Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

jodenvervolging = moslimvervolging, aldus rabbijn Lody vd Kamp

Joodse kritiek op SGP-manifest islam

Redactie politiek


met dank overgenomen van
http://www.rd.nl/vandaag/politiek/joodse-kritiek-op-sgp-manifest-islam-1.13727662017-02-04-BIN1-lody-1-FC-V-webRabbijn Lody van de Kamp maakt kritische kanttekeningen over het islammanifest van de SGP. beeld RD

Op het manifest over de islam dat de SGP deze week presenteerde, komen bij de partij veel reacties binnen, zowel lovend als afkeurend. Rabbijn Lody van de Kamp reageert kritisch. „De geest van ds. Kersten waart blijkbaar nog rond op de SGP-burelen.”

Van de ruim zestig mails die binnenkwamen, is driekwart positief getoonzet, zegt een fractiewoordvoerder. Behalve uit de achterban komen ook positieve reacties van daarbuiten, zoals uit rooms-katholieke kring.

Een opvallende reactie is die van rabbijn Van de Kamp. Op nieuwwij.nlbeschrijft hij eerst hoe hij als Jood, vanaf de jaren tachtig, de SGP steeds beter heeft leren kennen en waarderen. „Wat ooit begon als een stroef gesprek in een pastorie op de Veluwe, eindigde jaren later in een tweetal studiedagen. Op die dagen dachten wij als gesprekspartners het verleden, dat als een dikke scheidsmuur tussen ons in stond, achter ons te kunnen laten.”

ANP-39062559Lees ookSGP presenteert kritisch manifest over islam

Een van de pijnpunten uit de wordingsgeschiedenis van de SGP zijn uitlatingen van partijoprichter ds. G. H. Kersten, die, aldus Van de Kamp, „in zijn ”Korte lessen over Kort Begrip” schreef dat de Jood wat hem in de oorlogsjaren overkwam uiteindelijk aan zichzelf te danken had vanwege het afwijzen van Jezus Messias.”

Toen Van de Kamp het islammanifest van de SGP las, kwamen oude pijnpunten deels weer terug. „Ik lees over vluchtelingen en dat er „niet nog meer personen met een grote afstand tot onze cultuur naar Nederland moeten worden gehaald.” Er staat iets over „meer islam is geen verrijking.” In één adem worden „vluchtelingen, asielzoekers en radicale moslims genoemd.” (…) Nu gaat het niet meer over de Joden. Nu zijn het de moslims die het gaan ontgelden”, aldus de rabbijn, die concludeert dat de „geest van ds. Kersten” nog steeds „rondwaart” bij de SGP.

SGP-leider Van der Staaij heeft inmiddels een koffieafspraak met Van de Kamp. „Zeker ook uit Joodse hoek worden wij aangemoedigd de duistere kanten van de islam niet te verbloemen, maar eerlijk aan de orde te stellen”, repliceert Van der Staaij.

________________________________________________________________

Mijn commentaar:

Dezelfde gekte hoorde ik al in 2009 bij de Kristallnachtherdenking, met sprekers als rabbijn Soetendorp, jongerenimam Yassin el Forkani en Nazarsky, dir.  Amnesty Int.

http://tora-yeshua.nl/2009/11/kristalnachtherdenking-gejat-door-pax-mohbama/
Wat een gotspe, om het leed, wat de Joden voor, in en na WWII is aangedaan, te vergelijken met het pamperen van de moslims, die hier niets te lijden hebben.
Niets te zoeken ook wat mij betreft, maar omdat het hier economisch stukken beter is als in de islamwereld, komen moslims naar hier, en passant de islam hier verbreidend.
Inmiddels  ruim 1 miljoen moslims met 500 moskeeën , honderden islamstichtingen, een eigen politieke partij  “Denk” en alle ruimte voor eigen islamscholen op basis (12) , middelbaar en universitair nivo.
Dat vergelijken met de vervolgde Joden destijds? Gestoord.
Ja, maar die vrijheid voor moslims staat onder druk , hoor maar wat Trump, Wilders e.d roepen, die zeggen, dat moslims het kalifaat willen vestigen overal waar ze zitten.
Is ook zo, dat is hun opdracht in de koran, dat zien we in 56 landen inmiddels sinds de 7e eeuw.
En van links + van de gristen-lijken moeten we daar de moslims alle ruimte voor geven, want dat is democratie en  volgens CDA-er Donner moeten we de sharia accepteren , als er een 2/3 meerderheid voor is in ons land.
De praktijk van moslimwijken is daar aan vooraf gaande, honderden  islamitische huwelijken van 1 man met meer vrouwen, shariarechtbanken, burka’s/hoofddoeken/gebedsoproepen (oorlogskreten) vanaf de minaretten van de moskee,  dat hebben we nu al, dat wacht niet op 2/3 meerderheid, domme Donner.

