Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

CIP gaat ons land overspoelen met onBijbels geloofsleven !

T.a.v. Rik Bokelman, hoofdredacteur CIP.nl

Dag Rik,
Ik kreeg een nieuwsbrief van je,  zie onder dit artikel, openbaar gericht aan je adressenbestand en ik wil daar met een “open brief” op reageren.
Je hebt 250 video’s geproduceerd, naar jouw zeggen en er zijn plannen voor documentaires, films en conferenties.
Bij al dat mediageweld worden door jou bewuste keuzes gemaakt, je brengt daarmee een bepaald soort geloofsleven naar voren.
De meest prominente  sprekers staan op je site, als ik de link op de nieuwsbrief aanklik, allemaal  van de  “evangelisch pinksteren” sfeer.

Ik zie dan de volgende geloofslijnen:
-het gaat altijd om Jezus, zelden komt naar voren  dat  Hij de “afspiegeling van JHWH is”  en “het beeld van JHWH” en “de uitdrukking van het wezen van JHWH” (Col. 1:15, Hebr, 1:3)
En dat terwijl Jezus ons nu juist leert, dat  Hij (“slechts”)  de weg tot de Vader is, de enige weg, dat dan wel en daar kunnen we niet dankbaar genoeg voor zijn.
Maar het gaat dus om JHWH, die Zich als Geest openbaart, slechts 33 jaar en een paar keer eerder enkele uren  (Abraham,  Jacob, ouders Simson) in mensengestalte, waarna die mensengestalte weer terugging in de Geest, die JHWH is.
Men verkondigt daarmee een foute weergave van JHWH en ipv. “JHWH echad”  (hoor Israel, de Heer uw God is 1) blijft men hangen in de “3 Goddelijke Personenleer”, die afzonderlijk van elkaar bestaan, maar toch op een manier weer 1 God zijn.
Zie https://tora-yeshua.nl/2011/11/jhwh-de-god-van-abraham-isaak-en-jacob-alev-en-tav-net-als-yeshua-echad-met-hem/

-het accent op Jezus ipv op JHWH wordt nog erger, waar men het heeft over een Jezus zonder de Joods context, een vergriekste Jezus, die dan dezelfde zou zijn als Isa in de koran.
De RK Jezus als kindje met een moedergodin Maria.
Daarmee blokkeert men dan de Torapraktijk, die Yeshua voorleeft, in levende lijve is en waarvan Hij zegt, dat er geen jota of tittel zal vervallen, Matth. 5:17 e.v.

-nog dwazer is het idee , dat een aantal van je sprekers/voorgangers leert, dat JHWH en de koranallah “dezelfde” zijn; ik heb 1 van hen es aangeschreven over die dwaasheid, maar gesprek  er over was er niet bij, de persoon in kwestie achtte zich daar te  hoog verheven voor kennelijk.

-tongentaal en zieken genezen zijn ook altijd  thema’s in deze evangelische pinksterkringen, waar men niet goed uitkomt, evenals “homofilie wel of nie”.
Wat dat laatste betreft, daar is de Tora  heel duidelijk in, Lev. 18 en 20 en voor de “tongentaal” verwijs ik naar
https://tora-yeshua.nl/2015/03/welke-geestesgaven-heeft-u-en-wat-moeten-we-met-tongentaal/

-mbt. de islam is onze Tora-Yeshua gemeente  de enige te midden van 6000 kerken, 50 synagoge en 5o  zgn. “messiaanse gemeentes” , die  dit duivelse systeem als zodanig ontmaskert in het openbaar, met  daarbij evangelieverkondiging aan moslims.
Dus ook de door jou opgevoerde sprekers/voorgangers laten de ontmaskering van de islam achterwege, zeker in het openbaar op de eigen gemeentesite.

-er is sprake van het verheerlijken van Israel als volk/natie , terwijl helaas slechts 1 % tot de Yeshua-belijdende  Israelieten kan worden gerekend, 99% dus niet.
Zover mij bekend, zijn er weinig of geen sprekers/voorgangers uit jouw groep, die dat punt aankaarten, laat staan aan Joden het evangelie brengen.
Dat is hard nodig , zodat het “overblijfsel van Israel” groeit en de Joden , die Yeshua als valse Mashiach zien, met Hem geconfronteerd worden, in liefde en alle duidelijkheid.

-ook een voorkomende misleiding is: we worden opgenomen voor de komende grote verdrukking, ipv. dat we er allemaal doorheen zullen gaan, met een zegel van JHWH ter bescherming dan wel een zegel van de antichrist.

-meestal zien jouw sprekers/voorgangers de gemeente als de gelovigen in Jezus vanaf de opstanding, nagenoeg niet Joods dus.
Terwijl het gaat om het “Israel Gods” (Gal. 6:16), dus alle gelovigen vanaf Adam/Eva tot de laatste.

-dan is bij jou blijkbaar het credo van Jan vd Bosch , Henry Nouwen, Bobby Schuler c.s. “ik ben geliefd” ook populair, in dat verhaal gaat  het nooit echt over zondebesef, vergeving en voortdurende verbondenheid met de Vader.
Nee, we zijn allemaal geliefd, over het eeuwig verloren zijn als mensheid gaat het niet, de Bijbelse geboden zijn er zover men dat wenst.

