar, ter plekke op cip.nl geplaatst:

Gestoorde idiote misleiding van de Bijbelse waarheid !!!!!

JHWH spreekt over alle mensen de doodstraf uit, zie Rom. 3, Jes. 59 en vele andere teksten.

Op basis van erkenning van het overtreden van Zijn Tora en het offer in Yeshua volbracht is er nieuw leven mogelijk, na een oprecht zondaarsgebed.

En ‘wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden” is ook van groot belang vervolgens, zie ook Joh. 15:1-8, verbonden blijven met de Ware Wijnstok, zo niet, dan is er afval en verlorenheid.

Disco en “Jesus loves you” trekt vele jongeren naar een op maat gemaakt verhaal, wat geen evangelie genoemd kan worden.

Shalom ,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

tora-yeshua.nl

PS: zo zijn er nog wel wat van die clubs: Hill Song, VEZ met de 4 musketiers,  de Doorbrekers, EO-jongerendag,  e.d.
Allemaal opties waarbij men de kern van het evangelie vervangt met “veel zingen”, sport, sfeertje en niet over de genoemde hoofdzaken spreekt.

Navigeer naar andere artikelen

5 Responses to Opwekking in Veenendaal, Kees Kraaijenoord, ????

 1. Dit is wat wij in Belgie het hanglustergeloof noemen het succesevangelie en welvaartevangelie we moeten steeds goed naar jezus kijken en wat hij deed en niet naar zulke bedriegers want meer zijn ze niet!Shalom

 2. Dat is natuurlijk onzin… de belevingswereld van veel jongeren en de manier waarop zij uiting geven aan hun geloof is gewoon compleet anders, maar daarmee niet per definitie fout.. ook Ben Kok kan niet in de harten van mensen kijken.. er wordt in de verste verte niet beweerd dat je mag doen en laten wat je wilt, “want Jezus houdt toch wel van je”. Wees wie je bent, oftewel: je mag zijn wie je bent / je mag er zijn. Mijn vader zei ook altijd wanneer hij een drumstel hoorde dat “ze” de wereld gelijkvormig zijn.

  • Dag Leen,
   Heel goed dat je reageert, bedankt.
   Natuurlijk kan ik niet in harten van mensen kijken en als ik het kon, is het mijn taak niet om er over te oordelen.
   Maar beoordelen is wel een taak van elk mens en als ik dan zie wat er aan nepevangelie wordt verkondigd her en der, dan kan ik op grond van de Bijbelse feiten over het evangelie en bekering/wedergeboorte en “volharden tot het einde” wel degelijk vaststellen, wat er mankeert.
   Het gaat me helemaal niet om “belevingswereld van jongeren” of een “drumstel”, hallo, ik heb genoeg gezien van allerlei culturen en leeftijden inmiddels, daar kijk ik echt wel door heen.
   Waar ik tegen protesteer, is precies wat Paulus ook doet in 2 Cor. 11:1-6 , tegen een nepevangelie op maat gemaakt naar de smaak van ieder persoonlijk.
   Dat soort “sfeertjes” zijn vaak strovuurtjes, uitgebrand voor je het weet.
   Op zijn best “een aanzet tot verder nadenken” , maar dan wel voor elk mens, die oprecht de waarheid zoekt, die gaat vragen stellen en die vindt in Yeshua de Vader, want “Zijn ogen gaan voortdurend over de ganse aarde om hen bij te staan, wier hart volkomen naar Hem uitgaat”, zie 2 Kron. 16:9
   Zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
   Je mag in Yeshua bij onze hemelse Vader komen, zoals je bent, maar zonder Yeshua kan dat niet, zie Jes. 59 .
   En dan moet je in Hem verbonden groeien naar iets mooiers dan je was,zonder die groei sterf je alsnog af, zie Joh. 15:1-8
   Dat is toch echt wat anders dan “wees wie je bent” en “survivalweekends zijn geestelijke groei” (credo van de 4e musketier) of “zo hard en zo veel mogelijk zingen” (Hillsong) of een sfeertje van de EO-jongerendag/Kees Kraaijenoord c.s.
   Je echte identiteit is wat onze hemelse Vader in Yeshua van je maakt, als je jezelf aan Hem toevertrouwt en dat lees je bijv. in Gal. 2:20 , het afleggen van je oude persoonlijkheid en groeien in de vrucht van de Geest.
   “Als klei in de handen van de Pottenbakker” en niet “Jezus vind me hoe dan ook ok”.

   Ik zie uit naar je reactie,
   shalom
   Ben

 3. Hallo Ben,

  Ik onderschrijf veel van wat je zegt. Maar iets bombarderen tot nepevangelie valt of staat volgens mij niet met de sfeer op een EO jongerendag. Dat zijn bijeenkomsten waar zingen nou eenmaal centraal staat. Zondags zitten veel van deze jongeren gewoon weer in de kerk en ik denk dat zij zich maar al te goed bewust zijn van het feit dat geloven om meer draait dan sfeer en zingen alleen. Het ontbreken van Bijbelse waarheden op zo’n dag of avond wil toch nog niet zeggen dat de waarheid wordt verdraaid? Waarom is de Pinksterconferentie Opwekking zo populair? Ook mede vanwege de sfeer, het kamperen en alles erom heen. Maar dat maakt het geenszins nep.

  • Hi Leen,
   Het is bepaald niet alleen de sfeer !
   Men houdt er een aantal duidelijk aanwijsbare misleidingen op na, ik zal ze binnenkort op een rijtje zetten, is blijkbaar nodig.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*