CDA-er Lody van der Kamp is al lang voorvechter van de gelijkwaardigheid van de islam in ons land, zie ook  http://demoslimkrant.nl/home/2014/03/261.html

http://tora-yeshua.nl/2015/10/eerst-sloegen-ze-ons-dood-nu-knuffelen-ze-ons-dood/  laat zien hoe ver de christenen gaan in het verheerlijken van Joden en Israel, ze worden letterlijk “zalig verklaard”, aldus Lody vd Kamp.

En nu het “koekje bij de koffie” bij Kees vd Staaij, ik zou graag mee praten, maar dat zit er niet in vrees ik.
Zowel Lody als Kees moeten dan  worstelen met het feit, dat de Tenach op vele plaatsten zeer duidelijk maakt, dat Israel het als uitverkoren volk zou verknoeien.
Als men de Tora zou volgen en dus JHWH zou liefhebben boven alles, zou er enorme zegen zijn, anders de vloek en het laatste is herhaaldelijk door de profeten aangekondigd.
Al die ballingschap en vervolging is daar dus het gevolg van en uiteraard is het afwijzen van de verschijning van JHWH in Yeshua een verdere en ultieme stap in het loslaten van de Tora en de verbondenheid met JHWH.
De gelijkenis van Yeshua over de pachters en de wijngaard is daar zeer duidelijk in, zie Matth. 21:33-46   of  lees  http://holyhome.nl/gel-13.html  met een brede uitleg.
Israel ging ten onder, verwoesting van de tempel in 70 na Chr., 130 verwoesting Yerushalayim, diaspora t/m WW II
Maar als iemand dan beweerd, dat Israel de vloek van de Tora zelf over zich heen heeft gehaald, net als de wereldbewoners t.t.v. Noach de zondvloed na 100 jaar waarschuwen , waarbij de ark als reddingsboot werd afgewezen, dan ben je antisemiet.

En als je wie dan ook afwijst, zeker de islam niet, dan deug je niet, de islam moet je waarderen, het is een religie van vrede en het zijn slechts een paar rotzakken, zoals IS, die het beeld van de islam bederven.
Nou ja, van de koran zelf , de hadith, leven van Mohammed en de praktijk in 56 islamlanden en Hamas, Hezbollah, Al  Qaeda, Al Nusra, Boko Haram etc. word je ook niet vrolijk, maar dat daar gelaten.

Nou Kees, dat wordt een straf bakkie koffie, we horen de afloop nog es graag; groeten aan Lody, het goede nieuws is en blijft: wie in Yeshua de Vader, JHWH leert kennen, vindt de shalom in Hem en dat geldt voor elk mens, dus ook voor elke Israeliet en elke moslim.
Maar dat is dan wel een bewuste keuze: Yeshua afwijzen of aanvaarden als enige weg tot JHWW.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS Sylvain Ephimenco denkt blijkbaar net zo over de  idiote vergelijking  joden vs  moslimvervolging, zo  las  ik  later
https://beta.trouw.nl/opinie/discriminatie-van-moslims-is-niet-te-vergelijken-met-joods-leed~aa09e0d2/

Navigeer naar andere artikelen

11 Responses to jodenvervolging = moslimvervolging, aldus rabbijn Lody vd Kamp

 1. Op 7 februari 2017 @ 20:37 schreef gert-jan wassink

  Beantwoorden

  Beste Ben, wat hier van te denken, weet jij hiervan, kun jij hier wat over zeggen? wie wat zit hier achter? foto met info is van fb https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16602633_10155022820300816_5819418440910346398_n.jpg?oh=1ef56dca007b46d36cb91b4e8474d281&oe=59404973

  • Hi Gert-Jan, bedankt voor de info, ik hoor het voor het eerst, van jou dus en ik zal es informeren,
   of het de moeite loont er heen te gaan.
   Als je mee wil, welkom.
   Shalom
   Ben

 2. Op 7 februari 2017 @ 21:46 schreef Awi Cohen

  Beantwoorden

  Van der Kamp is al 20 jaar geen praktizerend rabbijn; zo lang heeft hij geen gemeente meer.
  Zijn beroep is sindsdien toeristengids.