Tot zover een eerste reactie, er zijn vast wel meer punten, daar kom ik nog wel mee dan.
Ik hoop dat jouw “ontzettend goed nieuws”  er veel beter op zal worden en dat het volgens mij misleidende nieuws onderkend en gecorrigeerd/verwijderd zal worden; ik ga er graag over in gesprek,

shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

cc Rik Bokelman en Jeffrey Schipper

Hier onder de genoemde CIP nieuwsbrief :

Ik heb ontzettend goed nieuws. Vandaag is onze nieuwe videopagina online gegaan.
NIEUWSBRIEF
Beste lezer,

Ik heb feestelijk goed nieuws.

Vandaag is onze nieuwe videopagina online gegaan. Hier staan meer dan 250 interviews die ik in de afgelopen tijd met CIP heb gehouden.

Allemaal video’s over tal van onderwerpen. Met scherpe vragen, heldere antwoorden en concrete tips.

Om mensen als jou mee te informeren en te inspireren.

Als je de video’s kijkt en in praktijk brengt:
Helpen we je kerk te laten groeien. En jou persoonlijk je theologische blik te verbreden.
– Hoef jij (of je predikant) nooit meer een slechte preekte houden.
– Geven we je concrete opvoedtips. Zelfs als het de opvoeding van je collega’s betreft.
– Weet je alles over de eindtijd, schepping en evolutie.
– Leren we je goed om te gaan met geld en heb je mischien zelfs betere seks. Ben je gelukkiger, ook wanneer het stormt in je leven.

Last but not least ben je dan niet alleen een bemoedigergeworden..
En klopt je hart voor de armen.

Maar weet je ook:

Ik ben geliefd.’

Iedere dag voegen we een nieuwe video toe aan het platform.

We zullen ook snel starten met het toevoegen van speelfilms, documentaires en conferenties. We houden je op de hoogte.

Ik hoop dat je er veel aan hebt!

Neem nu een kijkje: www.cip.nl/video

Groet,
Rik Bokelman

Navigeer naar andere artikelen

6 Responses to CIP gaat ons land overspoelen met onBijbels geloofsleven !

 1. Shalom op deze eerste dag der week,door de volkeren ook wel.zondag genoemd.

  *over onbijbels geloofsleven,ik las onlang ook dat er in China een nieuwe religie is ontstaan;De kerk van de almachtige god/God genaamd en de boodschap van deze religieuze beweging is;jezus/Jezus is al in 1991 teruggekeerd op aarde in het – hoe kan het ook anders – lichaam van een Chinese vrouw

  *De boodschap voor mij is;Er is niets nieuws onder de zon,de 1 na de andere valse messias staat op *de 1 na de andere vslse leer door voorgangers,dominees,profeten,pastors,kerkplanters,helers en genezers,oudsten en noem maar op,staat op en met een valse leer bedoel ik andere evangelie brengen,dan het evangelie van Jeshua * met andere woorden,waar is nog recht?JHWH’s Woord is onfeilbaar,onderzoek daarom uit welke geest iemand spreekt,beproef de geesten,of zij uit Jahweh, de Eeuwige zijn
  *In Openbaring staat; Hoor wat de Geest=Jahweh’s Geest tot.de gemeenten zegt,Maar tegenwoordig is het;Hoor wat de dominee/voorganger/pastor/profeet tot de gemeente zegt,met andere woorden;JHWH’s Geest worit bedroeft en zelfs gedoofd,de apostel Sha’ul/Paulus waarschuwt niet voor niets met de woorden; Veracht de profetieen niet en doof de Geest niet uit,dat gebeurd echter wel,ook dat is niets nieuws,Jeshua zegt;Zal Ik nog geloof vinden op aarde als Ik terugkom

  Shalom aan al mijn broers en zussen IN Jeshua,uit Jood en Griek

 2. Shalom Amares;
  Over de Wederkomst van JaH Shuah is al veel gezegd.
  Maar bijna nooit op puur Bijbelse gegevens. Toch is er veel over Zijn komst al voorzegt.
  En dit op basis van 6+1.
  6 dagen werken en 1 dag rusten. Totaal dus 7 dagen. (7 millennia).
  Het einde van de 6de dag (millennium) is nabij.
  Zeker wanneer de “loeach” van het Israëlitisch kerk genootschap wordt gehanteerd.
  Alleen wordt daar 215 jaar (helft v/d Egyptische ballingschap) niet meegerekend.
  Dus: 5779 + 215 = 5994.
  Goede week.

 3. Shalom Pieter A.Meijel, ik ben ‘arm’ van geest – en dat heeft zo zijn voordelen – gelukkig de armen van geest,ik geloof alleen JHWH’s onfeilbaar Woord (uit Psalm 56) er zal geen jota of tittel afgedaan worden totdat Jeshua de Messias terugkomt,zodat Hij als Koning deze aarde,de eereld waarin wij leven,zal regeren in gerechtigheid,Zijn Koninkrijk zal vestigen,dan zal er eindelijk vrede en gerechtigheid zijn,ik kijk heel erg uit naar Zijn komst,liever gisteren nog dan vandaag!

  Jeshua haMassiach,de Leeuw uit de Stam van Judah,de vervulde Torah

  Shalom

 4. Shalom Pieter A. Meijer,eerst even dit; kunt u mij uitleggen wat het ” Israëlitisch kerkgenootschap betekent,ik heb daar namelijk nog nooit van gehoord

  Vriendelijke groet

 5. Hi Ben ik vroeg het aan Pieter A Meijer

  Dank iig voor jou bijdrage en link naar nik.nl,ik weet echter nog steeds niet wat een Israëlisch kerkgenootschap betekent/in houdt,ik hoor/lees dit graag in eigen woorden en niet via een link,hoewel ik zeker de moeite zal nemen om de link.van nik.nl ga bekijken

  Shalom

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*