  En daar zijn goede redenen voor.

 3. Die man is knettergek. Christenen worden nog meer vervolgd dan Joden en sommige moslimgroepen moorden elkaar uit. Maar Jodendom linken aan Islam is misdadig! Shalom

 4. en dan nog dit er is geen vergelijking met islamfobie en antisemitisme dat in de Roomse kerk is ontstaan en overgenomen door de islam !! Shalom

 5. Op 9 februari 2017 @ 20:28 schreef Herre-Jan

  Beantwoorden

  De Thora verbied dingen die de tactieken van de islam kenmerken: moorden, verkrachten, pedofilie, intimidatie, niet alle mensen als 1 zien. De vergelijking van de rabbijn is echt krankzinnig. De Joden hadden een andere bijdrage aan Europa dan de mohammedanen. Ik zeg met opzet mohammedanen, en geen moslims. Die laatste term is uitgevonden door iemand uit de Egyptische moslim broederschap, om de link met Mohammed te verdoezelen, of beter gezegd: naar zijn daden.

  Ik vergelijk de rabbijn met een opgesloten gestoorde die in de droom verkeerd dat hij de wereld kan overzien.

 6. Op 18 februari 2017 @ 00:05 schreef Gerechtigheid

  Beantwoorden

  Wat een GENADE voor Nederland dat dit nog zingt:

  https://www.youtube.com/watch?v=c-see9YTalw
  (Blijf bij mij Heer, oa de SGP voorman in het koor!)

  En gij o mens stop nu met murmureren en het bedillen met de Almachtige, wie gij ook zijt! Want het is Jezus Christus Die alles doet naar het welbegane des Vaders in de kracht van de H.Geest. En geloof het …de Majesteit van God is werkelijk VERPLETTEREND Israel! Rabbijn van de Kamp! Bekeert u en weest een priester voor Israel’s God en het licht van Jezus Christus Evangelie zal over u opgaan! Hallelujah!

 7. De islam.
  Allah die in quran geen eigennaam heeft.
  Allah dat in dit geval alleen God betekent

  Allah in de Arabische bijbel betekent ook God maar in die bijbel heeft God wel een eigennaam en is het de eeuwige Israëls
  Allah is niet dezelfde als die van de bijbel.
  Hij is de grootste,niets en niemand van node,hij heeft geen zoon en muhhamad is zijn profeet.
  Aldus dat wat staat geschreven op de rotskoepel of al aqsa.

  De islam betekent letterlijk onderwerpen aan Allah en muslim of muslimi hij of zij die zich onderwerpt aan Allah.
  Zo zijn er veel meer dingen ten noemen waarom de islam niet de waarheid is.

  Anderzijds is ook het christendom het spoor bijster.
  Als meneer de ene keer zegt over christenen laat ons joden met Rust en toch omgaan.met.christelijke politieke partijen dan snap ik het niet meer

  Even min snap ik het hoe christenen een Jezus aanbidden die drie goddelijk is

  Dat kan niet want adonai is echad

  De toon in de.bijbel naar andersgelovifen is Hhard.
  Helaas trekken veel mensen zaken uit zijn context
  en gebruiken de bijbel voor eigen gewin

  Het is.maar net wie je voorop stelt….

  • Allah is volgens anderen wel degelijk een eigen naam van de koranafgod en uiteraard een totaal ander personage dan de Enige ware God, JHWH.
   Shabbath Shalom,Ben

   • Volgens anderen…
    Jeruzalem is belangrijk in islam.
    Staat nergens in koran.
    Islam komt voort uit veel godendom.
    Ach… ja… iij weet inderdaad dat moslims zeggen Allah heeft 99 namen en de 100naam is een mysterie
    Dan nog is het astarre die aanbeden wordt.
    Enige studie zegt hier over genoeg.

    Ook bijbels gezien met de maan en zo…!
    Echter.in discussie gaan en zelfs in gesprek gaan doe ik niet meer.
    OP de achtergrond staan is veel veilIGER

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*